تاريخ : برچسب:, | 13:11 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

حفاظت منابع طبیعی

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش گفت: سند ارتقای فرهنگ منابع طبیعی در راستای حفظ این منابع در تفرش تدوین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، مجتبی مومن ظهر امروز در کمیته ارتقای فرهنگ منابع طبیعی  و محیط زیست با اشاره به اینکه مهم‌ترین هدف در ارتقای فرهنگ زیست محیطی افراد جامعه ایجاد شناخت در مورد اهمیت تعامل انسان با محیط زیست و تأثیر عملکرد وی به صورت منفی یا مثبت بر محیط بوده اظهار کرد: تدوین این سند در راستای توسعه و حفظ این مهم و انتقال آن به نسل های بعد بوده که به زودی و بعد از تدوین برای تصویب نهایی به استان ارسال می‌شود.

وی افزود: رکن اصلی در آموزش افراد ایجاد توانمندی در آنان در راستای تصمیم گیری صحیح، تغییر رفتار و عملکرد و استفاده بهینه از منابع بوده که با افزایش آگاهی مردم جامعه در مور محیط زیست می توان در تحقق این مهم گام‌های تاثیرگذاری را برداشت.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش تصریح کرد: در راستای آموزش افراد جامعه در مورد پیشگیری از تخریب محیط زیست باید نیاز افراد در ارتباط با ارتقای فرهنگ زیست محیطی در سنین و گروه های مختلف جامعه تعیین و با برنامه‌ریزی منظم و بر مبنای اولویت نیازها در ایجاد شناخت، تغییر در نگرش و ایجاد عملکرد صحیح  در جامعه انجام شود.

مومن با اشاره به اینکه منابع طبیعی باید برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود گفت: یکی از مهم‌ترین مباحث در منابع طبیعی میزان مشارکت و استفاده از ظرفیت جامعه انسانی در راستای ارتقای فرهنگ منابع طبیعی بوده که با این هدف پیش‌نویس سند ارتقای فرهنگ منابع طبیعی در این شهرستان تدوین شده است.

وی افزود: ارتقای فرهنگ عمومی سبب افزایش حفاظت بیشتر از منابع طبیعی و جنگل‌ها شده و این مهم نیاز به فرهنگ سازی دارد و نیز مهم‌ترین هدف در منابع طبیعی آشنا کردن مردم با این مهم است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش تصریح کرد: برای گسترش فرهنگ زیست محیطی، گنجاندن مسائل مربوط به محیط زیست در برنامه آموزش قبل از دبستان، کتب درسی، برنامه های فرهنگی و اجتماعی برای شهروندان می تواند بسیار مهم و تاثیرگذار باشد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:33 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

هفته نامه سراسری با عنوان نجوا با صاحب امتیازی و مدیرمسوولی ' پرویز شریفی و سردبیری 'خضر مصطفی نژاد 'به جمع مطبوعات استان مرکزی پیوست.

 

این نشریه در هشت صفحه با مشی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به صورت تمام رنگی در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

انقلاب اسلامی ایران به برکت عاشورا به پیروزی رسید، عنوان خبری این نشریه برای سخنان آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی است.

این نشریه دراین مطلب خبری آورده است: محرم و صفر سنگر دفاع از اسلام، اهل بیت (ع) و عزت شرف است.

اصل ضروری اعتماد به جوانان برای اداره کشور ، مدیریت جهادی برای پیشگیری از مواد مخدر، برگزاری همایش آسیب شناسی تعزیه در تفرش، عاشورا عینیت ولایتمداری ، صادرات 300 هزار مترمربع سنگ تزئینی از محلات، همایش استانی سرمایه گذاری کلانشهر اراک با تقویت و تشویق سرمایه گذاران و برخورد دستگاه قضا با رسانه های شایعه ساز در موضوع اسید پاشی از دیگر عنوان های هفته نامه سراسری نجوا در استان مرکزی است.

با احتساب هفتهنامه نجوا، 55 نشریه محلی در قالب روزنامه، هفته نامه، دوهفته نامه، ماهنامه، فصلنامه و سالنامه در استان مرکزی مجوز رسمی انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند که 43 نشریه چاپ و دراختیارعلاقمندان قرار می گیرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:42 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

صنعت و دانشگاه

دفتر هماهنگی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیق و توسعه صنایع با حضور استاندار مرکزی، روسای دانشگاه‌های صنعتی کشور و مدیران صنایع در اراک راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، صبح امروز نخستین همایش کنترل و ابزار دقیق‌ با هدف ارزیابی و معرفی آخرین دستاوردهای ابزار دقیق و نقش آن در صنعت، به منظور ایجاد زمینه ارتباط و هماهنگی‌ در بین کانون‌های مرتبط در حوزه ابزار دقیق و تبادل دانش و مهارت و شناخت چالش‌ها و راهکارهای ارتقاء فناوری و اتوماسیون در صنایع برگزار شد.

در آستانه نخستین برگزاری همایش‌کنترل و ابزاردقیق استان مرکزی به منظور ارتباط مستمر با دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با صنایع استان‌مرکزی، دفتر هماهنگی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیق و توسعه صنایع با همکاری دانشگاه صنعتی اراک با حضور استاندار مرکزی، جمعی از مدیران دانشگاه‌ها و صنایع استان تأسیس و راه اندازی شد.

