پایگاه خبری تفرش:

برگزاری مسابقه قرآنی دبستانی همزمان با دومین روز از دهه فجر در شهرستان تفرش

شهرستان تفرش نیز در ایام الله دهه مبارک فجر برگزار کننده جشن های و برنامه های مختلفی از جمله جشن بزرگ انقلاب با حضور گسترده افراد، برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع مردم سالاری دینی، برگزاری مسابقه قرآنی دبستانی در سالن آمفی تائتر دکتر حسابی، همایش خانواده با موضوع فرزند آوری، برگزاری مراسم قصه های انقلاب همراه با نمایش خلاق، دیداراز خانواده های شهدا بازدید از سه خانواده شهید به مناسبت بمباران تفرش ( صیادی - خلچانی - سعدی ) ، دیدار با خانواده معظم شهدا و جانبازان، مراسم جشن انقلاب و نقل خاطرات پیروزی انقلاب اسلامی، نقل خاطرات انقلاب و آسیب های ماهواره و فضای مجازی در محافل خواهران، برگزاری مسابقات فرهنگی از سخنان رهبری با موضوع مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی و مراسم نقل خاطرات انقلاب و آسیب های ماهواره و فضای مجازی در محافل خواهران در 13 بهمن ماه است.

همایش مشترک ائمه جمعه و فرماندهان پایگاه ها، برگزاری جشن انقلاب، فراخوانی و نشست بصیرتی، نشست بصیرتی، نشست بصیرتی دانش آموزان نخبه، برگزاری کلاس آموزشی اقتصاد مقاومتی با موضوع تغذیه و بهداشت دام، جوجه کشی و پرورش مرغ بومی، دیدار با خانواده های معلولین تحت پوشش بهزیستی و مدد جویان کمیته امداد، فراخوانی و نشست بصیرتی، دیداراز خانواده های شهدا، برگزاری مسابقات فرهنگی از سخنان رهبری با موضوع مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی، برگزاري جشن پيروزي انقلاب اسلامي، برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع مردم سالاری دینی نیز از جمله برنامه هایی است که در این روز در شهرستان خنداب در حال برگزاری است.

چاپ این صفحه /http://tafreshcitynews.loxblog.com/post/1284/"گرکان"، زادگاه پدران علم ایران.htm">

تاريخ : برچسب:, | 15:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

روستاها همواره مقاصد مطلوبی برای سفرهای کوتاه هستند، چراکه علاوه بر هوای مطبوع و منظره‌ی بکر برخی از آن‌ها گردشگران را با آثار تاریخی شاید کم‌نظیر و گاه شخصیت‌های کم نظیری آشنا می‌کنند که گاه بدون آنکه بدانیم از کدام تکه از خاک این سرزمین برخاسته‌ایم، با غرور به آنها بالیده‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، روستای هدف گرشگری گرکان در جنوب شرقی شهر تفرش و شمال غربی شهر آشتیان قرار دارد. فاصله آن تا آشتیان حدود هشت کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا دو هزار متر است.

سفر به این روستا آن هم در ایامی که به عید نوروز نزدیک می‌شویم، به جهت آشنایی با رسوم و سنن اهالی این روستا در روزهای پایانی سال خالی از لطف نیست.

تاریخ گرکان نشان می‌دهد که این روستای کوچک سرزمین عالم پروری است و نقش مهمی را در پرورش دانشمندان عصر حاضر ایران ایفا کرده است.

براساس این گزارش، گرکان بزرگان علم و فرهنگ بسیاری را در دامان خود پرورانده که از آن میان می‌توان به "قریب‌ها" اشاره کرد.

دکتر محمد غریب(پدر طب کودکان ایران)، دکتر عبدالکریم قریب( پدر علم زمین شناسی ایران) و استاد عبدالعظیم قریب گرکانی( بنیانگذار ادبیات نوین فارسی) در این روستا چشم به جهان گشودند.

دکتر احمد قریب(رییس سابق مرکز پژوهشی سازمان انرژی اتمی ایران)، استاد بدرالزمان قریب( عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و متخصص فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران) و ... از جمله بزرگانی بوده‌اند که در این خطه زیسته‌اند.

به نقل از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، کوه کلاهه یا به قول محلی‌ها کوه گُله به ارتفاع 2940 متر در شمال شرقی گرکان قرار دارد و تعدادی قنات در دامنه جنوبی این کوه در گرکان حفر شده که برخی از آن‌ها همچنان دایر است.

آب اصلی این روستا از چشمه‌سارهایی که در جنوب شرقی کوه کلاهه جاری هستند، تأمین شده و از مجاری به نام سُفت عبور کرده و سپس از دره معروف به دره آسیاب‌ها گذشته و باغ‌ها و دشت اصلی گرکان را مشروب می‌کند.

این روستا بسیار قدیمی است و در دوره ساسانیان محل معتبر و بزرگی بوده و برخی آثار تاریخی آن دوره هنوز در این روستا پابرجا هستند.

از آثار تاریخی این روستا می‌توان به آتشکده قلعه خرابه که در بالای کوه دیدگاه قرار دارد و نیز مسجد جامع، آب انبار مستشارالملک، تکیه قدیمی و برج و منزل عبدالعظیم قریب اشاره کرد.

مراسم ویژه‌ای که در گرکان تا این اواخر انجام می‌شد، آب پاشانک بوده که در این مراسم، اهالی گرکان همه ساله در ابتدای تابستان کاسه یا جامی را از آب تمیز پر می‌کردند و به سر و روی هر کسی که از جلو خانه‌ عبور می‌کرد، می‌پاشیدند. هیچ کس از این کار ناراحت نمی‌شد و در بین اهالی این کار تبرک تلقی می‌شده است.

 

از دیگر مراسم این روستا زیارت دو امامزاده در 10 کیلومتری گرکان و نیز مراسم‌های خاص عید نوروز بوده که همچنان برقرار است.

 

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:8 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

معاون رئیس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثار گران کشور گفت: دیدار با خانواده های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران و رسیدگی به مشکلات این عزیزان از تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری است.

حجت الاسلام سید «محمدعلی شهیدی محلاتی» عصر پنج شنبه در جمع مسوولان استان مرکزی و تفرش در فرمانداری این شهرستان افزود: بر اساس دستورات مقامات عالیرتبه کشور، مسوولان بنیاد شهید در همه استان ها و شهرستان های ایران اسلامی حضور یافته و به مشکلات خانواده معظم شهدا و ایثاگران از نزدیک رسیدگی می کنند.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری به شخص بنده تاکید کرده اند که بروید و با خانواده های شهدا، جانبازان و ایثارگران دیدار کرده و مشکلات زندگی آنان را حل کنید چرا که فداکاری های این قشر از جامعه در زمان جنگ تحمیلی برای هیچ کس قابل جبران نیست.

وی اضافه کرد: جانبازان ، ایثارگران و خانواده های معظم شهدا در هر کجای میهن اسلامی که باشند برای ما مورد احترام بوده و همه این عزیزان به یک اندازه از حمایت های بنیاد شهید و امور ایثارگران برخوردار می شوند.

رییس بنیاد شهید و امور ایثار گران کشور یادآوری کرد: هم اکنون بیش از سه میلیون و 200 هزار نفر تحت پوشش این نهاد انقلابی هستند و همه تلاش ما جلب رضایت این عزیزان است.

شهیدی در بدو ورود به تفرش مورد استقبال «شکرالله حسن بیگی» سرپرست استانداری استان مرکزی، «عباس صلاحی» نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی ، مقام های محلی و مردم قرار گرفت و با حضور در گلزار شهدای این شهرستان به مقام شامخ شهدای گرانسنگ انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی ادای احترام کرد.

حجت الاسلام شهیدی پس از اقامه نماز مغرب و عشاء از نزدیک با اعضای چند خانواده شهید، جانبازان و ایثارگران شهرستان تفرش دیدار کرده و از نزدیک با مشکلات این قشر آشنا شد.

نماینده ولی فقیه و معاون رییس جمهوری در امور ایثارگران فردا(جمعه) نیز به شهرستان های آشتیان و فراهان سفر کرده و با خانواده های شهدا، جانبازان و ایثار گران این شهرستان ها نیز دیدار می کند.

شهرستان تفرش از توابع استان مرکزی 108 شهید ، 256 جانباز و 18 آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است

 

چاپ این صفحه /http://tafreshcitynews.loxblog.com/post/1282/فرماندار تفرش: طرح "شکرانه سلامت" در تفرش اجرا می‌شود.htm">

تاريخ : برچسب:, | 18:48 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

فرماندار تفرش گفت: طرح شکرانه سلامت در تفرش به منظور رفع مشکلات مددجویان بهزیستی و نیازمندان اجرا می‌شود.

کریم وند/ فرماندار تفرش

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، کریم حمیدوند پیش از ظهرامروز در شورای مشارکت‌های مردمی بهزیستی با اشاره به اینکه باید در راستای رفع مشکلات مددجویان گام برداشته شود اظهار داشت: با تحقق این مهم می‌توانیم گام‌های بسیار مهم و تاثیرگذاری را به منظورکاهش آسیب‎‌های اجتماعی برداریم.

وی افزود: درطرح شکرانه سلامت در تفرش کارمندان علاقه‌مند تفرشی با اهدای 3 رقم آخر حقوق خود به صورت ماهیانه می‌توانند در این طرح شرکت کنند و از مددجویان حمایت کنند.

فرماندار تفرش تصریح کرد: باید در ارائه این کمک‌ها و خدمات به افراد نیازمند و مددجویان کرامت و حرمت انسانی این افراد حفظ شود و نهادهای نیکوکاری کارهای خیر و چترهای حمایتی خود را با در نظر گرفتن این مهم گسترش دهند.

حمیدوند با اشاره به اینکه کمک‌های داوطلبانه مردمی به این اداره روند خوبی را سپری می‌کند گفت: در حال حاضر در این شهرستان 56 نفر از نیروهای مردمی در قالب نیروهای داوطلب به افراد نیازمند کمک می‌کنند.

وی افزود: باید تلاش شود تا بتوانیم افراد را به استقلال و خودکفایی برسانیم و برای اقشار تحت پوشش بهزیستی، معلولان و خانواده‌های بی‌سرپرست و نیازمند بتوانیم ایجاد شغل کنیم و با تحقق این مهم بتوانیم عزت نفس را در این افراد ایجاد کنیم.

 

فرماندار تفرش تصریح کرد: تمام فعالیت‌ها درسازمان بهزیستی خودکفایی و بازتوانی حرفه‌ای و ایجاد اشتغال مولد است و در این راستا حمایت خیران و نیز تداوم اجرای طرح شکرانه سلامت می‌تواند بسیار مهم و تاثیرگذار باشد.

حمیدوند با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال برای معلولان و مددجویان با مشکلاتی همراه است گفت: باید در این راستا به شناسایی معلولان و مددجویان توانا و جویای کار بپردازیم و مشخصات آنان را در بانک اطلاعاتی جمع کنیم و بتوانیم با حمایت خیران و ارائه تسهیلات به ای افراد در راستای رفع مشکلات این افراد گام برداریم.

وی افزود: با استفاده از مشارکت‌های مردمی و همت خیران با نزدیک شدن عید نوروز سبد کالا و پوشاک برای مددجویان تامین می‌شود وبا تداوم اجرای طرح شکرانه سلامت  در راستای رفع مشکلات افراد نیازمند این شهرستان گام برداشته می‌شود.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:55 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

چاه آب 

مدیر منابع آب تفرش و آشتیان گفت: با مسدودکردن چندین حلق چاه آب غیرمجاز در ۲ شهرستان تفرش و آشتیان از برداشت‌های غیرمجاز آب جلوگیری و با متخلفان برخورد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، نبی‌اله محمودیان پیش از ظهر امروز در جلسه ارائه گزارش عملکرد این نهاد در این دو شهرستان اظهار داشت: مصرف آب‌های زیرزمینی در حال افزایش است و با توجه به کاهش بارندگی‌ها و در نتیجه آن کاهش سرعت تجدیدپذیری این منابع این امر به نابودی دائمی حوزه‌های آبخیزی منجر می‎شود.

وی افزود: توسعه کشاورزی‌و صنعت یکی از دلایل افزایش میزان برداشت از منابع آب‎های زیرزمینی شده که در بخش کشاورزی با توجه به سنتی‎بودن روش‌های آبیاری راندمان آب بسیار پایین و هدررفت آب بالا است.

مدیر منابع آب تفرش و آشتیان تصریح کرد: افزایش میزان بهره‎برداری از آب‎های زیرزمینی با توجه به کاهش قدرت تجدیدپذیری این منابع خطراتی همچون فرونشست زمین، کاهش کیفیت آب، تغییر اکوسیستم محیط و خشک شدن چاه‌ها را در پی دارد.

محمودیان با اشاره به مدیریت مصرف آب برای عبور از بحران کم آبی گفت: کم آبی معضلی است که هم‌اکنون اکثر نقاط جهان یا آن مواجه‌اند و در ایران نیز به سبب تشدید خشکسالی در سالیان اخیر مدیریت مصرف آب در کنار استفاده بهینه از آب راه حل عبور از بحران است.

وی افزود: ماموران منابع آب در دو شهرستان تفرش و آشتیان به دنبال حفظ و حراست از منابع آبی اقدام به شناسایی چاه ‎های مجاز به منظور کنترل آبدهی و منصوبات مجاز بر اساس پروانه بهره برداری کرده که در این راستا 55 حلقه چاه شناسایی شد.

