مدیر جمعیت هلال احمر تفرش گفت: به مناسبت هفته فرهنگی هلال احمر این شهرستان ۳ ایستگاه سنجش سلامت را در دستور کار قرار داده است.
مجید حسینجمال در گفتوگو باخبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به برنامههای هلال احمر به مناسبت هفته فرهنگی تفرش اظهار کرد: به مناسبت هفته فرهنگی برنامههای متنوعی در این شهرستان اجرا شده که جمعیت هلال احمر نیز برنامههایی از جمله 3 ایستگاه سنجش سلامت را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: این ایستگاهها کارسنجش فشار خون شهروندان، عضوگیری برای جمعیت هلال احمر، افتتاح نمایشگاه تجهیزات امدادی، تجلیل از خیران جمعیت هلال احمر را بر عهده دارند.
مدیر جمعیت هلال احمر تفرش با اشاره به دیگر برنامهها گفت: ایستگاه آموزش کمکهای اولیه و ایمنی برای تمام افراد، برگزاری مسابقات در بین امدادگران و برگزاری مسابقه چادر زنی از جمله این برنامهها است.
حسینجمال تصریح کرد: دوره آموزشی امداد و کمکهای اولیه برای دانشجویان تفرشی نیز برگزار میشود که 60 دانشجو خانم و آقا در این کلاسها شرکت میکنند.
وی افزود: خدمترسانی به مردم بزرگترین افتخار برای جوانان جمعیت هلال احمر بوده که با ایثار و از خودگذشتگی در هر شرایطی مأموریت خود را به بهترین نحو انجام میدهند.
مدیر جمعیت هلال احمر تفرش با اشاره به ضروری بودن آموزش گفت: آموزش در جمعیت هلال احمر بسیار ضروری بوده و این جمعیت میتواند عموم جامعه را با آموزش صحیح در برابر خطرها به هنگام وقوع بلایای طبیعی آشنا نماید.
حسینجمال تصریح کرد: تربیت امدادگران و آموزش افراد برای مقابله با حوادث و اتفاقات احتمالی از وظایف مهم این جمعیت است.
وی افزود: این دوره آموزشی در 3 مقطع مقدماتی و تکمیلی برگزار میشود که دوره مقدماتی 2 مرحله و دوره تکمیلی آن یک مرحله است.
مدیر جمعیت هلال احمر تفرش با اشاره به موفقیت در ایندورهها گفت: افرادی که در این دوره موفق شوند در دورههای تخصصی امداد و نجات مانند امداد کوهستان، جاده، آوار و سیلاب نیز شرکت میکنند.