این همایش میزبان‌ نخبگان‌علمی‌ از دانشگاه‌های‌ علم‌ و صنعت ایران، صنعتی‌اراک، خواجه‌نصیر طوسی، صنعتی اصفهان و دانشگاه‌های اراک و تفرش است.

در این همایش جمعی از امضا کنندگان این دفتر محمدحسین مقیمی استاندار مرکزی، علیرضا زاوشی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان، سعید حمیدی رئیس دانشگاه اراک، محمد قاسم صحاب رئیس دانشگاه تفرش، حمیدرضا بادکوبه‌ای مدیر عامل آلومینیوم سازی اراک، خداد قریب پور مدیر عامل پتروشیمی شازند، محمد علی شیرازی‌زاده مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی (ره)، شازند و مجتبی نجاتی مدیر عامل برق باختر و جمعی دیگر از مدیران بودند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

دانشگاه تفرش

 رئیس دانشگاه تفرش گفت: تاسیس دانشگاه‌های تفرش باید در مسیر حرکت علمی بوده چراکه دانشگاه تفرش قابلیت تبدیل به شهر دانشگاهی را دارد و رشد و توسعه این شهرستان با تحقق این مهم انجام می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم ازتفرش، محمد قاسم سحاب پیش ازظهر امروز در نشست انجمن تفرشی‌ها که با دعوت دانشگاه تفرش و به مناسبت افتتاح سالن شورا و گردهمایی دانشگاه که به نام مرحوم حاج ابراهیم کاریابی پدر عمران تفرش نام‌گذاری شده با بیان اینکه وجود آموزش مراکز عالی در این شهرستان و تبدیل این شهرستان به یک شهر دانشگاهی بسیار مهم بوده و باید در اولویت قرار گیرد، اظهار کرد: شهرستان تفرش با استفاده ازمنابع انسانی و استفاده از هوش و استعداد جوانان و نخبگان این شهرستان باید اداره شود که این مهم باید به طور جدی پیگیری شود.

وی افزود: باید در مسیر علم با شتاب بیشتری حرکت کرد و در راستای گسترش این مهم و نیز ایجاد مراکز عالی آموزشی بیشتر از گذشته‌گام برداشت و از ظرفیت این شهرستان در راستای ایجاد مراکز عالی استفاده کرد.

رئیس دانشگاه تفرش تصریح کرد: تفرش دارای استعدادهای علمی بسیار خوب و بالایی بوده که باید شناسایی شوند وحرکت علمی با همه لوازم و تقویت شرکت‌های دانش بنیان وایجاد مراکز عالی  با تداوم بیشتری ادامه پیدا کند.

سحاب با اشاره به اهمیت ترویج علم و دانش در راستای تقویت بنیه‌علمی این شهرستان گفت: باید با تلاش وبرنامه‌ریزی‌همه دستگاه‌ها بتوان یک شبکه عظیم تولید علم ایجاد کرد که همه بخش‌ها و اجزاء آن مکمل یکدیگر باشند و هم افزایی‌کنند که این مهم رشد و رونق تفرش را به همراه دارد.

وی افزود: خیران و مسئولان نیز باید در این راستا گام بردارند تا این مهم نیز به عنوان فرهنگ در جامعه نهادینه شود و این فرهنگ نیز به نسل های بعد منتقل شود و ایجاد مراکز آموزشی در اولویت قرار گیرد.

رئیس دانشگاه تفرش تصریح کرد: ایجاد اتحاد بین مراکز علمی و دانشگاهی بسیار مهم بوده و در جامعه امروزی که تغییر و تحول به طور مستمر انجام می شود جامعه علمی باید با توسعه علمی واقدامات جدید پاسخگوی این نیازها باشد.

سحاب با اشاره به اینکه تمامی فعالیت های جدی مراکز علمی باید در راستای رفع نیازهای جامعه باشد گفت: دست اندرکان عرصه علم می‌توانند با کشف و بررسی مشکلات این بخش‌ها و نیز توسعه مراکز آموزش عالی و با همکاری‌مسئولان این مهم را محقق کنند.

وی افزود: همکاری دانشگاه‌ها دراین شهرستان درتوسعه و پیشرفت تفرش موثر بوده واساتید و دانشجویان متخصص در رشته‌های گوناگون می‌توانند با تبادل اندیشه سبب ایجاد خلاقیت و نوآوری در جامعه و پیشرفت همه جانبه تفرش شود.

رئیس‌دانشگاه تفرش تصریح کرد: تجهیز و آماده سازی سالن گردهمایی حاج‌ابراهیم کاریابی در دانشگاه تفرش ادامه فرهنگ اقدامات عام المنفعه ای است که مرحوم کاریابی در شهرستان تفرش انجام و این فرهنگ را به فرزندان خود به عنوان سنت نهادینه خانواده منتقل کرده است که باید به عنوان الگو قرار گیرد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:25 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس حفاظت محیط زیست تفرش گفت: با اقدامات و تصمیمات صورت گرفته در راستای حفظ این شهرستان از آلودگی، در حال حاضر شهرستان تفرش هیچ‌گونه صنعت آلاینده‌ای ندارد.

