مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی از افتتاح و بهرهبرداری از چهار کتابخانه عمومی به مناسبت هفته دولت در شهرهای مختلف استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، امین کمالوندی بعد از ظهر امروز در آیین نکوداشت سالروز شهادت شهید صارمی و روز خبرنگار اظهار داشت: این کتابخانهها شامل کتابخانه عمومی زاویه، سنجان، خسروبیگ و کتابخانه کارچان است.
وی تصریح کرد: کتابخانه زاویه در 200 متر فضای فیزیکی، کتابخانه سنجان در 270 متر فضا و خسروبیگ و کتابخانه کارچان به ترتیب در 250 و 120 متر فضای فیزیکی به بهرهبرداری میرسند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی بیان داشت: همچنین به همین مناسبت کتابخانه شازند در زمینی به مساحت یک هزار متر، کتابخانه ساوه در زمینی به مساحت پنج هزار متر و کتابخانه تفرش در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع در صورت همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان کلنگزنی خواهد شد.
کمالوندی، توسعه کتابخانههای اقبال آشتیانی و پرفسور حسابی تفرش را از دیگر پروژههای این نهاد به مناسبت هفته دولت برشمرد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی اداره کل کتابخانههای استان مرکزی آمادگی دارد در روستاهای بالای سه هزار خانوار به شرط تأمین فضای مورد نیاز از سوی اهالی روستا نسبت به تجهیز کتابخانه و جذب یک نفر نیروی انسانی بومی اقدام کند.
این مسئول با اشاره به اخذ مجوز خرید و به روز رسانی منابع کتابخانهای استان از محل اعتبارات مالی استانی گفت: به زودی کار فهرستبرداری از نیازهای کتابخانههای زیرپوشش به پایان خواهد رسید.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت کار خبر و خبرنگاری بیان کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه با تعهد و اخلاص خود در عرصه خبر و اطلاعرسانی پیش قراولان جبهه مقابله با جنگهای تبلیغاتی و رسانهای دنیا هستند.


عباس صلاحی در گفت وگوبا خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر ضرورت پرداخت مطالبات جانبازان و ایثارگران، افزود: برخی از مطالبات این قشر تا سال 91 پرداخت شده اما از آن سال به بعد پرداخت برخی از این مطالبات در هاله ای از ابهام قرار دارد.
نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این مطالبات در قالب افزایش حقوق و مزایایی بود که به جانبازان و ایثارگران پرداخت نشده است که البته بنیاد شهید به دلیل کمبود اعتبار نتوانسته این مطالبات را پرداخت کند اما با توجه به اینکه باید حل مشکلات ایثارگران در اولویت قرار گیرد لذا دولت باید برای پرداخت معوقات آن ها اقدامات موثری را انجام دهد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: دولت باید اهتمام ویژه ای برای پرداخت مطالبات ایثارگران و جانبازان داشته باشد چراکه نزدیک به 3 سال است این پرداختی ها به تعویق افتاده است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآورشد: واقعیت آن است که اگر دولت در پرداخت همه این مطالبات کمبود اعتبار دارد حداقل می تواند بخشی از آن را پرداخت کرده تا حجم بدهی های خود به این قشر کاهش یابد چراکه ادامه این روند، بنیاد شهید را با انبوهی از پرداختی ها مواجه خواهد کرد.


