سعید مویدی ضمن توصیه و تاکید بر ترویج ورزش همگانی اظهار داشت: با فرهنگ سازی در این زمینه میتوان شرایط رابرای گسترش ورزش و تندرستی در میان خانوادهها فراهم کرد و جامعه را به سمت نشاط و شادابی برد.
وی ورزش همگانی را یکی از راه حلهای مبارزه با اعتیاد دانست و افزود: با جذب جوانان و نوجوانان در سطوح مختلف ورزش همگانی، قهرمانی و پهلوانی میتوان گفت؛ مبارزهای جدی با این افیون خانمان سوز با برنامهریزی صحیح و شکل درست انجام شده است.
در ادامه جلسه نصرالله نانبده اظهار داشت: ورزشهای همگانی نیاز به مدیریت همگانی و فرهنگ سازی عمومی دارد تا بتوان با برنامهریزی دقیق و جامع آن را در بوستانهای شهری و روستایی استان ترویج و گسترش داد.
وی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای ورزش همگانی نسبت به ورزشهای دیگر جذب عامه مردم به ورزش به صورت روزانه و در مدت زمان کوتاه و با کمترین امکانات و هزینه است و در این میان وظیفه اصلی تمامی نهادها دعوت از مردم برای گسترش این ورزش است.
رئیس هیئت ورزش های همگانی استان بیان کرد: توجه به ورزش قهرمانی نباید مانع از پیشرفت ورزش همگانی شود زیرا زمانی ورزش قهرمانی به رشد واقعی دست مییابد که جامعه از یک نشاط و شادابی خاص برخوردار باشد و اقشار مختلف مردم در دستیابی به آن شریک باشند.
ایجاد جاده سلامت، برگزاری همایش پیادهروی جمعه هر هفته، جشنوارههای ورزشی و همکاری با شهرداری تفرش جهت احداث پارک بانوان و پیاده روی عمومی ویژه بیستم اردیبهشت ماه که بنام روز تفرش نام گذاری شده از مصوبات این جلسه بود.






مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی ضمن عرض تبریک بمناسبت تقارن سه مناسبت روز زن،روز معلم و روز جهانی کارگر گفت: زنان نقش بسیار والایی در تربیت فرزندان و تحکیم بنیان خانواده دارند و معلمان بطور مستقیم باید نقش آفرینی خوبی در سطح مدارس و خانواده داشته باشند.
کریم زاده در این مراسم گفت: پیروی از اندیشه های ناب استاد مطهری برای تعلیم و تربیت دانش آموزان ضروی است
وی اظهار کرد: فلسفه نامگذاری روز شهادت استاد مطهری به نام روز معلم برای ارتقاء جایگاه و ترویج اندیشه های انسان ساز آن شهید بزرگوار بوده است.
وی افزود: معلمی نقش انبیاست و بهترین بندگان در این حرفه خدمت میکنند وی مهمترین وظیفه معلم را هدایت جامعه به سوی خداون تبارک و تعالی دانست و افزود : این قشر از جامعه با حضور در خط مقدم حماسه آفرینی برای افزایش اقتدار، رشد و اعتلای کشور گام برداشته و با توجه به نقش تربیتی که برعهده دارند در تشویق اعضای خانواده برای تحقق این مهم تلاش می کنند.
این مراسم با هدف تقدیر از معلمان نمونه استانی و منطقه ای و تقدیر از صاحبان رتبه های علمی ،فرهنگی، آموزشی و پرورشی برگزار شد.
سرود خوانی توسط دو گروه متوسطه و راهنمایی برتر و پخش کلیپ های مختلف از دیگر برنامه های این مراسم بود.













نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی خواستار برگزاری جلسه اضطراری و فوری وزرای خارجه کشورهای عضو کنفرانس اسلامی در محکوم کردن اقدامات اخیر وهابیون شد.