رضا میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی با تأکید بر اینکه شهرستان تفرش به واسطه نبود کارخانه آلاینده، شهرستانی پاک به شمار می‌رود، گفت: خوشبختانه به دلیل فاصله‌ای که شهرستان با مرکز استان و کویر میقان دارد تحت تأثیر ریزگردهای این مناطق نیز قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: البته در مواردی که ریزگردهای خارجی داشته باشیم و درگیر شدن کلیه مناطق کشور را در پی داشته باشد، تفرش نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود اما، از نظر صنایع آلاینده، شهرستانی پاک بشمار می‌رویم.

میرزایی با اشاره به پسماند شرکت‌های فعال در شهرستان گفت: یکی از این شرکت‌ها شرکت تولیدکننده کارتن از ضایعات کارتن است، این تولیدات پسماندهایی را ایجاد می‌کند که قدری چالش‌آفرین بود و پلاستیک‌هایی که قابلیت تجزیه شدن ندارند، مانند نوارچسب‌هایی که به سطح کارتن نصب می‌کنند مشکلاتی را ایجاد می‌کرد که با اقداماتی اثرات زیست محیطی آن را کاهش دادیم.

وی اضافه کرد: اجازه دفن پسماندهای این شرکت در داخل شهرستان داده نشده و پسماندها به شرکت‌های فرآوری پسماند در داخل استان و یا استان‌های مجاور ارسال می‌شود که با انجام اقداماتی یا به پیل سوختی تبدیل می‌شوند و یا برای کاربری مجدد استفاده شده ‌یا دفن اصولی آنها انجام می‌گیرد.

رئیس محیط زیست تفرش با اشاره به اینکه بحث پساب برخی شرکت‌ها نیز در شهرستان مطرح بود، گفت: در حال حاضر این شرکت‌های تولیدکننده پساب نیز به دلیل مشکلات اقتصادی تعطیل هستند و به این ترتیب درصد فعالیت صنایع آلاینده در شهرستان در حدود صفر است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:28 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

تعزیه تفرش

خبرگزاری تسنیم: استان مرکزی یکی از استان‌های شهیدپرور و انقلابی است که مردم شهرستان‌های مختلف آن در غم سوگ سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) آئین‌های مختلفی را برگزار می‌کنند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مردم استان مرکزی همه ساله با فرا رسیدن ایام سوگواری محرم سیاه‌پوش شده و در مراسم ‌عزاداری خود آیین های مختلفی را اجرا می‌کنند که به عنوان بخشی از تاریخ هویتی و دینی مردم این استان شناخته می شود.

استان مرکزی با داشتن شهرهای باقدمتی چون تفرش، فراهان، خمین، محلات، دلیجان که هریک امروز به یکی از قطب های مهم کشور بدل شده اند نه تنها در حوزه های مختلف که در بخش هویت دینی نیز بعنوان یکی از مناطق باسبقه بالا شناخته می شوند.

شناخت این مراسم ها و نوع عزاداری سنتی در شهرستان های مختلف استان مرکزی سبب می شود تا مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با شناخت درست از فرهنگ عزاداری مردمان این استان که مهدبزرگانی همچون امام خمینی(ره)، آیت‌الله اراکی و علمای بزرگ دیگری است، با پرهیز از هر نوع ورود خرافه و بدعت به عزاداری ها به‌طور جدی مقابله کنند.

نخل گردانی خمین

یکی از مراسمی که در روز عاشورا و با حضور تمامی هیئت‌ها و عزاداران در شهر خمین برگزار می‌شود مراسم نخل گردانی است؛ این مراسم از صبح روز عاشورا با بیرون آوردن نخل از جایگاه شروع و تا ظهر عاشورا با گرداندن نخل در دو خیابان اصلی شهر و مکانی قدیمی که از طرف اهالی "چاله نخل" خوانده می‌شود ادامه می‌یابد، مراسم نخل گردانی تابع قراردادهای محلی بوده و حداقل از دوره زندیه تا بحال استمرار داشته است.

نخل گردانی در نراق

شهر نراق از شهرهای قدیمی استان مرکزی، حدفاصل دو شهرستان دلیجان و کاشان است، در این شهر در روز عاشورا مراسمی تحت عنوان نخل گردانی برگزار می‌شود، این مراسم که ریشه در فرهنگ  وگذشته مردم این شهر دارد از صبح روز عاشورا با بیرون آوردن دو نخل قدیمی از جایگاه خود شروع و با چرخاندن آن در خیابان امام خمینی و کوچه های بافت قدیم شهر همراه است، زنان به مانند مردان بدنبال نخل به راه افتاده و درپی آن مویه می کنند.

نخل گردانی در تفرش

شهر تفرش یکی از کانون‌های تشیع در مرکز ایران از صدر اسلام تاکنون بوده است، در این شهر مراسم عزاداری با شور وحال خاص برگزار شده و با انجام مراسم و آئینهای خاص همراه است.یکی از مراسم کهن دراین شهر مراسم نخل گردانی است.

این مراسم در روز عاشورا و با حضور مردم محله فم و ترخوران برگزار شده و تابع قراردادهای خاص و از پیش تعیین شده است، مراسم نخل گردانی از دوره صفویه تا بحال در شهر تفرش تداوم داشته است.

 

مراسم علم بران تفرش
مراسم علم بران در محله فم شهر تفرش و در محلات کوچک آن انجام می‌پذیرد، درمحله مذکورسه محله خلچان، ششناو و میان ده صاحب تکیه هستند.

در روز اول محرم مردم محله با چند علم سیاه به در خانه های صاحب علم رفته و با انجام نوحه وچاوشی خوانی او را دعوت به بیرون آوردن علم می‌کنند.

