پایگاه خبری تفرش:

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تفرش از اعزام جوانان بسیجی این شهرستان به اردوی راهیان نور غرب کشور خبر داد.

علی فراهانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: 23 شهریور ماه جمعی از جوانان بسیجی این شهرستان در قالب کاروان راهیان نور به مناطق عملیاتی غرب کشور اعزام می‌شوند.

وی تصریح کرد: این کاروان طی حضور پنج روزه خود در مناطق غرب کشور از مناطق عملیاتی کرمانشاه، سر پل ذهاب، قصر شیرین، مناطق عملیاتی بازی‌دراز و پاوه بازدید خواهند کرد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تفرش با تاکید بر اینکه اردوهای راهیان نور با هدف آشنایی جوانان با آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران و شهدای گرانقدر برگزار می‌شود، ادامه داد: اردوهای راهیان نور یکی از مهم‌ترین ابزار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که باید از این ابزار نهایت بهره را برد.

فراهانی ادامه داد: دشمنان با ایجاد هجمه‌‌های فرهنگی به ویژه در شبکه‌های مختلف و فضای اینترنت تلاش می‌کنند تا نظام جمهوری اسلامی را دچار مشکل کنند، اما یکی از بهترین راه‌هایی که جوانان را در مقابل این توطئه دشمنان بیمه می‌کند برگزاری اردوهای راهیان نور و اعزام جوانان به مناطق جنگی است.

وی گفت: اردوهای راهیان نور با هدف تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل، شهدا و آشنایی با فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می‌شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:24 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس دانشگاه تفرش از تأسیس رصدخانه در این دانشگاه خبر داد.

دکتر محمدقاسم سحاب در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این باره گفت: هوای صاف، آسمان پرستاره و کوهستانی بودن این منطقه از ویژگی های شاخص این دانشگاه برای تأسیس یک رصدخانه است.

وی ضمن بیان اینکه طبیعت این منطقه یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد این دانشگاه است، تأسیس دریاچه‌ای برای ذخیره آب و مطبوع کردن فضای دانشگاه از دید حاضران را از دیگر اقدامات این دانشگاه عنوان کرد.

وی تعداد دانشجویان دانشگاه را 2000 نفر عنوان کرد و از افزایش 50 درصدی ظرفیت مقطع ارشد و دکترا را یکی دیگر از برنامه های سال تحصیلی جاری خبر داد. به گفته دکتر سحاب، شمار اعضای هیئت علمی 70 نفر و اساتید مدعو 71 نفر است و در نظر داریم پایان سال 30 نفر برای اعضای هیئت علمی جذب کنیم.

رئیس دانشگاه تفرش در ادامه سخنانش با اشاره به بودجه 13 میلیاردی دانشگاه که فقط به هزینه های جاری اختصاص دارد، از اعلام وصول 800 میلیون تومان برای محوطه سازی و ایجاد سالن سرپوشیده تا مهرماه خبر داد.

وی همچنین ظرفیت خوابگاه های دانشگاه را 110 نفر دانست و ادامه داد: تعداد خوابگاه های ملکی دانشگاه شش تاست که نیمی از آن دخترانه و نیمی پسرانه است. دانشگاه تفرش سه خوابگاه خودگردان در سطح شهر نیز دارد.

رییس دانشگاه تفرش با اشاره به ترمیم و بازسازی خوابگاه‌ها و تاسیسات و تجهیزات آن از آمادگی دانشگاه برای آغاز سال تحصیلی از 22 شهریور خبر داد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 8:51 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه تفرش با موضوع «اندیشه سیاسی اسلام و مبانی انقلاب اسلامی» روز یکشنبه با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی در محل میهمان‌سرای این دانشگاه آغاز شد.

خبرگزاری فارس: طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه تفرش آغاز شد

به گزارش  از اراک امام جمعه شهرستان تفرش پیش از ظهر امروز در آیین افتتاحیه این طرح گفت: یکی از ویژگی‌های ممتاز و بسیار تأثیرگذار امامان معصوم(ع) بحث سیاست مداری آنان است.

حجت‌الاسلام سید محمد مومنی با اشاره به اینکه سیاست‌مداری اهل بیت(ع) با سیاست‌مداری سیاست‌مداران متفاوت است، افزود: اصلاح امور موضوع مهم سیاست مداری امامان معصوم(ع) است.

وی ادامه داد: دشمن شناسی و حفظ امت اسلامی از خطرات و اداره کردن امت اسلامی در راستای مصالح کشور و هدایت جامعه به سمت پیشرفت و اعتلا از دیگر اصول مهم سیاست‌مداری امام معصوم(ع) و سیاست مداری مورد نظر دین مبین اسلام است.

امام جمعه تفرش افزود: هم اکنون نیز سیاست‌مداری ولایت فقیه استمرار همان سیاست‌مداری و ولایت اهل بیت(ع) است که بیش از  25 سال دشمن را در پشت مرزهای کشور زمین‌گیر کرده که این امر نشان از سیاست مداری قوی ولایت فقیه دارد.

حجت‌الاسلام مومنی با بیان اینکه رمز و راز پیروزی انقلاب اسلامی خدمت به اسلام و مسلمین بوده است، تصریح کرد: مبنا دین و پیروزی انقلاب ما توجه به ذات احدیت و خدمت به اسلام و مسلمین بوده است که داعیه حضرت امام(ره) نیز بر همین امر استوار بوده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این نشست گفت: تفکر سیاسی شیعه در عصر غیبت بر مبنای دو جریان فکری طرفداران غیبت امام(عج) و حضور امامت استوار شده است.