عباس صلاحی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک گفت: اقدامات اخیر وهابیون در نبش قبر «حجر بن عدی» در دمشق و به آتش کشیدن آرامگاه جعفر طیار در جنوب اردن با هدف ایجاد اختلاف بین مسلمانان صورت گرفته و مسلمانان نباید در مقابل چنین اقداماتی سکوت کنند.
وی تصریح کرد: متأسفانه سران کشورهای اسلامی در برابر این اقدامات سکوت کردهاند و این سکوت باعث شده ارتش آزادیبخش سوریه به خود جرأت دهد و اعلام کنند حرم مطهر حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) را نیز تخریب خواهند کرد و بدون شک این گستاخی آنها به دلیل سکوت مسلمانان است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت امور خارجه کشورهای اسلامی و از جمله ایران باید با برگزاری جلسه فوری و اضطراری کنفرانس اسلامی این اقدامات را محکوم کنند، گفت: همچنین حوزههای علمیه در قم، مشهد، نجف اشرف و دیگر حوزههای علمیه باید فریاد و اعتراض خود را نسبت به چنین اقداماتی به گوش سازمانهای بینالمللی و یونسکو برسانند و خواستار برخورد جدی با این اقدامات باشند.
صلاحی افزود: وهابیها تلاش دارند این اقدامات را جنگهای فرقهای و مذهبی نشان داده و بهترین استفاده و بهرهبرداری را از آن به نفع خود ببرند.


اردلان راد در ادامه تصریح نمود : همه ما درآینده کشورمان مسئول هستیم و می بایست با انتخاب فرد اصلح ،مومن ،معتقد به نظام ،با تقوا و ولایت مدار در جهت تعالی کشور عزیزمان بکوشیم و شما دانش آموزان و آینده سازان ایران اسلامی باهر رای خویش مشت محکمی بر دهان یاوه گویان و بد خواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهید کوبید .




منبع: سایت فرمانداری شهرستان تفرش


به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه رضایی بانوی هنرمند 34 ساله تفرشی اظهار داشت: این قالیچه در ابعاد پنج چهارک و کرک و خامه بافته شده که در آن نقشه ایران با نمایش خلیج همیشه فارس قرار دارد ودر نمایشگاه فرهنگی وگردشگری درتهران به نمایش درخواهد آمد.
وی تصریح کرد: کار بافت این قالیچه بیش از دو ماه زمان برده است که من آن را به عشق ایران و خلیج همیشگی فارس بافتهام.
لنگه اول این قالیچه را به رهبر معظم انقلاب هدیه کردم
بانوی هنرمند تفرشی ادامه داد: لنگه اول این قالیچه را در سال 79 بافتم و در سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به تفرش آن را به رهبری هدیه کردم.
رضایی گفت: در این قالیچه نقشه تمام استانهای کشور با گل بوتهای که ریشه آنها در خلیج همیشه فارس است، به تصویر درآمده است.
این بانوی خوش ذوق تفرشی خاطر نشان ساخت: روز ملی خلیج فارس در تقویم جمهوری اسلامی ایران از روزهای مهم و با اهمیت است و همه ایرانیان به این روز علاقه بسیاری دارند.
وی تاکید کرد: هنرمندان باید بکوشند با استفاده از ابراز هنر میزان عشق و اراده این ملت به خلیج فارس را به تصویر بکشند.


بانوی هنرمند تفرشی موفق به بافت قالیچه خلیج همیشه فارس در آستانه روز ملی خلیج فارس شد.

معصومه رضایی بانوی 34 ساله تفرش در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این قالیچه در ابعاد پنج چهارک و کرک و خامه بافته شده که در آن نقشه ایران با نمایش خلیج همیشه فارس قرار دارد.
وی تصریح کرد: کار بافت این قالیچه بیش از دو ماه زمان برده است که من آن را به عشق ایران و خلیج همیشگی فارس بافتهام.
بانوی هنرمند تفرشی ادامه داد: لنگه اول این قالیچه را در سال 79 بافتم و در سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به تفرش آن را به رهبری هدیه کردم.
رضایی گفت: در این قالیچه نقشه تمام استانهای کشور با گل بوتهای که ریشه آنها در خلیج همیشه فارس است، به تصویر درآمده است.
این بانوی خوش ذوق تفرشی خاطر نشان ساخت: روز ملی خلیج فارس در تقویم جمهوری اسلامی ایران از روزهای مهم و با اهمیت است و همه ایرانیان به این روز علاقه بسیاری دارند.
وی تاکید کرد: هنرمندان باید بکوشند با استفاده از ابراز هنر میزان عشق و اراده این ملت به خلیج فارس را به تصویر بکشند.