بدین ترتیب تمامی علم‌های یک تکیه از صبح تا حدود ظهر با حضور مردم محله جمع شده و در جایگاه پیش‌بینی شده خود در تکیه جای داده می‌شود، علم بران در تفرش دارای سبقه تاریخی بوده و حداقل از دوره قاجار برگزار می‌گردد.

مراسم علم گردانی در روستای هزاوه

روستای هزاوه در جنوب غرب دشت فراهان قرار گرفته و در گستره فرهنگی فراهان سادات جای می‌گیرد، در این روستای تاریخی در دهه محرم و روز عاشورا و به اتفاق سادات مراسمی تحت عنوان علم‌گردانی انجام می‌پذیرد.

سادات روستا از روز اول محرم علمی قدیم را آراسته و تا روز عاشورا در محلات آبادی می‌گردانند، در روز عاشورا این مراسم با حضور مردم هزاوه صورت گرفته و با حضور علم در میادین اصلی آبادی و عبور آن از کوچه باغها همراه است.

این علم در ظهر عاشورا به جایگاه خود در امامزاده شاهزاده احمد برگردانده شده و پنجه طلائی رنگ آن جداشده و در نزد یکی از سادات تا سال بعدبه امانت گذاشته می شود.

تعزیه روستای گرکان

روستای گرکان یکی از روستاهای تابع شهرستان آشتیان است، در این روستا و در تکیه قدیمی این روستا هرساله و در ایام شهادت ائمه تعزیه برگزار می،شود.

در داخل تکیه یاد شده با نام تکیه سر پل حجره‌هائی برای نشستن مردم و میانگاهی برای برگزاری تعزیه پیش بینی شده است.

نسخه‌های تعزیه در روستای یاد شده به گویش گرکانی و به خط خوشنویسان روستا است، برگزاری تعزیه دو طفلان مسلم، شام غریبان و فروختن پسر شیعه درکنار دیگر تعزیه‌ها، از جنبه‌های برجسته این مراسم است.

مراسم چغچغه زنی در روستای انجدان

انجدان یکی از روستاهای تاریخی استان مرکزی در 28 کیلومتری جنوب شرق شهر اراک است، در این روستای تاریخی درروزهای دهم و یازدهم محرم مراسمی بنام چغچغه زنی برگزار می‌شود.

چغچغه ابزاری چوبی و خراطی شده است که با به هم کوبیدن آنها به هم آهنگ‌های موزون ایجاد می‌شود، انجدان از دو محله بالا و پائین تشکیل شده و مردم این دو محله با انجام چغچغه زنی به عزاداری می‌پردازند.

یکنفر آواها و نوحه های محلی سر داده و چغچغه زن‌ها با هماهنگی‌های خاص با چغچغه ،جواب می‌دهند، این مراسم ریشه در گذشته مردم انجدان داشته و حداقل از دوره قاجار برگزار می‌شود.

تعزیه تفرش

تعزیه در تفرش از مراسم ریشه‎دار و کهن است، در این شهر و روستاهای پیرامون آن تکایائی ساخته شده که هر ساله و با فرارسیدن ماه محرم در آنها تعزیه با استقبال و اشتیاق خاص از طرف عموم، بر گزار می‎‎شود.

در تمامی تکیه‌های محله فم از روز اول محرم تعزیه های مرسوم دهه برگزار شده و هر محله (ششناو،خلچان و زاغرم) جداگانه به اجرای این مراسم آئینی می‌پردازند.

مردم شهر و مسافرینی که از بلاد اطراف می‌آیند مخاطبین تعزیه بوده و مهمان تکایاهستند، تعزیه میراث ماندگار گذشتگان در تفرش بوده و از دوره صفویه در این شهر برگزار می‌گردد.

 

تعزیه شهر اراک

اراک (سلطان آباد سابق) یکی از شهرهای دوره قاجار است، در این شهر هر ساله و در دهه محرم مراسم تعزیه خوانی برگزار می‌شده است، این آئین در شهر اراک و در بازار تاریخی آن صورت گرفته و بر خلاف دیگر نقاط استان بصورت سیار است.

تعزیه سیار توسط مردم دو محله قدیمی قلعه و حصار و طی دهه اول ماه محرم توسط چند گروه برگزار می‌شده است، مخاطبان و مشاهدان ثابت و گروه‌های چندگانه با تمامی نقش‌های تعزیه در میانه راه بصورت سیاراجرای مراسم می‌کردند.

مراسم تعزیه اراک یکی از دراماتیک ترین جنبه‌های نمایشی از یک مراسم آئینی است که در کمتر جائی از گستره ایران می‌توان از آن سراغ گرفت.

تعزیه وفس

روستای وفس از روستاهای کهن استان مرکزی و شهرستان کمیجان است، این روستا بواسطه بافت تاریخی زیبا و گویش تاتی مردم آبادی از روستاهای در خور مطالعه و توجه است؛ مراسم تعزیه یکی از مراسمی است که هر ساله در این روستا و با حضور ساکنان روستا برگزار می‌شود.

گزارش از مهدیه آزاد

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 5:25 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: صنعت و فعالیت صنعتی هیچگونه منافاتی با حفظ محیط زیست ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مرکزی، بختیار در کارگروه آمایش و محیط زیست استان که در استانداری مرکزی برگزار شد اظهار کرد: متأسفانه بیان یکسری از مسائل غیر کارشناسی در خصوص صنعت و محیط زیست باعث ایجاد ذهنیت وجود منافات بین صنعت و محیط زیست شده است.

