پایگاه خبری هدهد تفرش:

دنياي اقتصاد - اراك- محمدرضا اكبري: مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان تفرش گفت: در سال جاری ارائه خدمات آب و فاضلاب به واحدهای مسکونی شهر تفرش با جدیت ادامه دارد و تا‌کنون 100فقره انشعاب فاضلاب به 300 واحد مسکونی مهر این شهر واگذار شده است. مهندس باقری‌منفرد افزود: به این منظور آبفای شهرستان تفرش تاکنون اقدام به توسعه 900 متر شبکه آبرسانی و 550 متر شبکه جمع‌آوری فاضلاب در این شهر کرده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:3 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی از واگذاری 2 استخر تفرش و پنج مرداد اراک به بخش خصوصی خبر داد.

خبرگزاری فارس: واگذاری استخر تفرش و پنج مرداد اراک به بخش خصوصی

سعید ملکی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: با پیگیری‌های اداره کل ورزش و جوانان استان، استانداری و فرمانداری دو شهر تفرش و اراک، واگذاری استخر این دو شهرستان به بخش خصوصی با توجه به مشکلات اعتباری در دستور کار قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر استخر پنج مرداد اراک و استخر تفرش به دلیل برخی مشکلات فیزیکی در دست تعمیر هستند که تاکنون برای استخر پنج مرداد 150 میلیون تومان هزینه شده و بهره‌برداری کامل از آن نیازمند 400 میلیون تومان اعتبار دیگر است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی با بیان اینکه تعمیر استخر تفرش نیز به 350 میلیون تومان اعتبار نیازمند است، ادامه داد: به دنبال این هستیم تجهیز، تعمیر و نگهداری این دو استخر را با انتخاب پیمانکار به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار کنیم که هم اکنون پیمانکار تفرش انتخاب و با وی عقد قرارداد شده است.

ملکی افزود: امید می‌رود از سال آینده با بازسازی کامل این دو استخر شاهد سرویس‌دهی به شهروندان و علاقمندان باشیم.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:54 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

واحدمرکزی خبر/ اجتماعی

گزارش مکتوب ... تکیه زاغرم تفرش نیازمند مرمت و بازسازی

تکیه زاغرم تفرش با بیش از 200 سال قدمت ، دومین تکیه تاریخی ایران بعد از تکیه نوروز خان تهران و یک پله فراتر از تکیه دولت در تهران قرار دارد و به دلیل بافت چوبی آن تنها تکیه چوبی کشور محسوب می شود که اگر چه ثبت ملی شده اما باران و برف در طول سالهای اخیر چوب های سقف این تکیه را در معرض پوسیدگی قرار داده است.
مسئول نگهداری این تکیه مذهبی می گوید : آخرین مرمت این تکیه در سال 1388 انجام شده است و علیرغم اینکه میراث فرهنگی تاکید دارد حتی یک میخ به دیوار کوبیده نشود اما بی توجهی آنان باعث پوسیدگی چوبهای تکیه شده و عمر آن را 10 سال کم کرده است.
نظامی می افزاید : باید پشت بام این بنای تاریخی کاهگل شود اما به دلیل کیفیت نامناسب کاهگل آن که در سال 88 کشیده شده است اکنون با آمدن باران و برف آب به چوب ها نفوذ می کند و باعث چکه کردن آن به داخل تکیه می شود.
تکیه زاغرم تفرش دو قسمت بالایی و پایینی دارد که قسمت بالا به دلیل نفوذ آب عملا بدون استفاده مانده و خاک و خاشاک آن را فراگرفته است.
محله زاغرم شهرستان تفرش یکی از پر جمعیت ترین محل های این شهرستان در زمان قدیم بوده که شخصیت های ممتاز علمی ، سیاسی و فرهیختگان فرهنگی فراوانی را در دورانهای مختلف پرورش داده است.
وجود چند کاروانسرا در این محله بیانگر اهمیت و بزرگی محل است به طوری که در این کاروانسراها فرش های دست باف هنرمندان تفرشی در معرض بازدید و فروش مسافران و بازرگانان قرار می گرفته است.
یک پژوهشگر تفرشی در این مورد می گوید : با توجه به کتیبه سنگی موجود در سر درکتابخانه تکیه و محاسبه حروف ابجد زمان واقعی ساخت این بنا به 260 سال قبل یعنی دوره زندیه می رسد.
عباس ملا اسماعیلی می افزاید : با توجه به کتیبه سنگی دیگری که بر سر در تکیه نصب شده است در سال 1274 قمری برابر با 1236 هجری شمسی و دوران سلطنت ناصر الدین شاه قاجار قسمتهایی به این تکیه افزوده شده است.
وی می گوید : بانی تکیه زاغرم سید کاظم تفرشی وزیر اسطبل و امور مربوط به دواب( چهار پایان ) در عصر ناصر الدین شاه بوده که این مکان را با استفاده از سنگ ، خشت ، آجر ، چوپ و کاهگل در دو طبقه و به شکل مستطیل ساخته است.
این پژوهشگر می افزاید : در هر یک از دو ضلع بزرگ تکیه زاغرم در طبقه اول 6 حجره با طاق ضربی وجود دارد که در یک ضلع کوچک این بنا تالار تکیه و در ضلع کوچک دیگر این بنا حجره بزرگی مشابه تالار احداث شده که مخصوص حضور اعیان ، بزرگان محل ، سادات و مهمانان شهر بوده که از دیگر نقاط کشور برای حضور در مراسم عزاداری ماه محرم به منطقه تفرش وارد می شدند.
از زمانهای قدیم تاکنون هر ساله با فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) مراسم عزاداری امام حسین (ع) ، تعزیه خوانی و سوگواری در این تکیه برگزار می شود.
تمام تکیه های موجود در شهرستان تفرش به نام محله ای که در آن واقع شده اند نامگذاری شده اند.
تکیه زاغرم به شماره 2281 در شمار آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و اکنون منتظر توجه مسئولان است.
در ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) مراسم عزاداری امام حسین (ع) ، مراسم سینه زنی ، تعزیه خوانی و سوگواری ، برگزاری تعزیه در این تکایا برگزار می شود.
زمانی پیرمرد 80 ساله تفرشی با بیان خاطراتی از تکیه زاغرم می گوید : این تکیه با ذوق و ارادت مردم به ائمه ایجاد شده است اما از زمانی که میراث فرهنگی تولیت آن را به عهده گرفته است انتظار این بود بیشتر از مردم به آن رسیدگی کند در حالیکه این توقع برآورده نشده و حیات این تکیه در معرض خطر است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:28 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی از برگزاری بزرگ‌ترین مانور منطقه‌ای امداد و نجات هلال احمر برای نخستین‌بار در استان مرکزی خبر داد.