27حلقه چاه آب غیرمجاز در تفرش و آشتیان مسدود شد

مدیر منابع آب شهرستان تفرش و آشتیان تصریح کرد: در پی اقدامات ماموران منابع آب در این دوشهرستان همچنین 27 حلقه چاه آب غیرمجاز نیز شناسایی  که 7 حلقه پس از طی مراحل قانونی مسدود شدند.

محمودیان با اشاره به توقیف دستگاه‌های غیرمجاز حفاری گفت: 1 دستگاه حفاری غیر مجاز نیز در این مرحله کشف و توقیف شده است، حفاظت از منابع آب تنها محدود به چاه‎های غیرمجز نیست بلکه حریم رودخانه‎ها و حفظ آن نیز در دستور کار ماموران این شرکت قرار دارد.

وی افزود: ماموران تین نهاد موفق به شناسایی22 از تجاوز به حریم بستر رودخانه شدند که برای5 مورد رای قطعی صادر شده است،7 مورد برداشت غیرمجاز از منابع آبهای سطحی رودخانه قره چای نیز شناسایی و برای 23 بهره بردار متخلف اخطار صادر شد.

برخورد با برداشت کنندگان غیرمجاز آب یک مطالبه عمومی است

محمودیان بااشاره به ضرورت برخورد قانونی با چاه‌های غیرمجاز در شهرستان گفت: پُـرکردن چاه‌های غیر مجاز در این شهرستان یک مطالبه عمومی و خواست مردم و یک ضرورت انکار ناپذیر است و در صورت تاخیر در آن این شهرستان را به کویری خشک تبدیل می‌کند.

وی افزود: امید است باغداران و کشاورزان با درک شرایط موجود و با احساس خطراتی که برداشت های بی رویه به دنبال دارد با ما همکاری لازم را داشته باشند.

مدیر منابع آب تفرش و آشتیان تصریح کرد: صیانت و کنترل منابع آبی از اهداف مهم این نهاد بوده که برای انجام این رسالت مهم از هیچ اقدامی فروگذار نبوده و با متخلفان بر طبق قانون برخورد می‌کند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:53 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

جایی نوشته بود درِ زندگانی را که گل نگرفته‌اند، اما اینجا انگار درِ زندگی را مدت‌هاست که گل گرفته‌اند!

 

اینجا روزگار روی دیگرش را نشان داده است. سال‌هاست که با این رویش به این مردم نگاه می‌کند، بد اخم و دلمرده؛ خسیس و تنگ چشم هر آنچه بود و نبود گرفته است. آنقدر گرفته که می‌اندیشی شاید این مردم وقتی از دورانی که روزگار برقرار بوده حرف می‌زنند، رویایی را از گذشته‌ای مرور می‌کنند که هرگز وجود نداشته است.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مرکزی، رسیدن به فلوجرد آسان نیست و علیرغم فاصله 38 کیلومتری با مرکز شهرستان به نظر می‌رسد صدای نهضت آسفالت استان مرکزی که زمانی گوش‌مان را کر کرده بود، هنوز به گوش فلوجردی‌ها نرسیده و از مرکز شهرستان که به سمت فلوجرد بروی هفت کیلومتری باید در جاده‌ای خاکی که به گفته‌ی "احمدبیگی" رئیس شورای روستا، "البته صعب‌العبور نیست و اگر همتی بود می‌شد که تا به حال آسفالت شود" را، بروی تا به جایی برسی که می‌گویند روستاست!

نمی‌دانم این جاده، که "صعب‌العبور" نیست مسئولیت مرگ یکی از اهالی این روستا را قبول می‌کند، یا اورژانس که نیامد بیمار را ببرد یا مسئولینی که به گفته اهالی سال‌هاست که رفته‌اند و آمده‌اند و تبلیغ کرده‌اند و وعده داده‌اند و عمل نکرده‌اند و یا، ... زندگی که با این مردم نامهربان شده؟

حتی دفتر ریاست جمهوری هم از سال 81 که احمدبیگی در این مسیر می‌رود و می‌آید و به دنبال آسفالت شدن این هفت کیلومتر است، از وعده‌ی آسفالت دریغ نکرده چه رسد به ادارات استان و شهرستان و نمایندگان مجلس و ... اما، به نظر می‌رسد این هفت کیلومتر روی دست استان که نه، روی دست کشور مانده است!

شاید همان زندگی بدخلق این جاده را همچون غول‌های قصه‌ها بر دروازه این روستا خوابانده تا نه گذر فروشنده دوره‌گردی به آن بیفتد نه آژانسی، نه اورژانسی، نه امکاناتی و نه روز خوشی. شاید اصلا زندگی با آن روی سیاهش، اینجا نشسته و هرچه هست و نیست می‌بلعد و پهلوانی از همان قصه‌ها باید این غول بی‌شاخ و دم را با یکی از پرهای سیمرغ، البته اگر چیزی از آن مانده باشد، خاکستر کند تا باز هم جریان زلال حیات به این خطه فراموش شده بازگردد.

ترکی حرف می‌زنند و اگر زبانشان را ندانی هم نگرانی نیست، چراغ رابطه به یمن علاقه وافر آنها به برقراری ارتباط و درد و دل به امید رهایی از ظلم زندگی، خاموش نمی‌شود اما، ... چه بگویی اصلا شرمنده می‌شوی اگر بگویی درک‌شان می‌کنی، وقتی درک این شرایط تنها زمانی میسر است که اینجا با آنها زندگی کرده باشی و فرزندت در تب سوخته باشد و نه به دکتر دستت برسد و نه به درمان.

درک این مردم با شکم‌های سیر آنقدرها هم راحت نیست.

اینجا همه چیز رنگ فراموشی گرفته؛ غباری از خستگی و ناتوانی. اینجا نمی‌توانی خستگی در کنی اینجا همه خسته‌اند هر چند وارد که می‌شوی به امید اینکه شاید همان پهلوانی باشی که انتظارش را می‌کشند، چنان دور و برت را می‌گیرند و کورسویی از امید در عمق چشمان‌شان جان می‌گیرد که شرمنده می‌شوی بگویی تازه خبردار شده‌ای اینجا مردمی هستند که زندگی با روی خوشش آنان را از یاد مردمان خوشبخت برد تا روی ناخوشش را برایشان به نمایش بگذارد.

زندگی انگار اینجا انتقام می‌گیرد. انتقام چه چیز و چه کس را کسی نمی‌داند اما، اینجا جای ماندن نیست، برای همین است که همه رفتند. کسی نمانده جز چند خانواری که تعدادشان به 40 هم نمی‌رسد و البته شاید در تعریف خانوار هم نمی‌گنجند.

کسی نمی‌داند مادری با 5 فرزند نابینا در این میان تاوان چه چیز را پس می‌دهد. شوهرش که چوپان بود و تکیه‌گاه، سال گذشته در تصادف رانندگی جان باخت و او را با فرزندان نابینایش که نمی‌داند، چرا همه چشم بر دنیا بسته به دنیا آمدند تنها گذاشت.

کوچکترین‌شان پسری 9 ساله است. هیچکس قبول نکرده به آنها درس بدهد و در این شرایط از درمان سوال کردن هم، مضحک به نظر می‌رسد. هر بار که مسئولی به روستا آمده(از جمله نماینده‌شان در مجلس‌) قول کمکی داده و رفته و هنوز از کمک خبری نیست. سقف بالای سرشان را کمیته امداد ساخته و نانشان را هم او مهیا می‌کند هرچند ماهیانه‌های امداد و یارانه جوابگوی نیاز نیست و کمک‌های مردمی آنها را از گرسنگی می‌رهاند.

می‌گویند چیز زیادی نمی‌خواهند؛ تنها آلونکی در نزدیکی تا شاید بتوانند چند رأس دام بخرند و به سیاق پدر به شیوه چوپانی روزگار سر کنند.

زندگی زمانی اینقدرها به فلوجرد سخت نمی‌گرفت. هرچند با کوه‌های بلند احاطه‌اش کرده بود اما، تشنه‌اش نمی‌گذاشت. آنهم در تفرش که به فراوانی آب شهره است!

این روزها فلوجرد بدجور تشنه است. در بهترین زمان بارندگی مردم این روستای فراموش شده هر یک روز در میان یک ساعت آب دارند، آن‌هم اگر خشکسالی بیخ گلوی روستا را نگرفته باشد‌ که اگر خشکسالی بر مدار بخت این روستانشینان نشسته باشد، صدای پای آب هفته‌ای یکبار به گوش لوله‌های خسته‌ی آب فلوجرد می‌رسد.

احمدبیگی می‌گوید: لوله‌کشی آب هم که باز براساس وعده‌ی مسئولان قرار بود در عرض سه هفته تعویض شود، دو سالی است که موجودی ناقص‌الخلقه مانده است و به قول او، مگر یک روستای 32 خانواری چقدر لوله‌کشی می‌خواست که نشد و نمی‌شود!

با این اوضاع و احوال ساده‌لوحی است اگر بیندیشیم که این روستا گاز دارد و مردم مجبور نیستند نفت بسوزانند در این زمستان‌های خشک و بازهم ساده لوحی است اگر بیندیشیم مسئولان در این‌باره هم قولی نداده‌اند.

تلفن هم روی خوشی به این مردم نشان نداده. به گفته‌ی احمدبیگی اینجا موبایل آنتن نمی‌دهد و تجربه ما نشان داد که واقعا هم نمی‌دهد... چند سال پیش یک خط تلفن به اینجا آمد و اتاقی هم، دفتر مخابرات روستا شد اما، پس از مدتی مردم خسته، عطای شنیدن صدای خویشاوند را به لقای قطعی‌های مکرر تلفن بخشیدند و، اینهم از این.

مخابرات گفته بود این نشد سیم‌کارت می‌دهیم و مردم ثبت‌نام کردند و 6 ماه بعد که بالاخره چشم مردم به جمال سیم‌کارت‌ها روشن شد دوباره آنها ماندند و خط ندادن سیم‌کارت‌ها و دوباره مخابرات که، قدیمی‌ها را تحویل بدهید سیم‌کارت جدید بگیرید که آن‌هم یک سال و نیم طول کشید و در همین اثنا بود که زندگی! یک نفر را در نبود هرگونه امکان مخابراتی از روستانشینان فراموش شده گرفت و آنان ... هنوز صدای خویشاوند را از آن‌سوی خط بریده بریده می‌شنوند و نمی‌شنوند و آرزو می‌کنند که ایکاش دوباره کسی در این وانفسا ناخوش نشود.

مزارع فلوجرد بالاتر از سطح رودخانه‌ای است که در این بحران کم‌آبی، آبش پایین رفته و به سختی همسایگانش را سیراب می‌کند و همزمان با پایین رفتن آب بود که مزارع هم تحلیل رفتند و امروز نشانی از آن مزارع سرسبز نمانده است تا شخمی بخورند و قوتی مهیا کنند برای مردمی که حالا ذخیره قوت لایموت‌شان یارانه است و حقوق ناچیز کمیته امداد، که برای گرفتنش باید سهمی از یارانه را خرج راه کنند؛ و در این میان اگر مادری باشی که رنج نابینایی 5 فرزند را به دوش خسته می‌کشد، هر ذره از این پول برایت جواهری گرانبهاست.

جوانان رفته‌اند و ماندگان توان آب کشیدن به مزرعه بزرگ کنار رودخانه را که روزگاری بهترین مزرعه این دشت بود و نان 25 خانوار را می‌داد ندارند.

جهاد کشاورزی گفته بود که از سهم مناطق محروم کاری برایشان می‌کند اما، هنوز خبری نیست. انگار سهم آنها از مناطق محروم هم در فراموشی دیرپای زندگی به نسیانی بزرگ سپرده شده است.

احمدبیگی می‌گوید: 15 سال پیش یک جفت گراز توسط محیط زیست در این دشت رها شده که زاد و ولد کردند و سهمی از نابودی مزارع کنار قره‌چای را به خود اختصاص دادند و البته محیط زیست چنین اقدامی را تکذیب می‌کند.

روزگار هرچند به سختی اما، می‌گذرد و دارایی هر خانوار گاوی یا گوسفندی است و آنچه در دشت روستا کشت می‌شود قوت لایموت این زبان بسته‌هاست.

زمستان هم اینجا اگر برفی در کار باشد سدی می‌شود در مسیر روستا و به قول احمدبیگی تلفن پشت تلفن باید آنقدر زنگ بزنند تا مگر تراکتوری بیاید و نصفه نیمه جاده خاکی را که حالا گل شده پاک کند و مسیری باز شود برای رفتنی یا آمدنی .

اینجا به هر طرف می‌چرخی فریاد محرومیت بلند است. می‌اندیشم آیا این مردم از ماجرای اختلاس‌های میلیاردی خبر دارند و آیا اصلا میلیارد در دایره لغات آنان جایی دارد؟ و آیا در این سال‌ها که آنها در انتظار آسفالت جاده‌ی هفت کیلومتری روستا چشم براه مانده‌اند چند نیازمند دیگر تسهیلات میلیاردی را صرف ساخت ویلاهای چندهزار متری کرده‌اند و آیا ... ؟

ما نمی‌دانیم گوش چند مسئول صدای این گزارش را می‌شنود و آیا مردمان چند روستای دیگر در این استان یا کشور شب را با لالایی فقر به روز می‌رسانند ‌اما، خبرگزاری ایسنا با کمال میل جهت معرفی این مردمان دردمند صبور به آنها که درد همسایه خواب از چشمانشان می‌رباید آماده است.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:35 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی از افتتاح و بهره‌برداری از پروژه روشنایی محور تفرش ـ گیان در دهه مبارک فجر امسال خبر داد.

