خبرگزاری فارس: مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی از افتتاح 3 هزار واحد مسکونی مسکن مهر در هفته آینده خبر داد.

محمدرضا رضافرح امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: قرار است 11 هزار و 200 واحد از واحدهای مسکونی مسکن مهر استان مرکزی به زودی با حضور رئیس جمهور و وزیر مسکن در شهرهای مختلف استان به بهرهبرداری برسد که از این تعداد 3 هزار واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر سهم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است. وی تصریح کرد: پروژه 186 واحدی تعاونی خودمالک ماشینسازی اراک واقع در کرهرود، پروژه 20 واحدی تعاونی 99 ساله آوا پزشک آشتیان، پروژه 36 واحدی مسکن مهر بنیاد مسکن در شهر آشتیان و پروژه 210 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر آشتیان بخشی از این پروژهها است. مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: پروژه 120 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر نیمور محلات، پروژه 450 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر شازند، (شازند، آستانه، توره و هندودر ) پروژه 450 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهرهای مامونیه، زاویه، پرندک، خشکرود و رازقان، پروژه 130 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر تفرش بخش دیگری از این واحدها است. رضافرح افزود: پروژه 408 واحدی متقاضیان گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خودمالک شهرستان فراهان، پروژه 500 واحدی متقاضیان خود مالک شهر اراک (شهرهای کرهرود، سنجان، داودآباد و ساروق)، پروژه 200 واحدی متقاضیان خود مالک شهر ساوه (غرقآباد و نوبران)، پروژه 190 واحدی گروههای ساخت 99 ساله و متقاضیان خود مالک شهر کمیجان (کمیجان و میلاجرد) و پروژه 100 واحدی متقاضیان خود مالک خنداب (شهرهای خنداب و جاورسیان) از دیگر واحدهایی است که با حضور مسئولان کشوری افتتاح شده و به بهرهبرداری خواهد رسید.


خبرگزاری فارس: «فتحعلی واشقانی فراهانی» استاد خوشنویسی ایران جمعه شب در سن 82 سالگی بر اثر پیشرفت بیماری سرطان درگذشت.

به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی فارس، فتحعلی واشقانی در سال 1309 در قریه واشقان از توابع فراهان اراک در خانوادهای کشاورز چشم به جهان گشود. او در مکتب خانه علاوه بر فراگیری قرآن کریم و آموزه های دینی و اخلاقی آن روز به تمرین خوشنویسی پرداخت. استاد نخستین سرمشق را بر لوح چوبین با عبارت «اول کارها به نام خدا» تعلیم کرد.سپس در سال 1337 نزد شادروان استاد حسین میرخانی در کلاسهای آزاد خوشنویسی به فراگیری خط نستعلیق مشغول شد. واشقانی در سال 1345 به عنوان مدرس خط نستعلیق در کلاسهای انجمن خوشنویسان به تعلیم هنر پرداخت و در سال1358 به مقام استادی خوشنویسی دست یافت و پس از انقلاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کسب درجه یک هنری نایل شد. «واشقانی» ضمن برگزاری کلاسهای آموزشی به تاسیس انجمنهای خوشنویسان در شهرهای مختلف کشور (استان مرکزی) اراک، تفرش، آشتیان، ساوه، مامونیه، دلیجان، محلات، خمین، شازند، کمیجان، (استان فارس) لار و...اهتمام ورزید. استاد در سال 1371 به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران جهت اشاعه هنر خوشنویسی به کشور یمن رفت و سال 75 نیز به همین منظور به کشور جمهوری آذربایجان سفر کرد. صلابت در عین سادگی ، و استواری در عین ظرافت از ویژگیهای ممتاز خط استاد است. برپایی نمایشگاههای داخل و خارج از کشور و تربیت خوشنویسان بیشمار در طول سالهای متمادی از دیگر فعالیتهای این استاد خوشنویس است. از مجموعه آثار ارزشمند ایشان میتوان به کتابهای مانایی چون کلک مشکین 1و2، آیت مهر، چشمه خورشید، ترجمه کامل قرآن مجید،جلی قلم، دیوان حافظ شیرازی و مشق مشکین اشاره کرد. خانه صنایع دستی و نگارخانه مهمی درشهر اراک به نام استاد «فتحعلی واشقانی فراهانی» نامگذاری شده است. مراسم تشییع پیکر پاک استاد ساعت 9 صبح دوشنبه از مقابل انجمن خوشنویسان ایران برگزار میشود.


