پایگاه خبری تفرش:

همزمان با ورود تاریخی امام خمینی به کشور و آغاز دهه فجر، زنگ انقلاب با حضور مسئولان و کارکنان دانشگاه های شهرستان تفرش "12 بهمن" در مزار شهدای گمنام دانشگاه تفرش نواخته شد.
مراسم آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی در شیراز

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام رسول ظرافت - سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش در این آیین گفت: امام خمینی (ره) با ورود تاریخی خود به میهن ضمن به لرزه در آوردن پایه های ظلم و جور با سخنرانی حماسی خود در بهشت زهرا نظام شاهنشاهی را ویران کردند.

وی افزود: ملت ایران نیز در 22 بهمن سال 57 با اتکا به روحیه ایمان و با درایت و مدیریت رهبری زمان انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند.

حجت الاسلام رسول ظرافت با بیان این که نواخته شدن زنگ انقلاب در سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب،  فرصتی مناسب برای  تجدید میثاق با دستاوردهای انقلاب اسلامی، آرمان‌های امام خمینی(ره) و شهدا است تصریح کرد: حفظ استقلال نظام و آرمان های امام و شهدا ادامه دهنده راه شهدا و حفظ باورهای اسلامی و انقلابی ملت ایران در برابر هجمه نرم افزاری دشمن در عصر کنونی است.

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون ملت ایران در سایه پشتیبانی از ولایت فقیه و حفظ روحیه سلحشوری خود، ضمن دفاع نمودن از انقلاب در برابر توطئه های دشمن استقلال خود را حفظ کرده اند.

وی افزود: اکنون نیز مردم ایران ضمن تحمل نمودن تحریم ها و مشکلات اقتصادی در برابر دشمن اصلی خود یعنی امریکا که در صدد ایجاد روحیه وابستگی در ملت ایران است با اتخاذ اقتصاد مقاومتی در برابر تحریم ها ی دشمن به پیروزی رسیده و به دشمنان نظام ثابت می کند که ملت ایران پیروز نهایی است.   

گفتنی است در پایان این مراسم دانشگاهیان شهرستان تفرش مزار شهدای گمنام دانشگاه تفرش را غبارروبی و گلباران کردند.

 

 
چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:26 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

برگزاری مسابقه قرآنی دبستانی همزمان با دومین روز از دهه فجر در شهرستان تفرش

شهرستان تفرش نیز در ایام الله دهه مبارک فجر برگزار کننده جشن های و برنامه های مختلفی از جمله جشن بزرگ انقلاب با حضور گسترده افراد، برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع مردم سالاری دینی، برگزاری مسابقه قرآنی دبستانی در سالن آمفی تائتر دکتر حسابی، همایش خانواده با موضوع فرزند آوری، برگزاری مراسم قصه های انقلاب همراه با نمایش خلاق، دیداراز خانواده های شهدا بازدید از سه خانواده شهید به مناسبت بمباران تفرش ( صیادی - خلچانی - سعدی ) ، دیدار با خانواده معظم شهدا و جانبازان، مراسم جشن انقلاب و نقل خاطرات پیروزی انقلاب اسلامی، نقل خاطرات انقلاب و آسیب های ماهواره و فضای مجازی در محافل خواهران، برگزاری مسابقات فرهنگی از سخنان رهبری با موضوع مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی و مراسم نقل خاطرات انقلاب و آسیب های ماهواره و فضای مجازی در محافل خواهران در 13 بهمن ماه است.

همایش مشترک ائمه جمعه و فرماندهان پایگاه ها، برگزاری جشن انقلاب، فراخوانی و نشست بصیرتی، نشست بصیرتی، نشست بصیرتی دانش آموزان نخبه، برگزاری کلاس آموزشی اقتصاد مقاومتی با موضوع تغذیه و بهداشت دام، جوجه کشی و پرورش مرغ بومی، دیدار با خانواده های معلولین تحت پوشش بهزیستی و مدد جویان کمیته امداد، فراخوانی و نشست بصیرتی، دیداراز خانواده های شهدا، برگزاری مسابقات فرهنگی از سخنان رهبری با موضوع مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی، برگزاري جشن پيروزي انقلاب اسلامي، برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع مردم سالاری دینی نیز از جمله برنامه هایی است که در این روز در شهرستان خنداب در حال برگزاری است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش گفت: پشتیبانی مردمی و حرکت در مسیر ولایت فقیه عامل ادامه حیات طیبه انقلاب اسلامی است.

 خبرگزاری فارس: حرکت در مسیر ولایت فقیه عامل ادامه حیات طیبه انقلاب اسلامی است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، حجت‌الاسلام رسول ظرافت پیش از ظهر امروز در مراسم گرامیداشت ورود تاریخی امام خمینی (ره) به کشور و آغاز دهه‌فجر گفت: توکل به خدا، اطاعت از رهبری و ولایت فقیه، پشتیبانی و حضور آگاهانه مردم در صحنه‌های اجتماع از عوامل مؤثر در پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) با ورود تاریخی خود به میهن ضمن به لرزه درآوردن پایه‌های ظلم و جور با سخنرانی حماسی خود در بهشت زهرا نظام شاهنشاهی را ویران کرد.

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش افزود: ملت ایران نیز در 22 بهمن سال 57 با اتکا به روحیه ایمان و با درایت و مدیریت رهبری زمان، انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند.

ظرافت با بیان اینکه نواخته شدن زنگ انقلاب در سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب فرصتی مناسب برای تجدید میثاق با دستاوردهای انقلاب اسلامی، آرمان‌های امام خمینی (ره) و شهدا است، تصریح کرد: حفظ استقلال نظام و آرمان‌های امام و شهدا ادامه دهنده راه شهدا و حفظ باورهای اسلامی و انقلابی ملت ایران در برابر هجمه نرم‌افزاری دشمن در عصر کنونی است.

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون ملت ایران در سایه پشتیبانی از ولایت فقیه و حفظ روحیه سلحشوری خود ضمن دفاع از انقلاب در برابر توطئه‌های دشمنان استقلال خود را حفظ کرده‌اند.