به گزارش خبرگزاری مهر، معاون عمليات فرماندهي انتظامي استان مركزي در اينباره گفت: جلوگيري از شكل گيري بسترهاي بروز جرم در فرايند مقابله با آسيب ها و جرايم در طرح هاي پاكسازي از جمله اقداماتي است كه فرماندهي انتظامي استان در دستور كار خود قرار داده و با تداوم اجراي طرح هاي پاكسازي آن را با جديت دنبال مي كند.
سرهنگ سيامك قاسمي افزود: روز گذشته اين طرح در ۱۰۶ منطقه در سطح استان مركزي به مرحله اجرا گذاشته شد و ۲۴۲ نفر به علت ارتكاب جرايم مختلف دستگير و بازخورد آن تقدير و قدرداني اهالي مناطقي بود كه در اين طرح به مرحله اجرا گذاشته شد.
سرهنگ قاسمي به جزئيات اقدامات صورت گرفته در اين طرح نيز اشاره كرد و گفت: كشف نزديك به ۱۴ كيلوگرم انواع مواد مخدر، كشف ۳۸ فقره انواع سرقت، دستگير ۱۷۶ نفر در به علت فعاليت در امر تهيه وتوزيع مواد مخدر، دستگيري ۳۴ سارق، ۱۱ نفر از اراذل و مزاحمان نواميس شهروندان و ... در اين طرح صورت پذيرفت.
وي ادامه داد: در اين طرح توجه به انتظام بخشي ترافيكي نيز مورد تاكيد بود كه اعمال قانون ۷۳۷ دستگاه وسيله نقليه و توقيف ۱۳۳ دستگاه خودرو و موتورسيكلت اجرايي شد.
وي در پايان گفت: از آنجايي كه برنامه هاي پيشگيرانه اقدامي فراسازماني و بين بخشي است و صرف اقدام انتظامي نمي توان نتيجه مطلوب و مستمري را دنبال كرد، سالم سازي جامعه شهري زماني قابل تحقق است كه از يك سو تمام سازمان هاي متولي فرهنگ در راستاي وظايف محوله با همكاري و مشاركت شهروندان در راستاي تحقق امنيت مطلوب گام بردارند.
سرهنگ مصطفي ويسمه اي فرمانده انتظامي شهرستان اراك نيز در پايان اين طرح با تقدير از همكاري و تعامل خوب شهروندان به خبرنگاران گفت: مشاركت و همراهي شهروندان با پليس همواره بستر ساز امنيت پايدار است و در مركز استان نيز اين انسجام جمعي توانسته است امنيتي مطلوب و در شان شهروندان اراكي را به همراه داشته باشد.
پيش فروش آپارتمان طرحي براي کلاهبرداري ميلياردي
فردي كه با طرح پيش فروش آپارتمان اقدام به كلاهبرداري ميلياردي از تعدادي شهروند تفرشي در استان مركزي كرده بود، دستگير و روانه زندان شد.
در ابتداي آبان ماه شهروندي تفرشي به كلانتري مركز شهرستان تفرش مراجعه كرد و با ارائه برگ شكوائيه اي خواستار پيگيري و دستگيري كلاهبرداري در شهرستان شد.
شاكي به ماموران انتظامي گفت: بعد از چند سال براي خريد خانه مقداري پول پس انداز كردم كه در اوايل سال مراجعه اي كه به بنگاه هاي معاملات ملكي در سطح شهر داشتم تبليغ پيش فروش آپارتمان هايي در شهرستان نظر من را جلب كرد و بعد از تماس با فردي كه خود را سرمايه گذار طرح معرفي كرد، قرار شد كه من طي چند مرحله مبلغ ۳۰۰ ميليون در اختيار وي بگذارم و پروژه ساخت مسكن نيز از شهريور ماه آغاز شود و در مراحل بعدي نيز تا تكميل پروژه با اين فرد تسويه حساب كنم.
وي ادامه داد: بعد از گذشت مدتي متوجه شدم كه سرمايه گذاري و ساخت پروژه مسكن در دست اقدام نيست و اين فرد قصد كلاهبرداري از من را دارد كه در پيگيري كه داشتم متوجه شدم او از شهرستان متواري شده است.
با توجه به اهميت موضوع، پرونده براي سير مراحل تحقيقات به پليس آگاهي شهرستان ارجاع شد و كارآگاهان پليس بررسي تخصصي موضوع را شروع كردند.
شناسايي مالباختگان در دستور كار كارآگاهان پليس شهرستان
در تحقيقات مقدماتي مشخص شد كه اين فرد كلاهبرداري هايي ديگر نيز به اين عنوان در سطح شهر داشته است كه با پيگيري هاي انجام شده ۹ نفر از شهرونداني كه از آنان كلاهبرداري شده بود شناسايي شدند و در ارزيابي ها ميزان كلاهبرداري اين فرد در حدود دو ميليارد وهفتصد ميليون ريال برآورد شده است.
شناسايي و دستگيري كلاهبردار در پايتخت
فرمانده انتظامي شهرستان تفرش در اين باره گفت: با توجه به اظهارات مالباختگان و انجام تحقيقات ميداني مشخص شد كه فرد تحت تعقيب اهل تفرش بوده كه چند سالي است به تهران كوچ كرده است.
سرگرد سيروس دالوند اضافه كرد: با اقدامات تخصصي و فني سرانجام كارآگاهان محل اختفاي متهم را در تهران شناسايي كردند و در هماهنگي با دستگاه قضايي تيمي از ماموران انتظامي براي دستگيري وي به آدرس سكونت متهم اعزام شدند.
اين مقام انتظامي ادامه داد:با اعزام ماموران انتظامي فرد تحت تعقيب در منزلش دستگير و براي تكميل تحقيقات به يگان انتظامي دلالت شد.
سرگرد دالوند با اشاره به اعتراف متهم به كلاهبرداري هايي از ۹ شهروند تفرشي افزود: با مواجهه حضور مالباختگان و ارائه اسناد و مدارك، متهم به جرم خود اعتراف كرد و با قرار وثيقه قانوني روانه زندان شد.
اعتماد بي جا به افراد زمينه ساز كلاهبرداري
فرمانده انتظامي شهرستان تفرش در پايان اعتماد بي جا به افراد بدون داشتن شناخت كافي نسبت به آنها و اعتماد به تبليغات نادرست و عدم مشاوره با كارشناسان و افراد مطلع را از عوامل زمينه ساز بروز كلاهبرداري و سوء استفاده افراد فرصت طلب خواند و رعايت نكات ذيل را در پيشگيري از اين جرم مورد تاكيد قرار داد.
- فريب ظاهر آراسته افراد را نخوريد.
-به هر گونه پيشنهاد يا معامله خيلي خوب مشكوك باشيد.
- موارد مشكوك را از طريق تلفن ۱۱۰ به مراكز پليس گزارش كنيد.
- هنگام معامله با افرادي كه نشانه و شماره تلفن ثابتي ندارند، بيشتر دقت كنيد و تا حد امكان از آن بپرهيزيد.
- براي اطمينان از اصالت يك سند بايد از مرجع صدور آن استعلام كنيد.
- از پرداخت وجه نقد تحت عنوان مشاركت يا مضاربه به افراد ناشناس خودداري كنيد.
مهار كامل سرقت احشام در فراهان
فرمانده انتظامي شهرستان فراهان استان مركزي از مهار كامل سرقت احشام طي هفت ماهه نخست در اين شهرستان خبر داد.
سرهنگ صفر علي روشنايي در تشريح اين خبر گفت :از آنجايي که آموزش هاي علمي و به روز در ميان جامعه هدف، نقش ارزنده اي در کاهش جرايم به ويژه سرقت به همراه دارد، نيروي انتظامي شهرستان بنا بر سياست هاي ابلاغي اطلاع رساني و آموزش آحاد مردم براي پيشگيري از بروز جرم و بزه را دستور كار خود دارد.
وي اضافه كرد : در سال جاري ضمن اطلاع رساني و آموزش همگاني و همکاري با جهاد کشاورزي و همچنين مشارکت دامداران خوشبختانه از ابتدا سال ۹۳ تاکنون هيچگونه سرقت احشام در سطح شهرستان فراهان گزارش نشده است.
فرمانده انتظامي شهرستان فراهان يادآور شد :اجراي به موقع طرح هاي انتظامي، کنترل مبادي ورودي و خروجي شهرستان و تعامل با دامداران و آموزش آنان از اقدامات موثر در مهار سرقت احشام در شهرستان بوده كه با تلاش مجموعه انتظامي شهرستان اين مهم باعث رضايتمندي مردم به ويژه دامداران و کشاورزان در سطح شهرستان شده است.
زدن زنگ منازل به بهانه سرقت
سارقاني كه به منظور سرقت از منزل، ابتداء زنگ منازل را مي زدند و پس از حصول اطمينان از خالي بودن منزل اقدام به سرقت مي كردند توسط پليس شهرستان خمين استان مركزي شناسايي و دستگير شدند.
فرمانده انتظامي شهرستان خمين در تشريح اين خبر گفت:در پي وقوع چند فقره سرقت منزل مراتب جهت رسيدگي در دستور كارآگاهان پليس قرار گرفت.
سرهنگ محمد علي گودرزي افزود: پس از انجام تحقيقات گسترده و فني توسط كارآگاهان پليس دو نفر سارق شناسايي و در عملياتي غافلگيرانه نسبت به دستگيري آنان اقدام شد.
فرمانده انتظامي شهرستان خمين ادامه داد:پس از انجام تحقيقات مشخص شد كه سارقين زماني كه قصد سرقت از منازل را داشتند ابتداء زنگ منزل را مي زدند و پس از اينكه از خالي بودن منزل اطمينان حاصل مي كردند از ديوار بالا مي رفتند و با شكستن شيشه وارد منزل مي شدند و اقدام به سرقت مي كردند.
وي تصريح كرد: در بازجويي هاي فني و پليسي سارقين به ۹ فقره سرقت اعتراف كردند كه در اين خصوص پرونده تشكيل و سارقان به مراجع قضايي معرفي و روانه زندان شدند.
اين مقام انتظامي در پايان ضمن تشكر از اطلاع رساني به موقع شهروندان و همكاري آنان خاطر نشان كرد:تلاش در راستاي حفظ آرامش مردم و مبارزه با متخلفان در دستور كار پليس قرار دارد.


