رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان تفرش از آغاز طرح پایش بازار کالا و خدمات ویژه نوروز از امروز (دوشنبه ) در این شهرستان خبر دارد

ˈمحمد علی قهرمانیˈ در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: این طرح با توجه به فرا رسیدن سال نو و افزایش تقاضای عمومی برای بسیاری از کالا ها و خدمات و به منظور جلوگیری از هرگونه کمبود کالا و افزایش غیر منطقی قیمت ها اجرا می شود.
وی اضافه کرد: ایجاد زمینه مناسب برای تامین مایحتاج عمومی و همچنین جلو گیری از تخلفات احتمالی و رسیدگی سریع و دقیق به شکایات و گزارشهای مردمی و برخورد با متخلفان از اهداف این طرح است.
رئیس اداره صنعت ،معدن و تجارت شهرستان تفرش گفت: در اجرای این طرح بازرسان اداره صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف به طور مستمر از واحدهای صنفی بازدید می کنند.
وی خاطرنشان کرد: بررسی گزارشات ناظران افتخاری و گشت های مشترک که با همکاری اداره صنعت، معدن و تجارت، فرمانداری، بهداشت و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان انجام می شود نیز از دیگر برنامه های این طرح است.
ˈقهرمانی ˈ اضافه کرد : تمرکز بازرسی درباره خدمات اتوبوس ها، پارکینگ ها، توقفگاه ها، دفاتر خدماتی، عرضه کنندگان میوه و تره بار و همچنین کالاهای گروه اول شامل گوشت قرمز، تخم مرغ، شیر، شیرخشک، پنیر، کره، برنج، عدس، لوبیا و گروه دوم بویژه لاستیک خودروخواهد بود.
وی بیان کرد: طرح پایش بازار کالا و خدمات ویژه نوروز تا 15 فروردین ماه 93 در تفرش ادامه دارد.


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، زهرا امینی در جلسه مشارکتهای مردمی بهزیستی تفرش با اشاره به اهمیت و جایگاه خیران در جامعه و به ویژه شهرستان تفرش اظهار کرد: وظیفه و تکلیف همه دستگاهها است که بیش از ظرفیت و توان خود به منظور رفع مشکلات نیازمندان، محرومان و معلولان جامعه تلاش کرده و بی شک امر مشارکتهای مردمی در حل مشکلات جامعه هدف بهزیستی به شمار می رود.
وی افزود: نهادهای حمایتی با شناسایی خیرین، حامیان جدید و معرفی خدمات خود به مردم میتوانند از مشارکتهای مردمی بیشتر استفاده کنند.
امینی تصریح کرد: اثرات کاری که خیرین انجام میدهند منحصر به محدوده زمانی خاصی نیست و نسلهای آینده نیز میتوانند از برکات آن بهرهمند شوند.
رئیس سازمان بهزیستی شهرستان تفرش با اشاره به گفت: خوشبختانه مدتی است که سنت حسنه انجام و اجرای کارهای خیر رو به گسترش بوده و اجرای آنها به همه خیران و مردم نیکوکار و خیر این امکان را میدهد که در صورت عدم دسترسی به نیازمندان که بتوانند یاریگر آنها باشند، در اموری که نهادها و سازمان های متولی در دست اجرا دارند شرکت کرده و از برکات دنیوی و اخروی این طرح ها بهرهمند شوند.
امینی افزود: توسعه و گسترش رفاه اجتماعی در بین اقشار نیازمند و آسیب پذیر و جلب مشارکت مالی و غیر مالی مردم به منظور رفع نیازهای جامعه هدف و کاهش هزینه های سازمان بهزیستی از جمله اهداف بخش مشارکت های مردمی بهزیستی به شمار می رود.
وی تصریح کرد: کمک های خیران باید به عنوان فرهنگ دینی - اسلامی در جامعه نهادینه سازی شود و با اطلاع رسانی مناسب در میان مردم گسترش یافته و باید با استفاده از شیوه های نوین از مشارکت بیشتر افراد خیر برای حمایت و کمک استفاده کرد.