ظرافت افزود: اکنون نیز مردم ایران ضمن تحمل کردن تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی در برابر دشمن اصلی خود یعنی آمریکا که در صدد ایجاد روحیه وابستگی در ملت ایران است با اتخاذ اقتصاد مقاومتی در برابر تحریم‌های دشمن به پیروزی رسیده و به دشمنان نظام ثابت می‌کنند که ملت ایران پیروز نهایی است.

رئیس ستاد دانشگاهیان دهه‌فجر انقلاب اسلامی تفرش نیز در این آیین ضمن تبریک فرارسیدن ایام‌الله دهه‌فجر از حضور پرشور دانشگاهیان شهرستان تفرش در این مراسم تقدیر کرد.

گفتنی است، در پایان این مراسم دانشگاهیان شهرستان تفرش مزار شهدای گمنام دانشگاه تفرش را غبارروبی و گلباران کردند.

 

چاپ این صفحه /http://tafreshcitynews.loxblog.com/post/1284/"گرکان"، زادگاه پدران علم ایران.htm">

تاريخ : برچسب:, | 12:37 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

روستاها همواره مقاصد مطلوبی برای سفرهای کوتاه هستند، چراکه علاوه بر هوای مطبوع و منظره‌ی بکر برخی از آن‌ها گردشگران را با آثار تاریخی شاید کم‌نظیر و گاه شخصیت‌های کم نظیری آشنا می‌کنند که گاه بدون آنکه بدانیم از کدام تکه از خاک این سرزمین برخاسته‌ایم، با غرور به آنها بالیده‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، روستای هدف گرشگری گرکان در جنوب شرقی شهر تفرش و شمال غربی شهر آشتیان قرار دارد. فاصله آن تا آشتیان حدود هشت کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا دو هزار متر است.

سفر به این روستا آن هم در ایامی که به عید نوروز نزدیک می‌شویم، به جهت آشنایی با رسوم و سنن اهالی این روستا در روزهای پایانی سال خالی از لطف نیست.

تاریخ گرکان نشان می‌دهد که این روستای کوچک سرزمین عالم پروری است و نقش مهمی را در پرورش دانشمندان عصر حاضر ایران ایفا کرده است.

براساس این گزارش، گرکان بزرگان علم و فرهنگ بسیاری را در دامان خود پرورانده که از آن میان می‌توان به "قریب‌ها" اشاره کرد.

دکتر محمد غریب(پدر طب کودکان ایران)، دکتر عبدالکریم قریب( پدر علم زمین شناسی ایران) و استاد عبدالعظیم قریب گرکانی( بنیانگذار ادبیات نوین فارسی) در این روستا چشم به جهان گشودند.

دکتر احمد قریب(رییس سابق مرکز پژوهشی سازمان انرژی اتمی ایران)، استاد بدرالزمان قریب( عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و متخصص فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران) و ... از جمله بزرگانی بوده‌اند که در این خطه زیسته‌اند.

به نقل از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، کوه کلاهه یا به قول محلی‌ها کوه گُله به ارتفاع 2940 متر در شمال شرقی گرکان قرار دارد و تعدادی قنات در دامنه جنوبی این کوه در گرکان حفر شده که برخی از آن‌ها همچنان دایر است.

آب اصلی این روستا از چشمه‌سارهایی که در جنوب شرقی کوه کلاهه جاری هستند، تأمین شده و از مجاری به نام سُفت عبور کرده و سپس از دره معروف به دره آسیاب‌ها گذشته و باغ‌ها و دشت اصلی گرکان را مشروب می‌کند.

این روستا بسیار قدیمی است و در دوره ساسانیان محل معتبر و بزرگی بوده و برخی آثار تاریخی آن دوره هنوز در این روستا پابرجا هستند.

از آثار تاریخی این روستا می‌توان به آتشکده قلعه خرابه که در بالای کوه دیدگاه قرار دارد و نیز مسجد جامع، آب انبار مستشارالملک، تکیه قدیمی و برج و منزل عبدالعظیم قریب اشاره کرد.

مراسم ویژه‌ای که در گرکان تا این اواخر انجام می‌شد، آب پاشانک بوده که در این مراسم، اهالی گرکان همه ساله در ابتدای تابستان کاسه یا جامی را از آب تمیز پر می‌کردند و به سر و روی هر کسی که از جلو خانه‌ عبور می‌کرد، می‌پاشیدند. هیچ کس از این کار ناراحت نمی‌شد و در بین اهالی این کار تبرک تلقی می‌شده است.

 

از دیگر مراسم این روستا زیارت دو امامزاده در 10 کیلومتری گرکان و نیز مراسم‌های خاص عید نوروز بوده که همچنان برقرار است.

 

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:8 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

 
آیین رونمایی از کتاب «مردی که هیچ بود» به‌ عنوان آخرین یادگار به جا مانده از زنده یاد مرتضی احمدی با حضور جمعی از صاحب‌نظران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «مردی که هیچ بود» نوشته زنده‌یاد مرتضی احمدی و نقد و بررسی آثار این هنرمند فقید، عصر سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ در تالار استاد باستانی پاریزی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران به همت انتشارات ققنوس، مجله بخارا و انجمن علمی تاریخ دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای برنامه علی دهباشی مدیرمسئول و سردبیر «بخارا» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرتضی احمدی، برگزاری شب مرتضی احمدی را در زمانی که او در قید حیات بود، به یاد آورد و سپس درباره کتاب «مردی که هیچ بود»، ضمن تقدیر از مدیر انتشارات ققنوس به جهت انتشار آن و نیز حمایت از مرتضی احمدی و تشویق او برای نگارش آثارش، گفت: همین تشویق‌ها باعث شد که تاکنون شش کتاب از او منتشر شود؛ «کهنه‎های همیشه نو» که ترانه‎های تخت حوضی است، «من و زندگی» که برگزیده خاطرات مرتضی احمدی است، «پرسه» که در احوالات تهران و تهرانی‎هاست، «فرهنگ بروبچه‎های ترون» که برگزیده کلمات ویژه و ضرب‎المثل‎های تهرانی‎هاست و «پیش پرده و پیش پرده‎خوانی» و سرانجام «مردی که هیچ بود».