مرحله ششم مسابقات لیگ بوکس استان مرکزی با ساعت ۹ صبح روز جمعه مورخ ۲۳ آبانماه امسال در ساوه برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مرحله دوم مسابقات دوچرخهسواری جاده لیگ برتر کشور در ساعت 9 صبح روز پنج شنبه مورخ 22 آبانماه تا 23 آبانماه در ابتدای جاده فرودگاه اراک برگزار میشود.
مسابقات کاراته سبک کیو کوشین ساکاموتو استان مرکزی در ساعت 8 صبح روز جمعه مورخ 23 آبانماه در سالن شهید باهنر فوتبال برگزار میشود.
هفته اول و دوم لیگ تکواندو نوجوانان و جوانان استان مرکزی در ساعت 30.8 صبح روز جمعه مورخ 23آبانماه در سالن تکواندو 5 مرداد اجرا میشود.
مسابقه دوستانه سپک تاکرا با تیم کرمانشاه در ساعت 9 صبح روز جمعه مورخ 23 آبانماه در سالن سپک تاکرا 5 مرداد اراک برپا میگردد.
مرحله ششم مسابقات لیگ بوکس استان مرکزی با ساعت 9 صبح روز جمعه مورخ 23 آبانماه امسال در ساوه برگزار میشود.
مسابقات کبدی قهرمانی بانوان کشور در ساعت 9 صبح روز سه شنبه 20آبان تا 23 آبانماه امسال در سالن 2000 نفری 5 مرداد برپا میگردد.
مسابقات پینگپنگ بانوان استان مرکزی در ساعت 8 صبح روز جمعه مورخ 23 آبانماه در سالن پینگپنگ 5 مرداد اجرا میشود.
همایش پیاده روی خانوادگی و جشنواره ورزشی در ساعت 7 صبح روز جمعه مورخ 23 آبانماه در تفرش برگزار میشود.


مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش گفت: خیران تفرش در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۴ میلیارد و ۱۸۴ میلیون ریال به این نهاد کمک کردند.
قاسم مقدم درگفتوگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به اینکه خیران در راستای ارائه خدمات به مددجویان این نهاد تاکنون گامهای تاثیرگذاری را برداشتهاند و توانستهاند مشکلات این بخش را مرتفع کنند اظهار کرد: این کمک ها توسط خیران به 2 صورت نقدی و غیر نقدی به کمیته امداد داده در راستای کمک به نیازمندان ارائه می شود.
وی افزود: این کمکها شامل فطریه، کفاره، زکات، حج فقرا، جهیزیه، ایتام، طرح برکت بوده که این وجوه به افراد نیازمند و مددجویان این بخش در راستای رفع مشکلات این افراد داده می شود.
مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش تصریح کرد: محور اصلی فعالیتهای این نهاد مردم بوده و این نهاد به این سبب نسبت به نهادهای دیگر برتری دارد که یک نهاد مردمی است و براساس منویات مقام معظم رهبری دارای جایگاه ویژه ای است.
مقدم با اشاره به اینکه وحدت مردم یکی از ارکان و پایههای کمیته امداد امام خمینی(ره) بوده گفت: خدمت در این نهاد باید با خلوص نیت و بدون تزویر و ریا باشد و مردم و خیران نیز در راستای موازین اسلامی به نیازمندان کمک کنند.
وی افزود: این نهاد با استفاده ازظرفیتهایموجود در تشکلهای مردمیو خیران برای شناسایی و خدمت رسانی بهتر به نیازمندان استفاده میکند و تاکنون در تحقق این مهم به خوبی گام برداشته است.
مدیرکمیته امدادامام خمینی(ره) تفرش با اشاره به اینکه کمککردن به نیازمندان باید در بین مردم فرهنگسازی شود گفت: در راستای هفته فرهنگی درتفرش باید تلاش شود با همکاری مسئولان، مردم و خیران مشکلات خانواده های نیازمند برطرف شود.
مقدم با اشاره به اینکه خداوند تکالیف اجتماعی را بر عهده ما نهاده که کمک به نیازمندان نیز مهم بوده گفت: مردم و نظام اسلامی نبایند نسبت به این مهم بی توجه باشند و باید آبروی نیازمندان نیز در این کمک ها محفوظ بماند.