عبدالوهاب فراتی افزود: از این رو این دو جریان فکری کل تاریخ شیعه را به هم پیوند و نزاع تاریخی شیعه نیز در قالب این دو جریان ترسیم شده است.

طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه تفرش از امروز به مدت چهار روز با برنامه‌های آموزشی و فرهنگی از جمله کلاس‌های آموزشی، کارگاه سبک زندگی، نقد فیلم، تفرش گردی، ورزش و سخنرانی پیرامون اندیشه سیاسی اسلام و مبانی انقلاب اسلامی در محل میهمان‌سرای این دانشگاه برگزار می‌شود.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:56 | نویسنده : میثم اله وردی |
تاريخ : برچسب:, | 14:38 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیرکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی گفت: استان مرکزی در جشنواره رضوی توانست چند رتبه نخست کشوری را کسب کند و همه برگزیدگان کشوری در آیینی تجلیل و معرفی می شوند.

محمد تقی حقی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم ، با اشاره به آثار برگزیده کشوری جشنواره رضوی اظهار کرد: 168 اثر برگزیده کشوری در 8 موضوع داستان کوتاه و خاطرات زیارت رضوی، نشریه نگاری کاغذی و الکترونیکی رضوی، قصه گوی رضوی، تحقیق وپژوهش رضوی، نمایش عروسکی رضوی، عکاسی رضوی، نقاشی رضوی وشعر رضوی و 12بخش معرفی می شود.

وی با اشاره به برگزیدگان کودک ونوجوان جشنواره رضوی افزود: در این آیین 12 اثر و28 برگزیده اول در گروه سنی نوجوان به نمایندگی ازدیگر برگزیدگان جوایز خود رادریافت می کنند.

مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان مرکزی تصریح کرد: عنایت امام رضا(ع) به ارادتمندان وپیروان اهل بیت عصمت وطهارت گامهای مارادراین مسیر مستحکم تر کند وهر سال شاهد گسترش بیشتر وتاثیر افزون تراین فعالیت ها در جامعه کودکان ونوجوان کشور باشیم.

حقی درباره برگزیدگان نفرات برتر استان مرکزی گفت: در بخش شعر رضوی رضا داود آبادی و یگانه بزچلویی از اراک، در بخش داستان کوتاه رضوی نرگس شاه محمدی از اراک، در بخش نمایشنامه نویسی مرضیه قوم از خمین، در بخش قصه گویی سارا حدادیان از تفرش ، در بخش نقاشی فاطمه حاجیان از اراک و در بخش نشریه نگاری کاغذی مینا حسن بیگی ، فاطمه سلامی زاده ، منا نعیمی و مربی راهنما سمیه باجلان وسمانه حسینخانی اعضای مرکز فرهنگی هنر مجتمع اراک برگزیدگان کشوری و قابل تقدیر از استان مرکزی هستند.

مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان تصریح کرد: نسل آینده بشری یعنی کودکان و نوجوان امروز، در شرایطی در حال بالندگی هستند که جهان عرصه ارائه نگرش ها وعقاید متعدد لبریز از فرصت ها، تهدید ها وچالش هاست .

وی با اشاره به اینکه امروز فرصتی گرانبها برای رهبری فکری جهان فردا دراختیار ماست افزود: امروز ما به عنوان کشور و ملتی که تفکر شیعه را در جهان نمایندگی می کند باید وظیفه تربیت نسل آینده را به عهده بگیریم .

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:28 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

امام جمعه تفرش گفت: منویات مقام معظم رهبری باید نقشه راه دولت در اداره کشور باشد و باید با عمل به بیانات رهبری موفقیت های کشور را تداوم بخشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش،حجت الاسلام سید محمد مومنی در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان تفرش با اشاره به اهمیت فرهنگسازی اظهار کرد: ‏فرهنگ سازی اسلامی در جامعه  باید از خانواده ها شروع شود، زیرا خانواده نقطه مرکزی ساخت و ایجاد فرهنگ هر انسانی است وبه همین سبب اسلام قوانین متعددی برای خانواده دارد.‏‎ ‎

‎وی افزود : هیچ اجتماعی  نمی تواند جای گرم خانواده را پر کند و اگر این کانون با نشاط با فرهنگ ‏اسلامی غنی شود فرزندان خوبی را پرورش و افراد مفیدی را به جامعه تحویل می دهد.‏‎ ‎

امام جمعه تفرش تصریح کرد: برای این که کانون گرم خانواده ها حفظ شود باید اعضا به وظایف خود ‏به خوبی عمل کنندو  تکریم و احترام و مهر ورزی و رعایت حرمت زن و شوهر اولین حقوقی زن و شوهر ‏در اسلام است که باید رعایت شود.‏‎ ‎

‎ ‎حجت الاسلام مومنی با اشاره به اهمیت محبت و عطوفت قلبی گفت: خداوند  عالم را براساس مهر و محبت اداره  و همچنین انسان را با مهر و ‏محبت تربیت می کند وائمه اطهار(ع) هم ماموربه مهربانی و عطوفت با مردم هستند ، پس انسان ها و به ‏ویژه زن و شوهر باید نسبت به هم مهر  و عطوفت داشته باشند.‏‎ ‎

وی با اشاره به تفاوت مودت و رحمت تصریح کرد: مودت محبت قلبی و رحمت شامل محبت ظاهری ‏و علنی است و زن و وشوهر علاوه بر داشتن محبت قلبی باید این محبت را نیز بر زبان جاری کنند.‏‎ ‎

امام جمعه شهرستان تفرش با اشاره به شیوه های دیگر مهر ورزی افزود: یکی دیگر از شیوه ‏های مهرورزی در خانواده ها ، قدرشناسی و بیان خدمات و فداکاری زن و شوهر است که باید خدمات ‏وفداکاریهای همدیگر را دیده و تشکر کنند زیرا هر فردی نیاز درونی دارد که زحماتی که انجام می دهد ‏دیده شود در صورت نادیدن زحمات ، سبب بروز ناهنجاریها می شود.