مرتضی احمدی یک مردم‌نگار برجسته بود

سپس ناصر تکمیل همایون در سخنانی، مرتضی احمدی را یک مردم‌نگار و یک آنتروپولوژیست برجسته دانست که «بدون داشتن مدارک پرزرق و برق و چشمگیر و دهان پرکن از دانشگاه‌های بزرگ، آنچنان در این عرصه خودنمایی کرده که کس به گرد پایش نخواهد رسید؛ نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت/ به غمزه مساله آموز صد مدرس شد».

وی همچنین مرحوم مرتضی احمدی را فردی دانست که با مردم زیست و در این زیستن به حقیقتی رسید که خودش را هیچ نمی‌دانست و کتاب «مردی که هیچ بود» را بر همین اصل نامگذاری کرده و این حقیقتی است که سالها قبل مولانا به درستی دریافته بود: من کسی در ناکسی دریافتم/ بس کسی در ناکسی‎ها یافتم.

تکمیل همایون افزود: آنچه در آثار مرحوم احمدی متد و روش اوست، چیزی نیست مگر شوق و عشق و علاقه او به مردم و به تهران مثل مرحوم جعفر شهری که آثار گران‌سنگش چون «پنج جلدی تهران قدیم»، «شش جلدی تاریخ اجتماعی تهران» و «تک جلدی تهران قدیم» هرگونه پژوهش درمورد تاریخ قدیم شهر تهران و تاریخ اجتماعی ایران در صد سال اخیر را مدیون خود کرده است.

مردی که هیچ بود

تکمیل همایون ادامه داد: خانواده مرتضی احمدی اصالتاً تفرشی بود. سابقۀ حضور این تفرشی‎ها در تهران به عهد فتحعلیشاه و حتی عهد کریم خانی می‎رسد. در آن زمان که تعداد باسوادهای هر ایالت به اندازه انگشتان دست بود، منطقه تفرش و آشتیان و گرکان تعداد بی‎سوادهایش به انگشتان دست می‎رسید. از دوره فتحعلیشاه به بعد سیاست فرهنگی دولت قاجار مبتنی بود بر جذب این طبقات باسواد و تحصیلکرده و سکنی دادن آنان در گوشه و کنار شهر تهران. بدین ترتیب بسیاری از مستوفی‌الممالک‎ها و منشی‌الممالک‎های قاجار و پهلوی اول همین تفرشی‎ها بودند.

یک بچه ترونیه تفرشی‎الاصل!

وی با بیان اینکه «تفرشی‎ها در همه زمینه‎ها جلودار بودند»، سخنانش را اینگونه پی گرفت: ما دانشجو که بودیم، مرحوم عبدالعظیم خان قریب استاد گرامر ما بود و ما آنچنان او را احترام کرده و دوست می‎داشتیم که قبل از رسیدن اتوموبیل شخصی‎اش به محوطه دانشگاه صف می‎کشیدیم و گاه برای باز کردن در ماشین برای او و مشایعتش تا بالای پله بچه‎ها به جان هم می‎افتادند. خُب او یک گرکانی بود. مرحوم عبدالکریم قریب استاد مسلم و بدیل زمین‌شناسی ایران بود. جناب پروفسور حسابی و پدرشان هم از همین دست بودند. مرتضی احمدی هم در ادامه همین افراد است و این بار یک بچه ترونیه تفرشی‎الاصل پیدا می‎شود و وارد عرصه مردم نگاری، مردم شناسی و آنتروپولوژی می‎شود!

تکمیل همایون با یادآوری رشد سریع ارتباطات و تغییرات گسترده چهره شهرها و به تبع آن هم‌آمیزی فرهنگ‎های کهنه و نو در این هیاهوی تکنولوژی، شوق مرتضی احمدی را برای تهران‌شناسی و مردم‌نگاری تهران قدیم، ستودنی دانست و اذعان کرد که «به حق او از عهده این مهم برآمده است».

مرتضی احمدی همواره بر اصولش باقی ماند

سپس نصرالله حدادی در سخنانی گفت: نمی‎دانم این حسن اتفاق است یا از بد حادثه ولی هر چه هست، مرتضی احمدی در روز و شبی به یادماندنی از دنیا رفت که تعلق خاطر بسیاری به آن داشت، یعنی سی‎ام آذر ۱۳۹۳، یعنی شب یلدای ایرانی.

مردی که هیچ بود

حدادی افزود: نام مرتضی احمدی حداقل نیم قرن است که در ذهن و خاطره من حک شده و من هرگز بازی زیبای او در سریال بچه محلش، یعنی علی حاتمی را از یاد نمی‎برم. اشاره‎ام به سریال «سلطان صاحبقران» است که مرتضی احمدی نقش نایب‎السطلنه را در این سریال ایفا می‎کرد. علی حاتمی و مرتضی احمدی بچه محله سراب وزیر امیریه گمرک و خیابان مهدی خانی بودند و به قولی بچه ناف تهران قدیم.

وی ادامه داد: مرتضی احمدی آدمی بود که همواره بر اصولش باقی ماند و از رایو به خاطر بی‎احترامی به او تا آخرین لحظه عمرش قهر بود. مرتضی احمدی از میان ما رفت اما مردم ما هرگز او را فراموش نمی‎‌کنند و به نظر من او هنرمندی صادق، مردمی، دوست داشتنی، بی‎ریا، راستگو صادق بود و هرگز عزت نفسش را از دست نداد.

مردی که هیچ بود

در ادامه ارسلان فصیحی هم خاطره‎ای از دوران همکاری‏ خود با مرتضی احمدی نقل کرد و در پایان فیلمی از مرتضی احمدی که در محل انتشارات ققنوس از وی ضبط شده به نمایش درآمد.