خبرگزاری فارس: برگزاری بزرگ‌ترین مانور منطقه‌ای امداد و نجات در تفرش

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مرتضی سلیمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با هماهنگی‌های به عمل آمده با سازمان جمعیت هلال احمر کشور این مانور با حضور پنج استان‌ در شهر تفرش برگزار خواهد شد.

وی هدف از برگزاری این مانور را کسب آمادگی امدادگران عنوان و تصریح کرد: این مانور که بزرگ‌ترین مانور امدادی کشور محسوب می‌شود، در سه آیتم جاده، کوهستان و امداد و نجات هوایی برگزار خواهد شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی با اشاره به برگزاری مانور در نیمه اول اسفند ماه گفت: برگزاری مانورهای امدادی نقش مؤثری در افزایش سطح توان عملیاتی نیروهای امدادرسان جمعیت هلال احمر در حوادث و سوانح احتمالی کشور دارد.

به گفته وی، امداد و نجات جاده‌ای، امداد و نجات هوایی و نجات از ارتفاع و فضاهای معلق بخشی از برنامه‌های اجرای این مانور است.

سلیمی ایجاد حالت تحرک، حضور دائم، آمادگی و شبیه‌سازی صحنه‌های واقعی وقوع انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیر طبیعی و انسانی را از اهداف برگزاری این مانور عنوان کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:10 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

دومین نشست انجمن خیرین دانشگاه ساز دانشگاه تفرش با حضور سید جواد ساداتی نژاد، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی، فرماندار تفرش، هیات رییسه دانشگاه تفرش و اعضای مجمع خیرین دانشگاه ساز این شهرستان برگزار شد.

 

به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نشست دکتر ساداتی نژاد با بیان اینکه شهرستان تفرش مهد علم، ادب و دانش در کشور است، اظهار کرد: کمیته خیرین وزارت علوم در سال 1390 به منظور برنامه ریزی و بستر سازی مستمر برای حضور و مشارکت حداکثری خیرین در آموزش عالی ایجاد شد.

 

وی افزود: حمایت دانشگاه از سوی خیرین به عنوان یک سرمایه معنوی منشاء اثرات شگرف در دانشگاه‌ها بوده و از این رو این کمیته به دنبال فراهم نمودن بسترهای لازم حمایت از خیرین به منظور رشد و توسعه مراکز علمی و دانشگاهی و ایجاد کمیته خیرین در سطح تمامی دانشگاه‌های کشور است.

 

دبیر کمیته خیرین وزارت علوم تصریح کرد: در سال گذشته کمیته خیرین وزارت علوم 17 پروژه خیرین را در سطح دانشگاه‌های کشور مورد حمایت قرار داده است که دانشگاه تفرش یکی از این دانشگاه‌ها است.

 

همچنین در این مراسم "احمد رضا ربانی"، سرپرست دانشگاه تفرش نیز در سخنانی گفت: طبق روایت از رسول اکرم (ص) خیرین از بهترین مخلوقات خداوند هستند که با حضور ارزشمند خود در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه‌های علمی، مقدمات خدمت به جوانان را در عرصه‌های تعلیم و تربیت فراهم می‌آورند.

 

وی افزود: در یک افق پنج ساله، تعداد دانشجویان و رشته‌ها‌ی دانشگاه تفرش دو برابر خواهد شد و در این خصوص فضاهای آموزشی و خوابگاه‌های دانشگاه افزایش خواهد یافت.

 

ربانی گفت: در حال حاضر خوابگاه‌های موجود در دانشگاه تنها پاسخگوی یک سوم دانشجویان است؛ از این رو تحقق طرح جامع دانشگاه نیازمند حمایت خیرین است.

 

سرپرست دانشگاه تفرش تکمیل و ساخت پروژه سالن ورزش‌های آبی و سوله ورزشی، ایجاد دانشکده انرژی، مرکز بهداری و ساختمان کلاس‌ها را از مهم‌ترین پروژه‌های نیمه تمام دانشگاه تفرش عنوان کرد که جهت تکمیل آن نیازمند مساعدت خیرین خواهد بود.

 

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، گفت: ابعاد عمل خیرین، پیشتازی در عرصه خدمت بی منت و نتیجه عمل آنان، رضایت خداوند و خدمت به مردم است.

 

دکترعباس صلاحی افزود: توسعه دانشگاه تفرش با توجه به قدمت این شهرستان در عرصه علم و ادب از اهمیت بسزایی برخوردار است که لازمه آن تقویت بنیه علمی و پژوهشی، امور رفاهی و کمک به درآمد زایی این دانشگاه است که این امر جز با همت خیرین و مسئولان وزارت علوم محقق نخواهد شد.

 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از اعضای مجمع خیرین دانشگاه ساز دانشگاه تفرش با اهدای لوح، از سوی سرپرست دانشگاه تفرش تقدیر شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:2 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

صبح امروزجلسه کمیته بانوان دهه فجر شهرستان به ریاست سرکارخانم بیاتی مسئول اموربانوان فرمانداری تفرش تشکیل گردید .