 خبرگزاری فارس: افتتاح پروژه روشنایی محور تفرش ـ گیان

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی، مجید نصرالله‌نژاد گفت: پروژه احداث روشنایی محور تفرش ـ گردنه گیان به طول 4.5 کیلومتر از خرداد ماه سال جاری و با صرف هزینه‌ای بالغ بر 5 هزار میلیون ریال آغاز و در بهمن ماه به پایان خواهد رسید.

وی تصریح کرد: مسیر محور اصلی تفرش به گیان از جاده‌های کوهستانی و مه‌گیر استان است که با احداث این شبکه روشنایی، ایمنی و سلامت تردد مردم منطقه و مسافران عبوری به میزان زیادی افزایش خواهد یافت.

به گفته وی به منظور احداث این پروژه مهم و بهره‌مندی از روشنایی در مسیر فوق بیش از 90 فونداسیون و تیر روشنایی، 172 عدد چراغ 400 وات سدیم و چهار دستگاه ترانس نصب شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی تاکید کرد: ایمن‌سازی نقاط پرحادثه و گردنه‌های مهم استان از اولویت‌های این اداره کل در سال جاری است که اجرای این پروژه نیز در همین راستا صورت گرفته است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

شهرداری

 شهردار تفرش گفت: امسال شهرداری تفرش بودجه‌ای معادل ۵۰ میلیارد ریال داشته که این مبلغ تا پایان سال به ۶۰ میلیارد ریال می‌رسد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، میثم صابری پیش‌از ظهرامروز در نشست اعضای شورای شهر این شهرستان با اشاره به جمعیت این شهرستان اظهار داشت: این شهرستان با دارا بودن بیش از 17 هزار جمعیت، یکی از شهرهای تاریخی استان مرکزی بوده که با توجه به این مورد دارای ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و علمی زیادی بوده که به طور قطع در زمینه گردشگری حرف‌های فراوانی برای گفتن دارد.

وی افزود: در بخش موقعیت طبیعی دارای منطقه خاص کوهستانی با چشمه، قنوات و فضای سبز طبیعی بوده که این امر سبب شده که مقصد گردشگران بسیاری باشد که می‌تواند به توسعه این شهرستان کمک شایانی کند.

شهردار تفرش تصریح کرد: در تفرش به غیر از موقعیت ویژه طبیعی و تاریخی برای ایجاد گردشگری کارهای زیادی انجام شده اما موفقیت در صنعت گردشگری در یک منطقه نیازمند ایجاد یک مجموعه موفق شامل چند شهر است که در این راستا ساوه به عنوان همسایه تفرش با فعالیت در زمینه جذب گردشگر می‌توانند به عنوان یک مجموعه موفق عمل کنند.

صابری با اشاره به عملکرد شورای اسلامی تفرش گفت: از ابتدای فعالیت شورای اسلامی و شهرداری تفرش، جذب و توسعه گردشگری در این شهر در اولویت برنامه‌ها قرار گرفت و به این نتیجه رسیدیم که در گام نخست برای تحقق این امر باید با فرهنگ‌سازی مناسب مردم را پذیرای گردشگران کرد چون تفرش به دلیل نداشتن ظرفیت‌های صنعتی باید به این سمت پیش برود.

وی افزود: مشارکت عمومی در تفرش را گامی مؤثر در موفقیت اجرای طرح‌های مدیریت شهری بوده که این مهم مرهون فضایی است که در شهر ایجاد شده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:49 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

تصفیه خانه فاضلاب شهر قدس

 عضو شورای اسلامی تفرش گفت: اجرای طرح فاضلاب در شهر تفرش با مشکلاتی مواجه شده، که یکی از این مشکلات نداشتن شیب لازم تصفیه‌خانه نسبت به شهر بوده و دیگری کمبود ظرفیت این طرح نسبت به جمعیت شهری است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، قدرت‌الله شاه‌علی پیش از ظهر امروز در نشست اعضای شورای شهر تفرش با اشاره به مشکلات شهروندان این شهرستان اظهار داشت: به‌منظور رفع دغدغه‌های شهروندان این شهرستان باید اقداماتی انجام گیرد که نیازمند توجه و مساعدت شورای اسلامی است.

وی افزود: اجرای طرح فاضلاب در شهر تفرش با مشکلاتی مواجه شده، که یکی از این مشکلات نداشتن شیب لازم تصفیه‌خانه نسبت به شهر بوده و دیگری کمبود ظرفیت این طرح نسبت به جمعیت شهری است.

رئیس شورای اسلامی شهر تفرش تصریح کرد: تفرش دارای ظرفیت‌های بسیار بالایی بوده که توسعه بخش‌های مختلف این شهرستان امری اجتناب‌ناپذیر بوده و هم اکنون نیز پیشرفت روز افزودن این شهرستان قابل تحسین و مایه خرسندی مردم تفرش و ایجاد آسایش آنان می‌شود.

شاه‌علی با اشاره به دیگر مشکلات مردم این شهرستان گفت: آسفالت مسیرهای تردد برای شهروندان یکی از این اقدامات مهم بوده که  آسفالت جاده ساوه به تفرش از مسیر سد ساوه از جمله این مسیرها است که در این راستا باید اعضای شورای اسلامی و شهردار تفرش اقدام جدی را انجام دهند.

وی افزود: اکنون بخشی از این جاده که در محدوده شهرستان تفرش است، ترمیم شده و آسفالت و بازسازی کامل آن نیازمند همکاری مسئولان ساوه است.

رئیس شورای اسلامی شهر تفرش تصریح کرد: این جاده به سبب این که از مناطق بکر کوهستانی عبور می‌کند می‌تواند یک منطقه گردشگری منحصر به فرد را در این شهرستان ایجاد کند که به طور قطع به توسعه این شهرستان کمک می‌کند چرا که این جاده از روستای جلایر که حد فاصل میان دو شهر ساوه و تفرش بوده می‌گذرد که دارای موقعیت مناسب گردشگری است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:9 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس اداره آموزش و پرورش تفرش از پرداخت هدایا و تسهیلات ویژه برای افرادی که به ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در منطقه کمک کنند، خبر داد.

 خبرگزاری فارس: پرداخت هدایا و تسهیلات ویژه برای با‌سواد کردن مردم در تفرش

محمد حسن افشاری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این نهاد با همکاری فرمانداری، شهرداری، کمیته امداد امام خمینی و جهادکشاورزی هدایا و تسهیلات ویژه برای افرادی که به ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در منطقه کمک کنند، در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: سال‌ها نهضت سوادآموزی به صورت یک سازمان مستقل فعالیت می‌کرد تا اینکه در چند سال اخیر این سازمان با ادارات آموزش و پرورش نواحی و مناطق ادغام شد و اکنون اداره آموزش و پرورش متولی امر سوادآموزی است.

افشاری با بیان اینکه جامعه هدف سوادآموزی افراد بین 10 تا 49 سال است و افراد زیر 10 سال واجب‌التعلیم محسوب شده و الزاما باید در مدارس مشغول به تحصیل شوند، اظهار داشت: طبق آمار اولیه‌ای که از سوی سامانه کشوری نهضت سواد آموزی اعلام شده در شهرستان تفرش 114 نفر بی‌سواد وجود دارد که طی بررسی‌های انجام شده مشخص شد از این تعداد 12 نفر به استناد مدارک مورد تایید اداره آموزش و پرورش هم اکنون با سواد هستند و 9 نفر نیز بالای 49 سال هستند، بنابراین در جامعه هدف قرار نمی‌گیرند، همچنین 23 نفر به استناد مدارک مستند سازمان بهزیستی دارای معلولیت ذهنی و جسمی بوده و غیر قابل تعلیم محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: یک نفر از 114 نفر اعلام شده به استناد مدارک اداره ثبت احوال فوت کرده و یک نفر نیز از شهرستان تفرش مهاجرت کرده است، همچنین 15 نفر دارای سواد خواندن و نوشتن هستند و کم سواد محسوب می‌شوند، 13 نفر از این جمع نیز اسامی‌شان تکراری بوده و نهایتا 40 نفر از 114 نفر اعلام شده بی‌سواد تشخیص داده شدند.

رئیس اداره آموزش و پرورش تفرش اضافه کرد: این اداره از دهیاران روستاها درخواست کرده چنانچه خارج از اسامی اعلام شده فرد بی‌سواد دیگری را در سطح روستاها شناسایی کردند آنها را معرفی کنند و از هدایای نفیس بهره‌مند شوند.

این مقام مسئول با بیان اینکه از جمع 40 نفر بی‌سوادی که در سطح شهرستان تفرش حضور دارند، اکنون 11 نفر در حال تعلیم به صورت چهره به چهره هستند تصریح کرد: چنانچه افراد باسواد مسئولیت باسواد کردن هر یک از 29 نفر دیگر را بر عهده بگیرد و به او سواد خواندن و نوشتن بیاموزد، علاوه بر بهره‌مندی از اجر معنوی از هدیه 680 هزار تومانی اداره آموزش و پرورش بهره‌مند خواهد شد، ضمن اینکه چنانچه آموزش گیرنده زیرپوشش کمیته امداد باشد، از هدیه 200 هزار تومانی این نهاد بهره‌مند خواهد شد،  شهرداری نیز تعهد کرده طبق مقررات و قوانین هدیه 100 هزار تومانی پرداخت کند.

افشاری اضافه کرد: شهرداری تفرش نیز متعهد شده است به افراد آموزش گیرنده در صورت اخذ پروانه ساخت تخفیف 50 درصدی دهد، همچنین فرمانداری تفرش تعهد کرده هم برای فرد آموزش دهنده و هم برای فرد آموزش گیرنده زمینه اخذ تسهیلات بانکی قرض‌الحسنه به مبلغ 3 تا 5 میلیون تومان را فراهم کند.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تفرش بیان کرد: دوره‌های تحکیم سواد در راستای تثبیت سواد سوادآموزان با هدف جلوگیری از رجعت سواد آموختگان به بی‌سوادی در سطح شهرستان تفرش در حال برگزاری است و هم اکنون دو دوره تحکیم در روستاهای قزلجه و قوشه خانه در حال انجام است.

وی اظهار داشت: دوره‌ای نیز با عنوان دوره انتقال در حال برگزاری است و 46 نفر در روستاهای کریان، هفتیان و آموزشگاه‌های کافی و زیور کاظمی در حال گذران دوره انتقال هستند.

وی ادامه داد: اداره آموزش و پرورش شهرستان تفرش آمادگی دارد تا از محل هدایای این اداره و سایر ادارات به هر فردی که یک بی‌سواد را با سواد کند مبلغ 980 هزار تومان را به عنوان هدیه پرداخت کند.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:48 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی گفت: هفته وحدت مهم‌ترین فرصت برای اتحاد و همبستگی میان امت اسلامی است، چرا که امروز تمام تلاش دشمن بر این است تا این اتحاد به هر شکل ممکن از هم فروبپاشد.

 خبرگزاری فارس: تلاش دشمن فروپاشی اتحاد مسلمانان است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، حجت‌الاسلام حسن هنرمند پیش از ظهر امروز در نشست مسائل و مشکلات خانواده شهدا و ایثارگران شهرستان تفرش ضمن تبریک هفته وحدت اظهار داشت: هفته وحدت فرصت مناسبی است تا شیعه و سنی با تمسک به اشتراکات همدیگر جلوی سوء استفاده دشمن از اختلافات بین شیعه و سنی را بگیرند.

وی تصریح کرد: دشمنان همواره در صدد ایجاد تفرقه و جدایی بین شیعه و سنی بوده و شیعه را بر ضد سنی و سنی را بر شیعه تحریک می‌کنند که باید در برابر این توطئه آنان آگاه بود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی با بیان اینکه اتحاد و انسجام مسلمانان بهترین راه مقابله با دشمنان و ایادی کفر است، خاطر نشان ساخت: هفته وحدت بهترین فرصت برای ایجاد همدلی، اتحاد و احیای ارزش‌های اسلامی و تقویت نقاط مشترک بین مذاهب اسلامی است‏.‏

هنرمند بیان داشت: بدون شک هر چه همدلی، اخوت و برادری میان ملت‌های مسلمان بیشتر شود، زمینه‌های بالندگی، رشد و پیشرفت جوامع اسلامی بیشتر فراهم می‌آید‏.‏

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت رسیدگی به مسائل و مشکلات خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران اظهار داشت: بنیاد شهید در راستای رسیدگی به مشکلات این عزیزان که آن را از وظایف اصلی و ذاتی خود می‌داند از ابتدای سال جاری تاکنون از هفت هزار و 400 نفر از جامعه هدف به صورت حضوری و شش هزار و 446 نفر به صورت تلفنی در قالب طرح سپاس دیدار و گفت‌وگو کرده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:56 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفرش از ثبت 10 شرکت تعاونی جدید از ابتدای سال جاری تاکنون در این شهرستان خبر داد.

 خبرگزاری فارس: 10 شرکت تعاونی جدید در تفرش ثبت شده است

احمد محبعلی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این تعاونی‌ها با سرمایه یک هزار و 272 میلیون ریال در گرایش‌های صنعتی، کشاورزی، خدماتی و مسکونی به ثبت رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی این تعاونی‌ها 75 فرصت شغلی جدید در این شهرستان ایجاد خواهد شد.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفرش گفت: تاکنون 245 شرکت تعاونی در گرایش‌های مختلف در این شهرستان به ثبت رسیده است.