نماینده تفرش و فراهان در مجلس شورای اسلامی زیرساختهای اصلی توسعه شهرستانهای فراهان و آشتیان را دچار مشکلاتی دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه مرکزی، عباس صلاحی در نشست مجمع نمایندگان استان با استاندار مرکزی افزود: وضعیت اجرای طرح هادی در روستاهای این دو شهرستان بسیار فجیع است.
وی اجرای عملیات مجتمعهای آبرسانی در روستاها را از نیازهای ضروری شهرستانها عنوان کرد و گفت: پروژه آب هفتیان یکی از نیازهای مهم منطقه است که متاسفانه به کندی پیش میرود.
صلاحی با بیان اینکه ضعیفترین ناحیه صنعتی استان در تفرش استقرار یافته است، افزود: این ناحیه صنعتی از هرگونه زیرساختی بیبهره است و منطقه صنعتی خنجین نیز فاقد زیرساختهای لازم است.
وی عدم وجود مدیریت با ثبات در شهرکهای صنعتی را از دیگر مشکلات موجود عنوان کرد و گفت: دو تا سه شهرک توسط یک نفر مدیریت میشود و حضور این فرد نیز تنها برخی روزهای هفته در شهرکها انجام میشود.
صلاحی عدم اعطای تسهیلات به کارخانه سیلوی فراهان و نبود کشتارگاه صنعتی در فراهان را از دیگر مشکلات موجود عنوان کرد و افزود: فراهان 10 تا 15 درصد نیاز گوشت قرمز استان را تامین میکند، اما فاقد کشتارگاه صنعتی است.
وی راههای مواصلاتی این دو شهرستان را بسیار قدیمی و در برخی موارد خطرناک عنوان کرد و افزود: راههای مواصلاتی بین شهری نیازمند روکش و تعریض هستند بویژه راه ارتباطی تفرش به نوبران که با توجه به طغیانهای قرهچای نیازمند رسیدگی است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت آموزش عالی در این شهرستانها، دانشگاه تفرش را نیازمند توسعه و ارتقا دانست و گفت: سهم شهرستانها از مزایای مربوط به مناطق کمتر توسعه یافته عادلانه نیست، از سویی مردم دچار مشکلاتی در خصوص اراضی کشاورزی خود در حوزه منابع طبیعی هستند و منابع طبیعی اکثر زمینهای کشاورزی را تحت عنوان اراضی ملی از مردم گرفته است.






عباس صلاحی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به بررسی طرح شناسایی بیش از 5 میلیون نفر نیازمند در وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی، گفت: بیش از 5 میلیون نفر نیازمند در جامعه زندگی می کنند که تحت پوشش هیچ نهاد و یا سازمانی از جمله کمیته امداد و بهزیستی نیستند، همچنین این قشر نیازمند متاسفانه با حداقل ها زندگی کرده و به لحاظ معیشتی شرایط مناسبی ندارند.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان درمجلس شورای اسلامی، افزود: بهزیستی و کمیته امداد به لحاظ وظیفه حمایتی خود برای شناسایی اقشار نیازمند درجامعه شاخص های ویژه ای دارند؛ اما این تعداد یعنی 6 میلیون نفر قشر نیازمند به طور حتم از شاخص های مورد تائید کمیته امداد و بهزیستی برخوردار نیستند، بنابراین با توجه به وجود تورم چند درصدی در جامعه و مشکلات اقتصادی حمایت از این تعداد نیازمند در جامعه ضروری است.
وی تاکید کرد: هرچند که نحوه شناسایی این افراد کارزمانبری است، اما به طور حتم اگر سازمانها و نهاد های متولی در حوزه سازمان آمار ایران، شهرداری ها، دهیاری ها و بخشداری ها به وظایف خود به درستی عمل کنند می توان به شناسایی این قشر ازجامعه امیدوار بود؛ البته افرادی هم که در حاشیه شهرها و مناطق کم برخوردار زندگی می کنند منبع درآمدی ناچیزی داشته و در تامین هزینه های زندگی خود دچار مشکلات فراوانی هستند که مسئولان باید درشناسایی این افراد اقدامات موثری انجام دهند.
صلاحی با بیان اینکه وزارت کار و رفاه اجتماعی باید سبد غذایی میان اقشار نیازمند جامعه توزیع کند، تصریح کرد: همچنین باید در مراحل بعدی، برای این افراد آموزش همگانی درنظرگرفت؛ ازسوی دیگر صدور دفترچه بیمه و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی باید در مراحل بعدی مورد توجه قرار گیرد؛ به بیان بهتر ارائه خدمات حمایتی به 5 میلیون قشر نیازمند باید در 3 مرحله توزیع سبد غذایی، پوشش بیمه و آموزش همگانی صورت گیرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص اینکه می توان برای این قشر از جامعه حداقل حقوق ماهیانه در نظرگرفت، تصریح کرد: طرح شناسایی بیش از 5 میلیون نفر نیازمند در وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی، به امضاء 257 نفر ازنمایندگان رسیده و دو فوریت آن در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد، اما در نظرگرفتن حقوق ماهیانه با واقعیت های جامعه سازگار نیست زیرا منابع چنین موردی وجود ندارد.