اراک- خبرگزاری مهر: کارشناس و پژوهشگر تعزیه با اشاره به اینکه هنر تعزیه در معرض آسیب ها ی متعددی قرار گرفته است گفت: این هنر گرانبها درمعرض تحریفهایی در واقعه عاشورا و استفاده از برخی سبکهای مداحی به بهانه به روز کردن قرار دارد.
یوسف شاه حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تعزیه خوانان خود باید متوجه این تحریفها باشند و تعزیه را حفاظت کنند گفت: در برخی تعزیه ها که باید حافظ عاشورا و قیام امام حسین (ع) باشند، این صفات دیده نمی شود.
وی افزود: اگر تعزیه به صورت منظم و مستند اجرا شود، عاشورا را همیشه زنده نگه می دارد و هدف اصلی تعزیه و تعزیه خوانان همین است.
شاه حسینی در خصوص آسیب هایی که امروزه بر هنر تعزیه تاثیر گذاشته است، اظهار داشت: تحریف یکی از مهم ترین آسیب های حوزه تعزیه است.
برخی مجالس مستند تاریخی ندارد
وی ادامه داد: بعنوان مثال در برخی مجالس بخش هایی وارد شده که اصلا اتفاق نیفتاده و مستند تاریخی ندارد.
شاه حسینی با تاکید بر تصحیح این تحریفات، یادآور شد: برخی از این تحریفات و اضافات تعزیه ها قابل باور نیست.
وی افزود: مثلا برگزاری مراسم عروسی حضرت قاسم (ع) در کربلا، خداحافظی حضرت علی اکبر (ع) با ام لیلا در کربلا و نشناختن حضرت عباس (ع) و علی اکبر در مقابله با یکدیگر تحریفاتی است که وارد مجالس تعزیه های مربوطه شده اند.
وی دلیل ورود این تحریفات را اینگونه عنوان کرد: برخی از تعزیه خوانان برای تحریک کردن احساسات مردم و گریاندنشان از هر روش یا هر شعری استفاده می کردند.
در تعزیه لباس و ابلق سرخ مربوط به اشقیاست
شاه حسینی افزود: این در حالی است که امروزه دیده می شود که اشقیا لباس های رنگ دیگر یا مشکی می پوشند و حتی گاهی به جای کلاه خود و زره از لباس رومی استفاده می کنند که اصلا اصالتش مربوط به تعزیه نیست.
وی با اشاره به اینکه رنگ ها و لباس ها در تعزیه دارای فلسفه هستند و بخشی از ساختار تعزیه است، تاکید کرد: باید نقش پوشی در تعزیه به درستی رعایت شود تا بیننده با توجه به حافظه تاریخی خود بتواند نقش ها را از یکدیگر تشخیص دهد.
شاه حسینی در ادامه ادبیات را نیز یکی دیگر از حوزه های آسیب شناسی در تعزیه خواند و گفت: در حال حاضربرخی اشعار وارد تعزیه شده اند که هیچ اصالتی ندارند و دلیل اصلی آن ورود سیستم های ویدیویی و دی وی دی است که باعث شده هر تعزیه ای تکثیر شود و در هر مکانی بدون توجه به سندیت آن دیگر تعزیه خوانان از آن کپی برداری کنند و ترویج پیدا کند.
وی گفت: از طرفی برخی تعزیه خوانان فکر می کنند که وارد کردن برخی اشعار که جوانان خوششان می آید باعث نوگرایی در تعزیه می شود که قطعا اینطور نیست و فقط بر بدنه این هنر اصیل ضربه وارد می کنند.
شاه حسینی با اظهار تاسف در خصوص کم توجهی جوانان به اساتید تعزیه گفت: در گذشته نیز تعزیه را برای شاگردان می خواندند و آن ها یاد می گرفتند و شاگردان جلوی اساتید خود می خوانند و درس پس می دادند.
وی موسیقی را نیز یکی دیگر از حوزه های آسیب تعزیه عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر برخی ازآهنگ ترانه های روز به جای موسیقی تعزیه نواخته می شود.
وی ادامه داد: وارد کردن برخی از سبک هایی که مربوط به مداحان است با بهانه به روز کردن تعزیه یکی دیگر از آسیب های این حوزه است.
شاه حسینی بیان داشت: به روز کردن تعزیه حذف تحریفات و مستند کردن تعزیه بر اساس تاریخ است تا برای قشر آگاه و روشن فکر قابل درک و باور باشد.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری از پژوهشگران و اساتید تعزیه کار تصحیح اشعار و نسخ تعزیه را بر اساس تاریخ برعهده گرفتند که از جمله آن ها استاد رضا حیدری است که در چهارمین همایش تعزیه تفرش نیز از ایشان تجلیل شد.
شاه حسینی در پایان گفت: توجه به تاریخ در تعزیه و ارج نهادن به بزرگانی چون حیدری ها و سلیمانی ها و حجازی ها به عنوان ذخایر این هنر در کشور موثر است.