محبعلی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با موضوع پیشگیری از مصرف شیشه خبر داد و اظهار داشت: این کارگاه 22 دی ماه با همکاری بهزیستی استان مرکزی ویژه 36 نفر از کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان برگزار می‌شود.

وی برگزاری دوره آموزشی آشنایی با نحوه تنظیم اظهارنامه، قوانین مالیاتی، نحوه برگزاری مجامع، قوانین و مقررات کار و تامین اجتماعی ویژه 658 نفر ساعت را از برنامه‌های آتی این اداره عنوان کرد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:22 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

آرم سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری(منابع طبیعی)

مدیرمنابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش گفت: در ۹ ماهه امسال حدود ۴۹ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی تصرف شد.

مجتبی مومن در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، بااشاره به عملکرد 9 ماهه امسال این اداره اظهارداشت: 49 هکتار از اراضی ملی‌و منابع طبیعی تصرف شده در شهرستان با همکاری دستگاه قضائی رفع تصرف و خلع ید و به بیت‌المال مسترد شده است.

وی افزود: این شهرستان دارای 146 هزار و 500 هکتار اراضی ملی و مرتعی است و برای حفظ و حراست از عرصه‌های ملی  و مرتعی، یگان حفاظت این اداره با همکاری سایر نهادها در امر حراست و جلوگیری از دخل و تصرف افراد سودجو هرگونه تخریب و تجاوز به اراضی ملی اهتمام جدی دارد.

مدیرمنابع طبیعی‌و آبخیزداری‌تفرش تصریح کرد: در راستای آشنایی هرچه بیشتر مردم، بهره برداران‌و مرتعداران با قوانین و مقررات منابع‌طبیعی، چگونگی حفظ و حراست از این نعمت الهی و ارزشمند کلاس‌های آموزشی ترویجی در اکثر روستاهای شهرستان برگزار شده است.

مومن خاطرنشان کرد: برخورد با زمین‌‌خواران و حفظ و حراست از عرصه‌های ملی یکی از وظایف منابع‌طبیعی بوده که در این زمینه‌ هر ساله طرح‌های مختلف به مرحله اجرا درآمده و با متخلفان برخورد می‌شود.

وی با تقدیر ازهمکاری دستگاه‌های نظارتی به‌ویژه دستگاه قضائی‌و انتظامی در راستای جلوگیری از تصرف اراضی‌ملی گفت: این اداره به صورت شبانه روزی آماده دریافت هرگونه اخبار در مورد تخریب، تصرف و آتش سوزی است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:41 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش گفت: طرح امداد و نجات زمستانی در محورهای مواصلاتی منتهی به تفرش با توجه به شروع فصل سرما در حال اجراست.

 خبرگزاری فارس: طرح امداد و نجات زمستانی تفرش در حال اجرا است

مجید حسین‌جمال در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک با اشاره به آمادگی کامل هلال احمر تفرش برای امداد رسانی و نجات در راه ماندگان در فصل سرما، اظهار داشت: از جمله طرح‌های در حال اجرای جمعیت هلال احمر تفرش، طرح امداد و نجات زمستانی است که از 19 آذر ماه آغاز شده و تا 27 اسفند 93 ادامه دارد.

وی تصریح کرد: در این طرح امدادگران در قالب 3 گروه امداد و نجات در محورهای مواصلاتی منتهی به تفرش به خصوص محور مواصلاتی تفرش- قم و گردنه گیان حضور پیدا کرده و در هنگام بارش برف و کولاک به مسافران امداد رسانی می‌کنند.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش بیان داشت: امداد و نجات افراد حادثه دیده، اسکان اضطراری و تغذیه اضطراری از جمله موارد امدادی این طرح می‌باشد.

حسین‌جمال ادامه داد: در طرح زمستانی، 4 تیم امدادی به صورت مجهز و آماده، اولویت بندی شده و بر حسب نیاز تیم‌های 2،1، 3 و 4 به محل اعزام می‌شوند و حتی در صورت نیاز از ظرفیت‌های امدادی استان و شهرستان‌های مجاور در حوادث احتمالی در قالب طرح امداد و نجات زمستانی استفاده می‌شود.

وی افزود: طرح آموزش 180 نفر از معرفی شدگان اداره کار، رفاه و امور اجتماعی نیز هم اکنون در جمعیت هلال احمر تفرش در حال  برگزاری است و افراد شرکت کننده در قالب کلاس‌های 30 نفره ضمن آموزش در زمینه مهارت‌های فنی و اشتغال‌زایی، در زمینه کمک‌های اولیه، اطفاء حریق و نحوه مواجهه با مصدومین ایست قلبی، سوختگی، خونریزی و پانسمان آموزش می‌یابند تا در صورت لزوم در محیط کار و در سطح جامعه از این آموزش‌ها استفاده کنند.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تفرش اضافه کرد: همچنین اردوی جهادی و کارگاه سلامت در مناطق روستایی و محروم در حال برگزاری است فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و خدماتی شامل توزیع سبد کالا توسط خیرین، آموزش امداد و کمک‌های اولیه، آموزش‌های بهداشت شخصی و آموزش مهارت‌های زندگی  از جمله فعالیت‌های  این دوره از اردوهای جهادی می‌باشد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:42 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه تفرش از ثبت هفت وقف جدید از ابتدای سال جاری تاکنون در این شهرستان خبر داد.

 خبرگزاری فارس: ثبت 7 موقوفه جدید در شهرستان تفرش

مهدی عسگری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این موقوفات که شامل سه باب منزل مسکونی و چهار عرصه کشاورزی است با نیت روضه‌خوانی و کمک به مستمندان، وقف شده است.

وی تصریح کرد: شهرستان تفرش هم اکنون دارای 417 موقوفه است که شامل 192 موقوفه انتفاعی و 225 موقوفه منفعتی می‌باشد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه تفرش اظهار داشت: اکثر رقبات دارای سند اجاره و در اختیار مستاجرین می‌باشند که همه ساله اجاره بهای آنها به حساب موقوفات واریز و صرف اجرای نیات واقفان می‌شود.

عسگری تصریح کرد: شهرستان تفرش پذیرای 37 بقعه متبرکه شامل پنج بقعه در بافت شهری و 32 بقعه در بافت روستایی است که از جمله بقاع شاخص این شهرستان می‌توان به امامزاده محمد فم، امامزاده قاسم کهک، امامزاده مهدی ابوالعلی، امامزاده احمد کوهین، امامزاده بی‌بی ستین و امامزاده قاسم‌شاه واروق اشاره کرد.

وی بیان داشت: این اداره در سال جاری نسبت به تخریب و مرمت بقاع متبرکه از جمله امامزاده سید علی ‌اصغر شهراب، امامزاده حلیمه خاتون فرسمانه، امامزاده محمد فم و امامزاده قاسم کهک اقدام کرده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش با بیان اینکه از 27 آذر تا پنجم دی ماه به نام هفته وقف نام‌گذاری شده است، تاکید کرد: هفته وقف فرصتی مغتنم برای ایجاد بستر مناسب به منظور ترویج فرهنگ وقف و ایجاد وقف‌های جدید است.

عسگری افزود: نشست با مدیر حوزه علمیه و اساتید، نشست با اصحاب رسانه، برپایی نمایشگاه دستاوردها و فعالیت‌های اداره اوقاف در محل امامزاده محمد، غبارروبی مزار شهدا و خادمین بقاع متبرکه، تهیه و توزیع بروشور بقاع متبرکه در خیمه‌های معرفت، غبارروبی امامزاده محمد (جد مقام معظم رهبری) در روستای هزاوه، افتتاح خیمه‌های معرفت و ویزیت رایگان بیماران در محل درمانگاه جفتان از مهم‌ترین برنامه‌های اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش در هفته وقف است.

وی ادامه داد: همچنین همایش لبیک یا رسول‌الله در روز 28 صفر، دیدار مسئولین از سامانه جامع موقوفات شهرستان، فراخوان مقاله‌های دانش‌آموزان در خصوص وقف و اثرات آن، حضور هیئت‌های مذهبی شهرستان در محل بقاع متبرکه در روز شهادت امام رضا (ع)، عیادت از واقفان و خادمین بیمار، همایش یاوران وقف، رونمایی از مستند بقاع شاخص شهرستان و تجلیل از واقفان شاخص شهرستان تفرش، بخش دیگری از برنامه‌های اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش در این هفته است.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 1:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

جاده راه

 رئیس اداره راه و شهرسازی تفرش گفت: به منظورحذف نقطه حادثه خیز گردنه نقره کمر عملیات حذف پیچ های خطرناک این محور آغاز شد .

مجتبی معصومی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به خطرات گردنه نقره کمر تفرش اظهار داشت: گردنه نقره کمر تفرش یکی از پرخطرترین محورهای شهرستان است که با تخصیص از محل اعتبارات استانی اصلاح یکی از پیچ های خطرناک این محور در دست اقدام است.

وی افزود: با هدف تامین ایمنی و آشکار سازی یک نقطه حادثه خیز گردنه نقره کمر تفرش اقدامات اصلاحی این محور آغاز شد.

رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان تفرش تصریح کرد: گردنه و تعدادی از پیچ‌های این محور از مهمترین نقاط حادثه خیز در شهرستان تفرش هستند که از محل اعتبارات استانی عملیات تعریض و رفع این نقطه در حال اجرا است.

معصومی  اعتبار این عملیات را سیصد میلیون ریال اعلام کرد و گفت: این عملیات بصورت امانی و با حجم خاکبرداری 2هزار متر مکعب انجام می‌شود.

رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان تفرش افزود: اصلاح پیچ خطرناک و افزایش دید رانندگان از مهمترین عوامل اجرای این تعریض به شمار می رود.

معصومی خاطر نشان کرد: شهرستان تفرش یکی از شهرهای کوهستانی در استان مرکزی است که 2گردنه صعب العبور در راه شهری و بیش از 5 گردنه صعب العبور در راه روستایی نیاز به بهسازی و اصلاح دارند که با تامین اعتبار عملیاتی می‌شود.

وی تصریح کرد: محور راه روستایی ابره در، محمد آباد، سرآبادان از جمله راه های روستایی هستند که در فصل زمستان در مواردی سبب بروز مشکلاتی برای روستائیان می‌شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 2:10 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

کمیته امداد

مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش گفت: توجه به اشتغال زایی خانواده‌های مددجویان تحت حمایت یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کمیته امداد تفرش است.

قاسم مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از تفرش، با اشاره به خدمات این نهاد برای افراد تحت حمایت اظهار داشت: اولویت کمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش خودکفایی مددجویان در راستای حمایت از افرادی که تحت پوشش این نهاد بوده است که این عمل سبب استقلال آنان می‌شود.

وی افزود: تاکنون مهم‌ترین کاری که توسط کمیته امداد انجام شده این بوده که فرزندان خانواده‌های کم بضاعت و بی سرپرست از تحصیل عقب نمانند و بتوانند در کنار دیگر دانش‌آموزان به تحیل ادامه دهند.

مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش تصریح کرد: نیروهای این نهاد با عشق و براساس علاقه کار خود را ادامه می‌دهند که این سبب موفقیت کمیته امداد امام خمینی(ره) در تمام زمینه‌ها شده و امیدواریم روزی فرا رسد که همه این افراد بتوانند بدون دغدغه مالی زندگی کنند.

مقدم با اشاره به برنامه‌های کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: این نهاد در صدد است برای خانواده‌های نیازمند فرصت شغلی ایجاد کند تا بتوانند کسب درآمد مناسبی داشته باشند.

وی افزود: در 6 ماه نخست امسال این نهاد 261 مورد خدمات برای خانواده‌های تحت حمایت ارئه کرده که شامل خدمات فرهنگی، آموزشی و پرورشی به دانش آموزان و دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد بوده است.

مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش تصریح کرد: کمیته امداد برای ارائه این خدمات مبلغ 46 میلیون ریال هزینه کرده است.

مقدم بااشاره به خدمات فرهنگی ارائه شده گفت: برای افراد تحت حمایت کانون‌های فرهنگی موقت را برگزار کرده‌ایم این نهاد هر ساله زمانی با شروع تعطیلات برنامه‌های متنوعی برای نوجوانان وجوانان تدارک دیده است.

وی افزود: کمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش با مشارکت مردم و همکاری خیران در امر تحصیل دانش‌آموزان و دانشجویان برای رسیدن به درجات برتر تلاش می‌کنند.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:2 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مبارزه با مواد مخدر

فرماندار تفرش گفت: ایده‌های نو و کارشناسی برای مبارزه با مواد مخدر ارائه شده است و می‌خواهیم با بسیج همگانی مبارزه با مواد مخدر در تفرش را شدت ببخیشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، کریم حمیدوند در نشست ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان تفرش اظهار داشت: اعتیاد زنان و نوجوانان در سال‌های اخیر در ایران یک چراغ خطر است که این میزان در سال‌های 89 و 90 به بیشترین میزان رسیده است.

فرماندار تفرش با اشاره به آثار سوء مصرف مواد مخدر گفت: استفاده از این مواد افیونی سبب ایجاد خسارت به ابعاد اقتصادی اجتماعی و فرهنگی شده و یک فرد مفید جامعه را به بیمار تبدیل می‌کند.