 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:9 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

امامزاده بی بی طاهره روستای طاد تفرش یکی دیگر از امامزاده های تفرش است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ندای تفرش،پایگاه جامع امامزادگان و بقاع متبرکه ایران اسلامی در خصوص این امامزاده آورده است: مردم براین باورند که امامزاده بی بی ستین فرزند موسی بن جعفر(علیه السلام) و خواهر امام رضا(علیه السلام) می باشد، اعتقاد دارندکه امامزاده بی بی طاهره در روستای طاد خواهر این امامزاده است.
برخی گفته اند امامزاده بی بی ستین(علیها السلام) فرزند امامزاده ابویعلی مهدی ابوالعلاء(علیه السلام) مدفون در شهر تفرش بوده و نسب شریف وی با هشت واسطه به امام صادق(علیه السلام) می رسد. دختران امامزاده ابوالعلاء(سیده بریهه و سیده سترگ معروف به بی بی ستین) به همراه پدر از قم به تفرش مهاجرت کردند. وفات این دو خواهر در دهه آخر قرن پنجم هجری اتفاق افتاده است.

 

 

 

 

 

 

 

اطراف این امامزاده، مردگان روستای طاد را دفن کرده اند.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:43 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش از اجرای بیش از 13 عنوان برنامه قرآنی توسط کمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در این شهرستان خبر داد.

 

حجت االسلام میثم فیروز جانی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر و تبریک به مناسبت فرا رسیدن این ایام به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: ایام الله دهه فجر یاد آور خاطراتی خوش از دورانی سراسر افتخار است که گرامیداشت این روز ها برهمگان واجب است.

 

وی با اشاره به اینکه طرح و برنامه های قرآنی توسط کمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی شهرستان تفرش ویژه سی و ششمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلب اسلامی مصوب شده است، افزود: این برنامه ها به صورت گسترده و با حضور اقشار مختلف در سط شهرستان برگزار می شود.

 

حجت الاسلام فیروز جانی بیان کرد: افتتاحیه جشنواره قرآنی کودک و نوجوان، توزیع 350 جلد کتاب مسابقه  طرح آموزش غیر حضوری ترجمه و مفاهیم قرآن کریم جزء پنجم، توزیع قرآن های نو  در تعدادی از مساجد شهرستان( طرح جمع آوری قرآنهای فرسوده )، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبستان رشته حفظ قران کریم، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره اول رشته مفاهیم و محفل انس با قران کریم روستایی از جمله این برنامه ها است.

 

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش برگزاری محفل انس با قرآن شهری، برگزاری جشنواره قرانی خانواده، اجرای مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره اول رشته های حفظ و قرائت قرآن کریم، برگزاری مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره اول و دوم رشته خوشنویسی، برگزاری مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان رشته نقاشی و مقاله نویسی، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره دوم  رشته مفاهیم و اجرای مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره دوم  رشته حفظ و قرائت را از دیگر برنامه های این اداره در ایام الله دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی در این شهرستان دانست.

 

وی ادامه داد: برنامه های دهه فجر باید همچون سنوات گذشته با حضور گسترده افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان جامعه اسلامی برگزار شد و دهه فجر فرصت مناسبی برای تبیین ارزش های انقلاب در بین جوانان است.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:45 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

طرح و برنامه‌های قرآني مصوب كميته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامي شهرستان تفرش ويژه سي و ششمين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي اعلام شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، در نخستین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی مصادف با دوازدهم بهمن افتتاحیه جشنواره قرآنی کودک و نوجوان در سالن اجتماعات پرفسورحسابی تفرش آغاز می شود.

 

توزیع 350 جلد کتاب مسابقه  طرح آموزش غیر حضوری ترجمه و مفاهیم قرآن کریم جزء پنجم در سطح شهرستان به همت موسسه قرآنی نور و خانه قرآن بشری، توزیع قرآن های نو  در تعدادی از مساجد شهرستان در طرح جمع آوری قرآن های فرسوده از سوی دفتر نماینده  مجلس شورای اسلامی در مساجد مسجد جامع ششناو، زاغرم، وقف محله و  مسجد جامع کهک و مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبستان رشته حفظ قران کریم در روز سیزدهم بهمن از جمله برنامه های قرآنی تفرش است.

 

مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره اول رشته مفاهیم و دوم رشته خوشنویسی، محفل انس با قران کریم روستایی در حسینیه روستای بازرجان چهاردهم بهمن، محفل انس با قران شهری در مسجد شهرک امام رحمه الله، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان رشته نقاشی و مقاله نویسی برنامه های پیش بینی شده در دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی است.

 

همچنین، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره دوم  و اول رشته حفظ و قرائت و جشنواره قرانی خانواده در روزهای 15و 19بهمن در سالن اجتماعات مسجد قائم ال محمد  عجل الله  میانده موسسه قرآنی نور برگزار می شود.

 

در برگزاری این برنامه های اداره تبلیغات اسلامی، موسسات قرآنی نور، بشری و طوبی ، مدیریت آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر نماینده  مجلس شورای اسلامی همکاری دارند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:14 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

عضو هیات علمی دانشگاه تفرش با اشاره به نگاه وحدت ‌آمیز نبی مکرم اسلام و نوع مواجهه ‌آن حضرت با مخالفان، گفت: حضرت رسول(ص) مسجد را پایگاه ایجاد پیوند و عقد اخوت میان مسلمین قرار داد و مردم با حضور در مسجد شرایط وحدت آمیز سیاسی و اجتماعی را توامان در رفتار و گفتار پیامبر(ص) تجربه می کردند

 

حجت الاسلام «سید علی شفیع پور حسینی»، عضو هیات علمی دانشگاه تفرش در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به رویکرد و مواضع پیامبر (ص) در مواجهه با مخالفان خود، اظهار کرد: حضرت رسول(ص) در مدینه چندین راهکار را ایجاد کرد که این مشکلات و بعضا برخی عوامل بازدارنده در ایجاد وحدت در جامعه از میان برود و یا به حداقل برسد که از مهمترین آن اقدامات تاسیس مسجد بود.