عباس صلاحی در گفت وگو با خبرنگار شفاف در تشریح جزئیات جلسه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با شهردار تهران، تصریح کرد: این جلسه به درخواست تعدادی از منتخبین مردم برگزار شد تا آقای قالیباف در این جسله حضور داشته باشند و نمایندگان برخی مسائل را در حضور وی مطرح کنند.
نماينده مردم آشتيان، تفرش و فراهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق نظر سنجی های انجام شده و افرادی که در ائتلاف پیشرفت هستند، دکتر قالیباف در صدر این نظر سنجی ها قرار دارند و این مساله نیز دلیل دیگری برای برگزاری این جلسه بود.
وی با اشاره به موقعیت شهردار تهران و اداره مناسب یکی از بزرگترین کلانشهری های کشور، افزود: نمایندگانی که در این جلسه حضور داشتند از آقای قالیباف خواستند که برای حضور در عرصه انتخابات فعالیت های خود را بیشتر کند و نسبت به امروز و گذشته در این عرصه فعال تر باشند.

این نماینده مجلس نهم بیان کرد: بنابراین بنا شد با بیشتر شدن فعالیت های شهردار تهران، نمایندگانی که در این جلسه حضور داشند فعالیت میدانی خود را در حوزه های انتخابیه خود آغاز کنند.
صلاحی با اشاره به دیدار اخیر شهردار تهران با مراجع عظام و میزان رضایتمندی مراجع از وی، گفت: طبیعی است هر کسی که به کشور خدمت کند مورد تقدیر و حمایت قرار می گیرد و از آنجایی که حجم وسیعی از فعالیت های عمرانی در تهران انجام شده که قابل تقدیر است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: از تهران به عنوان ام القرای اسلام یاد میشود که الحق و النصاف اقدمات شهردار تهران بسیار زیبنده این صفت بوده است.
وی در ادامه با انتقاد از فضای سیاست زدگی در جامعه، یادآور شد: این موضوع باعث دور شدن از واقع بینی و مسیر درست حل مسائل میشود.در دراز مدت شاهد ازهمگسیختگی سیاسی و بیعملی مسئولین در قبال اتفاقات به وجود آمده هستیم و نهایتا این پدیده، اختلافات مسئولین را با هم به وجود میآورد.
وی با تاکید بر دو عنصر اطلاعرسانی و آگاهی بخشی برای رهایی جامعه از سیاست زدگی، بیان کرد: بسیاری از دردهای ما ناشی از ناآگاهی است. از سوی دیگر باید ایجاد فضایی روشن و شفاف را در دستور کار خود قرار دهیم یعنی مسئولین خود را موظف به ارائه آمار و ارقام صحیح، قابل ارجاع و منطبق بر واقعیات بدانند و مردم نیز بهدنبال آن باشند.رسانه ملی هم میتواند در شکستن فضای سیاستزده کمک رسان باشد.


سلامت نیوز : در طی 11 ماهه سال جاری تعداد 203 نفر از زنان سرپرست خانوارو مجریان طرح های اشتغال از خدمات بیمه تامین اجتماعی امداد شهرستان تفرش برخوردار شده اند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از موج ؛ قاسم مقدم مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش با بیان این مطلب اظهار داشت: واحد بیمه و درمان مدیریت شهرستان تفرش در طی 11 ماهه سال گذشته بالغ بر 1 میلیاردو 434 میلیون ریال جهت بیمه این افراد هزینه کرده است.
وی افزود: تاکنون تعداد قابل توجهی از زنان سرپرست خانوار و مجریان طرحهای خودکفائی از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شده اندوحق بیمه آنها بصورت مستمر از طریق امداد بحساب واریز می گردد.
وی با اشاره به خدمات درمانی انجام شده توسط این نهاد تصریح کرد: یکی از اقدامات خوب این نهاد کمک به درمان بیماران می باشد به خصوص افراد با بیماری صعب العلاج است.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تفرش در پایان گفت: این نهاد مردمی با ارائه خدمات گوناگون آماده خدمت رسانی به اقشار بی بضاعت و محرومین شهرستان می باشد.