حمیدوند با اشاره به اشاعه مواد مخدر توسط دشمنان برای مخدوش کردن چهره نظام گفت: بسیاری از کشورها با عرضه مواد مخدر در کشور ایران بدنبال مخدوش کردن چهره نظام هستند و مسئولان به عنوان نخستین و مکلف‌ترین افراد باید با مصرف این مواد در جامعه برخورد کنند.

وی افزود: مبارزه با مواد مخدر یک امر جهادگونه است و مبارزه دراین راه یک جهاد با بدی‌های جامعه است و بنابراین مسئولان فرهنگی تفرش مبارزه با مواد مخدر را جدی بگیرند زیرا گسترش اعتیاد از مصادیق جنگ نرم است.

فرماندار تفرش هماهنگی دستگاه‎ها در اجرای طرح کارزار رسانه‌ای را یکی از راه‌های موثر پیشگیری دانست و تصریح کرد: اجرای این طرح در استان و شهرستان‌ها باید توسط دستگاه‌های مربوطه جدی گرفته شود و با نهایت تلاش در تحقق اهداف این طرح همت کنند.

حمیدوند با اشاره به لزوم عدم تشتت دستگاه‎ها برای مبارزه با مواد مخدر گفت: باید از پراکندگی و تشتت بین دستگاه‌ها جلوگیری شود، همکاری و مساعدت دستگاه‌های اجرایی بیشتر شده تا بتوانیم در مبارزه با مواد مخدر برنامه‌ریزی‌های صحیح را اجرایی کنیم.

وی افزود: باید نسبت به سلامت و آینده جامعه اسلامی خود دغدغه داشته باشیم و بخشی از افراد که گرفتار اعتیاد می‌شوند نیازمند توجه ویژه هستند زیرا نگاه تکلیف‌گرایانه در حوزه مبارزه با مواد مخدر دارای اهمیت اساسی است.

فرماندار تفرش نجات یک انسان را نجات جامعه دانست و تصریح کرد: تلاش و همت در راه امنیت اخلاقی و مبارزه با مواد مخدر یک کار خداپسندانه و دارای اجر اخروی است که باید به عنوان یک وظیفه شرعی نگریست.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:27 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان تفرش گفت: با حضور جمعی از خواهران بسیجی در قالب اردوی جهادی یک روزه طرح جمع‌آوری بادام‌های آلوده به آفت زنبور مغز خوار بادام در این شهرستان انجام شد.

منصور کریمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، با بیان این خبر افزود: این طرح با هدف آموزش باغداران شهرستان با مبارزه غیرشیمیایی با آفت زنبور مغزخوار بادام با مشارکت ناحیه مقاومت بسیج شهرستان به صورت نمادین انجام شد.

وی گفت: بادام‌های آلوده به این آفت در این اقدام جمع‌آوری و سوزانده شدند.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان تفرش بیان کرد: آفت زنبور مغزخوار طی سال‌های اخیر خسارت قابل توجهی به محصول بادام شهرستان وارد کرده و بهترین شیوه مبارزه با آن جمع‌آوری و معدوم کردن بادام‌های آلوده به این آفت است

کریمی پاییز را بهترین فرصت برای کاهش خسارت احتمالی سال آینده برای بادام‌کاران عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه زنبور مغزخوار بادام سالانه خسارت زیادی به محصول بادام می‌زند و زمستان را در بادام‌های آلوده بر روی درختان به سر می‌برد، بهترین روش مبارزه، جمع‌آوری و سوزاندن همگانی بادام‌های آلوده است.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان تفرش توضیح داد: زنبور مغزخوار بادام تمام تابستان، پاییز، زمستان و قسمتی از بهار را به صورت لارو در داخل میوه‌های بادام روی درخت می‌گذراند و کمی قبل از شکوفه زدن درختان بادام که معمولا مصادف با فروردین است، لاروها به تدریج تبدیل به شفیره می‌شوند.

وی افزود: زنبورهای نر و ماده مغزخوار بادام که بیشتر در ساعت‌های گرم و آفتابی روز فعال هستند، روی شاخه‌های درخت بادام جفت‌گیری می‌کنند و حشره ماده تخم‌های خود را در داخل میوه بادام می‌گذ

کریمی گفت: حشره کامل این آفت زنبوری است که ماده آن شش تا هشت میلیمتر طول دارد و حشره نر کمی کوچک‌تر و اندازه آن بین چهار تا شش میلیمتر است که در دوره لاروی خود از مغز بادام تغذیه می‌کند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:47 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مواد مخدر

 معاونت پیشگیری بهزیستی استان مرکزی گفت: پیشگیری از مصرف مواد مخدر به ویژه شیشه در ۶ استان کشور به صورت پایلوت اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش،کیانوش امینی عصر امروز در جلسه هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان تفرش اظهار داشت: مواد مخدر شیشه یکی از پر مصرف‌ترین مواد در سطح استان مرکزی است که بیشترین مصرف کنندگان آن زنان و نوجوانان هستند.

وی افزود: اثرات تخریبی شیشه در زمینه‌های اقتصادی اجتماعی و فرهنگی نشانگر عوارض بد این مواد است.

معاونت پیشگیری بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: پیشگیری از مصرف مواد مخدر به خصوص شیشه در 6 استان کشور به صورت پایلوت اجرا می‌شود.

وی از اجرای طرح کارزار رسانه‎ای در استان مرکزی خبر داد و افزود: این طرح با هدف بمباران اطلاعات رسانه‌های استان در پیشگیری از مصرف مواد مخدر از تاریخ 13دی ماه به صورت یک هفته اجرا می‌شود.

معاونت پیشگیری بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: در این طرح بیش از120 ویژه برنامه با هدف پیشگیری از مصرف مواد مخدر و نجات جان فرد که نجات جامعه را در پی دارد اجرایی می‌شود.

امینی خواستار همکاری نهادهای مختلف در این طرح شد و گفت: تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد همانند جمعیت هلال احمر در پیشبرد این امر از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ارائه تبلیغات و رفتارهای پیشگیرانه در گروه‌های مختلف سنی متفاوت است.

وی ظرفیت رسانه در این طرح را موثر دانست و افزود: صدا و سیما یکی از موثرترین نهادهای اجرایی در این کارزار رسانه‌ای است که با پخش کلیپ، تیزر، فیلم کوتاه می‌تواند در فواصل زمانی و مدت مشخص تاثیر بسزایی داشته باشد.

معاونت پیشگیری بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: پخش تراکت، بروشور و پوستر، طراحی لوگو ویژه پیشگیری و نصب در مکان‌های اجرای طرح اجرای تئاتر خیابانی با موضوع مواد مخدر، استفاده از ظرفیت مدارس و دانشگاه‌ها از دیگر عنوان برنامه‌های پیش‌بینی شده در طرح کارزار رسانه‌ای است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:51 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

گندم آبی

 مدیر جهاد کشاورزی تفرش گفت: به دلیل کاهش منابع آبی در این شهرستان، سطح زیرکشت گندم آبی امسال نسبت به سال‌های گذشته، حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است.

علی محبعلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به کشت پاییزی این شهرستان اظهار داشت: محصولات زراعی تفرش شامل 6 هزار هکتار گندم دیم، 850 هکتار گندم آبی، 1100 هکتار جو آبی تاکنون کشت شده است.

وی افزود: برای کشت این مقدار محصول زراعی کشاورزان علاوه بر بذور خود مصرفی، بیش از 38 تن بذور گواهی شده نیز در اختیار کشاورزان قرار داده شد و ارقام مورد کشت کشاورزان، در گندم دیم اغلب رقم سرداری و در گندم آبی بک کراس روشن، اروم، میهن و در جو آبی رقم بهمن و ماکویی کشت شده است.

مدیرجهاد کشاورزی تفرش تصریح کرد: با توجه به بارندگی‌های گذشته تمامی مزارع کشت شده از وضعیت سطح سبز مناسبی برخوردار بوده است.

محبعلی با اشاره به مدیریت مزارع با استفاده از کارشناسان جهادکشاورزی این شهرستان گفت: در راستای مدیریت بهتر مزارع، در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول گندم کارشناسان ناظر به منظور نظارت و راهنمایی کشاورزان و رعایت اصول به‌زراعی در کشت درنظر گرفته شده  است.

وی خاطر نشان کرد: در سال 92 نیز درشهرستان تفرش بیش از 17 هزار تن محصولات زراعی شامل گندم، جو،حبوبات، علوفه، سیر و صیفی‌جات تولید شده که این میزان محصول در 3 هزار 600 هکتار از اراضی آبی و 7هزار و 300 هکتار اراضی دیم کشت شده است.

چاپ این صفحه /http://tafreshcitynews.loxblog.com/post/1233/بیش از ۲ میلیارد ریال برای احداث جاده "ابره‌در" تفرش اختصاص یافت.htm">

تاريخ : برچسب:, | 12:28 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

نصرالله نژاد/مدیرکل راه مرکزی

مدیر‌کل راه‌وشهرسازی استان مرکزی گفت: جاده ابره‌در به سرآبادان با تامین اعتبار ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال از سوی اداره راه و شهرسازی و ۱ میلیارد ریال از طریق مشارکت مردمی به‌زودی احداث می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، مجیدرضا نصرالله‌نژاد عصرامروز در جلسه بررسی پروژه‌های اداره راه‌وشهرسازی شهرستان تفرش با اشاره به ساماندهی مسیرهای روستایی اظهار داشت: امسال 6 مسیر روستایی در شهرستان تفرش به صورت پروژه‌های اولویت‌دار در دست اقدام هستند.

وی افزود: از جمله مسیرهای اولویت‌دار مطرح شده در این شهرستان مسیر روستای ابره‌در به سرآبادان بوده که در دست اقدام هستند تا رفت‌و آمد را برای شهروندان در این نقاط هموار سازد.

مدیر‌کل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: جاده ابره‌در به سرآبادان با اعتبار 1 میلیارد و 600 میلیون ریال از سوی اداره راه و شهرسازی و 1 میلیارد ریال پرداختی از سوی خودیاری اهالی احداث این جاده آغاز می‌شود.

نصرالله‌نژاد با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته در سال آینده گفت: برای سال آینده اعتباری را برای تونل نقره‌ کمره در نظر گرفته‌ شده و 30 درصد از قیر حوزه روستایی در استان مرکزی برای این شهرستان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تونل نقره‌کمره یکی از تونل‌هایی است که به سبب این که در گردنه گیان، شاهد ریزش سنگ و برف هستیم، علیرغم دریافت اعتبار 7میلیارد ریالی به سبب طلب 150 میلیارد ریالی پیمانکار از پروژه، به اتمام نرسیده است.

مدیر‌کل راه و شهرسازی استان مرکزی تصریح کرد: تنها برای سهولت آمد و شد می‌توان با نصب توری در این منطقه از ریزش سنگ جلوگیری کرد چرا که به سبب وجود شیب 14درصدی در جاده قدیم و شیب مجاز 8درصدی امکان استفاه از جاده قدیم برای ساکنان منطقه وجود ندارد.

نصرالله‌نژاد با اشاره به روشنایی این گردنه گفت: به منظور روشنایی در این گردنه با پیمانکار قراردادی بسته و تیرهای چراغ برق نصب شده‌ که اعتبار لازم برای این امر نیز اختصاص یافته است.

وی افزود: از محل اعتبار روکش آسفالت مسیر اراک، فراهان و تفرش، بخشی از روکش آسفالت در محدوده شهرستان تفرش انجام می‌شود و تلاش می‌کنیم با جذب اعتبار لازم راه‌های لازم این شهرستان را آسفالت کنیم که برای این کار بخشی از اعتبار 103 میلیارد ریالی روکش محور اراک _فرمهین _تفرش، برای روکش راه‌های تفرش هزینه می‌شود.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:48 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

بیمه

 مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش گفت: در ۶ ماه نخست امسال یک میلیارد و ۲۴۹ میلیون ریال برای بیمه زنان سرپرست خانواده تحت حمایت این نهاد هزینه شده است.

قاسم مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به زنان سرپرست خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار داشت: ارائه خدمات درمانی به مددجویان تحت حمایت امداد از ابتدای تاسیس این نهاد از مهم‌ترین خدمات به اقشار نیازمند بوده است.

وی افزود: بیشتر زنان سرپرست خانوار از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شده‌اند و حق بیمه و مستمر از طریق امداد به حساب آنها واریز می‌شود.

مدیرکمیته امداد امام‌خمینی(ره) تفرش با اشاره به خدمات درمانی بیماران تحت پوشش گفت: خدمات انجام شده توسط این نهاد کمک به درمان بیماران به ویژه افراد با بیماری صعب‌العلاج  یکی از اقدامات مهم بوده است.

مقدم تصریح کرد:کمیته امداد امام‌خمینی(ره) با ارائه خدمات، آماده خدمت‌رسانی به افراد بی‌بضاعت و محرومان شهرستان تفرش است.

وی با اشاره به دیدگاه‌های اسلامی‌حاکم بر نظام کشور و سفارشات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری افزود: در نظام اسلامی خانواده جایگاه مهمی دارد و زن نیز به‌عنوان جایگاه برتر باید تعریف شود.

مدیرکمیته امداد امام‌خمینی(ره) تفرش خاطرنشان کرد: مهارت‌های تربیتی، رفتاری، اخلاقی و اعتقادی برای بالا بردن سطح فضای خانواده‌ها در حال آموزش است، ضمن اینکه به گونه‌ای برای زنان سرپرست خانوار ایجاد شغل کنیم و خانه‌داری نیز تعریف شغلی داشته باشد.