سرکارخانم بیاتی هدف ازتشکیل جلسه فوق را برنامه ریزی در زمینه ی حضور پرشورقشرعظیم زنان درامربرنامه ریزی و برگزاری هرچه با شکوهترمراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و آشنا سازی بیشتر زنان با دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان نمود .
وی درادامه اظهار داشت: دردهه فجرامسال برنامه های متنوعی توسط کمیته بانوان پرنامه ریزی گردیده،که ازمهمترین آنها میتوان به :
- برگزاری همایش انقلاب اسلامی وسبک زندگی اسلامی ویژه خواهران درسطح شهر
- برگزاری مسابقه ازسخنان مقام معظم رهبری (مدظله العالی)درخصوص سبک زندگی و تحکیم بنیاد خانواده
- عطرافشانی قبورمطهرشهدابا حضور خواهران بسیجی و اعضای کمیته بانوان
- دیداربا مادران بزرگوارشهدا و خواهران ایثارگرشهرستان
-برگزاری مسابقات ورزشی ویژه خواهران
- حضورگسترده بانوان درراهپیمائی پر شور 22 بهمن اشاره کرد. 
  
 
 
منبع :سایت فرمانداری شهرستان تفرش

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:58 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری مهر: رئیس اداره تبلیغات اسلامی تفرش از کتابت زیارت اربعین سالار شهیدان به دستان 10هنرمند از خوشنویسان تفرش خبر داد.

حجت الاسلام میثم فیروزجایی در گفتگو با خبرنگار مهر هدف از انجام این کار مقدس را زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای کربلا برشمرد و افزود: کتابت این زیارت نامه طی یک روز به دست توانای این هنرمندان خوشنویس انجام شد.

وی تصریح کرد: امامان معصوم (ع) در زنده نگهداشتن یاد و نام شهیدان کربلا، به عنوان کامل ترین الگوهاى فداکارى و ایثار در راه نجات امّت، به خصوص سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) در مناسبت هاى مختلف سعى و تلاش فراوانى نمودند و هیچ فرصتى را در زنده نگهداشتن یادشان فروگذار نکردند و همچنین ما نیز باید راه ائمه معصوم را ادامه دهیم.

وی همچنین اظهار داشت: بى تردید، احیاى نام و یاد این مردان بزرگ، الهام بخش بوده و به زندگى انسان ها جهت مى دهد و روح فداکارى و ایثار را زنده کرده و آدمى را در برابر مشکلات و حوادث سخت، مقاوم و استوار مى سازد.

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش در پایان خاطرنشان کرد: ذکر این صالحان و طرح فضایل اخلاقى و روح حماسى شان باعث مى شود که هر قوم و ملّتى ـ به خصوص مسلمین ـ از آنها الگو گرفته و به آنان تأسّى و اقتدا کنند

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:1 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

امین‌الاسلام طبرسى در علوم متداول عصر خویش از علوم ادبى مانند صرف، نحو، معانى، بیان و غیره و علوم شرعى مانند کلام، فقه، تفسیر و حدیث، و در علوم دیگر مانند ریاضى و نیز در شعر، تبحر داشت.

به گزارش مرآت نیمه اول قرن پنجم هجری، سکته‌‌‌ای بر «امین‌الاسلام طبرسى» عارض می‌‌شود. خاندانش به این گمان که علامه به رحمت ایزدی پیوسته است، او را به خاک می‌‌سپارند! علامه در قبر به هوش می‌آید و نذر می‌کند اگر نجات یافت...

در ادامه معرفی مفاخر و بزرگان شیعه، در این شماره به معرفی «علامه طبرسی» می‌‌‌پردازیم.

در شماره‌‌های پیشین «ابن‌فهد حلی»، «سیدبن طاووس»، «سید بحرالعلوم»، «شیخ مفید»، «شیخ صدوق»، «شیخ کلینی»، «علامه حلی»، «سید مرتضی»، «سید رضی» و «شیخ طوسی» معرفی شدند.

 

ولادت

ابو على، فضل بن حسن طبرسى، معروف به «امین‌الاسلام طبرسى»، «امین‌الدین» و «امام مفسران» از علمای بزرگ اسلام و شیعه در حدود سال‏هاى 468 یا 469 هجرى قمری در مشهد مقدس به دنیا آمد.

شخصیت علمی علامه طبرسی

امین‌الاسلام طبرسى در علوم متداول عصر خویش از علوم ادبى مانند صرف، نحو، معانى، بیان و غیره و علوم شرعى مانند کلام، فقه، تفسیر و حدیث، و در علوم دیگر مانند ریاضى و نیز در شعر، تبحر داشت.

ایشان در نقل اقوال تعصبى نشان نمى‌‏داد و به همه اصناف و فرق به یک دیده مى‌‏نگریست. آنچه را صحیح و معقول مى‏‌دانست، از هر کس که باشد، چه مخالف و چه موافق، بازگو مى‏‌کرد و در تقدیم و تأخیر نام آنان غرضى خاص، نداشته است.

با آنکه ایشان در زمانى مى‌‌‏زیست که عالمان فرق مختلف مذهبى تنها به اقوال معتقدان طریقه خویش اعتنا داشتند و روایات منقول از مجراى مخالفان خود را هر چند که مؤید نظرشان بود مطرود مى‌‌‏شمردند، وى در نقل نظر مخالفان، باکى نداشت.

طبرسی چگونه تلفظ می‌شود؟

علامه طبرسى را بسیارى از بزرگان، منسوب به طَبَرستان دانسته‌‌‏اند که در این صورت، طَبَرسى (با فتحه اول و دوم) خوانده مى‌‏شود.