حجت الاسلام مومنی تصریح کرد: ریشه بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی در جامعه، ایجاد و ‏شعله ور شدن حس کم بینی در افراد است که با خود نمایی قصددارند خود را به جامعه نشان و ‏خود را تامین کنند.‏‎ ‎

وی امام رضا (ع) را امام بخشش و کرامت دانست و گفت: شیوه و ‏سیره امام رضا (ع) در زمان حیات و در زمان ممات بخشش و کرامت و روا کردن حاجات است و ‏هرکسی که به آن حضرت (ع) پناه ببرد نا امید نمی شود.

امام جمعه تفرش  با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری افزود: ‏مسئله وحدت یکی از مسائلی است که از نیازهای مهم جامعه امروز بوده و نباید اختلافات سلیقه ای ‏و سیاسی سبب جدایی شود که در این صورت زنگ خطری برای امت اسلام است.‏

‎حجت الاسلام مومنی افزود: دشمن حیات خود را در اختلافات و دامن زدن به جدایی ها می بیند ‏زیرا در این صورت  جرات و تجاوز گریش بیشتر می شود.‏‎ ‎

وی با اشاره به شکست اقتدار و شوکت آمریکا در منطقه گفت: عامل اصلی که اقتدار و ‏شوکت و مقبولیت آمریکا در منطقه را برهم زده این است که شعارهایش با عملکردش هم خوانی ندارد و بحث حقوق بشر ، خدمت به مردم ، دموکراسی ،آزادی از شعارهایی است که آمریکا داعیه آن است ‏ولی تاکنون نتوانسته آنها را محقق سازد.‏‎ ‎

امام جمعه تفرش با اشاره به حادثه 17شهریور، افزود: یکی از عوامل سقوط رژِیم شاهنشاهی این ‏بود که  به مناسبتهای مختلف تعداد زیادی را به خاک و خون کشاند و یکی از این حوادث ، جمعه سیاه ‏‏17شهریور بود که با این کار رژِیم ثابت کرد که شعار مدافع حقوق مردم که می دهد دروغ است.‏‎

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:45 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

نماینده مردم  تفرش ، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا کانون توسعه مبتنی بر توانمندیهای مردمی است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس صلاحی ظهر پنج شنبه در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستای آشتیان افزود: با مشارکت عمومی و حرکت منسجم شوراها پیشرفت شهرستان پررنگ تر می شود.

وی اضافه کرد: شوراها یکی از آثار برجسته و ماندگار در نزدیک کردن دیدگاه های اخلاقی در شهرها و روستاها است و مبنایی برای همفکری بیشتر و کمک در اتحاد و انسجام مردم است.

نماینده مردم تفرش، آشتیان  و فراهان اظهار کرد: رسالت شوراها در همراهی و هماهنگی مردم با تصمیم سازیهای کلان جامعه بسیار سنگین است و در سالی که با نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گرفته شوراها باید به عنوان قلب تپنده و راهبر برنامه ها عمل کنند.

صلاحی اضافه کرد: شوراها مراجع همفکری، باروری دیدگاههای اخلاقی و شناسایی و بکارگیری استعدادهای مردمی در پیشبرد امور شهرها و روستاها هستند و باید برای حضور بیشتر طیفهای مردمی در برنامه ها ظرفیت سازی کنند.

وی ضمن تأکید بر ارتباط نزدیک شوراها و دهیاران با مردم گفت: شوراهای اسلامی و دهیاران با نزدیک شدن به مردم و ترغیب آنان به مشارکت در کارها در جهت پیشرفت روستای خود گام موثری بردارند.

85 نفر در 27 شورای شهری و روستایی شهرستان آشتیان فعالیت می کنند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:37 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: منزل تاریخی میر‌شکرایی تفرش به موزه مردم‌شناسی برای این شهرستان تبدیل می‌شود تا در راستای حفظ ارزش‌های والای سنتی بومی در این شهرستان گام بردارد.

حسینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، با اشاره به نقش موزه‌ها در اطلاع رسانی به مردم درباره تاریخ افزود: به منظور حفظ ارزش‌های والای سنتی بومی شهرستان تفرش و آشنایی هرچه بهتر گردشگران این شهرستان به فرهنگ دیرینه مردم تفرش، موزه مردم شناسی در این شهرستان احداث می‌شود.

وی بیان داشت: در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهانی نامگذاری شده است، ساخت موزه مردم شناسی می‌تواند از جمله اقداماتی باشد که در راستای توسعه فرهنگ و اقتصاد به شمار می‌آید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به روند رو به رشد گردشگری در کشور گفت: روستاهای تاریخی و فرهنگی امروز هدف گردشگری بسیاری از علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ‌دوستان است و امیدواریم که با گسترش گردشگری، زمینه ایجاد اشتغال و تبلیغات فرهنگی فراهم شود.