عصر ایران؛ هومان دوراندیش - دکتر محمود حسابی، فیزیکدانی است که بسیاری از ایرانیان امروزه او را یکی از مفاخر ملی تاریخ ایران و دانشمندی برجسته در علم فیزیک می دانند.
این تصور عمومی، البته مخالفانی هم دارد. برخی از اهالی فیزیک، و نیز متفکران و دانشمندانی دیگر، معتقدند دکتر حسابی برای ایرانیان بیش از حد بزرگ شده و او اساساً در علم فیزیک، فاقد جایگاه متصور اکثریت مردم ایران است.
این گروه از منتقدین، که برخی از نوشته ها و سخنان انتقادی آنها در سایت های اینترنتی نیز قابل دسترسی است، ایرج حسابی را یکی از عوامل اصلی "غلو در توصیف مقام دکتر حسابی" می دانند.
ایرج حسابی تنها پسر دکتر حسابی است و در بیست سال گذشته، چنانکه همه دیده ایم، بارها و بارها در رادیو و تلویزیون درباره دکتر حسابی سخن گفته است.
قائلان به قصه "غلو در مقام دکتر حسابی"، می گویند ایرج حسابی در "خاطرات تمام نشدنی اش از پدر"، هر بار داستان تازه ای از دکتر حسابی تعریف می کند که مصداق نشر اکاذیب به قصد ترفیع مقام پدر است. برخی از منتقدان ایرج حسابی، انگیزه این "غلوها" را سوءاستفاده شخصی می دانند و برخی دیگر، در برداشتی همدلانه تر، پاسداشت پدر را انگیزه اصلی "ادعاهای جعلی" می دانند.
حقیقت قصه هر چه باشد، در یک نکته نمی توان تردیدی داشت و آن اینکه، پسر دکتر حسابی، این روزها منتقدانی دارد که نه کم شمارند و نه بی تاثیر در افکار عمومی.
برخی از آنها می گویند شغل ایرج حسابی، "فرزند دکتر حسابی بودن" است (!) و همین دلیل کفایت می کند تا پسر دائماً از پدر بگوید! گفتگوی عصر ایران با مهندس ایرج حسابی، با هدف روشن شدن همین سوالات و ابهامات صورت گرفت.
ایرج حسابی در این گفتگو، بیش از همه، از دکتر رضا منصوری، نخستین رئیس انجمن فیزیک در ایران، انتقاد کرد و جان کلامش این بود که غلوهای نسبت داده شده به او، کار "دشمنان دکتر حسابی" است و رضا منصوری را هم راس و رئیس این "دشمنان" دانست.
وی ....
بقیه در ادامه مطلب..


نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: نخبگان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان باشند.
عباس صلاحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی گفت: نخبه دارای ویژگیهایی است و افرادی را میتوانیم نخبه در نظر بگیریم که با توجه به زمینه کاری دارای تخصص کافی باشند و از نظر گرایشهای سیاسی وابستگی نداشته باشند و صحبتها و نظراتشان کارشناسی شده و بر اساس فضای و مسائل جامعه باشد و پاسخگوی سوالات و در جهت رفع نیازهای مردم باشد.
وی نقش و اهمیت نخبگان در جهت گفتمان پیشرفت و عدالت را مهم دانست و گفت: با توجه به این مسئله که بایستی در دولت کوچک سازی شکل بگیرد و از نخبگان و افراد صاحب خرد استفاده شود، دو مولفهی مهم در این زمینه وجود دارد، اولا برای هر تشکلی دو چیز لازم است، ابتدا نیروی انسانی و دیگر نیروهای مالی و تدارکاتی.
صلاحی افزود: نیروهای انسانی را نخبگان تشکیل میدهند و بایستی این افراد از لحاظ مالی و تدارکاتی حمایت شوند، نمی توانیم به تشکلی بدون حمایت مالی و تدارکاتی، تشکل کامل گوئیم زیرا علاوه بر نیروی انسانی کارآمد و نخبه، بایستی از ابزارات مالی و تدارکاتی مناسب نیز برخوردار باشند.
وی در ادامه افزود: چون نخبگان نظرات خود را بصورت کارشناسی بیان میکنند بایستی بر اساس حیطه اختیارات و شرح وظایف، اطلاعات وسیعی داشته باشند اما گاهی نیاز است دایره اطلاعات فرد نخبه از حیطه کاریاش فراتر رود و از مسائل و اطلاعات دیگری نیز برخوردار شود اما اگر این اطلاعات در دایره تخصصی و زمینه فعالیت فرد باشد از موازی کاری و صرف وقت بیشتر جلوگیری میشود.
این نماینده مجلس، رسالت نخبگان در ایجاد گفتمان سازی مناسب در جامعه را مهم دانست و افزود: معتقدیم نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردم سالار دینی است و در چنین جامعههایی مردم نقش پررنگی را ایفا میکنند، با توجه به این مسئله عمده فعالیتها بایستی در این زمینه صورت گیرد و نخبگان میتوانند یک پل ارتباطی بین مردم و مسئولین باشند و در جنبههای مختلف فرهنگی و مسائل گوناگون، نظرات مردم را به مقامات اجرایی و تاثیر گذار، انعکاس دهند.
وی افزود: ارتباط تنگاتنگ بین نخبگان و مردم موجب میشود تا مسائل بصورت صحیح در اختیار مدیران و مسئولان اجرایی قرار گیرد، در این میان نخبگان اطلاعات و مسائل خامی را که از جامعه و مردم در اختیار دارند بصورت پخته و کارشناسی شده در اختیار مسئولین قرار دهند.
صلاحی با تاکید بر تاثیر نخبگان دستگاههای اجرایی بر جامعه تصریح کرد: نخبگان بر اساس مسوولیتی که دارند میتوانند تاثیرگذار عمل کنند، بطور مثال یک نماینده مجلس به عنوان نمایندگان مردم و نزدیکترین پل ارتباطی بین مردم و مسئولین، میتواند با تصویب لوایح و قوانین اجرایی مناسب در این زمینه تاثیر گذار باشد اما نکتهای را که نباید فراموش کرد این است که نخبگانی که در دستگاههای اجرایی چه در بدنه دولت و چه در نهادهای دیگر قرار دارند بایستی از سیاستزدگی پرهیز کنند.
صلاحی وجود اختلاف نظرها و سلیقه ها را امری طبیعی دانست و افزود: بایستی این مسائل حل شود تا بر مسائل تاثیر منفی نگذارد زیرا هدف رسیدن به شایستگیهای لازم در جامعه است و بایستی بر اساس استعدادها و پتانسیلهای موجود در جامعه، نخبگان را شناسایی کنیم و از نظرات آنها کمک بگیریم و با در نظر گرفتن منابع مالی میتوانیم ساز و کارهای مناسب را پیدا کرده و برای عملی کردن به طرحها و ایدهها از آنها استفاده کنیم.