«با نقشه هر کاری میشود کرد، بدون نقشه هیچ کار نمیشود کرد.» این اصلیترین مفهومی است که نسل سوم
خانوادهی سحاب بر آن تأکید میکند.
اتاق کار محمدرضا سحاب، مدیر «مؤسسهی جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب» پر از نقشه و اطلس و کرههای جغرافیایی است.
کتابهای مربوط به جغرافی همه جا دیده میشوند و تصاویر و نقاشیهای دیگر اعضای این خانواده که همگی در همین زمینه فعالیت میکردند، روی دیوارها و بالای کتابخانهها به چشم میخورند. سحاب از اسامی شناخته شده در زمینهی تهیه و انتشار نقشههای جغرافیایی است.
- چرا مؤسسهی شما به این شکل خانوادگی اداره شده است. الآن معمولاً فرزندان علاقه ندارند حرفهی پدر را ادامه دهند؟
دلیل این اتفاق به ماهیت کار برمی گردد. کارتوگرافی (نقشهنگاری) کاری است که اگر یک نفر آن را شروع میکرد تا پایان عمرش ناقص میماند و عمر یک نفر برای به پایان رساندن آن کافی نبود. در دیگر نقاط جهان هم مؤسسههای نقشهنگاری بهصورت خانوادگی و در چند نسل اداره میشوند.
- پس پدر و پدربزرگ شما با این اندیشه که فرزندانشان راه آنان را ادامه دهند کار را شروع کردند.
پدربزرگ من استاد ابوالقاسم سحاب در سال۱۲۶۶ در تفرش به دنیا آمد و از کودکی در مدارس محلی تحصیل کرد او در ادامهی تحصیل، علوم جدید و زبانهای فرانسوی، آلمانی و انگلیسی را هم یاد گرفت. او پس از آمدن به تهران به کار معلمی پرداخت. همزمان در روزنامهها به نوشتن مقاله و سرودن شعر میپرداخت. ابوالقاسم سحاب در مجموع 72 عنوان کتاب نوشته که بیشترشان تاریخیاند و در بین آنها کتابهای جغرافیایی هم وجود دارد. او و پدر من استاد عباس سحاب مؤسسهی جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب را در سال 1315بنیانگذاری کردند و 20 سال بعد پدربزرگم فوت کرد.
- و پسر راه پدر را ادامه داد.
بله، پدرم متولد 1300 خورشیدی بود و از همان ابتدای تحصیل تمام تمرکز خود را بر نقشهنگاری گذاشت. او در دبیرستان اولین نقشهی خودش را روی یک کاغذ کالک کشید که الآن هم ما این نقشه را داریم. همچنان که از تابلوهای نقاشیاش نگهداری میکنیم. او برای تهیهی نقشههای مناطق گوناگون ایران به بیش از 30هزار شهر و روستا سفر کرد و در سال ۱۳۳۴ با همکاری مؤسسهی کلمبوس آلمان، نخستین کره جغرافیایی را به خط و زبان فارسی تولید کرد. مؤسسهی سحاب بهخاطر تلاشهای او رشد کرد و پا گرفت.
- پس مؤسسههای خارجی نقشهنگاری باید تا به حال چندین نسل را به خود دیده باشند.
کار نقشهنگاری بهصورت متمرکز بعد از رنسانس و مخصوصاً بعد از کشف قارهی آمریکا شروع شد. محققان اروپائی نقشههای افرادی مانند ادریسی، بیرونی و صفاقسی و دیگر جغرافیدانان مسلمان را جمع کردند و با استفاده از آنها نقشهنگاری جدید را شروع کردند. بد نیست بدانید که یکی از مورخین تاریخ کارتوگرافی، در پژوهشی ثابت کرده که خطوط نقشههای استخری تشابه زیادی با شیوهی رسم خطوط در نقشههای مترو امروزی دارد. الآن مؤسسهای اروپائی در حال فعالیت نقشهنگاری است که 270 سال عمر دارد و نسل هشتم خانواده در آن کار میکنند.