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، علی فراهانی در جلسه هماهنگی ستاد راهیان نور تفرش با اشاره به اعزام کاروان راهیان نور از این شهرستان اظهار کرد: مهمترین هدف اعزام زائران به مناطق جنوب کشور، تجدید میثاق با آرمانهای شهدا و آشنایی با مناطق جنگی هشت سال دفاع مقدس بوده که دفاع رزمندگان اسلام در آن 8سال افتخار کشور اسلامی و ملت مسلمان ایران است و افتخار ما نیز انتقال این فرهنگ غنی به نسل آینده است.
وی افزود: اعزام کاروان راهیان نور با هدف آشنا کردن جوانان با ایثار فداکاری و دلاوریهای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و آشنایی بیشتر با مناطق جنگی انجام میشود.
فراهانی تصریح کرد: در کنار اجرای برنامههای معنوی، فرهنگی و بصیرتی، بازدید از مناطق عملیاتی شلمچه، اروندکنار، خرمشهر و هویزه برای کاروانهای راهیان نور پیشبینی شده است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان تفرش با اشاره به دوره برگزاری این اردوها گفت: این کاروان در اقامت 4روزه خود که از 22 اسفند آغاز و تا 25 اسفند ادامه دارد و از مناطق جنگی جنوب کشور بازدید میکند.
فراهانی افزود: اردوهای راهیان نور گامی اساسی در راستای آشنایی نسل جوان با فرهنگ و تفکر بسیجی و مفاهیم ارزشمند ایثار، شجاعت و فداکاری است.
وی تصریح کرد: اردوهای معنوی راهیان نور و زیارت سرزمین نور عامل مهمی در ایجاد تغییرات بنیادین در رفتارهای جوانان و هدایت به سمت ارزشهای اسلامی و الهی به شمار میرود.
فراهانی با تاکید و توجه به بیانات مقام معظم رهبری درباره سفرهای راهیان نور به عنوان یک سفر و حرکت ارزشمند فرهنگی گفت: همانطور که مقام معرم رهبری بارها فرمئده اند کاروان راهیان نور، حافظ افتخارات و نقطه عطف سربلندی و عزت ملت ایران است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تفرش با اشاره به هجوم دشمن در عرصه های جنگ نرم و ضرورت دفاع از ارزش های اسلامی در این عرصه ها افزود: استراتژی دشمن از ابتدا تاکنون تغییر رفتار در جامعه بوده و انقلاب اسلامی به عنوان پرچمدار مرزهای اعتقادی در برابر هجمههای دشمنان ایستاده که باید تفکر جوان را با ارزشهای جامعه آشنا کنیم که یکی از این راهها، تحقق اردوهای راهیاننور و تقویت عزت نفس و بالا بردن بینش اعتقادی جوانان شده است.
فراهانی تصریح کرد: راهیاننور را باید بهعنوان یک حرکت فرهنگی بزرگ تقویت کنیم، چرا که این اردوها جوانان را با فرهنگ دفاع مقدس که یک فرهنگ متعالی است، آشنا میکند.


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش :
نمایشگاه بهاره تفرش به فروش فوق العاده تبدیل شد .
برخی از شنیده ها حاکی از آن بود پس از برپایی نمایشگاه زمستانه دربهمن ماه در تفرش ،نمایشگاه بهاره در یکی از مغازه های بزرگ موجود در خیابان آیت ا... سعیدی برگزار شود که با خبر شدیم به علت ایجاد محدودیت های ترافیکی برای بازدیدکنندگان و سایر رانندگان و عدم وجود مکان سرپوشیده دیگر در سطح شهر ،برپایی این نمایشگاه لغو شده و به فروش فوق العاده در یکی الی دو مغازه سطح شهر تبدیل شده است.
مسئولین شهرستان به فکر احداث مکانی سرپوشیده جهت اجرای اینگونه نمایشگاهها در سطح شهر باشند که جای خالی آن زیاد احساس می شود .
گفتنی است که نمایشگاه بهاره در سالهای اخیر با مشارکت مغازه داران تفرشی در سالن های ورزشی سطح شهربرگزار شده است و امسال با توجه به محدودیت این سالن ها ،امکان برپایی نمایشگاه وجود ندارد .


صلاحی عنوان کرد:
|
شنبه ساعت ۱۵:۱۹
![]() |
صلاحی تأکید کرد: وحدت بین مسلمانان با محوریت ایران قطعاً به حل مشکلات جهان اسلام کمک خواهد کرد.
|
به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ عباس صلاحی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: اجلاس بینالمجالس اسلامی که بیش از یک چهارم کشورهای عضو سازمان ملل را شامل میشد میتواند به عنوان پتانسیلی با محوریت ایران برای رفع مشکلات مسلمانان جهان مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: هجمههایی که به مسلمانان وارد میشود، سرکوبهایی که در سوریه، عراق، افغانستان و ... توسط تروریسم و به اسم مذهب به وجود آمده است آفتزاست. وحدت مسلمانان با محوریت ایران قطعاً پشتوانهای برای عبور از این گذار خواهد بود تا مشکلات و چالشها رفع شود.
صلاحی با تأکید بر محکومیت فرقهگرایی در جهان اسلام گفت: دامن زدن به این موضوع باید کم شود و این امر تنها با تصمیمات درست و حول محور وحدت محقق میشود.
وی تصریح کرد: این اجلاس قطعاً فرصت استعمارگران و حامیان تروریسم را کاهش خواهد داد و حمایتهای آشکار آنها را از دشمنان جهان اسلام خنثی میکند.
نماینده مردم آشتیان، فراهان و تفرش، فلسطین را در اولویت امور جهان اسلام عنوان کرد و افزود: فلسطین باید در محدوده جغرافیایی خود قرار داشته باشد، این اجلاس میتواند در ایجاد وحدت هر چه بیشتر در بین مسلمانان، مبارزه با فرقهگرایی و همچنین ایجاد مراودات سازنده بین کشورهای اسلامی مؤثر واقع شود.