استاندار استان مرکزی با بیان اینکه هنر متعهد ما را در حفظ کشور یاری می کند، گفت: شهرستان تفرش مهد علما، دانشمندان و فرهیختگان هنر ایران و مایه افتخار برای استان مرکزی است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین مقیمی، شامگاه سه شنبه در نکوداشت مفاخر، بزرگان و اندیشمندان شهرستان تفرش، با اشاره به اینکه استفاده از هنر در جهت ارتقای سطح فرهنگی مردم، منافع ملی و حفظ ارزش های کشور راهگشا است، افزود: در صورتی که فعالیت های هنری جنبه منفی داشته باشد سبب ورود هجمه های فرهنگی به بخش های مختلف جامعه می شود.
وی با بیان اینکه جامعه به دنبال هنر اثرگذار و متعهد است، گفت: دشمن با استفاده از ابزار فرهنگی و هدایت اقشار مختلف جامعه به بیراهه در پی اهداف شوم خود است.
استاندار استان مرکزی با تاکید بر اینکه ما می توانیم هنر را به عنوان ابزاری توانمند در خدمت مردم به کار گیریم، اظهار کرد: برای دور کردن نسل نوجوان و جوان جامعه و هدایت آنان به مسیر صحیح نیازمند استفاده ابزاری از هنر هستیم.
۱۷ تا ۲۳ آبان هفته فرهنگی شهرستان تفرش
مقیمی با بیان اینکه ۱۷ تا ۲۳ آبان هفته فرهنگی شهرستان تفرش نامگذاری شده است، اضافه کرد: از ابتدای این هفته برنامه های فرهنگی هنری بسیاری برای معرفی آداب و رسوم مردم این شهرستان برگزار شده است.
وی ادامه داد: شهرستان تفرش مهد علما، فضلا و اندیشمندان بسیاری است که با فعالیت های علمی و ادبی خود سبقه مطلوبی را در این شهرستان به جای گذاشته اند.
استاندار استان مرکزی با اشاره به اینکه تفرش قطب تعزیه استان و کشور است، افزود: در این خطه از استان شبیه خوانی و نمایش وقایع مختلف تاریخ ائمه اطهار (ع)، زندگی و سیره ایشان را به مردم انتقال می دهد.
مقیمی با تاکید بر اینکه باید از شبیه خوانی پاسداری و به نسل های آینده انتقال داده شود، تصریح کرد: در تعزیه خوانی افراد با رشادت ها و دلاوری ها، رجز خوانی ها، میدان داری، بالا و پایین بردن صدا و حرکات دست ها تصویر مطلوبی را برای بینندگان به نمایش می گذارد.
استفاده از موقعیت علمی و ادبی تفرش ضروری است
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با تاکید بر اینکه تفرش مهد علم و ادب و هنر است، گفت: باید از این موقعیت ارزشمند در جهت تقوت و پشتیبانی از هنرمندان استفاده کنیم.
سیدمحمد حسینی با اشاره به اینکه این شهرستان هنرمندان بسیاری در رشته های مختلف دارد، افزود: هنر گوهر ارزشمندی است که برای حفظ و نگهداری از آن نیازمند تلاش بسیار هستیم.
گفتنی است، در این مراسم از ۳۵ نفر از نخبگان، هنرمندان صنایع دستی و تعزیه خوانان پیشکسوت نمونه کشور در شهرستان تفرش تجلیل شد.
لازم به ذکر است، نمایشگاهی از آثارهنرمندان صنایع دستی به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تفرش از ۱۷ آبان در تکیه زاغرم افتتاح و تا ۲۳ این ماه ادامه دارد و علاقه مندان به آشنایی با توانمندیهای بومی منطقه از این نمایشگاه دیدن کنند.


رئیس دانشگاه تفرش حرکت در راستای بهبود کیفی، توسعه کمی، رسیدن به مرز 3 هزار دانشجو و قرار گرفتن در بین 40 دانشگاه برتر کشور و منطقه را از مهمترین برنامههای کلان دانشگاه تفرش عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک محمد قاسم سحاب صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تاسیس رشتههای جدید و قابل رقابت با دانشگاههای کشور نظیر ایجاد رشته مهندسی معماری بناهای سنتی و میراث فرهنگی، ایجاد پژوهشکدههای پدافند غیرعامل و محیط زیست و توسعه روابط بینالملل به منظور تبادل دانشجو و منابع علمی با دانشگاههای خارج از کشور از مهمترین اهداف دانشگاه تفرش در راستای شاخص کردن این دانشگاه در بین دانشگاههای کشور است.
وی مشکل فاضلاب خوابگاههای دانشجویی و پرهزینه بودن اجرای شبکه فاضلاب داخلی دانشگاه و اتصال آن به فاضلاب شهر برای دانشگاه، معوقات مالی و عدم امکان تسویه دیون گذشته این دانشگاه با اعتبارات سال جاری را از مهمترین مشکلات این دانشگاه عنوان کرد.
رئیس دانشگاه تفرش گفت: تعریف یک طرح پژوهشی مشترک بین تمامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان با توجه به نیاز استان و ویژگیهای زیستمحیطی آن با عنوان طرح جامع مطالعات زیست محیطی استان مرکزی و روشهای مبارزه با آلاینده و سالمسازی محیط زیست میتواند رفعکننده بسیاری از مشکلات استان باشد.