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت باید از ادغام تمام بیمه های درمانی تشکل شود گفت: به طور حتم مستثنی کردن بیمه ای از ادغام بیمه های دیگر خلاف قانون برنامه پنجم توسعه است.
عباس صلاحی در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به اظهارات مسئولان سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با مستثنی بودن این سازمان از ادغام بیمه ها برای تشکیل بیمه سلامت ایرانیان تصریح کرد: به طور حتم این اظهارات و اقدامات بر خلاف قانون و برنامه پنجم توسعه است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با ادغام سازمان های بیمه گر باید بیمه ای به صورت یکپارچه و عدالت محور در کشور حاکم شود گفت: به طور حتم مستثنی کردن سازمانی از ادغام بیمه ها ضربه های شدیدی را به اعتماد مردم و ساختار طرح وارد می کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بر لزوم یکپارچه بودن سازمان های بیمه گر برای تشکیل بیمه سلامت ایرانیان تأکید کرد و افزود: تحقق این موضوع موجب ایجاد عدالت و افزایش نظارت و خدمت رسانی به مردم می شود.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک در استان مرکزی 3 باغ شهر وجود دارد ، تقرش ، محلات و نراق .که البته در این میان تفرش جایگاه ویژهای دارد. در تعریف باغ شهر این چنین آمده: شهری که خانه های آن در میان باغ هایی واقع شده و در حد فاصل آنها درخت و جویهای آب قرار گرفته است.
قدمت تفرش به قبل ازاسلام بازمی گردد و برخی محققان درباره وجه تسمیه آن اینطور نوشته اند: تفرش در ابتدا گبرش بوده که بعدها در سیر تحول زبانی به تفرش تبدیل شده است.
یکی از مهمترین جاذبه های طبیعی تفرش که در شمال آن واقع شده گندم کوه است خرمنی نه از گندم بلکه از سنگ، به ارتفاع 2159 متر، مشرف بر شهر.
قنات شش ناو با پیشینه ای در حدود قرن سوم هجری – قمری، نمونه بارزی از قنات های خوش نفس تفرش است، که مظهر آن داخل مسجد تاریخی شش ناو قرار گرفته است .وجه تسمیه شش ناو، ناودانهای 6 گانه ای است که در کنار درخت چنار واقع شده اند و آب قنات را به 6 قسمت مساوی بین محله قدیم تفرش تقسیم می کند.

اراک - خبرگزاری مهر: مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی از اهدای دو هزار متر زمین توسط یک خیر به جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش برای مرکز امداد و نجات خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی سلیمی افزود: فریده اخدری، یکی از داوطلبان جمعیت هلال احمر استان مرکزی دو هزار متر زمین به ارزش ۵ میلیارد ریال جهت احداث مرکزآموزشی امداد و نجات به جمعیت هلال احمرتفرش اهدا کرده است.
وی اظهارداشت: با توجه به نیاز امدادگران و جوانان شهرستان به فرا گیری آموزشهای تخصصی در جهت کاهش اثرات حوادث و سوانح مرکز آموزش تخصصی میدانی در محل مورد نظر ایجاد خواهد شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی گفت: هلال احمر با توجه به فعالیتهای گسترده خود با هدف تسکین آلام بشری، جذب کمکهای خیرین و داوطلبان نیکو کار را به عنوان پل ارتباطی و حلقه اتصال توان توانمندان به نیاز نیازمندان در دستور کار خود دارد.
شایان ذکر است این داوطلب خیر سال گذشته نیز ۴۰۰۴ متر زمین به ارزش ۹ میلیارد ریال به جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش اهدا نموده است که مرکز اداری شهرستان در محل مورد نظر احداث و پیشرفت ۹۰ در صدی داشته است.