مقدم تصریح کرد: اهداف کمیته امداد امام خمینی(ره) در راستای خودکفایی و استقلال زنان و خانواده های تحت پوشش کمیته امداد نیازمند عزم عمومی است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:16 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

تخریب منابع طبیعی در حاشیه رودخانه بشار یاسوج

رئیس دادگستری تفرش گفت: اراضی شهرستان تفرش براساس درجه‌بندی واگذار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، رضا میرزایی ظهرامروز در جلسه کمیته حفاظت از اراضی منابع ملی بااشاره بر افزایش امکانات و تمایل ‏مردم به داشتن زمین های کشاورزی در نقاط مختلف اظهار کرد:امروزه تعرض و تخریب اراضی ‏ملی آسان شده اما به لحاظ اهمیت حفظ حقوق بیت المال مسئولین امر باید هوشیاری کافی ‏در حفاظت از اراضی را داشته باشند.‏‏

رئیس دادگستری تفرش افزود: پیشگیری از غصب اراضی ملی یکی از مهمترین وظایف دشتگاه ‏قضائی است و این کمیته در چارچوب قانون و مطابق دستورالعمل با متخلفین برخورد می کند.‏

وی با تصریح کرد: حفظ و حراست از منابع طبیعی و تبیین نقش و جایگاه  با ارزش منابع ‏طبیعی و ارزش ملی دارای اهمیت بوده و مورد تاکید است و اقشار مردم و مسئولان به تبعات بعد از تخریب و تجاوز به منابع ملی ‏باید هوشیار و آگاه باشند.‏

رئیس دادگستری تفرش بااشاره به اهمیت منابع طبیعی گفت: منابع طبیعی سرمایه ارزشمندی است که باید در حمایت ‏از آن و انتقال این سرمایه با ارزش به نسل های بعد تلاش کرد و در این راستا با افراد متخلف و ‏فرصت طلب برخورد جدی و قانونی صورت گیرد.‏

به گفته وی، موضوع حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی باید به یک اراده ملی تبدیل شود و ‏در همین راستا باید با بکارگیری تعامل و همگرایی حداکثری عموم مردم و راهکارهای قانونی، ‏جایگاه واقعی حفاظت از منابع طبیعی را درمیان همه اقشار جامعه تبیین ونهادینه کنیم.‏

وی بااشاره به مصوبات جلسه گفت: دستگاه های زیربط این کمیته از تمام توان خود در گشت های مختلف ‏استفاده کرده و بمنظور اجرای رای قطعی از توان و ظرفیت مراجع قضائی استفاده کنند و نیز اراضی بر اساس درجه بندی واگذار شده و حریم ‏رودخانه ها نیز حفظ گردد.‏

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:10 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس جمعیت هلال احمر تفرش از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان خبر داد.

 خبرگزاری فارس: انعقاد تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین هلال احمر و تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفرش

مجید حسین‌جمال امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: با انعقاد این تفاهم‌نامه همکاری 180 نفر از مستمری ‌بگیران بیمه بیکاری تفرش آموزش‌های امداد و کمک‌های اولیه را فرا خواهند گرفت.

وی تصریح کرد: این افراد در قالب گروه‌های 30 نفره با شرکت در دوره‌های آموزشی، امداد و نجات و کمک‌های اولیه را فرا گرفته و در صورت موفقیت در آزمون گواهی‌نامه دریافت خواهند کرد.

رئیس جمعیت هلال احمر تفرش در بخش دیگری از سخنان خود از سفر کاروان سلامت و امید به این شهرستان خبر داد و بیان داشت: کاروان سلامت و امید چهار بهمن ماه سال جاری به شهر تفرش سفر خواهد کرد.

حسین‌جمال هدف از اجرای طرح سلامت و امید را اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در موضوع آموزش و پیشگیری از بیماری‌ها با تکیه بر مشارکت‌های مردمی دانست و ادامه داد: در این کاروان در حوزه‌های پیشگیری و آموزش در حوزه‌های سلامت به صورت رایگان با کمک خیران به مردم خدمت‌رسانی می‌شود.

وی بیان کرد: ارائه خدمات پزشکی، برگزاری مراسم تجلیل از خیرین، طبخ غذا به نفع نیازمندان، برگزاری مسابقات فرهنگی، برپایی ایستگاه‌ها و چادرهای سلامت، اجرای طرح غربال‌گری، ارائه مشاوره‌های تغذیه و... از برنامه‌های مهم پیش‌بینی شده به مناسبت سفر کاروان سلامت و امید به تفرش است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:45 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مخابرات

مدیر عامل شرکت مخابرات استان مرکزی از اجرای طرح توسعه شبکه کابلی در شهرستان ‏تفرش ‏خبر داد.

مسعود مشیدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در تفرش، بااشاره به نصب سوئیچ های تلفن در استان مرکزی و ظهرستان تفرش اظهار داشت: از ابتدای سال در استان ‏مرکزی نصب سوییچ های تلفن آغاز شد که در شهرستان تفرش نیز 3 دستگاه ‏به این موضوع اختصاص داده شده است.‏

وی افزود: تاکنون در پدافند غیرعامل با کوچک کردن سوئیچ‌ها توانستیم در تولید ‏سوییچ خودکفا شویم و با همکاری استانداری مرکزی 3 برنامه جدید در دست ‏اقدام است.‏

مدیرعامل شرکت مخابرات استان مرکزی نیروهای جوان و نخبه را مهمترین ‏سرمایه های کشور دانست و گفت: تخصص جوانان ایران و فعالیت‌های دانش ‏بنیان توسط این جوانان سبب شده در این شرکت بسیاری از تحریم ها را دور ‏بزنیم و در مخابرات به خودکفایی لازم دست بیابیم.‏

مشیدی تصریح کرد: از ابتدای سال 400 میلیارد ریال در پروژه‌های مربوط به این حوزه در سطح استان مرکزی سرمایه‌گذاری شده و طرح‌ها تا دهه مبارک فجر به بهره برداری می‌رسد.‏

وی افزود: توسعه شبکه تلفن در تفرش در 6کیلومتر در حال اجراست که این ‏طرح اعتباری بیش از 15 میلیارد ریال بودجه به خود اختصاص داده ‏است.‏

مدیرعامل شرکت مخابرات استان سرویس‌رسانی مناسب در شهرها را یک ‏وظیفه دانست و گفت: استفاده از به‌روزترین تکنولوژی‌ها در توسعه شبکه کابلی و ‏ایجاد زیرساخت های مناسب با تامین امکانات کابلی از مهمترین خدمات شرکت ‏مخابرات است.‏

مشیدی خاطرنشان کرد: نصب دکل در روستای محمد آباد با تامین امکانات و ‏تهیه تجهیزات شبکه در حوزه فناوری دیتا بررسی و در دستور کار قرار می‌گیرد.‏

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:16 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مراتع بیابان زدایی گلستان

مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش گفت: عملیات بیولوژیک در قالب کپه کاری در سطح ۲۳۲ هکتار زمین اراضی شهرستان تفرش انجام می‌شود.

مجتبی مومن در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به اجرای عملیات بیولوژیک اظهار کرد: عملیات بیولوژیک در قالب کپه کاری در سطح 232 هکتار زمین اراضی شهرستان تفرش انجام می‌شود.

وی افزود: با توجه به اثرات مشخص شده پروژه بیولوژیک که در طرح‌های مطالعاتی و پروژه مذکور در سطح 3 فقره طرح آبخیزداری که شامل حوزه‌های آبخیز کهلو، حوزه فرسمانه در حوزه شهری 2 تفرش انجام شده است.

مدیراداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش تصریح کرد: عملیات بیولوژیکی گونه‌های وسیعی از عملیات اجرایی را در خود جای داده که در عرصه‌های طبیعی اجرایی می‌شوند این عملیات برای تثبیت نیاز به مراقبت‌های ویژه‌‌ای دارد.

مومن با اشاره به ضرورت عملیات کپه کاری گفت: با در نظر گرفتن فرسایش خاک و سیر قهقرایی پوشش گیاهی برای بازگرداندن و اصلاح مراتع روش‌هایی از جمله کپه کاری برای تولید علوفه، تقویت پوشش گیاهی، حفظ آب و خاک امری بسیار مهم است.

وی افزود: به دلیل چرای بیش از حد ودائمی یکسری حیوانات بسیاری از گیاهان در حال انقراض بوده ودیگر در مراتع این گیاهان دیده نمی‌شوند ولی با این عملیات ما می‌توانیم گونه‌های در حال انقراض را حفاظت کنیم.

مدیراداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تفرش تصریح کرد: برای اجرای این پروژه مبلغ 210 میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی محقق می‌شود.

مومن با اشاره به همکاری مسئولان گفت: با مشارکت مردم و مساعت مسئولان برای تأمین اعتبار مورد نیاز برای اینکه مراتع بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم تا بهره‌برداران و آبخیزداران بتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:35 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

هلال احمر

 مدیر جمعیت هلال احمر تفرش گفت: به مناسبت هفته فرهنگی هلال احمر این شهرستان ۳ ایستگاه سنجش سلامت را در دستور کار قرار داده است.

مجید حسین‌جمال در گفت‌وگو باخبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به برنامه‌های هلال احمر به مناسبت هفته فرهنگی تفرش اظهار کرد: به مناسبت هفته فرهنگی برنامه‌های متنوعی در این شهرستان اجرا شده که جمعیت هلال احمر نیز برنامه‌هایی از جمله 3 ایستگاه سنجش سلامت را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: این ایستگاه‌ها کارسنجش فشار خون شهروندان، عضوگیری برای جمعیت هلال احمر، افتتاح نمایشگاه تجهیزات امدادی، تجلیل از خیران جمعیت هلال احمر را بر عهده دارند.

مدیر جمعیت هلال احمر تفرش با اشاره به دیگر برنامه‌ها گفت: ایستگاه آموزش کمک‌های اولیه و ایمنی برای تمام افراد، برگزاری مسابقات در بین امدادگران و برگزاری مسابقه چادر زنی از جمله این برنامه‌ها است.

حسین‌جمال تصریح کرد: دوره آموزشی امداد و کمک‌های اولیه برای دانشجویان تفرشی نیز برگزار می‌شود که 60 دانشجو خانم و آقا در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند.

وی افزود: خدمت‌رسانی به مردم بزرگ‌ترین افتخار برای جوانان جمعیت هلال احمر بوده که با ایثار و از خودگذشتگی در هر شرایطی مأموریت خود را به بهترین نحو انجام می‌دهند. 

مدیر جمعیت هلال احمر تفرش با اشاره به ضروری بودن آموزش گفت: آموزش در جمعیت هلال احمر بسیار ضروری بوده و این جمعیت می‌تواند عموم جامعه را با آموزش صحیح در برابر خطرها به هنگام وقوع بلایای طبیعی آشنا نماید. 

حسین‌جمال تصریح کرد: تربیت امدادگران و آموزش افراد برای مقابله با حوادث و اتفاقات احتمالی از وظایف مهم این جمعیت است.

وی افزود: این دوره آموزشی در 3 مقطع مقدماتی و تکمیلی برگزار می‌شود که دوره مقدماتی 2 مرحله و دوره تکمیلی آن یک مرحله است.

مدیر جمعیت هلال احمر تفرش با اشاره به موفقیت در این‌دوره‌ها گفت: افرادی که در این دوره موفق شوند در دوره‌های تخصصی امداد و نجات مانند امداد کوهستان، جاده، آوار و سیلاب نیز شرکت می‌کنند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:31 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

کمیته امداد

 مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش گفت: خیران تفرش در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۴ میلیارد و ۱۸۴ میلیون ریال به این نهاد کمک کردند.

قاسم مقدم در‌گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به اینکه خیران در راستای ارائه خدمات به مددجویان این نهاد تاکنون گام‌های تاثیرگذاری را برداشته‌اند و توانسته‌اند مشکلات این بخش را مرتفع کنند اظهار کرد: این کمک ها توسط خیران به 2 صورت نقدی و غیر نقدی به کمیته امداد داده در راستای کمک به نیازمندان ارائه می شود.

وی افزود: این کمک‌ها شامل فطریه، کفاره، زکات، حج فقرا، جهیزیه، ایتام، طرح برکت بوده که این وجوه به افراد نیازمند و مددجویان این بخش در راستای رفع مشکلات این افراد داده می شود.

مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش تصریح کرد: محور اصلی فعالیت‌های این نهاد مردم بوده و  این نهاد به این سبب نسبت به نهادهای دیگر برتری دارد که یک نهاد مردمی است و براساس منویات مقام معظم رهبری دارای جایگاه ویژه ای است.

مقدم با اشاره به اینکه وحدت مردم یکی از ارکان و پایه‌های کمیته امداد امام خمینی(ره) بوده گفت: خدمت در این نهاد باید با خلوص نیت و بدون تزویر و ریا باشد و مردم و خیران نیز در راستای موازین اسلامی به نیازمندان کمک کنند.

وی افزود: این نهاد با استفاده ازظرفیت‌های‌موجود در تشکل‌های مردمی‌و خیران برای شناسایی و خدمت رسانی بهتر به نیازمندان استفاده می‌کند و تاکنون در تحقق این مهم به خوبی گام برداشته است.

مدیرکمیته امدادامام خمینی(ره) تفرش با اشاره به این‌که کمک‌کردن به نیازمندان باید در بین مردم فرهنگ‌سازی شود گفت: در راستای هفته فرهنگی درتفرش باید تلاش شود با همکاری مسئولان، مردم و خیران مشکلات خانواده های نیازمند برطرف شود.