وی با بیان اینکه تمامی مجوزهایی که صادر می‌شود با تأیید محیط زیست صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه با تبلیغات سوئی که در سال‌های اخیر در این زمینه صورت گرفته بسیاری از سرمایه‌گذاران از این حیطه گریزان شده‌اند.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از اشتغال استان در حوزه صنعت ایجاد می‌شود، بیان کرد: در صورتی که واحدهای صنعتی جدید ایجاد نشوند، نمی‌توان پاسخگوی متقاضیان جویای کار بود.

به گزارش ایسنا، حمیدوند فرماندار تفرش نیز گفت: این شهرستان به دلیل داشتن آب و هوا و فضای سبز مناسب پتانسیل های خوبی برای توسعه گردشگری دارد.

وی با بیان اینکه تفرش به دلیل برخورداری از منابع طبیعی، چشمه‌سارهای مختلف و گونه‌های طبیعی، بعد از محلات در جایگاه دوم گردشگری استان قرار دارد، ادامه داد: در صورتی که توسعه گردشگری این شهرستان در راستای ایجاد اشتغال باشد از آن حمایت می‌کنیم.

حمیدوند با اشاره به اینکه معادن موجود در این شهرستان گرچه برای ساکنان روستاهای این شهرستان اشتغال ایجاد کرده، ولی به این واسطه صدماتی زیادی به زیرساخت‌های شهرستان وارد شده است.

طرح جامع گردشگری شهرستان‌ها تاکنون عملیاتی نشده است

به گزارش ایسنا، حسینی مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی نیز گفت: از سال 84 طرح جامع گردشگری برای تمامی شهرستان‌های استان تهیه شده ولی تا به امروز این طرح اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در اطراف اراک واحدهای صنعتی مختلف مستقر هستند از سوی دولت احداث شش منطقه گردشگری مصوب شده است.

حسینی اضافه کرد: با توجه به اینکه شهرستان تفرش داری گیاهان داروی فراوانی است، احداث باغ گیاه شناسی در این منطقه ضروری است.

وی ادامه داد: در کنار این مهم احداث باغ گل و پرندگان نیز می تواند در جذب توریست و رونق گردشگری در منطقه مد نظر قرار گیرد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

انصاری محیط زیست مرکزی

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: در رابطه با گردشگری شهرستان تفرش قرار شد سازمان میراث فرهنگی برای هر شهرستان یک شاخصه گردشگری و طبیعت‌گردی مشخص کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، امیر انصاری عصر امروز در در جلسه آمایش محیط زیست استان مرکزی با اشاره به مطرح بودن اولویت‌های زیست محیطی در کشور اظهار کرد: یک ارزیابی در مورد وضعیت زیست محیطی شهرستان ها انجام شد که در این ارزیابی 12 شاخص برای هر شهرستان در نظر گرفتیم.

وی افزود: این 12 شاخص شامل بحث‌های آلودگی هوا، آلودگی آب، آلودگی خاک، مدیریت سبز، تخلفات شکار و صید و سایر شاخص‌های محیط زیستی بودند که در این ارزیابی در نهایت شهرستان‌ها وضعیت مناسبی نداشته و تصمیم به ایجاد کارگروه آمایش درباره هر شهرستان گرفتیم.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: بر این اساس به دستور استاندار کمیته‌هایی در کارگروه آمایش تشکیل می‌شود که در هر جلسه کارگروه آمایش یک شهرستان را داریم که با حضور فرمانداران شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

انصاری با اشاره به سند ارتقای وضعیت محیط زیستی گفت: در این کارگروه ها مباحث زیست محیطی مطرح شده و با حضور روسای ادارات محیط زیست شهرستان‌ها، درخواست‌های محیط زیست مصوب می‌شود که در نهایت سند ارتقای وضعیت محیط زیستی شهرستان‌ها تهیه شده و تسلیم شورای برنامه ریزی استان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در آستانه برنامه ششم توسعه هستیم افزود: ما انتظار داریم اعضای جلسه مباحث را جدی بگیرند تا شاهد ارتقا جایگاه محیط زیست استان باشیم.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با اشاره به تشکیل این کارگروه درمورد شهرستان تفرش تصریح کرد: درخواست‌های محیط زیست شهرستان تفرش در این جلسه بررسی شد که مصوب شد طرح جامع مدیریت پسماند سریعتر در شهرستان بررسی شده و تصفیه‎خانه آب شرب تفرش ارتقا یابد، همینطور تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی تفرش و محل دفن پسماند های شهرک بررسی شده و نسبت به حل مشکل ایجاد شده از این پسماند ها اقدام شود.

انصاری با اشاره به گردشگری تفرش گفت: در رابطه با گردشگری شهرستان تفرش قرار شد سازمان میراث فرهنگی برای یک شهرستان یک شاخصه گردشگری و طبیعت گردی مشخص کند.

وی افزود: طرح جامع مدیریت منطقه بازرجان تهیه می شود و ارتقا منطقه تفرش از شکار ممنوع به منطقه حفاظت شده در دستور کار جلسه قرار می گیرید، افزایش اعتبارات و نیروهای لازم به محیط بانان بررسی می‌شود.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مسولین شاهد ارتقای زیست محیطی درحوزه شهرستان تفرش و سایر شهرستانها باشیم.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:6 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

فرماندار شهرستان تفرش گفت: ظرفیت های اشتغالزایی و کسب درامد از حوزه گردشگری در این شهرستان نیازمد برجسته سازی است.