 

 

وی ادامه داد: تاثیر مسجد در تمامی مسایل در زمان به ویژه صدر اسلام مشهود بود، برای مثال پیامبر(ص) بسیاری از مباحث مهم روز را در مسجد به بحث می گذاشتند و جلسات در مسجد تشکیل می شد، از سوی دیگر برقراری عقد اخوت میان قبایل مختلف از جمله «اوس» و «خزرج» که سال ها میان شان جنگ و خصومت بود باعث شد تا به تدریج میان گروه های مختلف صلح برقرار شد و حتی میان اعارب بادیه نشین و اعراب شهرنشین تمایزی وجود نداشته باشد.

 

 

 این مبلغ با بیان اینکه اعراب شهرنشین به هیچ وجه اعراب بادیه نشین را شهروند به حساب نمی آورند، تصریح کرد: حتی نژاد و رنگ پوست نیز برای آنان یک عامل تفاوت مهم بود و افراد را برابر نمی دانستند همچنانکه بلال حبشی را به علت این که برده و رنگ پوست اش سیاه بود به حساب نمی آوردند اما این اقدامات پیامبر(ص) و نحوه مواجهه او با مردم عامل وحدت و یکارچگی میان مردم جامعه شد.

 

 

عضو هیات علمی دانشگاه تفرش، گفت: در زمان پیامبر(ص) جریانی ایجاد شده بود که مساجد نیز کشیده شد که در این ماجرا کتاب هایی با موضوع قصص و داستان های اسطوره ای میان مردم دست به دست می شد و حتی این کتاب ها به مساجد نیز رسیده بود و اتفاقا میان مردم خواهان داشت.

 

 

وی ادامه داد: حتی زمانی عایشه نیز یکی از این آثار را تهیه کرده بود و می خواست بخواند که پیامبر(ص) دستور داد که این کتاب ها را بگیرند و آتش بزنند و این کتاب ها در آن زمان جمع آوری شد چراکه مجموعه ای از مطالبی درباره اسطوره های ایران و یونان بود و پخش این کتاب ها میان مردم باعث می شد که مردم از اهداف اصلی دین، حضور در برنامه های مسجد دور بمانند در نتیجه این آثار جمع آوری شد اما اقدام به موقع پیامبر(ص) در دستور به جمع آوری این آثار از ایجاد تشتت و آرا باطل جلوگیری کرد.

 

 

عضو هیات علمی دانشگاه تفرش، اظهار کرد: البته این اتفاق و حضور قصاصین و کسانی که مهملات را در جامعه گسترش می دادند در دوره خلفای بعدی نیز ایجاد شد اما با این حال در زمان پیامبر(ص) به درستی مدیریت شد واز میان رفت به طوری که اگر مدتی در مسجد پیامبر(ص) این کتاب ها دست به دست می شد اما بعد از مقابله با این افراد دیگر آثاری از این دست پخش نشد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:54 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس اداره آموزش و پرورش تفرش گفت: 5 طرح ارائه شده توسط معلمان پژوهنده این شهرستان حائز رتبه‌های برتر استانی شدند.

 خبرگزاری فارس: 5 طرح معلمان پژوهنده تفرش حائز رتبه‌های برتر استانی شدند

محمد حسن افشاری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: از جمع 75 طرح ارائه شده توسط معلمان مشغول به تدریس در تفرش 5 طرح رتبه‌های برتر استانی را اخذ کردند.

وی با بیان اینکه شانزدهمین جشنواره طرح معلم پژوهنده در سراسر کشور و استان مرکزی برگزار شد، اظهار داشت: این جشنواره به صورت هم‌زمان در سطح شهرستان تفرش نیز برگزار شد که  طی آن معلمان شرکت کننده، یکی از مشکلات مدرسه و یا دانش‌آموزان خود را انتخاب کرده و برای حل آن با ارائه راهکار اقدام به حل مشکل کردند.

افشاری تصریح کرد: در اصطلاح به این طرح اقدام‌پژوهی گفته می‌شود و پژوهش‌های معلمان صرفا به پژوهش‌های ذهنی و انتزاعی و ارائه ایده خلاصه نمی‌شود و پژوهنده ضمن برخورد با مشکل، برای حل آن اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تفرش اضافه کرد: در سال جاری 86 نفر در قالب 75 طرح در اقدام‌پژوهی و جشنواره معلم پژوهنده شرکت کردند و از این جمع پنج طرح موفق به اخذ رتبه‌های برتر استانی شدند.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه کمیته پژوهش استان، صاحبان حدود 20 طرح شایسته تقدیر توسط مدیر کل آموزش و پرورش استان و مابقی طرح‌ها شایسته تقدیر توسط مدیر آموزش و پرورش منطقه تشخیص داده شدند که با در نظر گرفتن تعداد دانش‌آموزان و معلمان شهرستان تفرش این موفقیت‌ها حائز اهمیت است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:47 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

زهرا فرجی/ امور بانوان مرکزی

خبرگزاری تسنیم: مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی گفت: برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حوزه زنان باید واقع‌گرایانه و به دور از هرگونه افراط و تفریط باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، زهرا فرجی ظهرامروز در دیدار با امام جمعه تفرش اظهار داشت: نقش زنان در خانواده از نکات مهمی است که در برنامه‎ریزی‌های این حوزه باید در نظر گرفته شود.

وی افزود: این‌گونه دیدارها با هدف بررسی آسیب‌ها به ویژه در حوزه خانواده در تمامی شهرستان‌ها دنبال می‌شود و با کمک ائمه جماعات راه‌حل‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفته و به مردم ارائه می‌شود.

مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی تصریح کرد: نیمی از جمعیت جامعه را زنان تشکیل داده و از این نظر نقش محوری در اجتماع دارند از سوی دیگر زنان به عنوان عضوی تاثیرگذار و مهم در خانواده دارای نقشی محوری هستند که بسیار با اهمیت است.

فرجی با اشاره به محصور نبودن نقش زنان تنها به محیط خانواده گفت: نقش‌آفرینی زن تنها محدود به محیط خانه نیست و اگر این قشر را منحصر به محیط خانه کنیم در واقع نیمی از جمعیت جامعه را که می‎توانند در تصمیمات و فعالیت‎ها نقش داشته باشند محصور کرده‎ایم.