چهارمین همایش تخصصی تعزیه نکوداشت استاد رضا حیدری با حضور محققین و پژوهشگران برجسته ایران در مجتمع فرهنگی هنری پرفسور حسابی شهرستان تفرش برگزار شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در حاشیه این مراسم گفت : پیرو ثبت جهانی میراث معنوی تعزیه که در سال گذشته صورت گرفت امسال این نکوداشت با شکوه خاصی برگزار شد.
مجتبی رضوانی افزود: تعزیه، میراث فرهنگى آئینى ملت ایران است و وجود بیش از ده ها تعزیه خوان در تفرش در حالی است که پیش از آن این تعداد دو و سه برابر حال حاضر بوده و تعزیه خوانی فرهنگی مطرح در میان مردم بوده است
وی بیان کرد: صحنه هایی چون مادرانی که کودکان خود را در آغوش شبیه خوان امام حسین می دادند و از کاسه آبی که در دستان حضرت عباس بود می خورند، کمرنگ شده است اما اعتقاد مردم کمرنگ نشده و همچنانکه در هئیتها سینه زنی می کنند و در نوحه ها اشک می ریزند به لحظه لحظه مظلومیتی که امام حسین در تعزیه می کشد اعتقاد دارند و شاید نمود بیشتر فرهنگ تعزیه در گروی رفع مشکلات سر راه این هنر دینی و آئینی است.
استاد حیدری، محقق و نسخه نویس، هنرمندی زبردست در اجرای نمایش تعزیه و از جمله معدود شبیه خوانهایی بود که مطالعات تحقیقاتی در زمینه تعزیه و تاریخ اسلام است و در راه اصلاح تحریفات موجود در تعزیه نامه ها تلاشهای فراوانی کرده و این ویژگیها، وی را از سایر شبیه خوانها متمایز ساخته ونیز از صدایی شیوا بهره می برد.


خبرگزاری فارس: رییس مجلس شورای اسلامی طی پیامی تاکید کرد که پیوند تاریخی و تمسک ملت شریف و بزرگ ایران به اهل بیت و استعانت به خاندان عصمت و طهارت و آستان مقدس نبوت و امامت، سنت دیرین و عهدی ناگسستنی است.

به گزارش حوزه مجلس خبرگزاری فارس به نقل از اداره اخبار مجلس، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی به چهارمین همایش تخصصی تعزیه و نکوداشت استاد رضا حیدری پیامی را صادر کرد که به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
پیوند تاریخی و تمسک ملت شریف و بزرگ ایران به اهل بیت و استعانت به خاندان عصمت و طهارت و آستان مقدس نبوت و امامت سنت دیرین و عهدی ناگسستنی میباشد که همواره در همه احوال با زندگی مردم عجین گشته است.
آئینهای بزرگداشت تکریم و یادآوری سرگذشت، مبارزات و مجاهدت اهل بیت بخش مهمی از فرهنگ وهنر ملی و دینی ملت ما را شامل میشود و هنر مقدس تعزیه و نمایش حماسی یکی از زیباترین و جذابترین عرصههای تجلی این فرهنگ میباشد که استاد رضا حیدری هنرمند برجسته و ممتاز دینی ومل کشورمان که از شهرستان تفرش پا به این عرصه و طریق عاشقی و شیدانی نهاده از سرآمدان و بزرگان تعزیه خوانی ونام آوران، هنر مقدس در ذکر اهل بیت میباشد.
ایشان در خانوادهای مذهبی که هنر تغزیه خوانی و ذاکری اهل بیت نسل به نسل در بین آنان منتقل شده بود پرورش یافت و از همان دوران نوجوانی خواندن تعزیه و شبیه خوانی را زیر نظر اساتید بزرگ فرا گرفت و توانست به تدریج در این مکتب رشد پیدا کند و با تبحری که داشت، هنرشان به سرعت در سراسر کشور مورد استقبال قرار گرفت.
استاد رضا حیدری با همت و تلاشی که داشتهاند تمام عمر خود را صرف تصحیح نسخ و تعزیه و شبیه خوانی کردهاند و توانستند با ابتکار و دقت نظر خویش به سبکهای جدیدی در زمینه این هنر دینی دست یابند و علاوه بر آن همچنین در امر شناخت و کاربرد ردیفهای موسیقی سنتی ایران در تعزیه نیز نظریات خوبی را عرضه کنند که از این منظر آثار استاد همواره مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفته است.
اینجانب ضمن تقدیر از اقدام شایسته برگزاری آئین نکوداشت استاد رضا حیدری ذاکر توانمند اهل بیت از سوی دست اندرکاران آن اعتقاد دارم این برنامهها رسم پسندیدهای است که میتواند الگویی مناسب برای همگان باشد که ضرورت تجلیل و سپاس از ذخایر فرهنگی و ارزشمند کشور را باری خود یک اصل و ضرورت بدانند.
در پایان آرزوی سلامتی طول عمر و توفیق خدمت را برای استاد حیدری از درگاه خداوند متعال مسئلت میکنم.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی
بر این اساس، این پیام پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) در محل همایش در شهرستان تفرش توسط عباس صلاحی نماینده مردم تفرش و آشتیان قرائت شد.