- تغییرات جدید و اتفاقات سیاسی باعث نشده این سلسلهها قطع شود.
مؤسسهی «یوستوس پرتس» سال 1785 میلادی در آلمان تأسیس شده است. بعد از جنگ دوم جهانی، مدیری که نسل هفتم این خانواده محسوب میشد و در دوران جنگ سرد، در آلمان شرقی مؤسسه را اداره میکرد، بهخاطر مشکلاتی که دولت کمونیستی درست کرده بود، نمیتوانست کارش را ادامه دهد. او در سال 1953 با بچهی کوچکش به آلمان غربی فرار کرد و در آنجا شعبهی دوم یوستوس پرتس را تأسیس کرد. اما قبل از پایان جنگ سرد فوت کرد. کارکنان مؤسسه آن را حفظ کردند تا پسر به سن قانونی رسید و به او تحویل دادند. بعد از وحدت دو آلمان، مؤسسهها دوباره به هم پیوستند ولی آن پسر که نسل هشتم مؤسسه بود، یک بار به من گفت که ادارهی شعبهی شرقی مشکل است، زیرا شعبهی غربی با شش کارمند و شعبهی شرقی با 170 کارمند کار میکند، بنابراین مخارج زیادی داشت. با این حال هنوز هم این مؤسسه کار میکند و فعال است. نکتهی جالبی که در آثار این مؤسسه میتوان مشاهده کرد، نقشهی تهران و اطراف آن ترسیم «اشتال خان» رئیس پستخانهی ایران در زمان ناصرالدین شاه در این مؤسسه در آلمان به چاپ رسیده است.
- ولی هر کار طولانی، ممکن است مدتی به مشکل برخورد کند و تعطیل شود.
کار نقشهنگاری را نمیتوان با امور تجاری مقایسه کرد، زیرا اگر با هدف کسب درآمد انجام شود، ماندگار نخواهد شد. این کار فرهنگی است و باید با این دید انجام شود. مؤسسهای هست که در سال 1883 تأسیس شده و از آن زمان نقشه چاپ میکرده، در حالیکه تهیه و ترسیم و چاپ نقشه سختترین نوع چاپ است.
- با این حساب باید نقشهنگاری و انتشار آن از حرفههای قدیمی در کشورهای توسعه یافته باشد. چرا این کار در کشور ما جایگاه خودش را پیدا نکرده؟
یکی از دلایلش این است که برای جذب نوجوانان به این رشته زمینهی مساعد را فراهم نکردهایم. این نوجوانان در آینده مسئولانی میشوند که میتوانند تصمیمهای مهمی بگیرند و در تمام آنها به اطلاعات جغرافیایی نیاز دارند، ولی چون در آن زمان اهمیت نقشه را درک نکردهاند، از آن استفادهی صحیح نمیکنند. زمانی که میخواستند صنایع ذوبآهن اصفهان را طراحی و احداث بکنند جایی انتخاب شد که از منابع سنگ آهن و ذغالسنگ فاصله زیادی داشت. حالامشخص شده که مشکل کمبود آب هم دارد.
- پس مشکلات محیط زیستی ما هم نتیجه همین کارهای غیر علمی است.
بله الآن دریاچهی ارومیه مورد توجه همه است. زمانی بود که میخواستند از میانه این دریاچه جاده بکشند. در کشورهای دیگر مثل ژاپن و دانمارک هم روی دریا و دریاچه پل زدهاند ولی پلی که شرایط زیست محیطی را عوض نکند و جریانهای طبیعی را به هم نزند. اما در دریاچهی ارومیه کوه را کندند و سنگ و خاکش را توی دریاچه ریختند. سنگها در بستر دریاچه فرو رفت و مسیر حرکت آب را قطع کرد، این شروع مشکل بود. یا اینکه برای تأمین آب کشاورزی و شرب، بی مطالعه سدهای زیادی زدند، تاجریان آب ورودی به دریاچه را مهار کنند. نیت خوبی داشتند ولی دریاچه را خشک کردند.