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفرش گفت: سالیانه 4.5 تن انواع عرقیات و اسانس گیاهی در این شهرستان تولید میشود.
علی محبعلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- با اشاره به ظرفیتهای این شهرستان در بخش کشاورزی، اظهار کرد: میزان 17 هزار تن انواع محصولات زراعی شامل گندم، جو، حبوبات، محصولات علوفهای، صیفی جات و سبزیجات در 10 هزار و 500 هکتار اراضی دیم و سه هزار و 700 هکتار اراضی آبی تولید و به نقاط مختلف استان و یا استانهای مجاور عرضه میشود.
وی افزود: همچنین بیش از هفت هزار تن انواع محصولات باغی نظیر گردو، بادام، انار، انگور و انواع گونههای هستهدار و دانهدار در هزار و 800 هکتار تولید میشود.
محبعلی ادامه داد: این محصولات علاوه بر مصرف داخل شهرستان، به شهرستانها و استانهای مجاور هم صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفرش بیان کرد: در 12 هزار مترمربع گلخانههای فعال شهرستان، سالیانه قریب به 550 تن محصولات سبزی و صیفی و در یک واحد فعال قارچ خوراکی نیز سالیانه 250 قارچ تولید میشود.
وی فعالیت دو واحد عرقیات گیاهان دارویی با تولید سالیانه 4.5 تن انواع عرقیات و اسانس گیاهی در زمینه صنایع تبدیلی را از دیگر ظرفیتهای این شهرستان در بخش کشاورزی برشمرد.
محبعلی گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات دامی شهرستان سالیانه هزار و 830 تن گوشت قرمز، هزار و 800 تن گوشت سفید(مرغ و بوقلمون) و 45 تن گوشت ماهی، 11 هزار تن شیر خام، هزار و 200 تن تخم مرغ و 45 تن عسل است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفرش خاطرنشان کرد: با توجه به وجود پتانسیل در این بخش، امکان توسعه و افزایش ظرفیت تولید کماکان در این شهرستان وجود دارد.


رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش گفت: موضوع حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی باید به یک اراده ملی در کشور و شهرستان تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، نشست اعضای کمیته حفاظت حقوق بیتالمال در اراضی ملی و منابع طبیعی شهرستان تفرش ظهر امروز با حضور دادستان، فرماندار، رئیس دادگستری و دیگر ادارات عضو برگزار شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش اظهار داشت: موضوع حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی باید به یک اراده ملی در کشور و شهرستان تبدیل شود.
مجتبی مؤمن افزود: تشکیل کمیته حفاظت حقوق بیتالمال در اراضی ملی و منابع طبیعی و برگزاری جلسات آن از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است و باید مد نظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: همکاری تمامی دستگاهها در پیشگیری و اطفاء حریق بسیار مهم است که باید مدنظر قرار گیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش بیان داشت: در راستای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی و پیگیری مابقی اسناد باقیمانده اراضی ملی شهرستان اقدامات خوبی توسط این اداره صورت گرفته است.
ریاحی دادستان تفرش نیز با اشاره به اهمیت حراست از منابع طبیعی و تبیین نقش و جایگاه با ارزش منابع طبیعی و اراضی ملی به لحاظ اهمیت حفظ حقوق بیتالمال گفت: باید مسئولان ذیربط در ادارات که متولی این امر هستند همواره از هوشیاری و آمادگی کافی برای برخورد با متخلفین در حیطه وظایف ذاتی و قانونی خود برخوردار باشند و هیچ گونه سهلانگاری در این زمینه نکنند.