 

«کریم حمیدوند» روز شنبه در نشست کارگروه آمایش محیط زیست شهرستان تفرش در اراک افزود: توسعه معادن در این شهرستان علاوه بر ایجاد خسارت بر محیط زیست تنها برای روستاییان مستقر در این منطقه ایجاد اشتغال می کند ولی با توسعه وایجاد زیرساخت های گردشگری علاوه بر ایجاد اشتغال برای مردم منطقه م یز پیشرفت می کند.

وی ادامه داد: شهرستان تفرش از توانمندی مناسبی در بخش گردشگری طبیعی برخوردار است و بایستی در سایه برنامه ریزی شرایطی ایجاد شود تا ضمن حفظ سرمایه های زیستی، تولید ثروتو ایجاد اشتغال از این ظرفیتها محقق شود.

حمیدوند بیان کرد: با تغییر رویکرد در این منطقه می توا ظرفیتهای طبیعی و تاریخی گردشگری را بستری برای رفع بیکاری و یکی از موتورهای توسعه و رونق اقتصادی و اجتماعی شهرستان تبدیل کرد.

فرماندار شهرستان تفرش بیان کرد: در شهرستان تفرش 27 هزار هکتار با عنوا شکار ممنوع تحت مدیریت زیست محیطی است که بعد از منطقه هفتاد قله شهرستان اراک دومین عرصه حفاظتی زیستی استان مرکزی محسوب می شود.

حمیدوند بیان کرد: با توجه به اینکه 80 درصد فاضلاب های این شهرستان را پساب های خانگی تشکیل می دهد ایجاد تصفیه خانه صنعتی و توسعه شبکه فاضلاب این شهرستان در دستور کار است.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی در این نشست گفت: بر اساس گزارش ارزیابی زیستی شهرستانهای استان مرکزی مشکلات متعدد زیست محیطی در شهرستانها وجود دارد که نیازمند پیگیری است.

«امیر انصاری» افزود: گزارش های زیست محیطی هشت شهرستان استان همراه با ارزیابی های کارشناسی در حضور مسوولان استان طرح شده و برای حل آنها با استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی برنامه ریزی شده است.

وی بیان کرد: 12 شاخص زیست محیطی در خصوص شهرستان های این استان مورد بررسی قرار گرفته که از این حیث وضعیت زیست محیطی مطقه شرایط خوبی ندارد.

انصاری در بخشی از سخنانش گفت: ارتقاء منطقه بازرجان تفرش، برنامه ریزی برای محافظت و توسعه حاشیه تفرش و ایجاد طرح باغ شهر این شهرستان را در سایه برنامه های کارآمد می طلبد.

مدیر کل محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: ایجاد ویلا در مناطق طبیعی و محیط زیست شهرستان تفرش، تعیین تکلیف کارخانه آسفالت شهرداری، مشکل تصفیه خانه شهری و صنعتی این شهرستان و کمبود نیرو و امکانات از دغدغه های محیط زیست این شهرستان است.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی در این نشست گفت: شهرستان تفرش منطقه ای مناسب برای توسعه فضاهای تفریحی و گردشگری در استان است و باید از این ظرفیتها بهره گرفته شود.

سید «محمد حسینی» افزود: توسعه صنعت در استان باید به صورت نظام مند و با هماهنگی محیط زیست، منابع طبیعی و میراث فرهنگی استان انجام شود تا به محیط زیست و گردشگری استان لطمه ای وارد نشود.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:39 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

امام جمعه تفرش

 امام جمعه تفرش گفت: تهاجم فرهنگی دشمن عفاف و حجاب را نشانه گرفته بنابراین باید دانست توسعه فرهنگ حجاب در جامعه نیازمند فرهنگ سازی دقیق است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، حجت الاسلام سید محمد مومنی در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان تفرش اظهار کزرد: فلسفه خواندن نماز باید بدرستی برای جوانان تبیین شود.

وی افزود: نماز انسان‌ها را از شیطان دور می‌کند و این واجب برای دوری از محرمات توصیه شده است و باید براین واجب توجهی ویژه شود.

امام جمعه تفرش حجاب را مصونیت زنان و مردان در جامعه عنوان و تصریح کرد: حجاب در جامعه از بسیاری از محرمان و منکرها جلوگیری می‌کند.

حجت الاسلام مومنی با اشاره به نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر گفت: امام حسین(ع) بمنظور احیای دو فریضه امر به معروف و اقامه نماز قیام کرد و امروز باید امر به معروف در جامعه نهادینه شود تا جامعه سالم داشته باشیم.

وی تشویق جوانان در ادای فرایض دینی را موثر عنوان کرد و افزود: بزرگان ما دوست داشتند تا کارهای خداپسندانه مورد توجه قرار گیرد و امروز باید جوانان را در ادای امور نیک مورد تشویق قرار داد.

امام جمعه تفرش تصریح کرد: فرا رسیدن ماه محرم فرصتی است برای اثبات بندگی و باید در عصر حاضر مردم خود را در کربلایی دیگر فرض کنند و به اقامه اهداف امام حسین مبادرت نمایند.