حسینی تصریح کرد: فعالیت موزه‌های مردم‌شناسی مطالعه فرهنگ‌هایی است که به دوران پیش از ورود ماشین به منطقه و یا دوران آغاز منفی شدن مربوط می شود و در حال حاضر شدت مورد تهدید پیشرفت تمدن منفی است و راه اندازی موزه مردم‌شناسی تفرش به منظور ایجاد یک مرکز تاریخی و فرهنگی و ارتباط میان ارزش‌های و منفی شدن است.

وی افزود: تفرش از مواهب و جاذبه‌های طبیعی متعددی نظیر آب معدنی گراو، کوه باران، غارهای زیبا و اعجاب انگیز، باغ‌های گردو و جاذبه‌های تاریخی و مذهبی نظیر مسجد ششناو، آب انبارهای قدیمی و مرقد امامزاده محمد(ع) برخوردار است که توجه به این جاذبه‌ها می‌تواند رونق گردشگری این شهر را به دنبال داشته باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به ساخت این موزه گفت: بنا بر توافق با سید محمد میرشکرایی و حضور کارشناسان در محل، بخش های الحاقی از طرف شمال و شرق مناسب سازی می‌شود و قرار است که این موزه تا پایان امسال از طریق اعتبارات داخلی و جذب از طریق سایر منابع ، نخستین موزه مردم شناسی در تفرش افتتاح شود.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:41 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رییس اداره منابع آب تفرش از آغاز عملیات اجرایی پروژه ملی آب هفتیان در این شهرستان خبر داد .

تکمیل پروژه ملی آب هفتیان تفرش ، دوباره کلیک خورد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانابه نقل از ندای تفرش از مرکزی ، "نبی ا... محمودیان " رییس اداره منابع آب شهرستان تفرش  گفت : قرار داد آب هفتیان با2 پیمانکار به صورت مشترک در تاریخ 93/3/13با شرکت آب کوثر116و شرکت جهاد نصر استان کرمان منعقد شده است و عملیات اجرایی  اصلی  آن  از دو هفته قبل آغاز شده است و الان هم ادامه دارد .

وی ادامه داد : در این عملیات 11دستگاه بولدزر، بیل ، لودر، کامیون به کار گیری و کار به صورت جدی از دو طرف یعنی هم از محور تفرش به طرف هفتیان و هم از طرف هفتیان به تفرش آغاز شده است .

رییس اداره منابع آب شهرستان تفرش با اشاره به این قرار داد ، تصریح کرد : این قرار داد 2ساله بوده، البته  با تامین اعتبار دولتی که بالغ بر 100میلیارد تومان هزینه نیازمند است ، تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید .
" محمودیان " با اشاره به اقدامات اجراشده در این خصوص در سالهای گذشته ، بیان داشت : درسالهای گذشته  5کیلومتر لوله گذاری و  40کیلومتر آماده سازی مسیر انجام شده و مخزن 5هزار متر مکعبی آن ساخته شده است و در امسال هم ساخت چند مخزن ، خرید لوله ، آماده سازی مسیر انجام شده است.

گفتنی است پروژه انتقال آب از روستای هفتیان به تفرش ، از پروژه های ملی بوده که با اجرای آن مشکل کمبود آب در تفرش و 40روستای مسیر این خط لوله برطرف خواهد شد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:اداره آب تفرش,خبرتفرش, | 12:13 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مراسم بزرگداشت زنده‌یاد استاد محمود حسابی، پدر دانش فیزیک نوین در ایران و پایه‌گذار نخستین دانشگاه کشور در بیست و دومین سالگرد درگذشت استاد، صبح پنج شنبه 20 شهریورماه در محل منزل استاد در تجریش برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، مراسم سالگرد درگذشت استاد امسال با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود و بنیاد پروفسور حسابی به دلیل آنچه «ضرورت انجام عملیات بازسازی مقبره استاد و عدم اختصاص کم‏ترین امکانات از سوی استانداری، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانداری و شهرداری تفرش برای ایجاد فضایی آبرومند در محل این یادمان» عنوان شده اعلام کرده که از برپایی مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر حسابی در کنار آرامگاه وی در زادگاهش بازمانده است.

منزل زیبای استاد واقع در تجریش، چهارراه حسابی، پنج شنبه هفته آینده از ساعت 8 تا نیمروز پذیرای عموم علاقمندان و دوستداران دکتر حسابی است.

زنده‌یاد دکتر حسابی بی‌شک یکی از موثرترین خدمتگزاران علم و فرهنگ ایران در عصر حاضر و از پیشگامان رواج دانش جدید و ایجاد نهادهای علمی نوین در کشور به شمار می‌رود که خالصانه کمر به آبادانی ایران بست و در شرایطی که می‌توانست به بالاترین سطوح علمی جهان در رشته فیزیک نایل شود با شوق خدمت به کشور موقعیت‌ مناسب علمی خود در بزرگترین دانشگاه‌های جهان رها کرد و به ایران بازگشت و با پایه‌گذاری و مشارکت در ایجاد بزرگترین نهادهای علمی، آموزشی و اجرایی کشور نقشی بی‌بدیل و تاریخی در مسیر توسعه علمی ایران ایفا کرد.