برخی بر این باورند که طبرسى منسوب به تفرش است و تلفظ آن طَبرِسى است (فتحه اول، سکون دوم و کسره سوم) بر وزن تَفرِشى.

آنها گفته‌اند اولا: اگر از طبرستان بود نسبت او طبرى مى‌‌‏شد نه طبرسى و ثانیا بیهقى در کتاب تاریخ بیهق او را منسوب به تفرش مى‏‌‌داند و با توجه به هم عصر بودن آنان و اینکه هر دو چند سال در بیهق بوده‌‌‏اند و با یکدیگر آشنایى نزدیک داشته‌‏‌اند قول بیهقى مقدم بر دیگران است.

عنوان طبرسی مشترک بین چند عالم بزرگ

عنوان طبرسى بیشتر اوقات بر امین‌الاسلام فضل بن حسن طبرسى، صاحب تفسیر مجمع‌البیان اطلاق مى‏شود اما علاوه بر وی بر بعضى دیگر از بزرگان نیز اطلاق مى‏‌شود از جمله:

1- احمد بن على طبرسى مؤلف کتاب احتجاج

2- حسن بن فضل طبرسى، نویسنده کتاب مکارم الأخلاق. وی فرزند امین‌الاسلام است.

3- ابو محمد بن فضل طبرسى که معاصر امین‌الاسلام است و ابن شهر آشوب از او روایت نقل کرده است.

خاندان‏ امین‌الاسلام طبرسی

خاندان طبرسى از خاندان‌‏هاى معروف بین شیعیان است. پدر او حسن بن فضل‏، از علماى عصر خود بوده است.

فرزند او رضى الدین، حسن بن فضل طبرسى‏ نیز چون خورشیدى در آسمان علم و زهد و تقوا مى‌‌‏درخشد. او از شاگردان پدرش بوده و مؤلف کتب فراوانى از جمله‏ «مکارم الأخلاق»‏ است.

نوه امین‌الاسلام طبرسى نیز دنباله راه پدر و جد خویش را گرفته و کتابى ارزشمند چون ‏«مشکاة‌الأنوار» به یادگار گذاشته است.

استادان طبرسی

مهم‏‌ترین اساتید و مشایخ روایت فضل بن حسن طبرسى: 

1- ابو على طوسى، فرزند شیخ الطائفه شیخ طوسى

2- حسن بن حسین، جد شیخ منتجب الدین صاحب کتاب فهرست

3- موفق الدین بکر آبادى

4- ابو الحسن، عبید الله بیهقى

5- شیخ جعفر دوریستى که از شاگردان شیخ مفید است.

شاگردان‏ طبرسی

شاگردان مرحوم امین‌الاسلام طبرسى بسیارند، از جمله: 

1- فرزند بزرگوار او رضى الدین حسن بن فضل طبرسى، صاحب کتاب مکارم الأخلاق

2- ابن شهر آشوب مازندرانى، مؤلف کتاب معالم العلماء

3- شیخ منتجب الدین صاحب فهرست

4- قطب الدین راوندى

5- عبد الله بن جعفر دوریستى

6- شاذان بن جبرئیل قمى

تألیفات‏‌ امین‌الاسلام طبرسی

بیهقی تالیفات طبرسی را زیاد دانسته است اما آنچه به دست ما رسیده به 20 عنوان نمى‏‌رسد. 

از جمله کتب علامه طبرسى عبارتند از:

1- مجمع البیان فی تفسیر القرآن که در 10 جلد تألیف شده است. این کتاب از بهترین تفاسیر شیعه است و شهرتى جهانى دارد.

2- الکافی الشّافی من کتاب الکشاف، خلاصه‌‌‏اى است از کتاب تفسیر کشاف زمخشرى.

3- جوامع‌الجامع.

این کتاب پس از مجمع البیان از معروف‌ترین آثار علامه طبرسی است که در مدّت یک سال (از ماه صفر 542 تا محرم 543 ق) و پس از اتمام دو تفسیر گذشته تألیف شده است.

در این تفسیر گزیده گویی، شیوه مفسر است و وی کوشیده تا مطالب مهم و برجسته و لطایف آن دو کتاب را گردآوری کرده، از برخی مطالب آن دو تفسیر کبیر و الوجیز صرف نظر نماید.

همچنین حسن ابتکار و لطف تعبیری که در بیان دقایق آیات و کیفیت توجیه آن به کار رفته و استفاده‌‌‌ای که از کشّاف زمخشری شده، باعث شد که این تفسیر از مجمع البیان ممتاز شود.

علامه، جوامع‌الجامع را به دلیل کمی حجم و فزونی فوایدش، وسیط نیز نامیده است.

بیشتر مطالب تفسیر جوامع‌الجامع از کشّاف زمخشری اقتباس شده است. در پاره‌‌‌ای از موارد نیز مطالبی از تفسیر مجمع البیان خود را نقل کرده است.

این تفسیر در مقایسه با کشاف امتیازاتی دارد؛ همچون اختصار و حذف زواید و مطالب غیر ضروری، نقل روایاتی از طرق شیعه که گاهی با تفسیر صاحب کشاف موافق و در بسیاری از مواضع با آن مخالف است و بیان آراء کلامی شیعه امامیه در مواردی که با دیدگاه معتزله موافق نیست یا نظر شخصی طبرسی در تفسیر آیه با نظر زمخشری مخالف است که در این صورت طبرسی از نظر صاحب کشاف عدول نموده و آنچه را خود حق می‌دانسته ذکر کرده است.

4- المستمد من البیان

5- الوافی در تفسیر قرآن

6- إعلام الورى بأعلام الهدى، در فضائل ائمه علیهم‌السلام.

7- تاج الموالید در اَنساب.

8- الآداب الدینیة للخزانة المعینیة.

9- النور المبین.

10- کنوز النجاح.