حجت الاسلام مومنی با اشاره به راه‌های قرار گرفتن در مسیر عاشورائیان گفت: ماهواره نگاه نکردن، دوری از فساد، رعایت عفاف و حجاب را شاهراه‌های قرار گرفتن در مسیر عاشورائیان و امام حسین(ع) است.

وی ارتحال آیت الله مهدوی کنی را به جامعه مسلمانان تسلیت گفت و افزود: وی را مردی بزرگ است که خود را وقف انقلاب کرد و در شرایط حساس امام و جامعه ایران اسلامی را تنها نگذاشت.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:13 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس گفت: مردم نیازمند اعتمادسازی در نشان استاندارد هستند.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، عباس صلاحی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز استاندارد اظهار داشت: تغییر دیدگاه مردم به استاندارد سازی محصولات داخلی رونق بازارها را به دنبال دارد، چرا که امروزه به دلیل نبود استاندارد لازم مردم به خرید محصولات خارجی روی آورده‌اند.

وی با بیان اینکه با حمایت از تولید داخلی و کاهش بی‌رویه واردات، تولیدکنندگان به تولید محصولات مرغوب‌تر ترغیب خواهند شد، تصریح کرد: سازمان استاندارد در راستای ارتقای سطح کیفی محصولات داخلی ایجاد شد که این امر نشانگر میزان اهمیت عملکرد این سازمان است.

به گفته نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس؛ نظارت بر تولید و کیفیت محصولات، هماهنگی با محصولات خارجی، ارتقاء سطح کیفیت محصولات، نظارت بر صادرات و واردات، جلوگیری از صادرات محصولات نامرغوب و... مهمترین وظیفه سازمان استاندارد است.

صلاحی با تأکید بر اینکه مدیران و مسئولان باید از تولید داخلی و نیروهای درونی استفاده کنند تا مردم به سوی خرید محصولات داخلی سوق پیدا کنند، خاطر نشان کرد: پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی باید منوط به رعایت استاندارد و تولید محصولی مرغوب و شایسته حضور در بازارهای رقابت باشد.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی نیز گفت: با ابلاغ سیاست‌های کلی در اقتصاد مقاومتی و با تبیین اهداف و رویکردهای این سیاست، سازمان ملی استاندارد رویکرد خود را بر پوشش صد درصدی استاندارد تولیدات داخلی معطوف کرد.

سید سعید میرنظامی مدنی تصریح کرد: در راستای افزایش ضریب نفوذ استاندارد در کشور اقدامات موثری انجام شده که ارتقای سطح کیفیت محصولات داخلی را به دنبال داشته است.

گفتنی است؛ در این مراسم از تولیدکنندگان تلاشگر، آزمایشگاه‌های همکار و ناظران کیفی و شرکت‌هایی که منطبق بر موازین استاندارد عمل کرده‌اند از جمله شرکت پاری شیر، نمک صدف سپید، ماشین‌سازی تکلاین، کوشاوران، ماشینکاران، آلومرول نوین، kwc، فرش پردیسان، فرش اراک، کربن سیمرغ، آرین صنعت کمره، پرتو زاگرس، زرین لوله، اراک تک سوز، جام جهان بین، سینا بام، یکتا بام، باران پوشش و... تقدیر شد.

به گزارش فارس؛ 29 مهرماه به عنوان روز جهانی استاندارد و با شعار «استاندارد طراز کننده میدان رقابت» نام‌گذاری شده است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:27 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

 امام جمعه تفرش گفت: امروز بسیاری از توطئه‌های دشمن با عزاداری ماه محرم و حضور مردم در خیابانها در ظهر عاشورا خنثی می‌شود و باید اقامه عزای امام حسین(ع) را یک نعمت گرانقدر دانست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، حجت الاسلام سیدمحمد مومنی در دومین همایش شناسایی آسیب‌های عزاداری در تفرش با اشاره به اهمیت بزرگداشت حماسه عاشورا اظهار کرد: بزرگداشت حماسه عاشورا، بزرگداشت شعائر دینی است و باید توجه داشت که پیروی از نهضت امام حسین(ع) سبب پیروزی انقلاب اسلامی شد.

حجت الاسلام سیدمحمد مومنی افزود: امام راحل(ره) در سخنانشان با الگوگیری از حماسه عاشورا، همواره انقلاب اسلامی را ادامه دهنده نهضت امام حسین(ع) عنوان کرده و هدف و ماهیت نظام اسلامی را منطبق با نهضت کربلا سازماندهی کردند.

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر شاخص‌ترین شعار و حقیقت فرهنگ عاشورایی است، تصریح کرد: امام حسین(ع) شهید امر به معروف و نهی از منکر و بر پایی نماز و واجبات الهی است و این هدف آرمانی امروز در جامعه ما باید به بهترین شکل ظهور پیدا کند.

امام جمعه تفرش بر ضرورت دوری از بدعت و خرافه در هیئت های مذهبی تاکید کرد و گفت: شأن و منزلت مجالس عزادارای باید حفظ شود و نیاز است مسئولان هیئت ها، مدحان و روحانیان از این انحرافات جلوگیری کنند.

حجت الاسلام مومنی افزود: در ماه محرم حضور نوجوانان و جوانان در مراکز مذهبی نظیر مسجد و هیئت افزایش پیدا می‌کند و این یک فرصت برای روحانیون و مدحان ماست تا نسل سوم انقلاب اسلامی را با مبانی عقیدتی و اسلامی آشنا کنند و کسی نباید این فرصت را به راحتی از دست بدهد.