- مشکل آلودگی هوای تهران هم با استفاده از نقشه قابل حل بود.
البته. من خودم در جریان طراحی نقشهی جامع تهران در سال 1352 بودم. تهران از 22 سال قبل بدون ضابطه رشد کرد و به وضع امروزی رسید در حالی که برای زندگی چهار میلیون نفر ظرفیت داشت. در جریان رشد آن و ساخت بناهای گوناگون نه از دانش جغرافی استفاده شد و نه از کسانی که این اطلاعات را بهصورت دقیق داشتند کمک گرفته شد. با این وجود، طرحهایی بود که بر اساس آن میتوانستیم این مشکلات را کنترل کنیم. حالا ترافیک آزار دهنده و آلودگی شدید به همه آسیب میزند.
- نمیشود یک اطلس کامل برای پشتوانه علمی تمام این طرحها درست کرد؟
چرا، ما از سال 72 موضوع طرح اطلس ملی را مطرح کردیم. باید مانند کشورهای پیشرفتهی جهان، یک مرجع دقیق علمی جغرافیایی داشته باشیم و با اتکا به آن طرحهای مختلف عمرانی، اقتصادی، فرهنگی و ... مورد مطالعه و تصمیمگیری مسئولان قرار گیرد.
- در این زمینه به نقشههایی برای آموزش به نوجوانان هم نیاز داریم؟
در مورد اطلسهای آموزشی نیز نسخههایی برای نوجوانان لازم است تا با رنگ و طراحی مناسب باعث علاقهمندی آنها شود. الآن اطلسهای جهانی به محیط زیست اهمیت زیادی میدهند و ما هم باید نقشههای آموزشی نوجوانان را با همین ویژگی طراحی کنیم.
- در شهرستانها هم از محصولات جغرافیایی استقبال می کنند؟
اتفاقاً نوجوانان شهرستانی بیشتر از تهرانیها به نقشه اهمیت میدهند. از زمانی که مؤسسهی سحاب کارش را شروع کرد با این پدیده مواجه بودیم. پیش میآمد که نوجوانی برای ما نامه میفرستاد و میخواست برایش نقشه بفرستیم، ولی پول کافی نفرستاده بود یا اصلاً پولی نداشت. دراین موارد شادروان استاد سحاب نقشه را رایگان برایش ارسال میکرد.
- چرا نام خلیجفارس اهمیت دارد؟
مؤسسهی سحاب برای دفاع از نام خلیج فارس هم زیاد فعالیت کرده است. از جمله تولید و انتشار کتاب «خلیجفارس در نقشههای کهن»، «مجموعهی مصوّر تاریخی خلیج فارس» علاوه بر گردآوری و انتشار اسنادی دیگر در این زمینه. از محمدرضا سحاب دربارهی بنیان این مشکل و دلیل اهمیت آن میپرسیم.
- دریاها و کوهها اسامی مختلفی در فرهنگهای گوناگون دارند. چرا نام خلیج فارس اینقدر برای ما اهمیت پیدا کرده؟
اگر بحث دربارهی نام خلیج فارس یک موضوع تاریخی و علمی بود، هیچ اشکالی نداشت که اسامی مختلفی داشته باشد. شرایط دریای خزر اینطور است. «بطلمیوس» نام این دریا را هیرکانی نوشته بود و «استخری» خزر. بعد از اسلام آن را بحر خزر مینامیدند. دریای مازندران و دریای قزوین هم اسامی دیگر آن است. در زبانهای اروپایی به این دریا «کاسپین» میگویند.
- یعنی موضوع خلیج فارس یک موضوع کاملاً سیاسی است؟