11- عدة السفر و عمدة الحضر

تفسیر بزرگ مجمع البیان

مجمع البیان، تفسیری جامع  و از مهم‌‌ترین تفاسیر شیعه، طی اعصار و قرون مختلف است. این تفسیر از نظر ادبی و حسن تالیف، از بهترین‌‌هاست.

در طبقه بندی تفسیرهای قرآن کریم، کتاب مجمع‌البیان، تفسیر ادبی محسوب می‌‌شود.

از دلایلی که مولف این تفسیر در تالیف این کتاب بیان داشته این است که او معتقد بود که دانشمندان امامیه پیش از او حق قرآن را ادا نکرده‌‌اند.

وى از مـیـان تـفـسیرها فقط تفسیر تبیان را به دیده تحسین نگریسته است، هر چند که آن را نیز از نـظـر تـرتـیـب و نـظـم، نـاقـص یـافـتـه اسـت. به همین خاطر به دنبال نوشتن تفسیری بوده که شـامـل تـمـام عـلوم قـرآنـى اعم از قـرائت، اعـراب،  بـیـان لغـات مـشـکـل، ذکـر مـوارد مـعـانـى و بـیان، شأن نزول، اخبار وارده در آیات، شرح و تبیین قصص، توضیح احکام و تشریح اصول و فروع دین از دیدگاه قرآن باشد.

سبک تفسیری علامه طبرسی

مجمع البیان، از تفاسیر مهم قرن ششم و به زبان عربی است. سبک و شیوه تدوین و تبویب این تفسیر در میان همه تفسیرهای اهل سنت و شیعه، چه فارسی و چه عربی بی سابقه و کم نظیر است؛ زیرا دارای نظمی متین و خاص و همچنین مرتب با روش علمی و در عین حال ساده است و ویژگی اصلی آن هم این است که دارای نظم و ترتیب در عرضه مباحث است.

تفسیر مجمع البیان در مسائل ادبی (از جمله نحو و لغت) مباحث مشروح و مبسوطی دارد به همین خاطر جنبه نحو و لغت در این تفسیر قوی‌‌‌تر است.

طبرسی در مباحث لغوی به طور دقیق با کمک اشعار عربی، مباحثی را مطرح می‌کند و در مباحث نحوی و ادبی، مرجع مناسبی برای دیگران است.

طبرسی به صراحت در مقدمه تفسیرش آورده است که از تفسیر التبیان شیخ طوسی استفاده کرده و اساس کارش مبتنی بر التبیان است.

تفسیر مجمع البیان از دیدگاه اندیشمندان اهل سنت

شیخ عبدالمجید سلیم

او که از مفتیان مصر و همچنین از رئیسان قبلی دانشگاه الازهر مصر بوده، در مورد تفسیر مجمع البیان و مولف آن می‌گوید:

مجمع‌البیان کتابی گرانسنگ، سرشار از دانش و معرفت، آکنده از فواید و معانی با ترتیبی نیکو و شایسته است. اگر بگویم این تفسیر سرآمد تمام تفاسیر قرآن و مرجع تمام دانشها و مباحث قرآنی است، مبالغه و گزاف نگفته‌‌ام و راه  را به خطا نپیموده‌‌ام. (مقدمه مجمع البیان، چاپ مصر)

شیخ محمود شلتوت

وی نیز که در زمان خود مفتی مصر و همچنین شیخ و رئیس الازهر مصر بوده است، با نوشتن مقدمه‌‌ای بر مجمع البیان چاپ شده در مصر این گونه گفته است:

مجمع البیان در بین کتابهای تفسیری قرآن بی‌همتاست. این تفسیر با گستردگی خاص و عمقی ویژه و عمق معانی و تنوع مباحثش و در تنظیم و ویرایش از امتیاز و ویژگی خاصی برخوردار است که در میان تفاسیر پیشین چنین ترتیبی وجود نداشته است و در بین آثار بعد از خود نیز کم نظیر است.

سابقه ذهنی که از کتابهای گذشتگان داریم، این است که آیات و روایات را در مسائل مختلف گردآوری می‌کردند و همه آن را به هنگام بحث یک جا ذکر می‌کنند که در این میان گاهی فنی به فن دیگر اخلاط پیدا کرده و خواننده نمی‌‌تواند خود را از میان آن مجموعه‌‌ها نجات دهد. گاهی هم به یک بٌعد از ابعاد مساله‌‌ای در حد اطناب و ملال آور روی می‌‌آوردند و در بعد دیگر همان مساله را در حدی کوتاه می‌‌آوردند که مخل فهم بود. اما مجمع البیان شاید نخستین تفسیری باشد که توانسته است حق مطلب را ادا کند و توأم با طراوت بحث کند، در عین حال با تعمق در درس؛ نظم و ترتیب و سبک عالی را نیز داشته باشد. این کتاب به خواص و مزایای تفسیر قرآن نیز پرداخته است، علاوه بر آن روشهای علمی و فکری ارزنده‌‌ای را در خود جای داده است....

از امتیازات  این تفسیر، آزادی فکر، تقریب میان مذاهب است که در مدار حق و در مسیر حقیقت و با اخلاص کاملی حرکت می‌‌کند.

این مفسر چه بسا در مرحله بررسی‌های تطبیقی و مقارن، مذهب و نظر دیگران را بر مذهب و بینش خود مقدم داشته و با نهایت رعایت درجه امانت و دقت، در نقل نظریات و آراء دیگران کار کرده است، در حالی که به دور از دشنام و ناسزا گویی نسبت به سایرین می‌‌باشد.