به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تفرش نشست تخصصی جنگ نرم در شبکههای ماهوارهای با حضور مدیران، کارکنان و دانشجویان در سالن اجتماعات حاج ابراهیم نصیر دانشگاه تفرش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک یک استاد دانشگاه صبح امروز در این نشست گفت: جنگ نرم یک جنگ تمام عیار فرهنگی دنیای غرب است که از رسانههای دیداری و شنیداری برای ضربه زدن به باورها و متلاشی کردن کانون خانواده و نهادینه کردن سبک زندگی غربی در جوامع مسلمان بهره برده است.
مصطفی مشایخی افزود: کنترل ورودی ذهن جوانان و نوجوانان یک راه مبارزه مهم با جنگ نرم دشمن است.
وی با بیان این که تفاوتهای گوناگونی بین جنگ نرم و سخت وجود دارد اضافه کرد: در این راستا تفاوت در قلمرو، تفاوت در ابزار و تفاوت در هدف سه نوع تفاوت مورد توجه بین جنگ نرم و سخت است.
این کارشناس فرهنگی تصریح کرد: مهمترین هدف جنگ نرم تسخیر افکار و اندیشه افراد است که دشمن برای تحقق این هدف از ابزار ماهواره استفاده فراوان کرده است.
مشایخی با اشاره به این که در خصوص ماهواره دو دیدگاه تفاوتی و تهاجمی وجود دارد، اضافه کرد: در دیدگاه تفاوتی ما دارای تفاوت فرهنگی با غرب هستیم زیرا فرهنگ غرب فرهنگ برهنگی و لیبرال دموکراسی است و فرهنگ ما فرهنگ ایرانی و اسلامی است.
وی ادامه داد: از این رو راهکار مقابله با تهاجمات ماهوارهای و دیکتاتوری رسانهای غرب افزایش سواد رسانهای و تشخیص تفاوتهای فرهنگی و بیان آن برای جوانان و نوجوانان و حتی کودکان از طریق والدین است زیرا غرب سعی دارد با تغییرات تدریجی فرهنگ جوامع ضمن نهادینه کردن سبک زندگی غربی در جوامع مسلمان کانون خانواده را متلاشی کند.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: خود ساختگی در دوران کودکی مقدمه واکسینه شدن در برابر توطئهها و جنگ نرم در دوران نوجوانی و جوانی است که این امر باید از سوی والدین مورد توجه قرار گیرد.


نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار مردم تفرش از سند فرهنگی نگاه ویژه به این شهرستان است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، عباس صلاحی، نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی (20 آبان) در چهل و پنجمین کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان که با مشارکت شهرستان تفرش برگزار شد، ضمن تاکید بر اینکه شهرستان تفرش از قطب های فرهنگی کشور است گفت: با توجه به تدوین سند فرهنگی استان، انتظار ما از این سند، نگاه ویژه به تفرش به دلیل وجود ظرفیت های که در آن وجود دارد است.
وی با بیان اینکه با وجود پتانسیل های بالقوه، این شهرستان در جایگاه مطلوبی قرار ندارد، ادامه داد: شهرستان تفرش با حفظ خاصیت بکر بودن و هویت اصلی خود از ورود فرهنگ اقوام دیگر به این شهر جلوگیری کرده اند.
این مقام مسئول با بیان اینکه شهرستان تفرش یکی از قطب های دانشگاهی و فرهنگی استان نیز محسوب می شود، بیان کرد: وجود بزرگان و علما و دانشمندان در این شهرستان نشان از فرهنگ عمیق و غنی دانشگاهی است.
وی ادامه داد: دانشگاه تفرش در سال ۶۷تاسیس شده و پس از گذشت دو دهه از تاسیس این دانشگاه هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این دانشگاه ظرفیت های خوبی برای تبدیل به قطب علمی استان را دارد، چرا که دانشمندان و اندیشمندان بسیاری در این خطه وجود دارند و این شهرستان قابلیت پرورش افراد در زمینه های مختلف را دارد.
تعزیه تفرش هنری اصیل و ماندگار
صلاحی در بخش دیگری از سخنانش به پیشینه تاریخی و مذهبی این شهرستان گفت: در شهرستان تفرش از دیر باز هنر شبیه خوانی و تعزیه خوانی مرسوم بوده و هنرمندان فعال در این عرصه همواره به انجام این سنت پرداخته و می پردازند.
وی با بیان اینکه در هفته فرهنگی تفرش 300 عنوان برنامه تدین شده است، بیان کرد: این برنامه ها با محوریت مسایل فرهنگی و اجتماعی و با حضور گسترده افراد برگزار می شود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی افزود: تفرش قطب تعزیه و آیین های سنتی کشور است و شبیخوانان به نام کشوری در این شهرستان پرورش یافته و همواره رتبه های برتر کشوری در این زمینه را کسب می کنند.
وی اضافه کرد: تخصیص اعتبارات برای حفظ و نگهداری هویت فرهنگی این شهرستان ضروری است چرا که صنعت و ثروت موید فرهنگ است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به همدلی، همراهی و همکاری مسئولان با یکدیگر تاکید کرد و گفت: اگر این همدلی و همکاری ایجاد شود ما شاهد رونق فرهنگی در بخش های مختلف می شویم.
وی با اشاره به اهیمت رونق و توسعه فرهنگی در شهرستان تفرش نیز بیان کرد: این مهم نیازمند همکاری همه جانبه است و باید همه دست در دست هم دهیم تا شهری آباد و با غنای فرهنگی داشته باشیم.