خبرگزاری فارس: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از برگزاری همایش استانی شعر ولایت به مناسبت عید ولایت در شهرستان تفرش خبر داد.

مصطفی مشایخی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: همایش استانی شهر ولایت هر ساله به مناسبت اعیاد قربان و غدیر با حضور شاعران برجسته استان در شهر تفرش برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این همایش دهم آبان ماه و با حضور حدود 50 نفر از شاعران استانی در تفرش برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه در این همایش شاعران به قرائت آخرین سرودهها و اشعار خود میپردازند گفت: همایش شعر ولایت با موضوع ولایت و رهبری، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و موضوع آزاد برگزار میشود.
به گفته وی در این همایش به 10 نفر از شاعران برگزیده جوایز ارزندهای اهدا خواهد شد.


تفرش - خبرگزاری مهر: مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش از کمک 109 میلیون و 500 هزار ریالی خیرین تفرش برای خرید جهیزیه به نوعروسان تحت پوشش این نهاد خبر داد.
قاسم مقدم در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود: خیرین شهرستان تفرش به مناسبت فرا رسیدن هفته ازدواج و سالروز وصلت آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)شش سری جهیزیه به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش کمک کردند.
وی با اشاره به اهمیت امر ازدواج گفت : با فراهم نمودن شرایط ازدواج آسان برای جوانان می توان از بسیاری ازتهدیدات و مشکلات در دوران جوانی جلوگیری کرد.
مقدم با اشاره به اقدامات کمیته امداد امام خمینی (ره) در فراهم نمودن تسهیلات ازدواج برای جوانان تحت حمایت این نهاد گفت : کمیته امداد امام خمینی (ره) علاوه بر پرداخت جهیریه و هدیه ازدواج برای جوانان با برگزاری دوره های آموزشی از بروز مشکلات در زندگی مشترک آنها جلوگیری می کند.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش در پایان ضمن تشکر از خیرین این شهرستان گفت : کمیته امداد امام خمینی (ره) این شهرستان با مساعدت خیرین نیکوکارآماده خدمت رسانی به نیازمندان و محرومین این شهرستان است.


خبرگزاری فارس: مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی بر ضرورت سرعتبخشی به تکمیل پروژه استخر تفرش تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک سعید ملکی ظهر امروز با حضور در شهرستان تفرش از پروژههای ورزشی در دست اقدام این شهرستان بازدید و به صورت مستقیم در جریان روند اجرای این پروژهها قرار گرفت.
وی در بازدید از پروژه احداث استخر تصریح کرد: با توجه به نبود استخر در این شهرستان میطلبد هر چه سریعتر عملیات احداث این مجموعه به پایان برسد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی افزود: آمادهسازی این استخر باید در کوتاهترین زمان ممکن صورت گیرد تا شهروندان بتوانند به راحتی از امکانات این مجموعه استفاده کنند.
ملکی بیان داشت: جوانان تفرش از استعداد بسیار بالایی در اکثر رشتههای ورزشی برخوردارند که فراهمسازی امکانات و زیرساختهای لازم در حوزه ورزش در این شهرستان ضروری است.
وی با اشاره به هفته ورزش و جوانان گفت: در هفته ورزش و جوانان برنامهها و مسابقات خوب ورزشی در سطح شهرهای استان برگزار شد که برگزاری همایشهای مختلف پیادهروی، دو و میدانی، مسابقات کارمندان دولت، جشنواره پرواز بادبادکها، مسابقات والیبال، فوتسال، پینگپنگ، دیدار با قهرمانان و پیشکسوتان، ورزش صبحگاهی، کوهروی عمومی و... بخشی از این برنامهها به شمار میرود.