شیرابههای جاری شده از یک کوه پسماند کاغذی که ناشی از ضایعات بجا مانده حاصل از چند سال فعالیت کارخانه کاغذسازی در ناحیه صنعتی تفرش است، به تهدید بزرگی برای محیط زیست و سلامت منطقه مبدل شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- به نقل از سایت فرمانداری تفرش جاری شدن این شیرابه باعث بروز آسیب در زمینهای کشاورزی و خشک شدن بسیاری از درختان مثمر و غیرمثمر و ورود آسیب جدی به محیط اطراف شده است و فرماندار تفرش در بازدید از این منطقه از اقدام علیه این کارخانه متخلف از طریق مراجع قضایی خبر داد و گفته بود: مدیر این کارخانه پس از اخذ مجوز از محیط زیست باید در اولین فرصت نسبت به رفع و جابجایی پسماندهایی که در طول چند سال گذشته در محیطی بسیار نامطلوب دپو شده اقدام کند.
حمیدوند در خصوص آسیبهای زیست محیطی ناشی از فعالیت کارخانه کاغذسازی تفرش به ایسنا گفت: این کارخانه هر روز هفت تا هشت تریلی زباله کاغذی دریافتی از تهران را فرآوری کرده و به رول کاغذی کارتن تبدیل میکند.
وی با بیان اینکه این کارخانه در سه شیفت فعالیت میکند، افزود: از بدو تاسیس این کارخانه تا امروز کوهی از زباله ناشی از فعالیت کارخانه در منطقه ایجاد شده است.
حمیدوند افزود: تا سال گذشته این کارخانه با ذکر این دلیل که زبالههای تولیدی صنعتی نیستند و لزومی به دفن آنها در محلی خاص وجود نداشته و میتوان آن را در محل دفن زبالههای شهری دفن کرد، از اقدام جهت دفن زبالهها خودداری کرده و از طرفی علیرغم اعتقاد به این نکته اقدامی در خصوص پیگیری جهت اثبات ادعای خود و متقاعد کردن شهرداری جهت دفن زبالهها نکرده و طی هشت سال گذشته به انباشتن زباله در این محل ادامه داده است.
وی افزود: در نهایت در اواخر سال گذشته صنعتی نبودن زبالهها و امکان دفن آنها به همراه زبالههای شهری تایید شد، اما این بار مسئولان کارخانه با استناد به بندی از قانون که انتقال و دفن زباله وظیفه شهرداریها یا دهیاری است، از انتقال و دفن زباله خودداری کرد.
حمیدوند با بیان اینکه دهیاریها در این منطقه فاقد محل دفن زباله هستند و زبالههای روستایی نیز در محل دفن زبالههای شهری مدفون میشوند، افزود: در این راستا جلساتی برگزار شد و از آنجاکه براساس ماده هفت قانون مدیریت پسماند شهرداریها میتوانند براساس نرخ مصوب جهت دفن زباله هزینه دریافت کرده و این درآمد را در همین رابطه صرف کنند، موضوع با مسئولان شرکت در میان گذاشته شد تا در نهایت مشکل دفن زباله این کارخانه رفع شود اما، مدیر کارخانه عقیده دارد که از آنجاکه حمل زباله باید توسط شرکت انجام گیرد، پس نباید الزامی به پرداخت هزینه وجود داشته باشد.
براین اساس، به دنبال جلسهای که در استانداری برگزار شد، مقرر شد شهرداری زبالههای جدید را جمعآوری کند و درخصوص زبالههای انباشته شده با توجه به پر شدن محل دفن زباله شهری، درخواستی توسط شهرداری جهت تعیین محل جدید دفن زباله ارائه شده و پس از صدور مجوز دفن نسبت به دفن زبالههای یاد شده اقدام شود.
حمیدوند با اشاره به اعتراضات واحدهای صنعتی فعال در ناحیه صنعتی تفرش و اهالی روستاهای اطراف نسبت به این معضل گفت: بوی نامطبوع بسیار شدید و آلودگیهای زیست محیطی ایجاد شده اعتراضات زیادی را برانگیخته است.
وی با بیان اینکه هفته گذشته در بازدید سرزده از ناحیه صنعتی تفرش با بوی بسیار وحشتناک زباله مواجه شدیم که حتی امکان حضور در منطقه را از انسان سلب میکرد، درخصوص سلامت کارگران در این کارخانه ابراز نگرانی کرد و افزود: تنفس در این وضعیت به سختی صورت میگیرد، کارگران بدون استفاده از هرگونه ابزار بهداشتی از قبیل ماسک کار میکنند و این شرایط نگرانکننده است
حمیدوند در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم تصمیمات گرفته شده هنوز هم این کارخانه نسبت به انتقال زباله اقدام نکرده است، افزود: بهانه این شرکت اینست که شهرداری جهت انتقال زباله لودر در اختیار شرکت نگذاشته است در حالی که این کار وظیفه شهرداری نیست. مسئولان کارخانه در صورت صرف هزینه میتوانند لودرهای موجود در شهرستان را کرایه کرده و جهت انتقال زبالهها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه همانطور که اشتغال مهم است، محیط زیست هم اهمیت دارد و باید آن را حفظ کرد افزود: اشتغال باید در محیط زیستی سالم مهیا شود.
حمیدوند انباشت زباله را براساس قانون مدیریت پسماند جرم دانست و افزود: بهداشت عمومی در این منطقه تهدید میشود و مقرر شده است که دستگاههای مربوطه در این حوزه نسبت به شکایت اقدام کنند تا برخورد قانونی با این متخلفان صورت گیرد.
فرماندار تفرش با بیان اینکه ارتقای این ناحیه به شهرک صنعتی از مطالبات ماست تا با این اقدام و با استفاده از امکاناتی که در اختیار شهرکهای صنعتی قرار میگیرد، نسبت به ساماندهی منطقه اقدام شود، افزود: در حال حاضر یکی از معضلات موجود عدم علاقه سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در این ناحیه صنعتی بواسطه آلودگی موجود است.