محمد حسین مقیمی، روز سه شنبه در حاشیه هفته فرهنگی تفرش و در جمع خبرنگاران با اشاره به هدف از سفر به تفرش و برگزاری هفته فرهنگی در این شهرستان گفت: برای دستیابی به این مهم شناسایی مسایل و مشکلات این شهرستان ضرری است.
وی با اشاره به اینکه در بخش های مختلف نیازمند بررسی و برنامه ریزی برای شناسایی مشکلات هستیم، افزود: رفع مشکلات فرهنگی و تامین فضای مورد نیاز در تفرش در اولویت برنامه ها قرار گیرد.
استاندار استان مرکزی با تاکید بر ضرورت پرداخت نیم درصد حق کتابخانه ها توسط شهرداری ها گفت: کتابخانه ها به دلیل نداشتن ردیف بودجه ای به نیم درصد حق خود نیازمند بوده و پرداخت آن توسط شهرداری ها به صورت ماهیانه مورد تاکید است.
وی ادامه داد: شهرداری ها باید حق کتابخانه ها را پرداخت و حتی در شهرهای بادرآمد بیشتر بیش از نیم درصد پرداخت شود.
مقیمی با تاکید بر توسعه راه های استان بعنوان اولویت فعالیت های عمرانی گفت: بجز راه های اصلی که از قبل وجود داشته مابقی جاده ها فرعی و روستایی و نیازمند توسعه و اصلاح هستند.
این مقام ارشد استان با بیان اینکه اشتغالزایی از دیگر مسایل مرود بحث و بسیار مهم است، گفت: با استفاده از ظرفیت صنعتی و افزایش فعالیت های صنایع دستی می توانیم گام موثری در مسیر اشتغالزایی برداریم.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی گفت: سند فرهنگی استان با ۶۵۴ عنوان مصوب شده است.
به گزارش مهر شکر الله حسن بیگی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری با دستور استاندار مسایل فرهنگی و اجتماعی در دستور کار دفتر امور اجتماعی قرار گرفته است، گفت: برای ساماندهی مسایل فرهنگی جلسات بسیاری برگزار و سند توسعه فرهنگی استان در ۲۱ تیر ۹۳ تصویب شده است.
وی با اشاره به اینکه این سند با ۶۵۴ عنوان از اول مرداد ۹۳ تا اول مرداد ۶۴ به عنوان نقشه فرهنگی استان تدوین شده افزود: برای ۲۶ دستگاه و نهاد متولی فرهنگ تصمیم گیری و تفاهم نامه های امضا شده است.
وی تمرکز زدایی و معطوف کردن نگاه به شهرستان ها، ارتقاء هویت اسلامی و ایرانی، انجام ملی و بالابردن مشارکت اجتماعی و مسئولیت پذیری بین مردم و بزرگداشت و نکوداشت مفاخر زا از اهدف این سند عنوان کرد.


به گزارش خبرنگار مهر، عباس صلاحی عصر سه شنبه در چهل و پنجمین کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان که با مشارکت شهرستان تفرش برگزار شد، با اشاره به اینکه دانشگاه تفرش در سال ۶۷تاسیس شده گفت پس از گذشت دو دهه از تاسیس این دانشگاه هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه تفرش ظرفیت های خوبی برای تبدیل به قطب علمی استان را دارد، بیان کرد: با وجود دانشمندان و اندیشمندان بسیار در این خطه نیازمند پرورش افراد در زمینه های مختلف هستیم.
این مقام مسئول با اشاره به هفته فرهنگی تفرش و تدوین ۳۰۰ عنوان برنامه در این هفته افزود: تفرش قطب تعزیه و آیین های سنتی کشور است و شبیخوانان به نام کشوری در این شهرستان پرورش یافته و همواره رتبه های برتر کشوری در این زمینه را کسب می کنند.
صلاحی در ادامه با بیان اینکه مردم تفرش توانمندی بسیاری در بخش های ادبی و هنری دارند، گفت: این شهرستان در بخش های مختلفی چون تئاتر و شبیه خوانی موفق بوده و افراد زیادی را در این زمینه پرورش داده است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه انتظار ما از سند فرهنگی استان نگاه ویژه به تفرش به دلیل وجود ظرفیت های است، گفت: با وجود پتانسیل های بالقوه این شهرستان در جایگاه مطلوبی قرار ندارد.
وی با بیان اینکه شهرستان تفرش خاصیت بکر بودن و هویت اصلی خود را حفظ کرده است، گفت: مردم این شهرستان از ورود فرهنگ اقوام دیگر به این شهر پیشگیری کرده اند.
صلاحی با اشاره به اینکه صنعت وثروت موید فرهنگ است، افزود: تخصیص اعتبارات برای حفظ و نگهداری هویت فرهنگی این شهرستان ضروری است.
رونق فرهنگی تفرش نیازمند همکاری همه جانبه است
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به انیکه رونق فرهنگی شهرستان تفرش نیازمند همکاری و همدلی همه جانبه است، بیان کرد: باید همه مسئولان دست به دست هم دهیم تا آبادی و آبادانی بخش های مختلف را شاهد باشیم.
صلاحی با بیان اینکه در بخش های مختلف سرمایه گذاران بانگ ها و سخت هتل و اماکن گردشگری معرفی شده اند، گفت: بدلیل همکاری نکردن با این سرمایه گذاران فعالیت آنان متوقف و در تفرش هتل و اماکن گردشگری به وجود نیامده است.
وی ادامه داد: هفته فرهنگی تفرش فرصت مناسبی برای انتاقل فرهنگ غنی مردم تفرش به سراسر استان است.