وی افزود: با توجه به توطئه دشمنان علیه جایگاه زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی  کم ارزش جلوه دادن آن، کار برنامه‎ریزان و مسئولان این بخش بسیار حساس و مهم بوده چرا که زنان در جهت توسعه و پیشرفت جامعه بسیار تاثیرگذارند.

مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حوزه زنان باید واقع‌گرایانه و به دور از هرگونه افراط و تفریط باشد، امروزه دشمنان جنگ نرم قصد دارند حضور زنان را در عرصه‌های مختلف را کمرنگ جلوه دهند.

فرجی با اشاره به اقدامات لازم برای خنثی کردن هجمه‎های فرهنگی دشمنان گفت: برای مقابله با جنگ نرم دشمن لازم است با برنامه‏‎های مناسب جامعه را نسبت به مسائل خانواده حساس کرده و از سوی دیگر برنامه‏‌هایی در مقابل این هجمه‌ها داشته باشیم.

وی افزود: یکی از نقش‌های ویژه زنان انتقال فرهنگ به نسل آینده و حفظ هویت فرهنگی در جامعه است و از این طریق زنان در ایجاد تحولات اجتماعی و فرهنگی بسیار موثر هستند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:18 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

هم‌زمان با هفته پژوهش طی مراسمی با حضور جمعی از مسئولان، پژوهشگران و فعالان پژوهشی دانشگاه تفرش تجلیل شدند.

 خبرگزاری فارس: پژوهشگران و فعالان پژوهشی دانشگاه تفرش تجلیل شدند

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، رئیس دانشگاه تفرش صبح امروز در این مراسم گفت: ترویج و ارتقای فرهنگ پژوهش و تشویق پژوهشگران به تولید علم مهم‌ترین اهداف اجرایی و ملی مورد نظر برای تعیین هفته پژوهش است.

محمد قاسم سحاب افزود: براساس برنامه توسعه استراتژیک پنج ساله و افق دور دانشگاه، یکی از محورهای توسعه دانشگاه تفرش برای قرار گرفتن این دانشگاه در شمار دانشگاه‌های برتر کشور، ایجاد گروه‌های پژوهشی، پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های مختلف از جمله پژوهشکده پدافند غیر عامل در این دانشگاه است.

وی با بیان اینکه محیط دانشگاه تفرش محیطی مناسب برای انجام فعالیت‌های پژوهشی است، عنوان داشت: مسیر حرکت آینده دانشگاه تفرش در اولویت قرار دادن امر پژوهش، نگه داشتن آمار دانشجویان در سطح لازم و براساس امکانات موجود دانشگاه و تکیه بیشتر بر توسعه فعالیت‌های پژوهشی است. 

سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت: پیشبرد پژوهش در کشور نیازمند قرار گرفتن پژوهش در اولویت اساسی و حرکت دانشگاه‌ها از شکل آموزش‌محور به سوی پژوهش‌محور است.

همایون مشکین کلک اضافه کرد: پژوهش نیازمند تزریق بودجه و اعتبارات کافی است که اگر اعتبارات پژوهشی به طور مستقیم به حوزه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها تخصیص یابد، شاهد شکوفایی این حوزه  و حل مشکلات آن خواهیم بود.

وی با بیان اینکه برخی از تحقیقات اساتید این دانشگاه شخصی و در راستای اهداف برنامه‌ریزی وزارت علوم نیست، تأکید کرد: تأسیس پژوهشکده در دانشگاه تفرش گامی مؤثر در راستای تشویق استادان به انجام تحقیقات گروهی و حرکت در راستای نیازهای کشور است.

سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش، شرکت در پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، برنامه‌ریزی برای برگزاری مسابقات داخلی و کشوری گلد‌برگ در اردیبهشت 94، برنامه‌ریزی برای فعا‌ل‌سازی مرکز تحقیقات الکترونیک و راه‌اندازی مرکز آموزش‌های کامپیوتری، بهبود و نوسازی زیرساخت شبکه اطلاع‌رسانی دانشگاه، طراحی و اصلاح وب‌سایت دانشگاه، راه‌اندازی سه آزمایشگاه جدید، گسترش فعالیت‌های مرکز رشد، تصویب 14 پروژه در شورای عرف و اجرای فاز اول در سال جاری و اجرای آیین‌نامه وزارت علوم را از مهم‌ترین فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه تفرش در سال جاری عنوان کرد.

به گزارش فارس؛ در این آیین از 10 استاد پژوهشگر و 12 دانشجوی منتخب به عنوان پژوهشگران و فعالان پژوهشی قدردانی و تجلیل به عمل آمد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:10 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

هم‌زمان با فرارسیدن هفته پژوهش، نمایشگاه عرضه کتب دانشگاهی با حضور مسئولان در صحن دانشکده مهندسی دانشگاه تفرش گشایش یافت.

خبرگزاری فارس: نمایشگاه عرضه کتب دانشگاهی در دانشگاه تفرش گشایش یافت

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، در این نمایشگاه که ظهر امروز با همکاری کتابخانه مرکزی و مرکز نشر دانشگاه برپا شده، بیش از هزار جلد کتاب در 500 عنوان با موضوعات فنی و مهندسی در معرض دید دانشجویان و علاقمندان قرار گرفته است.

این نمایشگاه کتاب از امروز تا پایان هفته پژوهش در دو نوبت صبح و عصر به منظور بازدید دانشجویان دایر است.

شرکت در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، برگزاری مراسم گرامیداشت هفته پژوهش، برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با فعالیت‌های مرکز رشد و کارآفرینی، برگزاری سمینار علمی با موضوع ناوبری و ... از مهم‌ترین برنامه‌های هفته پژوهش دانشگاه تفرش است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:8 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران تفرش از اکران فیلم شیار 143 ویژه خانواده شاهد و ایثارگر این شهرستان خبر داد.

 خبرگزاری فارس: فیلم شیار 143 در تفرش اکران می‌شود

محمد مشهدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: فیلم شیار 143 ساخته نرگس آبیار از 25 آذر به مدت 2 روز در چهار سانس ویژه خانواده شهدا و ایثارگران به نمایش در خواهد آمد.