مرحوم دکتر حسابی که در اوایل اسفندماه 1281 هجری شمسی در خانواده‌ای «تفرشی» به دنیا آمد به دلیل شرایط خاص خانوادگی این امکان یافت که به رغم مشکلات و تنگناهای مالی خانواده تحصیلات خود را در مدارس و دانشگاه‌های امروزی لبنان و فرانسه پشت سر بگذارد و در نخستین سال‌های جوانی به دریافت مدارج مختلف علمی از جمله دانشنامه دکتری فیزیک با درجه عالی از دانشگاه «سوربن» فرانسه نایل شود.

حسابی چند سال بعد برای تکمیل نظریه‌ای که در زمینه فیزیک ذرات داشت به آمریکا رفت و مدتی در دانشگاه‌های پرینستون و شیکاگو به فعالیت‌های پژوهشی در این زمینه پرداخت.

 

دکتر محمود حسابی

 

دکتر حسابی علی رغم علاقه شدیدی که به فیزیک و فعالیت‌های تحقیقاتی داشت و با وجود موقعیت مناسبی که برای کار و تحقیق در بهترین و مجهزترین دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های روز دنیا داشت، به ایران بازگشت آن هم در شرایطی که در محیط استبدادزده و عقب‌مانده آن روز هیچ جایگاه درخوری برای اشتغال یک دانش‌آموخته عالی فیزیک وجود نداشت.

حسابی با این حال این بخت را پیدا کرد که با همراهی جمعی از رجال فرهیخته آن روزگار، زمامداران بی‌سواد اما شیفته مظاهر تمدن غرب را به ایجاد دانشگاه در کشور متقاعد کند و به این ترتیب در سال 1313 دانشگاه تهران به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی امروزی در کشور آغاز به کار کرد.

دکتر حسابی حدود نیم قرن یعنی تا آخرین سال‌های حیات خود ارتباط علمی خود را با دانشگاه تهران به عنوان استاد حفظ کرد که ثمره آن تربیت چندین نسل از اساتید و دانش‌آموختگان علوم و مهندسی در کشور است.

وی در کنار تدریس و فعالیت‌های آموزشی نقشی استثنایی در پایه‌گذاری بسیاری از فعالیت‌ها و مراکز علمی و اجرایی کشور ایفا کرد.

از جمله دستاوردها و خدمات علمی و فرهنگی استاد مواردی همچون انجام اولین نقشه‌برداری علمی، فنی و مهندسی کشور (تهیه نقشه نوین راه ساحلی سراسری میان بنادر خلیج فارس - بندر لنگه به بوشهر) (سال 1306)، تأسیس مدرسه مهندسی وزارت راه و تدریس در آن (سال 1307)، تأسیس دارالمعلمین عالی و تدریس در آن ( 1307)، ساخت نخستین رادیو در کشور (1307)، تاسیس دانشسرای عالی و تدریس در آن ( 1308)، ایجاد نخستین ایستگاه هواشناسی در ایران (1310)، نصب و راه‌اندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران (1310)، تعیین ساعت ایران (1311)، تأسیس اولین بیمارستان خصوصی در ایران به نام « بیمارستان گوهرشاد» (به یاد مادر گرامیشان) (1312)، مأموریت وزارت راه برای ساخت راه تهران به شمشک جهت معادن ذغال سنگ (1312)، پیشنهاد و تدوین قانون تأسیس دانشگاه تهران و تأسیس دانشکده فنی (1313) و ریاست آن دانشکده تا سال 1315 و تدریس در آن، تأسیس دانشکده علوم و ریاست آن دانشکده از 1321 تا 1327 و از 1330 تا 1336 و تدریس در گروه فیزیک آن دانشکده تا واپسین روزهای عمر، ‌تأسیس مرکز عدسی‌سازی - دیدگانی - اپتیک کاربردی در دانشکده علوم دانشگاه تهران، مأموریت خلع ید از شرکت نفت انگلیس در دولت دکتر مصدق، ریاست اولین هیأت مدیره و مدیریت عامل شرکت ملی نفت ایران، تصدی وزارت فرهنگ در کابینه مرحوم دکتر مصدق، ‌پایه‌گذاری مدارس عشایری و تأسیس نخستین مدرسه‌ عشایری ایران (1330)، مخالفت با طرح قرارداد ننگین کنسرسیوم و کاپیتولاسیون در مجلس، مخالفت با عضویت دولت ایران در قرارداد سنتو (باکت بغداد) در مجلس، پایه‌گذاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران (1330) ، پایه‌گذاری مرکز تحقیقات و رآکتور اتمی دانشگاه تهران، تأسیس سازمان انرژی اتمی و عضو هیأت دایمی کمیته‌ی بین‌المللی هسته‌یی ( 1330 - 1349) ، تدوین قانون استاندارد و تأسیس مؤسسه استاندارد ایران ( 1333)، ‌تأسیس نخستین رصدخانه نوین در ایران، تأسیس اولین مرکز مدرن تعقیب ماهواره‌ها در شیراز ( 1335)، پایه‌گذاری مرکز مخابرات اسدآباد همدان (1338) ، تشکیل و ریاست کمیته پژوهشی فضای ایران و عضویت دایمی کمیته بین‌المللی فضا (1360)، تأسیس انجمن موسیقی ایران، تاسیس و عضویت پیوسته فرهنگستان زبان ایران از ( 1349) تا واپسین روزهای فعالیت آن دانشمند فقید ذکر شده است.