"حاج منصور حیدری "رزمنده و جانباز تفرشی : در سالهای اخیر پیشنهاد داده بودیم مبانی دفاع مقدس در دانشگاهها اضافه شود ولی الان آن چیزی که اجرا می شود آن چیزی نیست که ما می خواستیم .نظر ما حضور خود رزمندگان در دانشگاهها بر ای بیان درسهای جنگ است .
"حاج منصور حیدری " یکی از یادگارهای جنگ تحمیلی در شهرستان تفرش است . وی در سال 1342 در تفرش متولد شد .در آغاز جنگ تحمیلی جوانی 17ساله بود که داوطلبانه و بسیجی وار برای دفاع از کشور اسلامی اش به آبادان اعزام و در گردان بلال تیپ محمد رسول ا... سازماندهی می شود.در طول جنگ به عنوان اطلاعات و عملیات در گردانهای مختلف و عملیاتهای مختلف شرکت کرده و8نوبت زخمی واکنون 80یادگاری از جنگ در بدنش دارد.
این رزمنده فداکار در سال 60در منطقه کود شیخ خرمشهر در تمام نواحی بدن مجروح ، در عملیات فتح خرمشهر با آریپیچی از ناحیه کتف ،در عملیات محرم از ناحیه پا،در عملیات خیبر در ناحیه لگن مجروح می شود . پس از عملیات بدر و آشنایی اش با افراد قرار گاه نصرت ،در همین قرار گاه ماندگار می شود .و در هور العظیم کنار هور الهویزه (جاده عماره-بصره)و در عملیات شناسایی شدیداً زخمی می شود .
وی در سال 65جانشین فرماندهی تیپ قائم شده و تا پایان جنگ در همین سمت می ماند .
"حاج منصور حیدری " در باره زیباییهای جنگ به خبرنگار دیار آفتاب در تفرش گفت : زیباییهای جنگ محدود به تیر و زخم و خون نیست بلکه اخلاق حسنه ،مهربانی ،اخلاص ،توسلات و عبادات در صدر مسائل است . اگر کسی شجاعت و رشادت ،کار خارق العاده ای انجام می داد حتی نمی خواست دیگران بفهمند .پر کار ترین و کم توقع افراد بودند .تشویقی ،هدیه مطرح نبود . در فتح خرمشهر شبانه روز به طور مداوم به شناسایی می رفتیم ، خواب و خوراک ،خستگی معنا نداشت.
او درباره دوستان تفرشی اش گفت : در تاریخ1/10/59به همراه شهید احمد کمالی مقدم ،اسماعیل یعقوبی فر،محمد مشهدی ،محمد حسین حیدری از تفرش به جنگ اعزام شدیم.
این رزمنده ایثارگر درسهایی از انقلاب را بیان کرد : اطاعت بی چون و چرا از ولایت فقیه ؛این موضوع را فقط به صورت سیاسی قبول نکنیم بلکه به صورت قلبی و عقیدتی قبول کنیم .و بدانیم ولایت فقیه ولایت رسول ا...است و همانطور که اطاعت از پیامبر واجب است ،اطاعت از ولایت فقیه واجب و عبادت است .درس اتحاد و تعامل مهمترین درس انقلاب است .تعامل را به معنای واقعی کلمه رعایت کنیم.
این جانباز فداکار درباره درسهایی ازجبهه می گوید :خلق و خو ها و روحیات که ناشی از اسلام بود ،سبب می شود که دلم بیشتر برای جبهه تنگ شود .در یکی از عملیاتها و در هوای گرم تابستان تدارکچی کمپوتهای خنک را اول برای شهید مهدی باکری می آورد ،ولی باکری می گوید آیا او که در خط مقدم است خورده است ،ببرید برای آنها هر موقع که تمام افراد را دادی به خصوص افراد کمین و جلو خط را دادی بعداً برایم بیاور .از این درسها میلیارد ها در جنگ داریم و باید در زندگی روزمره الگو شوند .
"حاج منصور حیدری" درباره اقدامات رسانه هاو دانشگاهها درباره جنگ تحمیلی گفت : از ذهن وحافظه رزمندگان و پشکسوتان جنگ بیشتر استفاده شود .در سالهای اخیر پیشنهاد داده بودیم مبانی دفاع مقدس در دانشگاهها اضافه شود ولی الان آن چیزی که اجرا می شود آن چیزی نیست که ما می خواستیم .نظر ما حضور خود رزمندگان در دانشگاهها بر ای بیان درسهای جنگ است .
وی توصیه کرد : فرمولهای جنگ را فراموش نکنیم و از خط ولایت فقیه خارج نشویم . اطاعت بی چون و چرا از ولایت فقیه،اتحاد کلمه و ایمان رمزهای پیروز ی ما بود . مسئولین دیپلماسی کشور از لبخند دشمنان گول نخورندو به قدرت ملت ایمان داشته باشند .
گفتنی است "حاج منصور حیدری "پس از جنگ تحمیلی 1سال در سمت اداری و مالی دانشگاه تفرش و 8سال به عنوان رییس بنیاد جانبازان تفرش فعالیت کرده است و کتابی با عنوان "مجموعه خاطرات 8سال دفاع مقدس" به همت بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی در دست چاپ دارد .


فرماندار تفرش بزرگترین مشکل جدی شهرستان را کمبود آب عنوان کرد.
بهروز اردلانراد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، اظهار داشت: شهرستان تفرش دارای ظرفیتهای بسیاری است اما، در کنار این پتانسیل و ظرفیتها مشکلات و چالشهای زیادی را نیز پیش روی خود دارد.
وی در خصوص بزرگترین مشکل شهرستان گفت: در حال حاضر شهرستان با کمبود آب مواجه است به شکلی که در تابستان امسال جیرهبندی آب انجام گرفت. حتی در برخی مناطق شهرستان تا 10 ساعت قطعی آب را داشتیم که باید برای سال آینده و جلوگیری از تکرار این موضوع تصمیم جدی اتخاذ شود.
اردلانراد با تأکید براینکه کمآبی موجود برای بخشهای اقتصادی شهرستان خطر بزرگی محسوب میشود و توسعه این بخش را قطعاً با چالش مواجه میکند.