وی تصریح کرد: امروز بسیاری از توطئه های دشمن با عزاداری ماه محرم و حضور مردم در خیابانها در ظهر عاشورا خنثی می شود و باید اقامه عزای امام حسین(ع) را یک نعمت گرانقدر دانست.

حجت الاسلام با اشاره نماز و امر به معروف که دو هدف مهم قیام عاشورا هستند ‏افزود: اقامه نماز جماعت در ظهر عاشورا ‏و از بین منکرات در عزاداری، عدم استفاده از سخنرانان کم تجربه و ‏جلوگیری از اذیت و آزار مردم در ‏عزاداری مهمترین مواردی است که عمل کردن به آنها از بین بردن آسیب ها ‏را آسان می کند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:14 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

محرم عزاداری

دومین همایش شناسایی آسیب‌های عزاداری با حضور مسئولان استانی و شهرستانی به منظور شناخت آسیب‌ها و بایدها و نبایدهای عزاداری در تفرش برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، احمد جولایی، محققق و پژوهشگر تعزیه ایران ظهر امروز در همایش شناسایی عزاداری با اشاره به مفهوم عزاداری اظهار کرد: عزاداری یعنی نکوداشت فردی که از دست رفته و برای نشان دادن مقام و مهربانی آن مقام ‏عزاداری برگزار می شود و فلسفه عزاداری امام حسین در عصر حاضر با عزاداری و برگزاری مراسم تعزیه ‏تبیین می شود.

وی افزود: آسیب های بسیاری در عزاداری ها وارد شده که رفع آنها باید در برگزاری همایش ها و ‏برنامه های مختلف مورد بررسی قرار گیرد.

جولایی تصریح کرد: تحریف در سخنرانی و بزرگنمایی بی جا یکی از مهعمترین آسیب های عزاداری است که شهید ‏مطهری نیز به آن اشاره کرده است.

محقق و پژوهشگر تعزیه افزود: استفاده از بعضی ادوات و موسیقی های نامناسب و عدم رعایت ‏پوشش ظاهری توسط افراد برگزار کننده از دیگر آسیب های عزاداری است و تحریف ازقلب تاریخ به وجود وقایع رسوخ میکند و خرافه زدایی باید بطور ویژه مورد تاکید ‏قرار گیرد.

وی به وجود نسخه های تعزیه اشاره کرد و گفت: وظیفه نسخه نویسان تعزیه از مورخان جدا است و باید از نسخه های ‏صحیح و بدون تحریف در تعزیه ها استفاده شود. ‏

جولایی افزود: فداکاری، بصیرت، آزادی، مبارزه با ظلم و ستم، درس های ماندگاری قیام امام حسین(ع) است و قیام و پیام عاشورا و امام حسین(ع) همیشه جاوید و ماندگار بوده و هنرمندان با هنر تعزیه این واقعه ماندگار را روایت می کند چراکه  بیان واقعه عاشورا در قالب هنر احساس  و رابطه ای با مخاطب ایجاد می کند که سبب جذب مخاطب و مصائب و وقایع آن زمان می شود.

وی تصریح کرد: یکی از حق هایی که اهل بیت(ع) نسبت به ما دارند و مسلمانان باید آن را به پا دارند، سوگواری سید الشهداء(ع) است و فرزندان و نسل جوان و نوجوان ما باید امام حسین شناس شوند.

محقق و پژوهشگر تعزیه افزود: سخنرانی و منبر پیام و محتوایش بیشتر است اما چون فقط سمعی است، کمتر تأثیر گذار است ولی تعزیه خوانی چون سمعی و بصری است، تأثیرگذاری عمیقی بر مخاطب می گذارد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش از آغاز عملیات اجرایی آبخیزداری حوضه فرسمانه این شهرستان خبر داد.

 خبرگزاری فارس: آغاز عملیات اجرایی حوضه آبخیزداری فرسمانه تفرش

مجتبی مومن امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این عملیات با هدف کنترل فرسایش و رسوب، حفظ آب، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، جلوگیری از خطر سیل مناطق پایین دست و توسعه بخش کشاورزی در قالب عملیات گابیونی (توری سنگی) اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: حجم عملیات پیش‌بینی شده این پروژه شامل 750 متر ‌مکعب بند گابیونی است که با اعتبار یک هزار و 200 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی آبخیزداری انجام خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش ادامه داد: حوضه آبخیز فرسمانه با سطح پنج هزار و هفت هکتار از زیر حوضه‌های قره‌چای در شهرستان تفرش است که در این حوضه دو روستا به نام‌های فرسمانه و وایمند وجود دارد و در سنوات گذشته پروژه‌های بیولوژیکی که شامل کپه کاری و علوفه کاری است به منظور توسعه پوشش گیاهی در منطقه به اجرا در آمده و در سال جاری نیز در سطح 100 هکتار اجرا خواهد شد.

مومن افزود: با انجام اقدامات آبخیزداری بیش از پنج میلیون مترمکعب از روان‌آبها در شرایط متوسط بارندگی در شهرستان کنترل شده که با ایجاد این سازه‌ها از هدر رفتن نزولات آسمانی جلوگیری خواهد شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:11 | نویسنده : میثم اله وردی |