او نظریات غیر خودش را طوری پرورش داده است که گویا می‌‌خواهد همان نظر را قبول نماید و این کار بر خلاف بعضی از برادران اهل سنت است که در وقت برخوردشان با نظریات شیعه آنان را با رفض، کنار زده و آنان را رافضه می‌‌خوانند و یا چنان که برخی برادران شیعه در حین نقل آراء اهل سنت آنها را ناصبی می‌‌نامند. اما طبرسی همیشه آیه ذیل را معیار عمل و قضاوت خویش قرار داده است «و جادلهم بالتی هی احسن» (رسالة الاسلام، شماره سوم، سال دهم؛  و مجله مکتب اسلام، شماره های 5و6 سال پنجم)

ذهبی صاحب التفسیر والمفسّرون

محمدحسین ذهبی از علمای اهل تسنن با اینکه رویکرد خوبی نسبت به شیعه و تالیفات آن ندارد ولی در برابر عظمت شیخ طبرسی نتوانسته آن را ستایش نکند و گفته است:

مولف مجمع البیان تبحر کاملی در فنون مختلف از علم و معرفت داشت و تالیفش نیز ترتیب خوب و زیبایی دارد و در هر مورد که وارد بحث شده است در قرائت، لغت، وجوه اعراب، شرح معانی، شأن نزول، بیان ارتباط آیات و.. به خوبی از عهده‌اش برآمده است.

او در تشیع خود غلو و افراط ندارد ... این تفسیر حسن ترتیب و زیبایی تهذیب و دقت تعلیل و قوت و نیرومندی حجت و برهان را در بر دارد. (ذهبی، محمدحسین؛ التفسیر و المفسرون، دارالکتب الحدیثه، 1976، چاپ دوم، ج 2، ص137)

ماجرای سکته علامه طبرسی و دفن شدنش قبل از مرگ

برخی از مورخان با بیان داستانی از علامه طبرسی، انگیزه دیگری را در علت نوشتن تفسیر، دخیل می‌‌دانند. آن حکایت، این است:

زمانی سکته‌‌‌‌‌ای بر علامه طبرسی عارض می‌‌‌‌شود و خاندانش به این گمان که او به رحمت ایزدی پیوسته است وی را به خاک می‌‌‌‌‌سپارند.

او پس از مدتی به هوش آمده، خود را درون قبر می‌‌‌بیند و هیچ راهی را برای خارج شدن و رهایی از آن نمی‌‌یابد. در آن حال نذر می‌‌‌کند که اگر خداوند او را از درون قبر نجات دهد کتابی را در تفسیر قرآن بنویسد.

در همان شب، قبرش به دست فردی کفن دزد، نبش می‌‌‌شود و آن گورکن پس از شکافتن قبر شروع به باز کردن کفن‌های او می‌‌‌کند. در آن هنگام علامه دست او را می‌‌‌گیرد! کفن دزد از ترس، تمام بدنش به لرزه می‌‌‌افتد، علامه با او سخن می‌‌‌گوید، لیکن ترس و وحشت آن مرد بیشتر می‌‌‌شود.

طبرسی به منظور آرام ساختن او، ماجرای خود را شرح می‌‌‌دهد و پس از آن می‌‌‌ایستد. کفن دزد نیز آرام شده، با درخواست علامه که قادر به حرکت نبود، او را بر پشت خود می‌‌‌نهد و به منزلش می‌‌‌رساند. طبرسی نیز به پاس زحمات آن گورکن، کفن‌‌های خود را به همراه مقدار بسیاری پول به او هدیه می‌‌‌کند.

آن مرد نیز با مشاهده این صحنه‌‌‌ها و با یاری و کمک علامه توبه کرده، از کردار گذشته‌‌‌اش از درگاه خداوند طلب آمرزش می‌‌‌کند.

علامه طبرسی پس از آن به نذر خود وفا کرده، کتاب مجمع البیان را می‌‌‌نویسد. (ریاض العلماء، ج 2، ص 358؛ روضات الجنات، ج 5، ص 362؛ مستدرک الوسائل، ج 3، ص 487)

شهادت‏ علامه طبرسی

مفسر بزرگ قرآن و عالم ربّانى، امین‌الاسلام طبرسى پس از حدود 80 سال زندگى سراسر تلاش و مجاهده، شبانگاه روز نهم ذی‌حجه (شب عید قربان) در سال ‏548 هجرى در سبزوار‏ از دنیا رفت.

بنابر نقل بزرگانى چون علامه سید محسن امین، طبرسى به مرگ طبیعى از دنیا نرفت؛ بلکه به دست دشمنان (به وسیله سم) به شهادت رسید، اما از جزئیات شهادت او اطلاع دقیقی در دست نیست.

پیکر پاک علامه از سبزوار به مشهد مقدس انتقال یافت و در نزدیکی حرم مطهر امام رضا علیه‌‌السّلام در محلی به نام قبرستان قتلگاه به خاک سپرده شد.

آرامگاه او که در ابتدای خیابان طبرسی واقع شده، از آغاز، محل زیارت مؤمنان بوده است و در سال 1370 به موجب طرح توسعه اطراف حرم، به داخل باغ رضوان انتقال داده شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:45 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری مهر: کارگردان تعزیه اراکی تعزیه را هنری پدر پیشه در استان مرکزی دانست و گفت: بیشتر تعزیه خوانان این هنر را از پدران خود آموخته اند و پدرانشان نیز از پدرانشان فرا گرفتند و لازم است امروزه آموزش صحیح تعزیه مورد توجه متولیان فرهنکی و دینی قرار گیرد .

مهدی دریایی در گفتگو با خبرنگار مهر آموزش صحیح در تعزیه را  امری مهم بیان کرد وافزود: تاسیس هنرستان ها و رشته های دانشگاهی تعزیه موجب می شود که آموزش علمی و کلاسیک در کنار تجربه ، تعزیه را از آسیب های موجود حفظ کند.

وی آگاهی کامل تعزیه خوانان جوان به شعرها، موسیقی و سبک ها  تعزیه و شناخت نسخ را از مزایای علمی شدن تعزیه عنوان کرد.