مقدم با اشاره به اینکه خداوند تکالیف اجتماعی را بر عهده ما نهاده که کمک به نیازمندان نیز مهم بوده گفت: مردم و نظام اسلامی نبایند نسبت به این مهم بی توجه باشند و باید آبروی نیازمندان نیز در این کمک ها محفوظ بماند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:13 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

 استاندار استان مرکزی گفت: هدف از سفر به شهرستان تفرش ارتقای وضعیت اجتماعی و فرهنگی این منطقه است.

محمد حسین مقیمی، روز سه شنبه در حاشیه هفته فرهنگی تفرش و در جمع خبرنگاران با اشاره به هدف از سفر به تفرش و برگزاری هفته فرهنگی در این شهرستان گفت: برای دستیابی به این مهم شناسایی مسایل و مشکلات این شهرستان ضرری است.

وی با اشاره به اینکه در بخش های مختلف نیازمند بررسی و برنامه ریزی برای شناسایی مشکلات هستیم، افزود: رفع مشکلات فرهنگی و تامین فضای مورد نیاز در تفرش در اولویت برنامه ها قرار گیرد.  

استاندار استان مرکزی با تاکید بر ضرورت پرداخت نیم درصد حق کتابخانه ها توسط شهرداری ها گفت: کتابخانه ها به دلیل نداشتن ردیف بودجه ای به نیم درصد حق خود نیازمند بوده و پرداخت آن توسط شهرداری ها به صورت ماهیانه مورد تاکید است.

وی ادامه داد: شهرداری ها باید حق کتابخانه ها را پرداخت و حتی در شهرهای بادرآمد بیشتر  بیش از نیم درصد پرداخت شود.

مقیمی با تاکید بر توسعه راه های استان بعنوان اولویت فعالیت های عمرانی گفت: بجز راه های اصلی که از قبل وجود داشته مابقی جاده ها فرعی و روستایی و نیازمند توسعه و اصلاح هستند.

این مقام ارشد استان با بیان اینکه اشتغالزایی از دیگر مسایل مرود بحث و بسیار مهم است، گفت: با استفاده از ظرفیت صنعتی و افزایش فعالیت های صنایع دستی می توانیم گام موثری در مسیر اشتغالزایی برداریم.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی گفت: سند فرهنگی استان با ۶۵۴ عنوان مصوب شده است.

به گزارش مهر شکر الله حسن بیگی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری با دستور استاندار مسایل فرهنگی و اجتماعی در دستور کار دفتر امور اجتماعی قرار گرفته است، گفت: برای ساماندهی مسایل فرهنگی جلسات بسیاری برگزار و سند توسعه فرهنگی استان در ۲۱ تیر ۹۳ تصویب شده است.

وی با اشاره به اینکه این سند با ۶۵۴ عنوان از اول مرداد ۹۳ تا اول مرداد ۶۴ به عنوان نقشه فرهنگی استان تدوین شده افزود: برای ۲۶ دستگاه و نهاد متولی فرهنگ تصمیم گیری و تفاهم نامه های امضا شده است.

وی تمرکز زدایی و معطوف کردن نگاه به شهرستان ها، ارتقاء هویت اسلامی و ایرانی، انجام ملی و بالابردن مشارکت اجتماعی و مسئولیت پذیری بین مردم و بزرگداشت و نکوداشت مفاخر زا از اهدف این سند عنوان کرد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:33 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس جمعیت هلال احمر تفرش از برپایی سه ایستگاه سنجش سلامت در این شهرستان خبر داد.

خبرگزاری فارس: برپایی 3 ایستگاه سنجش سلامت در تفرش

مجید حسین‌جمال در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: همزمان با هفته فرهنگی تفرش برنامه‌های متنوعی توسط دستگاه‌های مختلف در این شهرستان اجرا می‌شود که جمعیت هلال احمر نیز برنامه‌های ویژه‌ای را در دستور کار قرار داده است.

وی تصریح کرد: برپایی ایستگاه سلامت در سه نقطه شهری به منظور سنجش فشار خون و تست قند شهروندان، عضوگیری جمعیت هلال احمر، آموزش امداد و کمک‌های اولیه به علاقمندان، افتتاح نمایشگاه تجهیزات امدادی، تجلیل از خیرین جمعیت هلال احمر، برپایی ایستگاه‌های صلواتی و... بخشی از این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

رئیس جمعیت هلال احمر تفرش برپایی ایستگاه آموزش کمک‌های اولیه و ایمنی برای آحاد مردم به صورت چهره به چهره با پخش بروشور و سی‌دی آموزشی و صعود و فرود امدادی از ارتفاع همزمان با همایش پیاده‌روی خانوادگی، برگزاری مسابقات طناب‌کشی در بین امدادگران و  برگزاری مسابقه چادرزنی را از دیگر برنامه‌های این جمعیت در هفته فرهنگی عنوان کرد.

جمال در ادامه از آغاز دوره‌های آموزشی امداد و کمک‌های اولیه ویژه دانشجویان دانشگاه تفرش خبر داد و گفت: 60 نفر از دانشجویان خواهر و برادر دانشگاه تفرش زیر پوشش این آموزش‌ها قرار خواهند گرفت.

وی تصریح کرد: این دوره آموزشی در سه مقطع مقدماتی و تکمیلی برگزار می‌شود که شامل دو دوره مقدماتی و یک دوره تکمیلی است و کسانی که این دوره‌ها را با موفقیت پشت سر بگذارند می‌توانند در دوره‌های تخصصی‌تر امداد و نجات از جمله امداد کوهستان، جاده، آوار، سیلاب و... شرکت کنند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 1:0 | نویسنده : میثم اله وردی |


پایگاه خبری تفرش:

استاندار استان مرکزی نیز در این آیین گفت: تقویت زیرساخت های آموزشی و تربیتی به عنوان سرمایه اصلی برنامه های توسعه کشور نیازمند مساعدت آحاد جامعه به خصوص خیرین مدرسه ساز است.



«محمد حسین مقیمی» افزود: فرایند تعلیم و تربیت تنها وابسته به عوامل نرم افزاری نیست و بهسازی کیفیت فضا های آموزشی در موفقیت آن، نقش محوری دارد.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه سازی از مصادیق بارز عمل صالح است که سرمایه گذاری در آن از خالصانه ترین سرمایه گذاری ها است.

نماینده دولت تدبیر و امید در استان مرکزی خاطرنشان کرد: خیرین مدرسه ساز انسان های بزرگی هستند که گام های مهم و موثری را در ساخت فضاهای آموزشی و کمک به دولت در این زمینه برمی دارند و همواره با این اقدام پسندیده خود افراد بیشتری را برای همکاری و مشارکت در این زمینه ترغیب می کنند.

در این آیین از مدرسه حاج مصطفی حاج حسنی که در زمینی به مساحت سه هزار و 400 متر مربع ساخته شده است به بهره برداری رسید و از خانواده مرحوم حاج حسنی نیز تقدیر شد.

این آیین به مناسبت هفته فرهنگی تفرش از سری برنامه های هفته فرهنگی شهرستانهای استان مرکزی که 17 تا 23 آبان با 300 برنامه مختلف در حال برگزار است، اجرا شد.

مشارکت شهروندان در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مهمترین مولفه و بازخورد اجرای هفته فرهنگی تفرش عنوان شده و قرار است

تفرش قدیم از دو منطقه فم و طرخوران تشکیل شده بود و هم اینک نیز حول همین دو منطقه بسط و گسترش یافته و به لحاظ آب و هوای مناسب ، مردم میهمان نواز و جاذبه های فرهنگی،تاریخی، هنری و علمی متعدد هر ساله پذیرای انبوه مسافران از اقصی نقاط ایران می باشد.

این شهرستان دارای یک بخش و چهار دهستان است که مساحتی حدود دو هزار و 792 کیلومتر مربع را شامل می شود و حدود 50 هزار نفر جمعیت دارد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:40 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی از برگزاری دومین هفته فرهنگی استان در تفرش خبر داد. خبرگزاری فارس: برگزاری دومین هفته فرهنگی استان مرکزی در تفرش

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک غلامرضا فتح‌آبادی ظهر امروز در حاشیه نشست بررسی برنامه‌های هفته فرهنگی استان جمع خبرنگاران اظهار داشت: دومین هفته فرهنگی 17 آبان ماه به مدت یک هفته در شهرستان تفرش برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: بیش از 375 برنامه در هفته فرهنگی پیش‌بینی و اجرا می‌شود که اهدای جهیزیه، اعزام به مشهد مقدس و قم برای افراد زیر پوشش کمیته امداد، برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات، هم‌نوازی و تعزیه، برگزاری همایش خیرین مدرسه‌ساز، افتتاح اداره کل میراث فرهنگی شهرستان تفرش، تجلیل از افراد شاخص و نخبگان کشوری، همایش تجلیل از مفاخر و پیشکسوتان تعزیه، نمایشگاه تجهیزات تعزیه، برگزاری برنامه و بازی بومی و محلی و... بخشی از این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: در 20 آبان نیز دو جلسه کارگروه اجتماعی فرهنگی استان با حضور استاندار و میهمانان فرهنگی استان برگزار خواهد شد.

فتح‌آبادی از برگزاری 40 جلسه کارشناسی برای پیشبرد برنامه‌های فرهنگی هفته فرهنگی تفرش خبر داد و افزود: هفته اول فرهنگی استان در شهرستان زرندیه و با 260 برنامه پیش‌بینی شده اجرا شد.

وی گفت: برگزاری هفته فرهنگی یکی از برنامه‌های سند توسعه استان است که در راستای همسو کردن برنامه‌های فرهنگی دستگاه‌های اجرایی و شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی افزود: در برگزاری برنامه‌های هفته فرهنگی به دنبال تمرکززدایی در عرصه توسعه فرهنگی استان و مشارکت تمام دستگاه‌های اجرایی نقاط مختلف استان در توسعه فرهنگی هستیم.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی برنامه محوری کردن دستگاه‌ها را از دیگر برنامه‌ها و اهداف هفته فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: با اجرای این برنامه‌ها تلاش می‌شود فعالیت دستگاه‌ها همسو شده و از انجام کارهای سلیقه‌ای و هزینه‌بر پرهیز شود.

فتح‌آبادی افزود: یکی از رویکردهای مثبت برگزاری هفته فرهنگی شناسایی ظرفیت‌های مغفول در شهرستان‌ها و مفاخر و پتانسیل‌های شهرستان‌ها به عنوان سرمایه فرهنگی و افزایش نشاط اجتماعی که از جمله سیاست‌های دولت است، می‌باشد که در تلاش هستیم با برنامه‌های فرهنگی انسجام اجتماعی و همگرایی را در شهرستان‌ها و استان ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه کارکرد پنهان برنامه‌های فرهنگی تقویت همگرایی مناطق نسبت به مرکز است خاطرنشان کرد: بالا بردن مشارکت در عرصه فرهنگی از دیگر اهداف برگزاری برنامه‌های فرهنگی است که به دنبال این هستیم که مردم در صحنه توسعه فرهنگی قرار گیرند و نقش مردم در مشارکت و توسعه فرهنگی افزایش یابد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با اشاره به اینکه حوزه اجتماعی فرهنگی کشور دولتی است و بسیاری از آسیب‌ها به این حوزه ناشی از دولتی بودن است، تاکید کرد: اگر این حوزه به مردم واگذار شود و دولت نقش سیاست‌گذاری را داشته باشد، خروجی خوبی خواهیم داشت.

فتح‌آبادی اظهار کرد: در تصویب سند توسعه سه جلسه در کارگروه امور اجتماعی برگزار شده و در نهایت در 24 تیر ماه به تصویب رسیده است و از اول مرداد ماه به مدت یک سال در استان اجرایی خواهد شد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: اولویت‌های زیادی از جمله ساماندهی مناسبت‌ها، تقویت نیروی انسانی فعال، افزایش نقش فرهنگ عمومی و شورای فرهنگی عمومی، هماهنگی و کمک به تحقق برنامه‌های فرهنگی دستگاه‌های اجرایی، برگزاری هفته فرهنگی و ساماندهی پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی در سند دیده شده است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:46 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

 همزمان با ایام محرم و عاشواری حسینی آیین های سنتی عزاداری در نقاط مختلف استان مرکزی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، همزمان با ماه محرم و ایام شهادت سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش مردم مومن و عاشقان دو دوستداران حضرت ابا عبدالله الحسین در این استان به برگزار برنامه های و مجالس عزاداری در نقاط مختلف می پردازند.

بسیاری از این عزاداری های سنتی که با حضور گسترده عاشقان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام برگزار می شود، ثبت آثار معنوی شده است.

چاپ این صفحه

ادامه مطلب
تاريخ : برچسب:, | 13:47 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

آب تفرش 2

خبرگزاری تسنیم: طرح آبرسانی از چشمه هفتیان تفرش که از سال ۸۸ آغاز، پس از وقفه‌ای طولانی در سال ۹۴ از سر گرفته می‌شود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، عملیات اجرایی این طرح به طور رسمی در سال 1389 آغاز شد و پس از عملی شدن به‌مدت 2 سال بدلیل مشکلات مالی تعطیل شد.

با توجه به تامین آب روستاها از چشمه‌ها و کمبود آب شرب در شهر تفرش و دانشگاه آزاد به ویژه در فصل تابستان اجرای این پروژه جهت تامین آب مورد نیاز در راستای افق طرح با توجه به افزایش جمعیت شهری و روستایی طی 20 سال آینده در این مناطق ضروری است.