 

دکتر محمود حسابی

 

استاد حسابی بی‌شک یکی از بزرگترین چهره‌های علمی معاصر کشور است که توانست در مقطعی تاریخی از توسعه کشور به مدد همت والا، نوجویی و عشق سرشار خود به پیشرفت و آبادانی میهن، نقشی بی‌بدیل در عرصه دانش و فرهنگ کشور ایفا کند که البته سعادت گام بر داشتن در این راه بزرگ را با چشم‌پوشی از بسیاری امتیازات و فرصت‌های درخشان پیشرفت علمی و مادی به دست آورد

اگرچه برخی تعابیر مبالغه آمیز و داستان بافی ها و خاطره سازی‌ها درباره جایگاه علمی دکتر حسابی در رشته فیزیک و مراودات او با دانشمندان بزرگ هم عصرش، غبارهایی از افراط و و تفریط را پیرامون او برانگیخته است اما اندک تاملی در سوابق و خدمات درخشان این دانشمند متعهد که همگان بر نقش تاریخی و سازنده او در پیشرفت علمی ایران اذعان دارند، چنان تصویری باشکوه و ستودنی از مرحوم دکتر حسابی ترسیم می‌کند که هیچ غباری نمی تواند آن را کم رنگ کند.

دکتر حسابی سرانجام پس از نود سال عمر پر بار و خدمت بی وقفه در راه توسعه و اعتلای ایران در 12 شهریورماه 1371 به دنبال عارضه قلبی بدرود حیات گفت.

مقبره استاد بنا به خواسته ایشان در زادگاه خانوادگی - شهر دانشگاهی تفرش - قرار دارد.

 

دکتر محمود حسابی

 

موزه دکتر حسابی(منزل استاد)

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:دکتر حسابی,خبر تفرش,خبری تفرش, | 10:46 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

گفتگو با دختر هنرمند و ورزشکار تفرشی که دارای یک مقام کشوری و رتبه ها و مدالهایی در سطح استان و شهرستان است .

 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانابه نقل از ندای تفرش ، اول ذی القعده  سالروز تولد حضرت معصومه (س) و روز ملی دختران است . به همین بهانه به سراغ یکی از دختران موفق و دارای رتبه های کشوری در تفرش رفته و با او به گفتگو نشستیم . " رویا ابراهیمی " دانش آموز دوم دبیرستان است که در دبیرستان فاطمه الزهرا (س) این شهرستان درس می خواند . این دانش آموز توانسته در رشته نقشه کشی قالی رتبه دوم کشوری را کسب کند .

 

درباره مسابقات هنری دانش آموزان صحبت کنید.
طرح من در بیست و سومین دوره مسابقات هنری دانش آموزان  که بیش از 800نفر از 32استان  در این مسابقات شرکت کرده بودند و دارای سطح بالایی  بود ، شرکت و توانست رتبه دوم کشوری را کسب کند .البته یک طرح دیگر که در شهر و استان ارائه کرده بودم رتبه اول را کسب کرد .


از جزییات طرح و این که چقدراز طرحهای بومی استفاده کردید، توضیح دهید.
طرحی که من برای شهرستان  کشیدم ترنج بودو طرحی که برای مسابقات کشوری ارائه کردم طرح مرغی بود و چون بیشتر در این مسابقات از طرحهای جدید استفاده شده بود من سعی کردم از طرح های بومی و قدیمی شهر خودم استفاده کردم تا بتوانم رتبه کسب کنم .

 



چگونه شد که به این زمینه جذب و در این مسابقات شرکت کردید.
 من از کودکی به طراحی و نقاشی خیلی علاقه داشتم  وهنوز هم علاقه دارم و در نوجوانی به نقشه کشی قالی علاقه مند شده  و ادامه دادم .
 
در چه رشته های دیگری رتبه کسب کردید .
در زمینه شطرنج  که از 10سالگی شروع کردم . در سال 89در مسابقات شهرستانی رتبه اول را کسب کردم و سپس در مسابقات دیگری شرکت کردم . تاکنون   3مدال طلا و 1نقره کسب کرده ام.


پدر و مادر شما چقدر مشوق شما هستند .
نقش اصلی در زندگی و کسب رتبه ام پدر و مادرم داشتند که خیلی کمک کردند و مشوق من هستند

 


تاثیر کارهای هنری در درس خواندنت چگونه است .
چون به درس خواندن خیلی اهمیت می دهم  و کارهای هنری برای زمانی است که درس ندارم و اوقات فراغتم است . در کنار درس هم کارهای هنری هم انجام می دهم .

انتظارات شما به عنوان یک دختر هنرمند و ورزشکار از مسئولین چیست .
شهر ما از لحاظ سطح مسابقات ورزشی دارای سطح پایینی است مخصوصاٌ در زمینه شطرنج .در شهر ما مربی  شطرنج و مدرسه شطرنج وجود ندارد و مجبوریم خودمان در خانه تمرین کنیم .

مشکل خاصی برای شرکت در مسابقات نداشتید .
نه مشکل خاصی نداشتم .

  توصیه شما به نوجوانان هم سن و سال خودتان چیست .
این که جوانان از استعدادهای خودشان برای ساختن یک جامعه بهتر و پویاتر استفاده  کنند .
  


 توضیحی درباره طرح مرغی که برای مسابقات کشوری ارائه کردید ، بفرمایید.
این طرح از قدیمی ترین نقشه های شهرستان تفرش است که برای مسابقات کشوری ارائه کردم . طرح آن مرغی و حاشیه آن پارسی است و چون این نقشه بومی شهر خودمان بود فقط من کشیده بودم و شهرهای دیگر طرحهای کلاسیک و جدید داشتند .