خبرگزاری فارس: چهارمین همایش تخصصی تعزیه با محوریت نکوداشت «رضا حیدری» تعزیهخوان پیشکسوت کشورمان پنجشنبه 4 آبان ماه جاری در مجتمع فرهنگی هنری پروفسور حسابی شهرستان تفرش برگزار میشود.

به گزارش خبرگزاری فارس، چهارمین همایش تخصصی تعزیه با محوریت نکوداشت «رضا حیدری» و حضور محققین و پژوهشگران برجسته تعزیه کشور پنجشنبه 4 آبان ماه جاری در مجتمع فرهنگی هنری پروفسور حسابی شهرستان تفرش برگزار میشود.
در این همایش موضوعاتی همچون آسیب شناسی تعزیه، نقش پوشی در تعزیه و موسیقی در تعزیه مطرح و بررسی میشود.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در زمینه موسیقی در تعزیه، داوود فتحعلی بیگی بازیگر و کارگردان تئاتر و پژوهشگر تعزیه درخصوص آسیب شناسی تعزیه، احمد جولایی درخصوص ادبیات تعزیه، محمد حسین ناصر بخت در زمینه ادبیات و نقش پوشی در تعزیه و اردشیر صالحپور در خصوص تعزیه خوانی و شخصیت استاد رضا حیدری به سخنرانی خواهند پرداخت.
در حاشیه این همایش نمایشگاهی از عکس تعزیه، اثاث و لباس تعزیه و نسخ تعزیه برگزار خواهد شد که در بردارنده گوشهای از گنجینههای شهرستان تفرش در خصوص این هنر تاریخی ایرانی است.
رضا حیدری سال 1318 در تفرش، مهد تعزیه ایران، متولد شده است. وی از جمله شبیه خوانهای مشهور ی است که این حرفه را از اوایل کودکی نزد پدر خویش آموخت و توانست نسل فعلی شبیه خوانی ایران را پرورش دهد.
این همایش ساعت 9 صبح روزیاد شده در مجتمع فرهنگی هنری پروفسور حسابی شهرستان تفرش با حضور هیئتها و انجمنهای تعزیه ایران برگزار خواهد شد.


زارعی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک گیاهان دارویی تولید شده را شامل: گل گاو زبان، زیره سبز، آلوئه ورا، كاسنی، نعنا فلفلی و آویشن عنوان كرد.
وی افزود: برخی از گیاهان شامل كاسنی، رزماری، اسطوخودوس و آویشن، برای اولین بار در سالجاری در این استان كشت شده كه بدلیل كم سن بودن هنوز به باردهی نرسیده است.
مدیر باغبانی جهادكشاورزی استان مركزی ادامه داد: سطح زیر كشت كاسنی و آویشن دو هزار مترمربع، رزماری دو و نیم هكتار و اسطوخودوس یك هكتار است كه در شهرستان های محلات، تفرش و اراك تولید می شود.
زارعی اضافه كرد: گیاه نعنا فلفلی در سطح دو هكتار و با میزان تولید 16 تن در سال از محصولات مهم و پربازده در سطح استان است كه علاوه بر مصارف دارویی و بهداشتی از عصاره آن نیز استفاده می شود.
وی یادآور شد: گیاهان گل گاو زبان با دو و نیم و زیره سبز با سطح زیركشت پنج هكتار، بیش از 20 تن محصول تولید شده است.
مدیر باغبانی جهادكشاورزی استان مركزی، سطح زیر كشت گیاه آلوئه ورا را در این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر اعلام كرد.
وی اظهار كرد: سطح زیر كشت این محصول درحال حاضر بیش از 11 هكتار است كه بیش از 990 تن آلوئه ورا از آن برداشت می شود.
زارعی بیان كرد: به ازای هر هكتار سطح زیر كشت گیاه آلوئه ورا 12 نیروی انسانی در سطح استان فعالیت دارند كه مراحل كاشت و داشت و برداشت را برعهده دارند.
مدیر باغبانی جهادكشاورزی استان مركزی توضیح داد: هم اكنون یك واحد صنایع تبدیلی گیاه آلوئه ورا در شهرستان محلات با ظرفیت سالانه 500 تن انواع فرآورده ها شامل ژل، پودر و شربت فعالیت می كند.


.: Weblog Themes By Pichak :.