شهرستان تفرش با مرکزیت شهر تفرش از شمال به شهرستان ساوه از جنوب و جنوب شرق به شهرستان آشتیان و فراهان از شرق به استان قم و از غرب و جنوب غرب به شهرستان کمیجان منتهی میشود.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، به گفته مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی استان، منطقه تفرش از لحاظ تاریخی با منطقه آشتیان پیوستگی دارد. قدمت شهر تفرش به قبل از اسلام میرسد.
درباره وجه تسمیه نام این شهر آمده است که تفرش در اصل گبرش بوده است و این توجیه شاید بدین سبب است که در سدههای قبل و حتی صدر اسلام گبرها یا زرتشتیها در این جلگه و نقاط مجاور آن از جمله فراهان و آشتیان سکونت داشتند.
یاقوت حموی در قرن هفتم هجری قمری تفرش را قریهای پررونق توصیف کرده است. حمدالله مستوفی در قرن هشتم هجری قمری از تفرش با هفدهپاره دیه نام میبرد که اطرافش را آبادی، چشمهها و کاریزهای متعدد فراگرفته است و استاد دهگان نیز در مورد تفرش چنین نوشته است: تفرش ولایتی از نواحی اراک که در بدو امر یعنی زمان پارسها جزو اصفهان و بعدها ضمیمه قم و در حین بنای اراک جزو این شهرستان و بعدها مرکز شهرستان شد.
مناطق نمونه گردشگری شهرستان تفرش عبارتند از کوی باران، منطقه خانک و روستای هدف شهرستان تفرش روستای سرآبادان است که در 25 کیلومتری شمال شرقی شهر تفرش قرار دارد.
از جاذبههای طبیعی تفرش، درههای مصفا و خوش آب و هوای آن است. این درهها در سطح منطقه تفرش متعدد بوده و هر جا نامی بر آن گذاشتهاند مانند؛ دره ویژه، بدر، فرک، وستان.
این منطقه به سبب وجود درختان بادام و انواع میوه و گردو مانند بیشهای مصنوعی است که زیر پوشش سفیدی از شکوفههای درختان بادام منظره کمنظیری را ترسیم میکند.
روستای خانک روستایی با بافت زیبایی به رنگ قهوهای در میان انبوهی از درختان گردو جلوه دیدنی دارد. کاروانسرای سنگی روستا نشانگر قدمت بالای روستاست.
چشمه معدنی گراو دارای آبی با خواص درمانی است. گراو متشکل از چند قسمت در سطح زمین است که از آنجا به حالت جوشش از سطح زمین خارج شده و در یک قسمت نیز آب همراه گاز کربنیک فراوان از منفذی خارج میشود
آثار به جا مانده در اطراف چشمه، یک چهار دیواری است که نشان میدهد به طور گسترده به عنوان حمام از آن استفاده میشده است. آب گراو تفرش آبمعدنی کربناته مخلوط است که به نسبت تقریباً مساوی یونهای سدیم و کلسیم در آن یافت میشود.
غار علیخورند، سد کشه، پارک حکیم نظامی، چاه آبفشان و آبشار قطرهباران از دیگر جاذبههای طبیعی تفرش است و علاوه بر آن آثار تاریخی آن شامل مسجد ششناو، آبانبار بلور، قلعه حیدری، خانه عباسقلیخان میرپنج مربوط به دوره قاجار، تکیه زاغرم و آرامگاه امامزاده محمد(ع) مربوط به دوره صفویه و امامزاده سرآبادان و امامزاده اسماعیل روستای فسیجان نیز مربوط به دوره اسلامی است.
تفرش علاوه بر جاذبههای طبیعی و تاریخی زادگاه مشاهیر علمی، ادبی و فرهنگی کشور بوده است که میتوان به پروفسور سیدمحمود حسابی(پدر علم فیزیک ایران)، دکترپارسا( پدر علم گیاه شناسی ایران)، توران میرهادی(اولین دندانپزشک ایران)، شیخ طبرسی(دانشمند بزرگ ایرانی) ابوالقاسم سحاب(پدر جغرافیای ایران) حکیم نظامی تفرشی، حسینعلی نکیسا(استاد آواز و موسیقی ایران)، فتحعلی واشقانی و فروغ فرخزاد اشاره کرد.
نیاز یک میلیارد تومانی شهرستان در حوزه گردشگری
بهروز اردلانراد فرماندار تفرش در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در خصوص وضعیت گردشگری شهرستان گفت: شهرستان تفرش با وجود جاذبههای بسیار، و پتانسیل گردشگری بالا متأسفانه زیرساختهای لازم را در حوزه جذب گردشگر ندارد.
وی در بحث گردشگری طبیعی در تفرش اظهار داشت: در حوزه گردشگری طبیعی، طرح پارک جنگلی در دست است و در بحث تاریخی به وضعیت اماکن تاریخی مانند منزل نظامی، ضیایی و حمامهای قدیمی رسیدگی میشود.
اردلانراد تصریح کرد: توسط یکی از اهالی تفرش موزه مفاخر شهر در حال احداث است و همچنین با تلاشهای صورتگرفته اطراف مقبره پرفسور حسابی در حال تملک است تا این محدوده توسعه یابد که البته انجام این امر مشروط به انجام مراحل اداری است که در حال پیگیری است.
فرماندار تفرش عنوان کرد: اعتبار مورد نیاز برای رشد گردشگری و احیای مراکز طبیعی و تاریخی و طرحها بسیار زیاد است چراکه سطح خرابیها و خسارات نیز زیاد است و بیش از یک میلیارد تومان در این حوزه نیاز است که البته با اعتبارات موجود که دهیاریها کمک میکنند و همچنین قول مساعد استاندار و همچنین نماینده شهرستان در مجلس که از بعد ملی پیگیر امور است برنامههایی به انجام خواهد ر
تفرش ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری را دارد
عباس صلاحی نماینده شهرستان تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس در خصوص وضعیت گردشگری در شهرستان تفرش و همچنین استان مرکزی اظهار کرد: انتقادی که به مسئولین استانی و همچنین کشوری وارد است، این که از پتانسیل گردشگری کشور به هیچ عنوان استفاده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان تفرش دارای آثار و ابنیههای تاریخی، فضای طبیعی شگرف و مفاخر بسیاری است، افزود: پتانسیل تفرش در حوزه جذب گردشگر به قدری بالاست که حتی میتواند به یکی از قطبهای گردشگری کشور بدل شود.
صلاحی تصریح کرد: شهرستان تفرش نیز ظرفیت تبدیل شدن به قطب علمی و پژوهشگری را دارد و میتوان با احداث رصدخانه علاوه بر توجه به مسائل علمی، فضای گردشگری را نیز ایجاد کرد.
وی با تأکید براینکه استان مرکزی استان مستعدی در این حوزه است، پیشنهاد کرد: میتوان با احداث کمپهای پذیرایی، استفاده از آژانسهای مسافرتی و تورها و هدایت توریست به این منطقه و ایجاد مهمانپذیرهای خاص گردشگر را به استان و به ویژه تفرش جلب کرد که البته بخشی از این موارد وابسته به حمایت سازمان میراثفرهنگی و وزارت ارشاد است.
نماینده شهرستان تفرش عنوان کرد: ایجاد اداره میراثفرهنگی و گردشگری برای شهرستان تفرش ثبت شده است اما اعتبار لازم برای جذب نیرو و فعالیت این اداره تخصیص داده نشده است که با برنامهریزهای درست میتوان این اهداف را محقق کرد.
وی مهمترین نیاز شهرستان و همچنین استان و کشور در حوزه گردشگری را جذب سرمایهگذار عنوان کرد گفت: با این شرایط اقتصادی کشور، توقع تخصیص اعتبار از سوی دولت نمیرود اما، حداقل لازم است که دولت در بحثهای اداری شرایط لازم برای سرمایهگذاران را فراهم کند و حتی برای آنها محدودیتهای مالیاتی و حتی کمک برای تآمین آب، برق و گاز داشته باشد.
صلاحی تأکید کرد: شهر تفرش دارای بافت فرهنگی است و از این امر میتوان در توسعه گردشگری استفاده کرد و علاوه بر اینکه این امر به شناسانده شدن شهرستان کمک میکند و باعث میشود که حداکثر بهرهبرداری از امکانات صورت گیرد.
گزارش از: آذر اسفندیاری، خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرنگار دیار آفتاب تفرش ،معاون فرماندار تفرش با اشاره به نقش کتاب در جامعه ،اظهار داشت : اگر عموم افراد را به کتاب وکتابخوانی تشویق و ترغیب شوند ،استعدادهای جامعه شناسایی و میتوان به توسعه و پیشرفت کشور و جامعه بیش از گذشته امیدوار بود.
"سعید مویدی" اضافه کرد :مطالعه وکتابخوانی باید بعنوان یک نیاز واحساس دایمی لازم و روزانه در میان عموم رایج و مطرح باشد تا افراد جامعه به خواندن و مطالعه ترغیب و فرهنگ کتاب و کتابخوانی رواج یابد.
وی شناسایی خیرین منطقه ای و فرا منطقه ای را در توسعه کمی و کیفی کتابخانه ها در شهر و روستا از وظایف مهم اعضا دانست و افزود : در جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی در شهرستان ،با همکاری و همراهی خیرین تعداد کتابخانه های موجود در شهر را افزایش خواهیم داد.
"مویدی " ادامه داد :در آینده ای نزدیک و با همت خیرین کتابخانه عمومی استاندارد در شهرک امام خمینی (ره ) احداث و قابل استفاده عموم افراد خواهد بود
معاون فرماندار تفرش تصریح کرد : از ظرفیت اماکن مذهبی ومیراث های فرهنگی شهرستان باید در جهت توسعه فرهنگ کتابخوانی بهره باید جست .
"فضل ا... باباخانی "رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش گفت : سرانه مطالعه در شهرستان تفرش در مقایسه با شهرهای دیگر در حد بالایی است .
وی اضافه کرد : زیرساختهای فرهنگی شهرستان را باید برای پرورش سرمایه های جوان و نخبگان تقویت کنیم .
"مهدی جعفری" رییس کتابخانه عمومی تفرش گفت : در سال جاری 905نفر اعضای جدید جذب کرده که نسبت سالهای گذشته رشد بالای را داشته است .
وی برگزاری نمایشگاه کتاب ،تقدیر از کتابخوانان خردسال،اجرای مسابقه نقاشی در هفته کتابخوانی و دهه فجر،برگزاری مسابقه فرهنگی،عضویت رایگان دانش آموزان پایه دوم ابتدایی مدارس،تهیه و توزیع بروشور آشنایی با کتابخانه ،اجرای مراسم عصری با شعر ،تجهیز بخش کودک و اهدا کتب توسط خیرین را از اقدامات سال جاری عنوان کرد .
"جعفری " از راه اندازی سامانه "پیام مشرق " در این کتابخانه خبر داد و وافزود : افراد پس از عضویت در کتابخانه و دریافت کد وارد این سامانه شده و از منابع موجود باخبر و کتاب خود را تمدید می کنند .
شناسایی خیرین منطقه ای و فرامنطقه ای ،بررسی راههای گسترش فرهنگ کتابخوانی در بین عموم ،اطلاع رسانی پیامکی اخبار کتابخانه به اعضای فعال ،تشکیل حلقه های معرفتی در مدارس از مصوبات این جلسه بود .