وی ادامه داد: این فیلم که به روایت زندگی و انتظار یک مادر شهید می‌پردازد با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و تجلیل از خانواده شهدا اکران خواهد شد.

رئیس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران تفرش با بیان اینکه در اکران این فیلم علاوه بر خانواده‌های شهدا، مدیران اجرایی و عموم علاقه‌مندان حضور خواهند داشت، تصریح کرد: این فیلم در سالن آمفی‌تئاتر شهرستان تفرش به نمایش در خواهد آمد.

مشهدی تاکید کرد: فیلم شیار 143 با نگاه انسانی و تاثیرگذار به موضوع جنگ توانست توجه تمام گرایش‌ها و طیف‌های مختلف جامعه را به خود جلب کند و از جمله فیلم‌هایی است که مورد استقبال خانواده‌ها به ویژه خانواده‌های شهدا قرار گرفته است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:49 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، معاونت فرهنگی و دانشجویی، مدیران و دانشجویان در سالن اجتماعات حاج ابراهیم نصیر دانشگاه تفرش برگزار شد.

 خبرگزاری فارس: مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه تفرش برگزار شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش پیش از ظهر امروز در این مراسم گفت: اولین جرقه‌های جنبش دانشجویی در ایران قبل از انقلاب و با شهادت سه شهید دانشجو در سال 1332 در دانشکده فنی دانشگاه تهران زده و با اقدام استکبار ستیزی این سه شهید ادامه پیدا کرد.

حجت‌الاسلام رسول ظرافت با بیان این که جنبش دانشجویی ایران قبل از انقلاب در برابر استبداد و بعد از آن در برابر استکبار ایستاد، افزود: آرمان خواهی، استکبار ستیزی و عدالت خواهی و تلاش برای حفظ استقلال مهم‌ترین رسالت جنبش دانشجویی است که باید توسط دانشجویان دنبال گردد.

وی اظهار داشت: در عصر کنونی نیز دانشجویان باید به این باور برسند که می‌توانند با اتکا به نبوغ علمی خود شعار ما می‌توانیم را در جهان طنین‌انداز کنند.

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش تصریح کرد: روحیه استکبار، حفظ منافع خود و وابسته کردن ملت‌ها به خود است که ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌های استعمار و خنثی کردن نقشه‌های آنان رسالت دانشجویان در عصر کنونی است.

در پایان این مراسم از دانشجویان برتر علمی و  فعال در  عرصه‌های فرهنگی با اهدا لوح یادبود و جوایزی تقدیر شد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:58 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

یک محقق و سنگ‌نگاره‌شناس گفت: با اینکه نقوش باستانی بر روی سنگ‌های سختی حکاکی شده‌اند و به هیچ عنوان نمی‌توان حتی تصور کرد که داخل این سنگ‌های سخت گنجی پنهان شده باشد اما، با این حال برخی از مردم با این تصور رویایی سنگ‌ها را منفجر می‌کنند.

 

محمد ناصری فرد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی گفت: استان مرکزی سنگ‌نگاره‌های ارزشمندی را در دل خود جای داده که نشان از فرهنگ و قدمت مردم این مرز و بوم دارد.

وی به سنگ‌نگاره‌های موجود در شهرستان تفرش اشاره کرد و گفت: این آثار باستانی در دو محوطه واقع شده‌اند که یکی از این دو محوطه کوه گندم معروف به دماوند کوچک است.

این سنگ‌نگاره شناس با اشاره به قداست این کوه بین اهالی این منطقه عنوان کرد: سنگ‌نگاره هایی که در دامنه کوه گندم قرار گرفته‌اند نقش‌هایی است که طی هزاران سال قبل نگاشته شده‌اند.

تصریح کرد: در سال 1387 توسط گروه‌های محقق اروپایی طیف‌سنجی در این منطقه صورت گرفت و مشخص شد این سنگ‌نگاره‌ها متعلق به هزاره اول تا نهم پیش از میلاد است.

این باستان‌شناس در خصوص نقوش این سنگ‌ها که توسط نیاکان ما جهت فراوانی نعمت بر پیکر سنگ‌ها حک شده ابراز کرد: بیشترین نقوش مربوط به بز کوهی، انسان شکارچی و حیواناتی است که که در عرصه زیست دیگر اثری از آن‌ها نیست و نیز تصویر ابزار شکار است.

وی به پتانسیل این منطقه در خصوص جذب توریست تأکید و بیان کرد: زمانی که کنار این سنگ‌ها قرار می‌گیریم چشم‌انداز بسیار زیبایی از شهر سرسبز تفرش مقابل دیدگان خودنمایی کرده و منظرگاه بکری را به دیدگان هدیه می‌دهد.

ناصری‌فرد در خصوص هم‌گونی این سنگ‌ها با طبیعت اظهار کرد: نقوش سنگ‌نگاره‌های قدیمی‌تر به علت فرسایش به سختی قابل رؤیت هستند و تنها در زمان‌های اریب نور( درست زمانی که نور مایل می‌تابد) یعنی ساعات 16 الی 18 و 8 الی 10 صبح می‌توان این نقوش را مشاهده کرد.

این سنگ‌نگاره شناس عنوان کرد: دومین محلی که می‌توان سنگ‌نگاره‌ها را آنجا یافت منطقه زاغر در نزدیکی تفرش است.

وی از حدس‌های اولیه در رابطه با یافتن سنگ‌نگاره‌ها در دامنه کوه سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: زمانی که به این منطقه پا گذاشتیم در کمال تعجب متوجه سنگ‌نگاره‌ها بر دامنه دشتی وسیع شدیم.

ناصری‌فرد با اشاره به شکل تخم‌مرغی سنگ‌نگاره‌های این دشت بیان کرد: در نگاه اول این سنگ‌ها ما را به یاد تخم‌مرغ‌هایی می‌اندازند که نیکان جهت دوری از چشم زخم پر از نوشته می‌کردند.

این محقق ادامه داد: قطر این سنگ‌های تخم‌مرغی که تعدادشان حدود 60 مورد تخمین زده شده از 50 سانتی‌متر تا حدود دو متر است.