رئیس جمعیت هلال احمر تفرش از برپایی سه ایستگاه سنجش سلامت در این شهرستان خبر داد.
مجید حسینجمال در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: همزمان با هفته فرهنگی تفرش برنامههای متنوعی توسط دستگاههای مختلف در این شهرستان اجرا میشود که جمعیت هلال احمر نیز برنامههای ویژهای را در دستور کار قرار داده است.
وی تصریح کرد: برپایی ایستگاه سلامت در سه نقطه شهری به منظور سنجش فشار خون و تست قند شهروندان، عضوگیری جمعیت هلال احمر، آموزش امداد و کمکهای اولیه به علاقمندان، افتتاح نمایشگاه تجهیزات امدادی، تجلیل از خیرین جمعیت هلال احمر، برپایی ایستگاههای صلواتی و... بخشی از این برنامهها به شمار میرود.
رئیس جمعیت هلال احمر تفرش برپایی ایستگاه آموزش کمکهای اولیه و ایمنی برای آحاد مردم به صورت چهره به چهره با پخش بروشور و سیدی آموزشی و صعود و فرود امدادی از ارتفاع همزمان با همایش پیادهروی خانوادگی، برگزاری مسابقات طنابکشی در بین امدادگران و برگزاری مسابقه چادرزنی را از دیگر برنامههای این جمعیت در هفته فرهنگی عنوان کرد.
جمال در ادامه از آغاز دورههای آموزشی امداد و کمکهای اولیه ویژه دانشجویان دانشگاه تفرش خبر داد و گفت: 60 نفر از دانشجویان خواهر و برادر دانشگاه تفرش زیر پوشش این آموزشها قرار خواهند گرفت.
وی تصریح کرد: این دوره آموزشی در سه مقطع مقدماتی و تکمیلی برگزار میشود که شامل دو دوره مقدماتی و یک دوره تکمیلی است و کسانی که این دورهها را با موفقیت پشت سر بگذارند میتوانند در دورههای تخصصیتر امداد و نجات از جمله امداد کوهستان، جاده، آوار، سیلاب و... شرکت کنند.


استاندار استان مرکزی گفت: هنرمندان برای حفط هنر، استقلال و آزادی فرهنگ کشور در خط مقدم مقابله با تهاجم فرهنگی قرار دارند.

« محمد حسین مقیمی » شامگاه سه شنبه در آیین تجلیل از پیشکسوتان تعزیه، پژوهشگران علمی، فرهنگی، هنری و ورزشکاران شهرستان تفرش افزود: هنرمندان مانند رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که با از جان گذشتگی از کیان، استقلال و آزادی کشور دفاع کردند برای حفظ آداب و رسوم و استقلال فرهنگی کشور تلاش می کنند.
وی ادامه داد: فعالیت های هنری که برای ارتقاء سطح فرهنگی، منافع ملی و استقلال کشور باشد دارای اهمیت و راهگشا است و اگر از آن مانند رسانه های غربی برای تخریب و هجمه فرهنگی استفاده شود موجبات انحراف جوانان را فراهم می کند.
مقیمی خاطر نشان کرد: دشمنان اسلام که دوست ندارند جمهوری اسلامی ایران به اهداف خود دست یابد از فرهنگ در قالب تهاجم فرهنگی از طریق کانال های تلویزیونی و اینترنتی و فعالیت های گوناگون بهره می برند تا مردم را از فرهنگ اصیل ایرانی و استقلال و آزادی دور کنند.
وی اظهار کرد: هنر متعهد هنری است که در راستای استقلال ، آزادی و برای امر به معروف و نهی از منکر استفاده شود و این هنر ارزشمند مورد تایید جامعه اسلامی است.
استاندار استان مرکزی یادآور شد: نمایش تعزیه بعد از گذشت یک هزار و 400 سال از واقعه کربلا، امروز در قالب شعر، حرکات شمشیر و فولکلوریک، رشادت ها، شهامت ها و میدان داری های این واقعه عظیم تاریخی را زنده نگاه داشته و مردم را با دلاوری های امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان آشنا می کند.
مقیمی ادامه داد: هنرمندان و پیشکسوتان تفرش که برای پیشرفت جمهوری اسلامی ایران تلاش کردند و تاریخ پر افتخار این شهرستان را رقم زدند مایه افتخار جهان و ایران هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: تفرش مهد علم، ادب، سیاست، و هنر است و باید از این موقعیت و ظرفیت ارزشمند برای تقویت و پشتیبانی از هنرمندان این شهرستان استفاده شود.
سید« محمد حسینی » افزود: تجلیل، تشکر و قدردانی از هنرمندان کاری دشوار است، چرا که قیمت گذاری بر روی آثار هنری از جمله نمایشی، تجسمی دشوار و در برخی مواقع غیر ممکن است.
در این نشست که به مناسبت هفته فرهنگی تفرش ( 17 تا 23) از سری برنامه های هفته های فرهنگی شهرستانهای استان مرکزی برگزار شد، از پیشکسوتان، هنرمندان، ورزشکاران، فرزندان شهدا و نخبگان این شهرستان با حضور استاندار، معاونین استاندار و مدیران کل اجرایی استان تقدیر شد.
استاندار استان مرکزی در ادامه سفر یک روزه خود به شهرستان تفرش از نمایشگاه محصولات فرهنگی واقع در تکیه زاغرم این شهرستان دیدن کرد و از نزدیک با فعالیت ها، آثار و مشکلات هنرمندان آشنا شد.
تفرش قدیم از دو منطقه فم و طرخوران تشکیل شده بود و هم اینک نیز حول همین دو منطقه بسط و گسترش یافته و به لحاظ آب و هوای مناسب ، مردم میهمان نواز و جاذبه های فرهنگی،تاریخی، هنری و علمی متعدد هر ساله پذیرای انبوه مسافران از اقصی نقاط ایران می باشد.
این شهرستان دارای یک بخش و چهار دهستان است که مساحتی حدود دو هزار و 792 کیلومتر مربع را شامل می شود و حدود 50 هزار نفر جمعیت دارد.