به گزارش پایگاه خبری تفرش سرگرد سیروس دالوند در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به دستگیری باند سرقت موتور سیکلت در تفرش اظهار کرد: در پی وقوع چندین فقره سرقت موتور سیکلت در سطح شهرستان تفرش و شکایت چند تن از شهروندان در این زمینه، موضوع مورد پیگیری پلیس قرار گرفت.
وی افزود: در راستای افزایش ضریب ایمنی خودروها اعلام کرد که موتورسیکلت را حتما در پارکینگ عمومی و دارای متصدی و مراقب پارک کنید و قبض رسید دریافت دارند.
سرپرست انتظامی تفرش تصریح کرد: ایجاد هرگونه مانع برای پیشگیری از سرقت موثر و بازدارنده است و در صورت امکان سوئیچ مخفی روی موتورسیکلت نصب شود.
دالوند با اشاره به راه کارهای مقابله با سرقت موتور سیکلت، گفت: از تحویل موتورسیکلت به صورت امانت به اشخاصی که شناخت کافی از آنها ندارید، خودداری کنید و در صورت عدم دسترسی به پارکینگ، موتورسیکلت را حتیالامکان در مقابل دید پارک کنید.
سرپرست انتظامی تفرش تصریح کرد: از تغییر ظواهر موتورسیکلت از جمله باک و سیستم اگزوز و غیره که برخلاف آییننامه است، خودداری کنید و در معاملات حتما هویت و مالکیت فروشنده احراز شود.
دالوند با اشاره به اهمیت اجرای شرایط برای جلوگیری از سرقت گفت: هرگونه معامله از طریق فروشگاههای معتبر و رسمی انجام شود و برای فروش از طریق آگهی روزنامه، ضرورت دارد تا اقدامات تامینی در صورت مراجعه خریدار به عمل آید و از در اختیار گذاشتن موتورسیکلت به بهانه بررسی وضعیت فنی جدا خودداری کنید.
وی افزود: پس از تحقیقات گسترده پلیس 4 نفر سارق سابقه دار شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه در تفرش دستگیر شدند.
سرپرست انتظامی تفرش تصریح کرد: با کشف یک دستگاه موتورسیکلت و مقادیری لوازم موتورسیکلت در اموال مسروقه کشف شده، پس از شناسایی به مالباختگان تحویل و متهمان با تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شدند.
دالوند با اشاره به تعامل بسیار خوب مردم با نیرو انتظامی گفت: با قدردانی از همکاری مردم با نیروی انتظامی در شناسایی و کشف جرم، از شهروندان خواستاریم تا در صورت اطلاع از فعالیت های مجرمانه مراتب را در اسرع وقت از طریق تلفن 110 به پلیس اطلاع دهند.