همزمان با گرامیداشت هفته فرهنگ پهلوانی طی مراسمی زورخانه سنتی امام علی(ع) تفرش در حمام تاریخی ششناو این شهرستان افتتاح و راهاندازی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، استاندار مرکزی صبح امروز در مراسم افتتاح این زورخانه که با حضور جمعی از مسئولان محلی برگزار شد، گفت: فرهنگ ایران و ایرانیان مملو از ویژگیهای برجستهای است که تنها در تمدنهای اندک دنیا میتوان رد پای آن را پیدا کرد.
محمود زمانی قمی اظهار داشت: از زمانی این ویژگیها و خصوصیات بزرگ تمدنی درخشیدن گرفت و در منظر عمومی بسیار با استقبال روبرو شد که این فرهنگ عمیقا با اسلام و آموزههای دین مبین اسلام پیوند خورد.
تصریح کرد: ورزش باستانی از جمله ورزشهایی است که در آن مروت، جوانمردی، انسان دوستی، احترام به بزرگتر و بزرگداشت و پاسداشت ادب و ادبیات و بسیاری از خصوصیات دیگر را یک جا در خود جای داده و این درخشانی زمانی لطیفتر، زیباتر و دوست داشتنیتر شد که با آموزههای دینی و به نماد مروت در عالم هستی یعنی حضرت علی(ع) گره خورد.
استاندار مرکزی ادامه داد: حضرت علی(ع) ذخیرهای منحصر به فرد در تاریخ و اقیانوسی است که همه بشریت با هر طرز تفکری میتواند از این اقیانوس بهره بگیرد.
زمانی قمی بیان کرد: به راستی همه چیز در مقابل حضرت علی(ع) رنگ میبازد، بدون شک اگر همه بشریت هر آنچه که در توان دارند، بسیج کنند تا یک علی دیگر به جامعه انسانی ارزانی کنند، قادر به انجام آن نخواهند شد.
وی تاکید کرد: ورزش باستانی از جنس فعالیتهایی است که نام علی(ع) و پرچم علی(ع) را برافراشته نگه داشته و بسیار مقدس است، آداب وارد شدن به گود زورخانه آدابی بسیار دقیق است، در این ورزش احترام به پیشکسوت و افرادی که بعد از او در گود قرار میگیرند، به زیبایی قابل مشاهده است.
استاندار مرکزی افزود: احترام به جایگاه ادبیات و شعر و هنر، جوانمردی و بزرگمردی، احترام به جامعه و ورزش و کار را به خوبی میتوان در این ورزش به نظاره نشست.
نماینده مردم تفرش و آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: احیای این زورخانه که تلفیقی از بافت سنتی و میراث فرهنگی با ورزشی سنتی است، به منظور آموزش جوانمردی و مروت به جوانان صورت گرفته است.
عباس صلاحی اظهار کرد: ورزش باستانی یکی از ورزشهای اصیل کشور است که امیدواریم با راهاندازی این زورخانه شاهد رونق این رشته در شهرستان تفرش باشیم.
وی با بیان اینکه شهر تفرش از پیشینه غنی فرهنگی برخوردار است، خاطر نشان کرد: تلاش مسئولان شهرستان این است که از پتانسیلهای فرهنگی حداکثر استفاده را ببرند.
نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی از احیای خانههای قدیمی و بناهای تاریخی تفرش به همت مسئولان ذیربط خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر بازسازی خانه میرشکرایی و بازسازی آن به عنوان موزه و بازسازی تکیه زاغرم به عنوان دومین تکیه تاریخی کشور در دست اقدام بوده و به زودی بازسازی خانه تاریخی ضیائیه نیز آغاز خواهد شد.
فرماندار تفرش نیز گفت: این زورخانه با تغییر کاربری و مرمت حمام تاریخی ششناو با هزینهای معادل 87 میلیون تومان با همکاری بخش خصوصی به بهرهبرداری رسیده است.
کریم حمیدوند افزود: عملیات مرمت این حمام و تبدیل به زورخانه از سال 91 آغاز شده است.