دقیقاً. خلیج فارس در طول تاریخ همین نام را داشته، ولی جمال عبدالناصر حاکم مصر که در جنگ شکست خورده بود بهخاطر اینکه آن موضوع را تحتالشعاع قرار دهد بحث نام مجعول «خلیج عربی» را مطرح کرد، ولی دولت ایران در همان زمان واکنش مناسبی نشان نداد. البته قبل از آن نیز کسانی مانند عبدالکریم قاسم در عراق هم این نام ساخنگی را عنوان کرده بودند تا در اختلافات مرزی خود با ایران از آن استفاده کنند. زمانی که کشور مصر و عبدالناصر ریاست اتحادیهی عرب را برعهده داشتند دستوری برای استفاده از آن نام جعلی صادر کردند و بقیه کشورهای عربی هم با گسترش «پان عربیسم» شروع به تحریف نام خلیج فارس کردند. باید دولت ایران واکنش مناسبی در برابر اتحادیهی عرب نشان میداد.
- اروپاییان هم در این تغییرنام نقش داشتند؟
بله آنها به این اختلاف دامن میزدند. «سرچارلز بلگریو» که کارگزار بریتانیا و مشاور شیخ بحرین بود، در کتاب «ساحل دزدان» مینویسد: «خلیج فارس که عربها به آن «خلیج عربی» میگویند و ما بهخاطر رعایت ادب از این اسم استفاده میکنیم.» در حالیکه در زمان نوشتن این کتاب اصلاً از این نام جعلی استفاده نمیشد.
نقشهخوانی در مدرسه
زمانی که خانواده و فامیل نمرههای یک دانشآموز را میپرسند سراغ ریاضی و زبان میروند و کمتر کسی از درس جغرافی سؤال میکند. گویا این درس در میان درسهای دیگر اهمیت زیادی ندارد. خود دانشآموزان هم علاقهی چندانی به جغرافی نشان نمیدهند. قسمت مهمی از فعالیتهای مؤسسهی سحاب صرف تهیهی منابع آموزشی برای مدارس میشود. محمدرضا سحاب دربارهی آموزش جغرافی و اهمیت استفاده از نقشه در این درس حرفهای زیادی دارد.
تیراژ اطلس آموزشی در ایران 20 هزار جلد است و در ژاپن 800 هزار تا یکمیلیون جلد. باید از سنین کم نوجوانان را با نقشه آشنا کرد تا به اهمیت آن پی ببرند. متأسفانه در آموزش و پرورش به این موضوع اهمیت زیادی داده نمی شود. گاهی اوقات گفته میشود که آموزش صحیح احتیاج به هزینه دارد، ولی تهیهی نقشه در مقابل دیگر هزینهها زیاد نیست. تنها باید به دیوار کلاس یک میخ زد و نقشه را آویزان کرد. این حداقل امکانات است.
بعد از امکانات، این معلم است که باید توجه دانشآموز را جلب کند. اگر نوع آموزش اصلاح شود، خود دانشآموزان علاقه پیدا میکنند که به سفرهای علمی بروند و برخی از این جلوههای جغرافیایی را ببینند. اینجا دیگر تختهسیاه کافی نیست و باید دانشآموزان را به طبیعت برد تا سوار خودرو از جادههای کوهستانی بالا بروند و از ابرها رد شوند و دنیای اطراف خود را کشف کنند، دنیایی که قبلاً فقط روی کاغذ آن را دیده بودند.
ما الآن در مرحلهی تهیهی نقشهی مناسب و قانع کردن مسئولان مدارس برای کاربرد آنها هستیم. اما مگر نوجوان ایرانی از نوجوان آلمانی استعداد کمتری دارد؟ آلمان یکی از کشورهای پیشرو در نقشهنگاری است و دلیلش این است که از کودکی به این دست استعدادها اهمیت میدهد. زمانی که برای یک نمایشگاه به این کشور رفته بودم، سوار تاکسیای شدم که رانندهاش از مهاجران خاورمیانه بود. وقتی فهمید ایرانی هستم گفت چهرههای نخبه و سرشناس ما شاعر، ولی نخبگان اینجا مهندساند، زیرا بچههایشان با «لگو» بازی میکنند.
عکسها: مهبد فروزان