سومین جشنواره زمستانه آئین های سنتی شهرستان تفرش عصر جمعه با حضور گروه های هنری اززروستا های این شهرستان برگزار شد.

این جشنواره با رویکرد معرفی آیین های سنتی روستاهای این شهرستان برگزار شد و اجرای آیین های کوسه گلدی، آیین به تخت نشستن داماد و اجرای موسیقی های محلی چگور، دهل و سرنا بصورت گروهی از مهمترین برنامه های اجرا شده در این مراسم بود.
آیینˈ کوسه گلدی ˈ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و سه آئین سنتی«به تخت نشستن داماد، نقل گویی در چوگور و پرده خوانی» نیز به شانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آئینی سنتی تهران در سال جاری راه یافته و آیین به تخت نشستن داماد در جشنواره آئین های سنتی سال 92 رتبه برتر کشوری را کسب نموده است.
پخش آش و شیرینی های محلی برای کمک به محرومین و نیازمندان توسط بانوان نیکوکار کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی از دیگر برنامه های جانبی این مراسم بود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در این جشنوراه گفت: برگزاری جشنواره زمستانه آئین های سنتی بستری مناسب برای حفظ سنت های گذشتگان و معرفی آن به نسل آینده است.
دکتر ˈعباس صلاحیˈبا بیان این که فرهنگ هر قوم و ملت نشانه اصالت و موجودیت آن ملت است افزود:ابزار مقابله با سنت های غیر بومی وارداتی و آشنایی جوانان با فرهنگ غنی ایرانی برپایی چنین جشنواره هایی است تا آنان را در راه حفظ فرهنگ و سنت اصیل ایرانی مصمم تر نماید.


نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس گفت: برگزاری جشنواره زمستانه آئینهای سنتی بهترین راه معرفی فرهنگ اصیل شهرستان تفرش است.