این کارشناس تعزیه  از آسیب هایی که امروز تعزیه با آن روبروست نگران است و گفت: هم اکنون نسخ تعزیه در زمینه های مختلف ترکیب شده است که باید کارشناسی و تفکیک شوند.

وی افزود: تحریفات در تعزیه و خرافه های وارد به آن باید کارشناسی و خارج شود و همینطور باید از برخی آهنگ ها و سبک های غربی و شعرهای بی محتوا که در تعزیه وارد شده، جلوگیری کرد.

دریایی نقش پوشی و رنگ شناسی را نیز یکی از مشکلات مربوط به تعزیه خواند و بیان کرد: گاهی در تعزیه ها لباس های نقش زنان و مردان اشتباهی پوشیده می شود و یا در انتخاب رنگ ها اصول تعزیه و فلسفه اش در نظر گرفته نمی شود.

وی معتقد است که در استان مرکزی کار اساسی و پایه ای در خصوص تعزیه صورت نگرفته است و گفت: البته اداره ارشاد استان امسال فعالیت هایی چون سوگواره استانی و کشوری و بزرگداشت استاد حیدری در تفرش را داشته ، ولی تعزیه در استان مرکزی جا برای کار بسیار دارد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:33 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

به گفته مسئول بسیج خواهران شهرستان تفرش این نمایشگاه تحت عنوان حجاب وعفاف با 10غرفه باعنوان های :
1- بیت حضرت فاطمه زهرا (س)2- روشنگری حضرت زینب (س)در کاخ یزید 3-خرابه شام4-حضور بانوان در عرصه ورزش5- حضور بانوان در عرصه اجتماعی6-حضور بانوان در اعزام رزمندگان هشت سال دفاع مقدس7-حضور بانوان در ستاد پشتیبانی جبهه و جنگ 8- حضور بانوان در امداد رسانی 9-حجاب مرواریدی درصدف10-حضور بانوان در دولت یاربه همت ستاد نمازجمعه شهرستان ،حفاظت و پیشگیری از جرائم دادگستری تفرش وبسیج خواهران شهرستان تفرش برپا گردیده است .
سعدی مسئول بسیج خواهران گفت: با توجه به اینکه درایام سالروز قیام خونین مردم قم و کشف حجاب توسط نظام ستم شاهی قرارداریم لذا بدین منظور این نمایشگاه با هدف،ترویج فرهنگ حجاب و شناساندن عفاف و حجاب در عرصه های مختلف اززمان حضرت فاطمه زهرا (س)تا ظهورمنجی عالم بشریت آقا امام زمان (عج) تشکیل و بر پا گردیده است .
گفتنی است این نمایشگاه ازاربعین حسینی تا پایان ماه صفر دائر و بازدید برای عموم آزاد می باشد .
ضمنا" ساعات بازدید صبح ها از ساعت :9الی 12
و عصرها از ساعت 16-19 می باشد .
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:25 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 
 
 
صلاحی در پی رشد تصاعدی موش‌ها در کلانشهرها هشدار داد:

خطر حمله موش‌ها به اجساد زلزله احتمالی

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با هشدار نسبت به رشد تصاعدی جمعیت موش‌ها در کلانشهر‌ها، گفت: عوارض ناشی از حضور این جانوران موذی نه تنها در شرایط عادی زندگی شهروندان را تهدید می‌کند بلکه هنگام بروز زلزله نیز می‌توانند با حمله به بدن‌های نیمه‌جان و اجساد انسان‌ها صحنه‌های وحشتناکی را ایجاد کنند.‌

عباس صلاحی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، در مورد تهدید موش‌ها برای سلامت شهروندان کلانشهرها، گفت: در شرایط کنونی در کلانشهرهای کشور به‌ویژه تهران، شاهد رشد تصاعدی موش‌ها هستیم که گسترش روزافزون این حیوانات موذی می‌تواند سلامت و جان شهروندان را با مخاطرات جدی روبرو سازد.

نماینده مردم تفرش، آشتیان وفراهان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه این جمعیت موذی دیگر از انسان‌ها ترسی ندارند، گفت: مقاومت تدریجی بدن آنها در برابر روش‌های ناکارآمد مبارزه، باعث شده است که  موش‌ها بتوانند در هر نقطه شهر به میان انسان‌ها رفته و غذای خود را پیدا کند.

صلاحی در مورد پیامدهای منفی حضور این حیوانات موذی در شهرها، خیابان‌ها و جوی‌های آب  و کانال‌های فاضلاب، افزود: شیوع بیماری‌های مسری از جمله مواردی است که می‌تواند در نتیجه حضور این میهمان‌های ناخوانده در ابعاد مختلف زندگی شهری، خطر جدی را متوجه شهروندان سازد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، افزود: زندگی زیرزمینی موش‌های شهری عارضه‌ای است که در هنگام بروز سوانح طبیعی نظیر زلزله می‌تواند چهره واقعی خود را نشان دهد.

وی در تشریح پیامد منفی وجود موش‌‌ها هنگام بروز زلزله، تأکید کرد: موش‌های شهری به‌ویژه موش‌های نروژی که گونه‌هایی عظیم‌الجثه و مهاجم‌تری نسبت به موش‌های معمولی هستند هنگامی که غذایی برای ادامه حیات نداشته باشند حتی می‌توانند به جسد و بدن نیمه جان انسان نیز حمله کنند که این پدیده در هنگام بروز زلزله صحنه‌های وحشتناکی ایجاد خواهد کرد.

 صلاحی با بیان ضرورت بکارگیری راهکارهای تجربه شده در جهان برای مقابله با موش‌ها، گفت: مدیریت شهری باید به کمک سایر دستگاه‌ها با بهره‌گیری از روش‌های موثر و کارآمد زمینه مقابله با موش‌ها را فراهم کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: مسئله‌ای نظیر حضور موش‌ها نباید در سایه رسیدگی به سایر معضلات شهری نظیر آلودگی هوا، ترافیک و نوسازی بافت های فرسوده مغفول بماند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:16 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

هر کدام از استانهای کشور به نوبه خود در زمینه گردشگری سلامت دارای ظرفیتهای و قابلیتهایی هستند.
 