رئیس دانشگاه تفرش گفت: کلینیک صنعت اراک به همت دانشگاه تفرش در مرکز فناوری کسب و کار شرکت شهرکهای صنعتی در استان مرکزی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، رئیس دانشگاه تفرش در مراسم افتتاح کلینیک صنعت اراک گفت: کلینیک صنعت یا مرکز ارائه خدمات مشاورهای اراک، پایگاه خدماتی، مشاورهای و آموزشی است که با تأکید بر همکاری بین صاحبان صنایع، شرکتها و اساتید دانشگاهی به منظور رفع مشکلات و نارساییهای تولید و ایجاد فضای رقابتی راهاندازی شده است.
احمد ربانی، تعامل متخصصان و مشاوران حرفهای با صنعتگران و مجریان اصلی تولید را از ارکان موفقیت کشورهای صنعتی در دنیا دانست و اظهار داشت: پیوند صنعت و دانشگاه زمینهساز موفقیت صنعت در راستای نیل به اهداف موردنظر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سند چشمانداز 20 ساله توسعه کشور است.
وی، ضرورتهای تشکیل کلینیک صنعت اراک را فقدان وجود مرکزی جامع برای ارائه مشاوره تخصصی و فنی برای حل مشکلات فنی و تخصصی بنگاههای صنعتی و معدنی به صورت کاربردی و متمرکز در شهرکهای صنعتی، همسویی و تمرکز تحقیقات دانشگاهی بر روی تحقیقات کاربردی و صنعتی، اطلاع و برخورداری جامعه صنعتی کشور از پتانسیلهای علمی دانشگاهی در کشور و برقراری ارتباط مؤثر و مستمر بین دانشگاه و صنعت در شهرکهای صنعتی عنوان کرد.
رئیس دانشگاه تفرش، برنامهها و چشمانداز کلینیک صنعت استان را ایجاد بانک جامع اطلاعات صنایع و خبرگان علمی و صنعتی، ایجاد سیستم و پایگاه متمرکز به منظور تأمین نیازهای اطلاعاتی صنایع، طراحی وبسایت کلینیک به منظور ارائه رزومه اساتید، شناسایی و اولویتبندی مسائل و مشکلات مرتبط با صنایع مختلف، تسهیل در برقراری ارتباط بین انجمنها و تشکلهای صنعتی و برقراری ارتباط مؤثر و بهبود روابط بین صنعت و دانشگاه و توسعه شبکه اتصال عرضه و تقاضای خدمات فنی و تخصصی در شهرک صنعتی عنوان کرد.
ربانی با بیان اینکه مبنای این کلینیک بر پایه مشاوره است، خاطرنشان کرد: متقاضیان میتوانند درخواست مشاوره خود را به دو شکل حضوری و مجازی به کلینیک اعلام کنند.
وی تصریح کرد: این دانشگاه فقط مدیریت کلینیک صنعت را برعهده دارد و در راستای رسیدن به اهداف کلینیک نیازمند همکاری و مساعدت تمام اساتید و گروههای آموزشی دانشگاههای استان است.
رئیس دانشگاه تفرش در پایان بیان کرد: چهار کارگروه مکانیک و ماشینسازی، کارگروه مهندسی شیمی، صنعت و فرآیندها، کارگروه معدن و فنآوری معدنی و کارگروه برق و الکترونیک در کلینیک صنعت تشکیل شده است و درنظر داریم از ظرفیت تمامی اساتید دانشگاههای استان در اداره و همکاری در این چهار کارگروه بهره ببریم.


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش از برگزاری مراسم بزرگداشت مقام سعدی اول اردیبهشت ماه در این شهرستان خبر داد.

فضلالله باباخانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این مراسم با حضور هنرمندان و شاعران شهرستان و با همکاری انجمن ادبی پویه تفرش برگزار میشود.
وی تصریح کرد: اول اردیبهشت ماه در تقویم ایران اسلامی به عنوان روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده که به همین مناسبت برنامههای ویژهای در این شهرستان به منظور تجلیل از مقام این شاعر پرآوازه برگزار میشود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش افزود: سعدی از معدود شاعرانی است که توانسته با تمسک به حق و اتصال به قرآن و عترت خود را به مقام والای سخن برساند.
بایاخانی ادامه داد: الگوی جاویدان سعدی قرآن کریم و احادیث بزرگان است که با پیروی از این الگو توانست خود را به جایگاه والایی در فرهنگ جهانی برساند و باید کوشید این شخصیت بزرگ را به همگان معرفی کرد.


.: Weblog Themes By Pichak :.