رئیس جمعیت هلال احمر تفرش از آغاز عملیات احداث نخستین پایگاه بین شهری امداد جادهای این شهرستان خبر داد.

مجید حسینجمال در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این پایگاه امداد جادهای در محور گیان و در زمینی به مساحت 100 متر احداث میشود.
وی تصریح کرد: با احداث ساختمان این پایگاه نخستین پایگاه امدادی به صورت ثابت در محور گیان تفرش مستقر خواهد شد.
رئیس جمعیت هلال احمر تفرش همچنین از احداث پارکینگ مسقف خودروهای امدادی خبر داد و بیان داشت: این پارکینگ در زمینی به مساحت 120 متر مربع احداث میشود.
حسینجمال گفت: شهرستان تفرش به دلیل کوهستانی بودن از وضعیت خاص و ویژهای برخوردار است که میطلبد جمعیت هلال احمر همواره در حال آمادهباش باشد.
وی افزود: خوشبختانه این جمعیت هماکنون از نظر تجهیزات با مشکل خاصی مواجه نیست.


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تفرش از اعزام 55دانشجوی این دانشگاه به اردوهای جهادی با عنوان «امت واحده» در تابستان امسال خبر داد.

محسن جهانبخش در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: شرکتکنندگان در این اردوی 10 روزه با حضور در شش روستا به برنامههای فرهنگی، بهداشتی و عمرانی میپردازند.
وی تصریح کرد: از مجموع 55 دانشجوی اعزامی 35 نفر پسر و 20 نفر دانشجوی دختر هستند که از هفت تا 17 مرداد ماه در شش روستای احمدآباد، طریزآباد، گزاوند، کهلو سفلا، کهلو علیا و جورقین از توابع بخش مرکزی شهرستان به ارائه خدمت میپردازند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تفرش اضافه کرد: انجام فعالیتهای عمرانی نظیر ساخت غسالخانه در روستای کهلو علیا، تکمیل مسجد روستای طریزآباد، لایهروبی و عایقبندی استخر آب روستای جورقین و رنگکاری مسجد روستای کهلو سفلا از مهمترین برنامههای اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه تفرش است.
جهانبخش تصریح کرد: حضور پزشک عمومی و ماما در طول برگزاری این اردو در این شش روستا از دیگر فعالیتهای این اردوی جهادی است.
جهانبخش ادامه داد: غنیسازی اوقات فراغت دانشجویان، تقویت روحیه جهادی در بین دانشجویان، خدمترسانی، معنویتافزایی، ارتقای بصیرت دانشجویان و انتقال فرهنگ کار از اهداف برگزاری اردوهای جهادی است.