استان مرکزی هم به نوبه خود در زمینه گردشگری سلامت دارای پتانسیلهای طبیعی و جالبی است که می تواند نه تنها گردشگری سلامت استان را توعه و رونق بخشد که می تواند به گردشگری استان کمک کند و جاذبه های استان را نمایان کند.
 
 
 
پتانسیل گردشگری سلامت استان مرکزی باید مورد توجه قرار گیرد
 
با وجود آبگرم های طبیعی در استان مرکزی به خصوص در شهرستان محلات، پتانسیل گردشگری سلامت استان مرکزی باید مورد توجه قرار گیرد چرا که می تواند گردشگران سلامت زیادی را جذب کند. 
 
مدیر کل میراث فرهنگی استان مرکزی، در این باره افزود: استان مرکزی دارای اقیلم چهار فصل و متفاوت در نقاط مختلف خود است که می تواند منبع درمان و جذب توریسم شود و ما باید از این قابلیتهای استفاده کنیم.
 
ظرفیت ساخت دهکده سلامت در استان مرکزی وجود دارد
 
رضوانی با اشاره به آبگرمهای محلات، گفت: ظرفیت ساخت دهکده توریسم درمانی در محلات وجود دارد که در کنار دیگر پتانسیل های استان، می توان به قطب توریسم درمانی تبدیل شد.
 
وی گفت: تورهای تلفیقی گردشگری سلامت از راهکارهای موثر در توسعه توریسم درمانی در استان مرکزی است.

مدیر کل میراث‌فرهنگی استان مرکزی ، با بیان این مطلب تصریح کرد: استان مرکزی دارای اقلیم‌های متنوعی است و به دلیل وجود چشمه‌های آب‌گرم معدنی، طبیعت بکر و زیبا و آب‌و‌هوای مناسب، ایجاد مجموعه دهکده سلامت برای جذب گردشگران داخلی و خارجی در این استان امری لازم و ضروری است.
 
تفرش ظرفیت طبیعی گردشگری سلامت

رضوانی با بیان این که پیش از این شهر تفرش به عنوان پایلوت ایجاد دهکده سلامت استان انتخاب شده است، اظهار داشت: چشمه‌های آب‌گرم، باغ‌های گل محلات و خمین، شکارگاه‌ها، وجود چشم‌اندازهای طبیعی، سراب‌های شازند، کوه‌ها و کوه‌پایه‌ها و کویر میقان از ظرفیت‌های طبیعی استان برای توسعه توریسم درمانی هستند.

وی از منطقه آب‌گرم محلات برای استقرار کلینیک‌های آب‌درمانی، لجن‌درمانی و ماساژ درمانی و احداث دهکده سلامت به عنوان دیگر ظرفیت استان در حوزه گردشگری سلامت نام برد. 

رضوانی با بیان این که برگزاری همایش‌های مرتبط در این زمینه همچون همایش آب‌های گرم معدنی می‌تواند به معرفی ظرفیت‌های استان در این حوزه بیش از پیش کمک کند، گفت: اختصاص و ایجاد بخش توریسم درمانی در بیمارستان‌های دولتی استان نیز اقدامی ضروری در این راستاست.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 7:29 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری مهر: رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش گفت: امر به معروف و نهی از منکر کارگشای امور اجتماعی، فرهنگی و دینی است پس وظیفه هر مسلمانی است تا بدان عمل کند.

حجت الاسلام میثم فیروزجایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: رسالت و هدف اصلی ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر این است که مردم از زبان و بیانشان در راستای سالم سازی و اصلاح جامعه بهره بگیرند و این اقدام تحت عنوان تذکر لسانی در سطح جامعه مطرح است.

وی در ادامه امر به معروف و نهی از منکر را از عناصر برجسته مکمل ایمان دانست و تصریح کرد: مسلمان واقعی کسی است که به اصول دین اسلام معتقد باشد و بر طبق ایمان خود عمل نماید که در این صورت زیربنا و روبنای دین او محکم خواهد شد.

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش با بیان اینکه عنصر تکمیل کننده ایمان امر به معروف و نهی از منکر است که در زندگی مسلمان حقیقی جایگاه ویژه ای دارد اظهار داشت: کسی که قرار است امر به معروف و نهی از منکر انجام بدهد باید خود عامل به معروف باشد و آسیب های این مسیر را شناخته و راهکار حل آن را نیز بداند.

وی در پایان با اشاره به نقش خانواده در تحقق امر به معروف و نهی از منکر به عنوان نهادی کوچک از جامعه خاطرنشان کرد: خانواده ها نیز نقش عمده ای در تربیت و تثبیت اصول اسلامی داشته و اصول تربیت اسلامی باید بر اساس این فریضه الهی گام به گام در تربیت فرزندان مد نظر قرار گیرد تا در زمان حضور در جامعه پایبند به قوانین اسلامی و دین اسلام باشند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:28 | نویسنده : میثم اله وردی |
تاريخ : برچسب:, | 20:41 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبر تاسف و تاثر انگیز فراوان درگذشت عالم ربانی مرحوم آیت ا... آقای حاج آقا مجتبی تهرانی رحمت ا... علیه ضایعه ای بس بزرگ برای حوزه ی علمیه و روحانیت و جامعه مذهبی ایران اسلامی می باشد . اینجانب مراتب تسلیت خود را به بیت شریف و بازماندگان آن عزیز سفر کرده اعلام داشته و از خداوند متعال علو درجات را برای آن فقید سعید مسالت می نمایم.

بهروز اردلان راد
فرماندار شهرستان تفرش

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:24 | نویسنده : میثم اله وردی |