گفتگو با مادر رویا : چقدر مشوق دخترتان در زمینه فرهنگی و ورزشی بودید.
 من همیشه رویا رادر زمینه های مختلف که دوست داشت شرکت کند  ،تشویق می کردم  چون می دانم استعداد زیادی دارد و می تواند همین گونه نیز ادامه دهد و همیشه از او حمایت و تشویق می کنم تا به مراتب بالاتر برسد.

 

 

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:43 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:


نماینده مردم تفرش ، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار مردم این سه شهرستان ( تفرش، آشتیان و فراهان) از دولت مردان و مسئولان استانی رسیدگی به مشکلات آنها و ارتقاء منزلت شهرستانی در حد و منزلت شهرستانهای با قدمت کشور است.

دکتر عباس صلاحی در گفتگو با مهر پیرامون وضعیت شهرستان های تفرش، آشتیان و فراهان، ابراز کرد: شهرستان های تفرش، آشتیان و فراهان از شهرستان هایی هستند که قابلیت تبدیل به مکان های فرهنگی، علمی و گردشگری را دارند.

وی شهرستان های تفرش، آشتیان و فراهان را زادگاه بزرگان کشور دانست و عنوان کرد:  باید در این سه شهرستان در راستای ارتقای برنامه های فرهنگی با توجه به پیشینه ی خوب آنها اقدامات مناسبی صورت پذیرد.

صلاحی با بیان اینکه شهرستان تفرش زادگاه پدران علمی است افزود: راه اندازی مجتمع فرهنگی علامه جلال آشتیانی در شهرستان آشتیان، تکمیل مجتمع فرهنگی هنری پروفسور حسابی در شهرستان تفرش و احداث مجتمع فرهنگی و هنری در شهرستان فراهان از راهکارهای ارتقای سطح فرهنگی هنری این سه شهرستان علم پرور و هنر پرور در استان مرکزی بشمار می رود.

نماینده مردم تفرش ، آشتیان و فراهان در مجلس اظهار داشت: احداث رصدخانه نجوم در شهرستان تفرش نیز یکی از راهکارهایی است که می تواند در این شهرستان تحولات علمی و فرهنگی و گردشگری چشمگیری را ایجاد نماید؛ لذا احداث این رصد خانه نه تنها می تواند در راستای ارتقای سطح علمی این شهرستان تاثیرگذار باشد بلکه می تواند در راستای جذب گردشگر بیشتری نیز به این شهرستان زیبا تاثیر شگرفی را داشته باشد.

صلاحی در ادامه با اشاره به اینکه دشمن همیشه می خواهد از طریق هجمه های فرهنگی ، فرهنگ و اعتقادات مردم ما را نشانه برود، بیان داشت: دسترسی بهتر مردم این سه شهرستان به پوشش دیجیتالی و پوشش بهتر صدا و سیما یکی از عوامل مبارزه با ترفندهای دشمن در برابر ضربه زدن به فرهنگ غنی مردم ایران زمین است.

نماینده مردم شهرستان های تفرش ، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تکمیل دانشگاه صنعتی شهرستان تفرش، پیگیری و احداث قنوات و کانال های آبیاری برای کشاورزان، همچنین انتقال پساب تصفیه خانه فاضلاب اراک به دشت فراهان از دیگر انتظارات مردم این شهرستان ها از مسئولین است که امید می رود با درایت خوب آنها این موارد محقق شوند.

صلاحی در پایان خاطرنشان ساخت: شهرستان های تفرش، آشتیان و فراهان از ظرفیت های خوب طبیعی و خدادادی برای تبدیل به قطب های علمی، فرهنگی و گردشگری برخوردارند که شناسایی و بهره برداری صحیح از این منابع می تواند در راستای ارتقای سطح اقتصادی این مناطق نیز تاثیرگذار باشد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:58 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

همزمان با دومین روز از هفته دولت و در مراسمی با حضور استاندار مرکزی بهره‌برداری از محور تفرش- گیان آغاز شد.

خبرگزاری فارس: بهره‌برداری از محور تفرش- گیان آغاز شدبه گزارش خبرگزاری فارس از اراک ظهر امروز و در مراسمی با حضور استاندار مرکزی، نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی بهره‌برداری از محور تفرش- گیان آغاز شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی در مراسم بهره‌برداری از این پروژه اظهار داشت: عملیات احداث این محور با هدف حذف نقاط حادثه خیز  و در طول 14 کیلومتر آغاز شد.

مجیدرضا نصرالله‌نژاد افزود: این محور به صورت چهاربانده به عرض 21 متر در ورودی شهرستان تفرش اجرا شده که حجم خاکبرداری آن دو میلیون متر مکعب، حجم خاکریزی 353 هزار متر مکعب، حجم زیر اساس 70 هزار متر مکعب و حجم اساس آن 27 هزار متر مکعب است.

وی، تناژ آسفالت مصرفی در این پروژه را  45 هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: به منظور ساخت این محور 28 دستگاه پل با دهانه دو تا  شش متر و یک دستگاه پل به طول هزار متر و ارتفاع  40 متر انجام شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی ادامه داد: منطقه کوهستانی گیان که در شرق تفرش واقع شده است، اصلی‌ترین مسیر ارتباطی شهرستان تفرش به شهرهای هم‌جوار مانند قم، ساوه و تهران است.