چشمه هفتیان در روستای هفتان واقع شده است و به عنوان منبع تامین آب روستاهای مسیر و شهر تفرش و کشاورزی منطقه است.
طول کل خط مسیر لوله 168 کیلومتر است و 28 مخزن اصلی و فرعی آبرسانی به شهر و روستاهای تفرش را به عهده دارند.

دبی چشمه هفتیان 450 لیتر در ثانیه است و میزان آب انتقالی 150 لیتر در ثانیه است.

 

با افتتاح این طرح 13هزار و 914 نفر در شهر تفرش و 40 روستا از نعمت آب شرب مناسب بهره مند می‌شوند، امسال از محل اعتبارات ملی به این طرح 132 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به آغاز مجدد طرح آبرسانی گفت: از ابتدای سال 94 این طرح به‌صورت فاینانس اجرایی شده که نیمی از هزینه‌ها توسط دولت و نیم دیگر توسط پیمانکار تامین می‌شود.

نورالدین بازگیر افزود: کمبود اعتبار از مهمترین مشکلات این طرح است که امسال اعتبار قابل توجهی به آن اختصاص داده شده است.

فرماندار تفرش نیز با قول مساعد درباره بررسی مشکلات تصریح کرد: کلیه ادارات و نهادها هماهنگی‌های لازم انجام شده و کوچکترین مشکل پیگیری و رفع می‌شود.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:17 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

حفاظت منابع طبیعی

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش گفت: سند ارتقای فرهنگ منابع طبیعی در راستای حفظ این منابع در تفرش تدوین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، مجتبی مومن ظهر امروز در کمیته ارتقای فرهنگ منابع طبیعی  و محیط زیست با اشاره به اینکه مهم‌ترین هدف در ارتقای فرهنگ زیست محیطی افراد جامعه ایجاد شناخت در مورد اهمیت تعامل انسان با محیط زیست و تأثیر عملکرد وی به صورت منفی یا مثبت بر محیط بوده اظهار کرد: تدوین این سند در راستای توسعه و حفظ این مهم و انتقال آن به نسل های بعد بوده که به زودی و بعد از تدوین برای تصویب نهایی به استان ارسال می‌شود.

وی افزود: رکن اصلی در آموزش افراد ایجاد توانمندی در آنان در راستای تصمیم گیری صحیح، تغییر رفتار و عملکرد و استفاده بهینه از منابع بوده که با افزایش آگاهی مردم جامعه در مور محیط زیست می توان در تحقق این مهم گام‌های تاثیرگذاری را برداشت.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش تصریح کرد: در راستای آموزش افراد جامعه در مورد پیشگیری از تخریب محیط زیست باید نیاز افراد در ارتباط با ارتقای فرهنگ زیست محیطی در سنین و گروه های مختلف جامعه تعیین و با برنامه‌ریزی منظم و بر مبنای اولویت نیازها در ایجاد شناخت، تغییر در نگرش و ایجاد عملکرد صحیح  در جامعه انجام شود.

مومن با اشاره به اینکه منابع طبیعی باید برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود گفت: یکی از مهم‌ترین مباحث در منابع طبیعی میزان مشارکت و استفاده از ظرفیت جامعه انسانی در راستای ارتقای فرهنگ منابع طبیعی بوده که با این هدف پیش‌نویس سند ارتقای فرهنگ منابع طبیعی در این شهرستان تدوین شده است.

وی افزود: ارتقای فرهنگ عمومی سبب افزایش حفاظت بیشتر از منابع طبیعی و جنگل‌ها شده و این مهم نیاز به فرهنگ سازی دارد و نیز مهم‌ترین هدف در منابع طبیعی آشنا کردن مردم با این مهم است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش تصریح کرد: برای گسترش فرهنگ زیست محیطی، گنجاندن مسائل مربوط به محیط زیست در برنامه آموزش قبل از دبستان، کتب درسی، برنامه های فرهنگی و اجتماعی برای شهروندان می تواند بسیار مهم و تاثیرگذار باشد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:33 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس حفاظت محیط زیست تفرش گفت: با اقدامات و تصمیمات صورت گرفته در راستای حفظ این شهرستان از آلودگی، در حال حاضر شهرستان تفرش هیچ‌گونه صنعت آلاینده‌ای ندارد.

رضا میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی با تأکید بر اینکه شهرستان تفرش به واسطه نبود کارخانه آلاینده، شهرستانی پاک به شمار می‌رود، گفت: خوشبختانه به دلیل فاصله‌ای که شهرستان با مرکز استان و کویر میقان دارد تحت تأثیر ریزگردهای این مناطق نیز قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: البته در مواردی که ریزگردهای خارجی داشته باشیم و درگیر شدن کلیه مناطق کشور را در پی داشته باشد، تفرش نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود اما، از نظر صنایع آلاینده، شهرستانی پاک بشمار می‌رویم.

میرزایی با اشاره به پسماند شرکت‌های فعال در شهرستان گفت: یکی از این شرکت‌ها شرکت تولیدکننده کارتن از ضایعات کارتن است، این تولیدات پسماندهایی را ایجاد می‌کند که قدری چالش‌آفرین بود و پلاستیک‌هایی که قابلیت تجزیه شدن ندارند، مانند نوارچسب‌هایی که به سطح کارتن نصب می‌کنند مشکلاتی را ایجاد می‌کرد که با اقداماتی اثرات زیست محیطی آن را کاهش دادیم.

وی اضافه کرد: اجازه دفن پسماندهای این شرکت در داخل شهرستان داده نشده و پسماندها به شرکت‌های فرآوری پسماند در داخل استان و یا استان‌های مجاور ارسال می‌شود که با انجام اقداماتی یا به پیل سوختی تبدیل می‌شوند و یا برای کاربری مجدد استفاده شده ‌یا دفن اصولی آنها انجام می‌گیرد.

رئیس محیط زیست تفرش با اشاره به اینکه بحث پساب برخی شرکت‌ها نیز در شهرستان مطرح بود، گفت: در حال حاضر این شرکت‌های تولیدکننده پساب نیز به دلیل مشکلات اقتصادی تعطیل هستند و به این ترتیب درصد فعالیت صنایع آلاینده در شهرستان در حدود صفر است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:28 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: صنعت و فعالیت صنعتی هیچگونه منافاتی با حفظ محیط زیست ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مرکزی، بختیار در کارگروه آمایش و محیط زیست استان که در استانداری مرکزی برگزار شد اظهار کرد: متأسفانه بیان یکسری از مسائل غیر کارشناسی در خصوص صنعت و محیط زیست باعث ایجاد ذهنیت وجود منافات بین صنعت و محیط زیست شده است.

وی با بیان اینکه تمامی مجوزهایی که صادر می‌شود با تأیید محیط زیست صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه با تبلیغات سوئی که در سال‌های اخیر در این زمینه صورت گرفته بسیاری از سرمایه‌گذاران از این حیطه گریزان شده‌اند.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از اشتغال استان در حوزه صنعت ایجاد می‌شود، بیان کرد: در صورتی که واحدهای صنعتی جدید ایجاد نشوند، نمی‌توان پاسخگوی متقاضیان جویای کار بود.

به گزارش ایسنا، حمیدوند فرماندار تفرش نیز گفت: این شهرستان به دلیل داشتن آب و هوا و فضای سبز مناسب پتانسیل های خوبی برای توسعه گردشگری دارد.

وی با بیان اینکه تفرش به دلیل برخورداری از منابع طبیعی، چشمه‌سارهای مختلف و گونه‌های طبیعی، بعد از محلات در جایگاه دوم گردشگری استان قرار دارد، ادامه داد: در صورتی که توسعه گردشگری این شهرستان در راستای ایجاد اشتغال باشد از آن حمایت می‌کنیم.

حمیدوند با اشاره به اینکه معادن موجود در این شهرستان گرچه برای ساکنان روستاهای این شهرستان اشتغال ایجاد کرده، ولی به این واسطه صدماتی زیادی به زیرساخت‌های شهرستان وارد شده است.

طرح جامع گردشگری شهرستان‌ها تاکنون عملیاتی نشده است

به گزارش ایسنا، حسینی مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی نیز گفت: از سال 84 طرح جامع گردشگری برای تمامی شهرستان‌های استان تهیه شده ولی تا به امروز این طرح اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در اطراف اراک واحدهای صنعتی مختلف مستقر هستند از سوی دولت احداث شش منطقه گردشگری مصوب شده است.

حسینی اضافه کرد: با توجه به اینکه شهرستان تفرش داری گیاهان داروی فراوانی است، احداث باغ گیاه شناسی در این منطقه ضروری است.

وی ادامه داد: در کنار این مهم احداث باغ گل و پرندگان نیز می تواند در جذب توریست و رونق گردشگری در منطقه مد نظر قرار گیرد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

انصاری محیط زیست مرکزی

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: در رابطه با گردشگری شهرستان تفرش قرار شد سازمان میراث فرهنگی برای هر شهرستان یک شاخصه گردشگری و طبیعت‌گردی مشخص کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، امیر انصاری عصر امروز در در جلسه آمایش محیط زیست استان مرکزی با اشاره به مطرح بودن اولویت‌های زیست محیطی در کشور اظهار کرد: یک ارزیابی در مورد وضعیت زیست محیطی شهرستان ها انجام شد که در این ارزیابی 12 شاخص برای هر شهرستان در نظر گرفتیم.

وی افزود: این 12 شاخص شامل بحث‌های آلودگی هوا، آلودگی آب، آلودگی خاک، مدیریت سبز، تخلفات شکار و صید و سایر شاخص‌های محیط زیستی بودند که در این ارزیابی در نهایت شهرستان‌ها وضعیت مناسبی نداشته و تصمیم به ایجاد کارگروه آمایش درباره هر شهرستان گرفتیم.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: بر این اساس به دستور استاندار کمیته‌هایی در کارگروه آمایش تشکیل می‌شود که در هر جلسه کارگروه آمایش یک شهرستان را داریم که با حضور فرمانداران شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

انصاری با اشاره به سند ارتقای وضعیت محیط زیستی گفت: در این کارگروه ها مباحث زیست محیطی مطرح شده و با حضور روسای ادارات محیط زیست شهرستان‌ها، درخواست‌های محیط زیست مصوب می‌شود که در نهایت سند ارتقای وضعیت محیط زیستی شهرستان‌ها تهیه شده و تسلیم شورای برنامه ریزی استان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در آستانه برنامه ششم توسعه هستیم افزود: ما انتظار داریم اعضای جلسه مباحث را جدی بگیرند تا شاهد ارتقا جایگاه محیط زیست استان باشیم.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با اشاره به تشکیل این کارگروه درمورد شهرستان تفرش تصریح کرد: درخواست‌های محیط زیست شهرستان تفرش در این جلسه بررسی شد که مصوب شد طرح جامع مدیریت پسماند سریعتر در شهرستان بررسی شده و تصفیه‎خانه آب شرب تفرش ارتقا یابد، همینطور تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی تفرش و محل دفن پسماند های شهرک بررسی شده و نسبت به حل مشکل ایجاد شده از این پسماند ها اقدام شود.

انصاری با اشاره به گردشگری تفرش گفت: در رابطه با گردشگری شهرستان تفرش قرار شد سازمان میراث فرهنگی برای یک شهرستان یک شاخصه گردشگری و طبیعت گردی مشخص کند.

وی افزود: طرح جامع مدیریت منطقه بازرجان تهیه می شود و ارتقا منطقه تفرش از شکار ممنوع به منطقه حفاظت شده در دستور کار جلسه قرار می گیرید، افزایش اعتبارات و نیروهای لازم به محیط بانان بررسی می‌شود.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مسولین شاهد ارتقای زیست محیطی درحوزه شهرستان تفرش و سایر شهرستانها باشیم.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:6 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس جمعیت هلال‌احمر تفرش از برگزاری دوره آموزش تخصصی حمایت روانی در حوادث و بلایای طبیعی در این شهرستان خبر داد.

 خبرگزاری فارس: برگزاری دوره آموزش تخصصی حمایت روانی در حوادث و بلایای طبیعی در تفرش

مجید‌حسین ‌جمال در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این دوره آموزشی آبان ماه امسال با حضور 30 نفر از امدادگران برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون دو دوره عمومی نجات، دو دوره عمومی امداد و یک دوره تخصصی امداد جاده‌ای با حضور 90 نفر از امدادگران در این جمعیت برگزار شده است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر تفرش گفت: تا پایان سال جاری نیز سه دوره آموزشی برگزار خواهد شد که دوره آموزش تخصصی پیش بیمارستانی امدادگران، دوره تخصصی ارتفاع و دوره تخصصی برف و کولاک از جمله این کلاس‌ها به شمار می‌رود.

جمال اظهار کرد: در حال حاضر تعداد تیم‌های آماده امدادی این جمعیت 10 تیم امدادی است که با اولویت امداد جاده‌ای و امداد کوهستان آماده‌سازی شده‌اند.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی برگزاری دوره تخصصی نجات در حوادث ترافیکی، برگزاری مانور امداد و نجات در تصادفات جاده‌ای، برگزاری نشست هم‌اندیشی اعضای جمعیت هلال احمر، برگزاری مانور لحظه صفر، ایجاد سایت اسکان اضطراری و... را بخشی از این برنامه‌ها عنوان کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:29 | نویسنده : میثم اله وردی |