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس ، عباس صلاحی بعد از ظهر امروز در آئین سومین جشنواره زمستانه آئینهای سنتی شهرستان تفرش اظهار داشت: برگزاری این آئینها در حفظ سنتهای گذشتگان و معرفی آن به نسل آینده موثر است.
وی تصریح کرد: فرهنگ هر قوم و ملت نشانه اصالت و موجودیت آن ملت است که باید برای جوانان و نسل جدید نمایان شود تا درصدد حفظ فرهنگ و سنت خود باشند و به خیال نداشتن فرهنگ اصیل به دنبال فرهنگ دیگر کشورها نروند.
نماینده مردم تفرش،آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آداب و رسوم نشان دهنده فرهنگ یک قوم یا ملت است بیان داشت: این جشنواره با هدف احیا آئینهای سنتی مردم روستاهای تفرش و رویکرد روستایی برگزار شد.
صلاحی افزود: جشنواره آئینهای سنتی شهرستان تفرش به منظور مقابله با سنتهای غیر بومی وارداتی و آشنایی نسل حاضر و جوانان با فرهنگ غنی ایرانی برگزار شده و در این راستا، آئینهای فراموش شده فصل سرما (زمستان) به وسیله هنر گروههای موسیقی و نمایش روستایی اجرا شد.
دبیر سومین جشنواره زمستانه آئینهای سنتی شهرستان تفرش در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: راهیابی سه آئین سنتی به «به تخت نشستن داماد، نقل گویی در چوگور و پرده خوانی» به شانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی سنتی تهران در سال جاری مجالی برای نگاهی کوتاه به این سه آئین روستاهای تفرش بود.
یوسف شاهحسینی افزود: آئین به تخت نشستن داماد از رسوم زیبای استان مرکزی است که در روز عروسی انجام میشود و این آئین در جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی سنتی تهران موفق به کسب مقام اول در سطح کشور شد.
وی درباره جزئیات این آئین گفت: قبل از اینکه داماد به خانه عروس برای آوردنش برود، به حمام میرود و آئین به تخت نشستن داماد از زمانی آغاز میشود که داماد از حمام بیرون میآید.
دبیر سومین جشنواره زمستانه آئینهای سنتی شهرستان تفرش ادامه داد: پس از بیرون آمدن داماد، وی را بر تختی مینشانند و پدر داماد لباس دامادی بر تن وی میکند و کلاه دامادی را بر سرش میگذارد .
شاهحسینی بیان داشت: در این مراسم داماد دو ساقدوش دارد که یکی مجرد و دیگری متاهل است و پدر داماد یک دستمال ابریشم نیز به آنها میدهد.
این کارشناس آئینی دور کردن چشم زخم را از دیگر بخشهای این آئین خواند و توضیح داد: چرخاندن اسفند بر سر داماد و شکستن تخم مرغ در پشت پای داماد از آداب این بخش است.
شاهحسینی بیان کرد: این جشنواره با هدف ایجاد شور و نشاط و حفظ و احیا و معرفی آئینها و آداب و رسوم روستاهای تفرش برگزار میشود.
دبیر سومین جشنواره زمستانه آئینهای سنتی شهرستان تفرش افزود: در این جشنواره ده روستا از دهستانهای بخش مرکزی تفرش با اجرای برنامههای مختلف شرکت داشتند.
اجرای موسیقی چگور نوازی، آوازهای سردشتی، نقالی، رقص هالای، آئین کوسه گلدی و آئین به تخت نشستن داماد از مهمترین برنامههای اجرا شده در این آئین بود.
همچنین یکی از کارشناسان موسیقی در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: برگزاری آئینهای سنتی و احیا موسیقی سنتی باید یکی از دغدغههای مسئولین در بخش فرهنگ و هنر باشد.
داود صبا افزود: در عصر حاضر رواج بیش از حد موسیقی پاپ، موسیقی سنتی را از ذهن و دید مردم دور کرده و باید این مهم از اذهان دور نشود زیرا موسیقیهای سنتی ریشه در فرهنگ اقوام داشته است.
اجرای آئین کوسه ناقلدی یا کوسه گردی از دیگر آئینهای اجرا شده در این جشنواره بود.
همچنین در این مراسم بانوان نیکوکار کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی با پخش آش و شیرینیهای محلی برای کمک به محرومین و نیازمندان فعال بودند.


سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تفرش گفت: جشنواره زمستانی آیینهای سنتی شهرستان تفرش در روز جمعه 25 بهمن ماه امسال در این شهرستان برگزار میشود.

علی حیدری در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: سومین جشنواره زمستانی با رویکرد معرفی آیینهای سنتی روستاهای این شهرستان با حضور گروههای هنری روستاها اجرا میشود.
وی هدف اصلی برگزاری این جشنواره را حفظ و احیای آیینهای سنتی شهرستان تفرش عنوان کرد و افزود: با معرفی این آیینها به نسل جوان میتوان به حفظ و تداوم سنتها و آیینها کمک شایانی کرد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تفرش تصریح کرد: 10 گروه هنری از روستاهای شهرستان در این جشنواره شرکت میکنند و با اجرای آیینهای سنتی مورد تقدیر و تجلیل قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: آیین کوسه گلدی، آیین به تخت نشستن داماد و اجرای موسیقیهای محلی چگور، دهل و سرنا به صورت گروهی از مهمترین برنامههای اجرایی در این مراسم است.
دبیر سومین جشنواره زمستانی تفرش خاطرنشان کرد: آیین کوسه گلدی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در جشنواره آیینهای سنتی کشور مقام نخست را کسب کرده و آیین به تخت نشستن داماد در جشنواره آئینهای سنتی سال 92 نیز رتبه برتر کشوری را به خود اختصاص داده و بخش اعظم این آیینها سالهای گذشته در کشور معرفی شده است.
حیدری معرفی آئینهای سنتی شهرستان تفرش را از اولویتهای میراث فرهنگی دانست و بیان کرد: معرفی آیینها مهمترین برنامه کاری میراث فرهنگی است همچنین احیای برنامههای محلی رویکرد برگزاری این جشنواره است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تفرش در ادامه گفت: پخت آش رشته محلی تفرش با همکاری کمیته امداد امام خمینی و با حضور بانوان نیکوکار با هدف کمک به محرومان از برنامههای جانبی جشنواره زمستانی تفرش است.
این جشنواره در روز جمعه 25 بهمن ماه در شهرستان تفرش، خیابان شهدا، خیابان شهید میرحسینی باغ مجنون و به همت اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان تفرش برگزار خواهد شد.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:پویایی و نشاط دانشگاه ها در گروی به رسمیت شناختن تنوع دیدگاهها است.