امام جمعه موقت تفرش گفت: تفرش به سبب داشتن مفاخر فراوان، ظرفیت نخپه پروری را دارد که باید از هفته فرهنگی در این راستا به درستی استفاده شود.
به،گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، حجتالاسلام مصطفیمهدیان عصر امروز در جلسه کارگروه اموراجتماعی و فرهنگی استان مرکزی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: باید در راستای پیروی از منویات مقام معظمرهبری در مورد شعار امسال تلاش شود و مسئولان در این زمینه گامهای تایرگذاری را بردارند.
وی افزود: انجام کارهای فرهنگی میتواند در رشد و شکوفایی هربخش تاثیر گذار باشد و انجام کارهای فرهنگی توسط مردم بسیار مهم بوده که باید در این راستا و نهادینه کردن این اموردر جامعه گام برداریم.
امام جمعه موقت تفرش تصریح کرد: انقلاب امام حسین(ع) یک انقلاب فکری و فرهنگی بوده که باید به آن توجه شود و فرهنگ عاشورایی در جامعه تبیین شود زیرا پیام عاشورای حسینی(ع) چیزی جز اصلاح فکر، رشد باورهای دینی و امر به معروف و نهی از منکر نبوده و باید برای احیای این فریضه با همکاری مسئولان گام برداشت.
حجت الاسلام مهدیان با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک کار فرهنگی بوده گفت: این فرهنگ باید همسو با اهداف نظام و انقلاب و نیز پیروی از موازین اسلامی در جامعه انجام شود تا بتواند به نسلهای بعدی نیز منتقل شود و در جامعه نهادینه شود.
وی افزود: انجام کار فرهنگی باید در جامعه رشد و شکوفایی ایجاد کند و بتواند افراد را به پیشرفت نزدیک کند که اگر این مهم رخ ندهدکار فرهنگی یک تبلیغ محسوب میشود که باید انجام این امور به دست علماء و بزرگان بیفتد تا بتواند تاثیرگذار باش.
امام جمعه موقت تفرش تصریح کرد: باید از حضور جوانان در انجام کارهای فرهنگی استفاده شود و این قشر بتوانند در جامعه حضوری پررنگ تر داشته باشند که اگر این اتفاق بیفتد جامعه به اهداف متعالی خود میرسد.


رئیس بهزیستی تفرش از ایجاد کارگاه مسگری ویژه معلولین روستایی این شهرستان خبر داد.
زهرا امینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: همزمان با هفته فرهنگی شهرستان تفرش کارگاه مسگری ویژه 10 نفر از معلولین زیر پوشش این نهاد در اداره بهزیستی راهاندازی خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این کارگاه معلولین زیر پوشش به خلق آثار هنری میپردازند که در نهایت محصولات تولیدی آنان به منظور فروش به اصفهان ارسال خواهد شد.
رئیس بهزیستی تفرش گفت: همچنین به همین مناسبت مراسم تجلیل از خیرین و مؤسسات غیر دولتی و مراسم گلریزان ویژه آسایشگاه بانو نسیبه برگزار خواهد شد.
امینی ارائه مشاوره رایگان در زمینههای مختلف، برگزاری کارگاه فرزند پروری، برپایی نمایشگاه محصولات و دستاوردهای معلولین، برپایی نمایشگاه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اعزام سالمند زیرپوشش به اردوی زیارتی تفریحی قم و جمکران با کمک موسسه خیریه المهدی، برگزاری همایش پیادهروی خانوادگی، برگزاری مسابقه کتابخوانی جامعه هدف، اجرای طرح غربالگری شنوایی سنجی و بینایی سنجی به صورت نمادین در سطح پارکها، ساخت کلیپ از توانمندی سه نفر از معلولان نخبه شهرستان، برگزاری مسابقه پرواز بادبادکها ویژه کودکان مهدهای کودک، توزیع کتاب با موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و... را از دیگر برنامههای این نهاد در هفته فرهنگی تفرش عنوان کرد.


نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: باید فرهنگ مدرسهسازی را در جامعه گسترش و وسعت دهیم و برای نهادینه سازی این فرهنگ خداپسندانه در جامعه تلاش کنیم.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم در تفرش، آیت الله دری نجف آبادی در آیین بهره برداری از مدرسه حاج مصطفی حاج حسنی تفرش با اشاره به فرهنگ ساخت مدرسه اظهار کرد: باید فرهنگ مدرسهسازی را در جامعه گسترش و وسعت دهیم و برای نهادینه سازی این فرهنگ خداپسندانه در جامعه تلاش کنیم.
وی افزود: کارهایی که با اخلاص و به منظور کسب رضای الهی انجام شود ماندگار بوده و کار مدرسهسازی نیز از جمله کارهای خیری است که ماندگار و ارزش بالایی نزد خداوند متعال دارد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به گسترش امکانات آموزشی گفت: در دوران پیش از انقلاب، فقط 55 هزار مدرسه با سرانه حدود 60 متر برای هر کلاس ساخته شده بود اما بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، این رقم به 110 هزار مدرسه با سرانه 120 مترمربع برای هر کلاس رسیده است.
آیت الله دری نجف آبادی تصریح کرد: فرهنگ مدرسه سازی از سوی خیران مدرسه ساز در سالهای گذشته به خوبی در سطح جامعه نهادینه شده است.
وی افزود: اسلام سبب پیوند میان مردم و افراد جامعه شده و این استحکام با مشارکتهای مردم در امر خیر با دوام شده و سبب سعادت دنیا و آخرت می شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به تحقق اهداف گفت: تحقق اهداف و ارزشهای متعالی انقلاب اسلامی در جامعه با تلاش همه جانبه در همه ابعاد مختلف و در عرصه تعلیم و تربیت امکان پذیر است.
آیت الله درینجفآبادی تصریح کرد: برای توسعه کشور در عرصه آموزش و پرورش باید تلاش کرد زیرا تعلیم وتربیت بزرگترین سرمایه برای رشد و تعالی هر جامعهای است.
ویافزود: اگر برای دانشآموزان در کلاسهای درس فضای مناسبی فراهم شود میتوان با پرورش نیروهایخلاق و توانمند آینده روشنی را رقم زد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به خیران مدرسه ساز گفت: خیران با کمکهای مالی و معنوی خود پشتیبان دولت در ساخت و تجهیز مدارس محسوب میشوند.


.: Weblog Themes By Pichak :.