نصرالله‌نژاد بیان کرد: متاسفانه شیب غیر استاندارد همراه با قوس‌های غیر فنی این محور در سال‌های اخیر تلفات جانی بسیاری را در بر داشته است که در نهایت مدیران بر این شدند تا همت خود را بر اصلاح و بهسازی مسیر به کار گیرند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:17 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

در مراسمی با حضور استاندار مرکزی و همزمان با دومین روز از هفته دولت شرکت تعاونی ستوده بافت ابریشم تفرش افتتاح شد.

خبرگزاری فارس: شرکت تعاونی «ستوده بافت ابریشم» تفرش افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی تفرش ظهر امروز در مراسم بهره‌برداری از این پروژه گفت: این شرکت با هشت نفر عضو و اشتغال‌زایی 15 نفر به ثبت رسیده است.

احمد محب‌علی افزود: این شرکت در راستای ایجاد اشتغال، عمران و توسعه اقتصادی شهرستان و در سایه همکاری و مساعدت مسئولان شهرستان تشکیل شده و مدیران آن خواهان حمایت‌ها و مشارکت‌های مادی و معنوی مسئولان هستند.

وی تصریح کرد: در شرکت تعاونی ستوده بافت ابریشم تفرش 9 نفر جذب به کار شده‌اند که در صورت دریافت کمک‌های مالی کم بهره و بلند مدت امکان ایجاد اشتغال برای 30 نفر وجود دارد.

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی تفرش با اشاره به عملکرد پنج ماهه اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان بیان کرد: در این مدت هفت شرکت تعاونی در بخش‌های صنعتی، کشاورزی، خدمات و مشاغل خانگی با سرمایه‌ای بالغ بر 961.5 میلیون ریال، اشتغال‌زایی 43 نفر و عضویت 50 نفر به ثبت رسیده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:9 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

فرماندار تفرش خواستار احداث هر چه سریع‌تر فاز دوم تصفیه خانه این شهرستان شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک بهروز اردلان‌راد بعد از ظهر امروز در نشست شورای اداری شهرستان تفرش که با حضور استاندار مرکزی برگزار شد، اولویت‌ اصلی این شهرستان را تکمیل پروژه انتقال آب از هفتیان دانست و اظهار داشت: از مسئولان انتظار داریم نهایت همکاری را برای اجرای هر چه سریع‌تر این پروژه به عمل آورند.

وی احداث فاز دوم تصفیه خانه تفرش، توجه به راه‌های روستایی و مجتمع‌های آبرسانی و توسعه طرح گردشگری را از دیگر ضروریات  این شهرستان دانست و ادامه داد: به منظور اجرای طرح توسعه گردشگری به مالکان باغ‌ها در حریم شهر امکان ساخت با متراژ 50 متر داده شده است.

فرماندار تفرش با اشاره به اینکه اگر خواهان پیشرفت هستیم، باید به دنبال انسجام و حفظ وحدت در میان مردم باشیم، تصریح کرد: هفته دولت فرصت مناسبی برای پرداختن به نقش دولت در نظام جمهوری اسلامی ایران است، دولت‌ها در جمهوری اسلامی ایران با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند که این امر نشانگر جایگاه برجسته دولت در یک نظام مردم سالار مبتنی بر دستورات دینی است.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب شاهد بودیم که امام خمینی(ره) از دولت‌ها حمایت کردند که این سیره شایسته در سنوات گذشته از سوی مقام معظم رهبری تداوم داشت.

اردلان‌راد اظهار کرد: دولت‌ها برای حفظ دوام خود باید از حمایت همه اقشار برخوردار باشند، باید از همه منابع طبیعی و انسانی در دستیابی به پیشرفت استفاده کنیم.

وی با اشاره به نگاه دولت به منتقدان خاطر نشان ساخت: امروزه دولت به منتقدان نظر ویژه‌ای دارد به ویژه نقدی که به تکامل منجر شود، نقد باید سازند باشد، چرا که امروز به نقد سازنده و رو به جلو نیاز داریم که باید مورد توجه همه افراد و همه اقشار به ویژه رسانه‌ها قرار گیرد.

فرماندار تفرش بر لزوم حمایت مردم از دولت تاکید کرد و ادامه داد: مصلحت کشور ایجاب می‌کند که دولت حمایت همه جانبه مردم را به دست آورد.

امام جمعه تفرش نیز با اشاره به ویژگی مدیران اولین ویژگی مدیر را در جمع مردم بودن دانست و گفت: یک مدیر باید در جمع مردم حاضر و نسبت به مشکلات آنان آگاه باشد.

حجت‌الاسلام سید محمد مومنی اظهار داشت: ویژگی دوم مدیر جهادی  این است که در نظام اسلامی خدمت‌گذاری صادق و درست کار باشد.

وی ادامه داد: نیازسنجی و شناسایی نیازها برای رسیدن به اهداف از دیگر ویژگی مدیریت جهادی است، مدیر باید برای گروه‌های زیرمجموعه خود وقت بگذارد.

امام جمعه تفرش خواهان اصلاح راه‌های روستایی شد و بیان کرد: اگر راه‌های شهری و روستایی این شهرستان درست شود، قطعا گردشگر به این منطقه جذب خواهد شد.

مومنی افزود: در حال حاضر با مشکلات متعدد فرهنگی دست به گریبان هستیم که برای رفع این مشکلات نیازمند تخصیص اعتبارات فرهنگی هستیم.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:56 | نویسنده : میثم اله وردی |