به گزارش پایگاه خبری تفرش ˈسید ضیاء هاشمیˈ روز چهارشنبه در آیین معارفه رییس جدید دانشگاه تفرش افزود: تنوع دیدگاه ها باید در دانشگاه ها تقویت شود.
وی اضافه کرد: تقویت فرهنگ و الگوی نقد و نقدپذیری مستلزم حضور سلیقه های مختلف، تعامل و تضارب افکار در محیط دانشگاه است و در چنین فضایی است که وحدت و همدلی به منظور حرکت به سوی آرمانها آغاز و امکان جلب مشارکت های عمومی ایجاد می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: کرسی های آزاد اندیشی به عنوان یک استراتژی و راهبرد سیاسی و فرهنگی که بستررا برای بیان دیدگاه های مختلف مهیا می کند، مورد تاکید این وزارتخانه است
هاشمی تصریح کرد: کرسی های آزاد اندیشی بستری برای آزاداندیشی در دانشگاه ها و یکی از شاخص های اصلی دانشگاه اسلامی به شمار می آید.
وی اظهار کرد: حضور مردم ایران با دیدگاه های مختلف در راهپیمایی 22 بهمن نیز تجلی وحدت ، بصیرت و آرمان خواهی آنان در یک حرکت مشترک بود.
نماینده مردم تفرش،آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دهه چهارم انقلاب ، دهه گفتمان عدالت و پیشرفت در عرصه های تفکر،معنویت و علم است.
ˈعباس صلاحیˈ با بیان این که ارتقاءجایگاه علمی کشور نیازمند چرخه های به هم پیوسته علمی است، افزود: دانشگاه مهمترین زیرساخت پیشرفت جامعه و محل جوشش دو جریان آرمانخواهی و علم و تحقیق است و باید مباحث مختلف در فضای آزاداندیشانه در چارچوب هدفمند در دانشگاه ها مطرح شود.
وی اضافه کرد: دانشگاه تفرش ظرفیت لازم برای تبدیل شدن به قطب علمی استان را دارد از اینرو لازم است طبق نقشه جامع علمی، جایگاه این دانشگاه ارتقاء یابد.
فرماندار شهرستان تفرش نیز در این مراسم گفت: رمز خودکفایی در تمامی عرصه ها در عصر کنونی کسب علم است.
ˈبهروز اردلان رادˈ افزود: انتظار از دانشگاه ها توجه اساسی به ایجاد کرسی های آزاد اندیشی در فضاهای دانشگاهی است زیرا دانشگاه ها محل طرح سوال و پاسخگویی ضابطه مند به آن است.
رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور نیز در این مراسم گفت: ملت ایران ملتی جهادگر و فرهنگی است که با حضور خود در عرصه های مختلف علمی موجبات توسعه پایدار کشور را فراهم کرده است..
ˈمحمد رضا حافظی ˈ با اعلام اینکه هم اکنون در 550 شهر کشور مجمع خیرین مدرسه ساز تشکیل شده ، اظهار کرد: راه اندازی مجمع خیرین مدرسه ساز به برون مرزها نیز گسترش یافته است.
دکتر ˈاحمدرضا ربانیˈ رییس سابق دانشگاه تفرش نیز در این مراسم، ایجاد مرکز پردازش های فوق سریع و پیوستن به 11 دانشگاه دارای ابررایانه در کشور، استقلال مرکز رشد، واگذاری مدیریت کلینیک صنعت استان به دانشگاه تفرش، کسب مجوز گروه پژوهشی فتونیک، تجهیز آزمایشگاه های دانشگاه، افزایش پهنای باند دانشگاه به 16 مگا بایت و قرارگرفتن 9 مقاله اساتید این دانشگاه در فهرست مقالات داغ ، فعال شدن مرکز نشر دانشگاه و تفاهمنامه علمی وپژوهشی با دانشگاه علوم وتکنولوژی لهستان را از مهمترین اقدامات این دانشگاه تفرش عنوان کرد.
سرپرست جدید دانشگاه تفرش نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از آرمانهای انقلاب استقرار نظام مردم سالاری دینی است گفت: فراهم کردن بستر مشارکت عموم استادان، کارکنان و دانشجویان در مدیریت دانشگاه اولویت اساسی این دانشگاه در مقطع زمانی کنونی است.
دکتر ˈمحمد قاسم سحابˈ افزود: شکل گیری نظام مدیریتی با ثبات و پایدار که قائم به فرد نباشد وهمه افراد در اداره آن سهیم می باشند یکی برنامه های مدیریتی این دانشگاه است.


.: Weblog Themes By Pichak :.