طلاب جدید الورود حوزه علمیه قم در طرح میثاق طلبگی شرکت کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما ، مدیرحوزه علمیه استان قم آشنایی طلاب با مواد دروس و قوانین و مقررات حوزه را از مهمترین اهداف اجرای طرح میثاق طلبگی اعلام کرد و گفت: در این طرح بیش از هزار و 200 طلبه جدید الورود حوزه علمیه قم در دوره آموزش- توجیهی شرکت می کنند.
حجت الاسلام فرخ فال افزود: این طرح به مدت هفت روز در حوزه علمیه تفرش برگزار می شود.
وی گفت : این طلاب پس از میثاق طلبگی وارد دوره 20 روزه اختبار و تثبیت می شوند و طلابی که بتوانند این دوره را نیز با موفقیت سپری کنند به عنوان طلبه رسمی حوزه پذیرفته می شوند.
در سال تحصیلی 95-94 بیش از 18 هزار نفر در 420 مدرسه بلندمدت و سفیران هدایت پ حوزه های علمیه سراسر کشور پذیرش می شوند.


به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی صابری که اصالت خانوادگی وی به کهک تفرش می رسد اولین فرزند خانواده است، خواهرش یکسال و برادرش 13 سال کوچکتر و نابینا هستند اما هر سه فرزند موفقیت چشمگیری در رشته حقوق به دست آورده اند.


مسئول بسیج سازندگی تفرش از پرداخت 4 میلیارد ریال تسهیلات به طرحهای اقتصاد مقاومتی این شهرستان طی سه ماه نخست امسال خبر داد.

علی شهرابی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: یکی از ماموریتهای بسیج سازندگی تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی است که در این راستا اقدام به پرداخت تسهیلات بانکی به متقاضیان طرحهای اقتصاد مقاومتی میکند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته یک هزار نفر از متقاضیان بهرهمندی از تسهیلات طرح اقتصاد مقاومتی زیر پوشش آموزشهای مشاوره و 700 نفر زیر پوشش کارگاههای آموزشی قرار گرفتند که در پایان 105 نفر موفق به اخذ 9 میلیارد ریال تسهیلات بانکی شده و مشغول به کار شدند.
مسئول بسیج سازندگی شهرستان تفرش افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز 300 نفر از خدمات مشاورهای و 70 نفر از خدمات کارگاههای آموزشی بسیج سازندگی بهرهمند شدهاند که تاکنون 20 نفر موفق به اخذ تسهیلات 4 میلیارد ریالی از بانک عامل شدند.
شهرابی گفت: متقاضیان برخورداری از این تسهیلات در 20 عرصه اقتصاد مقاومتی از جمله کاشت زعفران، پرورش ماکیان، صنایع تبدیلی، صنایع دستی، کشت غلات و... مشغول به کار و فعالیت شدهاند.
به گفته وی در سال جاری بالغ بر 20 میلیارد ریال تسهیلات بانکی به منظور پرداخت به متقاضیان طرحهای اقتصاد مقاومتی به شهرستان تفرش اختصاص یافته است.
مسئول بسیج سازندگی تفرش در پایان از برگزاری دو کارگاه آموزش اقتصاد مقاومتی بعد از ماه مبارک رمضان در این شهرستان خبر داد.


با تحقیقات صورت گرفته مشخص شد ، حکیم نظامی گنجوی شاعر شهیر ایرانی، در روستای تاد شهرستان تفرش به دنیا آمده است.
بگزارش خبرگزاری صداوسیما مدیر کارگروه فرهنگی، سازمان ملی یونسکو در بازدید از آثار تاریخی شهرستان تفرش، بااعلام این خبرگفت: با اثبات این موضوع و اختصاص اعتبارات لازم ،بازسازی خانه تاریخی حکیم نظامی گنجوی در این روستا به زودی آغاز می شود.
عبدالمهدی مستکین در سفر به شهرستان تفرش ، از مجموعه تاریخی ششناو تفرش ، دیدن کرد و آن را یکی از مهمترین مجموعه های تاریخی از نظر مذهبی و فرهنگی دانست.
وی افزود: قرار گرفتن مسجد ، تکیه و حمام در جنب قنات ها یکی از نشانه های قدمت و تمدن عظیم فرهنگی در آن شهرستان است که باید به آن توجه بیشتری کرد.
یکی از اسناد تادی بودن نظامی گنجوی، دو بیتی وی با مضمون به تفرش دهی هست تاد نام او ، نظامی از آنجا شده نامجو است که در کتاب خلاصة الاشعار تقی الدین اوحدی نیز آمده است.
خانه حکیم نظامی گنجوی ، به شماره 25 هزار در فهرست آثارملی کشور ثبت شده است.


.: Weblog Themes By Pichak :.