وی با بررسی دو عامل انسانی و طبیعی در تخریب این سنگ‌نگاره‌ها اظهار کرد: تأثیر عوامل طبیعی در تخریب این آثار بسیار کند است ولی عوامل انسانی با تکرار نقش مخرب خود در طبیعت در این رابطه نیز بسیار خشن عمل می‌کند.

ناصری‌فرد ادامه داد: متأسفانه بخشی از این آثار در جریان ساخت دانشگاه آزاد از بین رفته و بخشی نیز به علت استفاده در ساخت و ساز مورد تجاوز قرار گرفته است.

این سنگ‌نگاره‌شناس به نا‌آگاهی برخی از مردم اشاره و عنوان کرد: با اینکه نقوش بر روی سنگ حکاکی شده و به هیچ عنوان نمی‌توان حتی تصور کرد که در داخل این سنگ‌های سخت گنجی پنهان شده باشد ولی با این حال برخی از مردم با این تصور رویایی سنگ‌ها را منفجر می‌کنند.

ناصری‌فرد به لزوم آگاه‌سازی مردم تأکید و خاطرنشان کرد: باید مردم این موضوع را درک کنند که این سنگ‌های نقاشی شده آثاری با ارزش هستند که در صورت حفظ و به نمایش گذاشتن این آثار است که می‌توان به گنج و منبع درآمد مطلوبی دست پیدا کرد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:47 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

افتتاح دفتر تفرش

 در آستانه نخستین سالگشت تاسیس خبرگزاری بین المللی تسنیم در استان مرکزی، دفتر خبر شهرستانی تفرش در این شهرستان بصورت رسمی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، آئین افتتاح رسمی نخستین دفترخبر شهرستانی خبرگزاری تسنیم استان مرکزی ظهر امروز با حضور فرماندار و جمعی از مدیران اجرایی و نیز مدیران نشریات محلی و خبرنگاران فعال شهرستان تفرش در سالن فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

در این جلسه که بیش از 90دقیقه به طول انجامید، فرماندار تفرش، فرمانده سپاه تفرش و نیز مدیرخبرگزاری تسنیم استان مرکزی پیرامون مسائل جاری در حوزه رسانه و اطلاع رسانی به بیان مطالبی پرداختند.

فرماندار تفرش: تسنیم باید پیشرو در پوشش اخبار شهرستان تفرش باشد

فرماندار تفرش در این برنامه بااشاره به فرارسیدن هفته بسیج گفت: بسیج یکی مهمترین گروه های مردمی در کشور است و امدادهای غیبی بسیج در پیشروی این شهرستان تاکنون موثر بوده است.

کریم حمیدوند به اهمیت جایگاه خبر و اطلاع رسانی اشاره کرد و افرود: خبر و اطلاع رسانی مسائل از اهمیت بالایی برخوردار است و ارائه دیدگاه مثبت از تفرش باید سرلوحه کار خبرنگاران باشد.

وی تصریح کرد: عمل به تکلیف و رعایت سرعت و دقت یکی از مهمترین وظایف خبرنگار است و خبر باید همه گزینه های مثبت و منتقدانه را در خود جای دهد.

حمیدوند خاطرنشان کرد: اهمیت دادن به مطبوعات و ایجاد ارتباط مناسب روابط عمومی ها با خبرنگاران سبب ایجاد هم افزایی میان مردم و مسئولان شود.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها باید به تکلیف خود عمل کنند افزود: رفتار و کردار خبرنگار باید نمونه فرد مسلمان و موثر باشد و فعالیت خبرنگاران شهرستان تفرش در عرصه خبر مناسب است و مهمترین هدف رسانه ها در عصر حاضر انسان سازی است.

فرمانده سپاه تفرش: رسانه‌ها در زمین دشمن‌بازی نکنند

فرمانده سپاه تفرش با اشاره به ضرورت و اهمیت فعالیت خبری رسانه های انقلاب اسلامی گفت: رسانه یکی از مهم ترین ابزار ترویج و نشر ارزش های دینی بوده و از طرف دیگر نظام دینی در معرض تهاجم اندیشه های بیگانه و مخالف است و ضرورت دارد براساس مبانی دینی در مقابل هجمه های دشمن از نظام مقدس جمهوری اسلامی دفاع کند.

علی فراهانی با برشمردن ویژگی های یک رسانه تراز اسلامی گفت: یک رسانه ارزشی و انقلابی باید 3ویژگی داشته باشد که نخستین ویژگی آن شناختن صحیح ارزش های انقلاب است و اگر کسی نسبت این ارزش ها شناختی نداشته باشد بطور طبیعی نمی تواند در این مسیر گام بردارد. 

وی تصریح کرد: ویژگی دوم وجود یک عزم و اراده جدی برای دفاع از این ارزش هاست و آخرین ویژگی آن تجهیز به توانمندی های حرفه ای باشد تا بتواند در برابر هجمه های فرهنگی منطقی و عقلایی دفاع بکند و هر کدام از این سه ویژگی که در آن خللی پیش بیاید آن رسانه در دفاع از ارزش ها دچار نقصان می شود و چه بسا فعالیت آن رسانه آثار سوء داشته باشد.

فراهانی افزود: جوانانی که در این مسیر فعالیت می کنند خطرهایی متوجه آنان است که خطر نشناختن ارزش ها، سست شدن اراده و کم بهرگی یا بی بهره بودن از هنر و تکنیک های لازم در این زمینه است و به همین سبب این جوانان باید مراقبت های فکری لازم را داشته باشند.

فرمانده سپاه شهرستان تفرش بصیرت انقلابی را مهمترین ویژگی رسانه های انقلابی دانست و گفت: باید توجه داشت که رسانه ها نباید به سیاه نمایی و بزرگ نمایی مشکلات در جامعه بپردازند بلکه می توانند با انتقادهای سازنده و نه مخرب، در جهت معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی در کشور بپردازند.

وی افزود: رسانه ها باید با مراقبت بیش از پیش به این مهم توجه داشته باشند که با بهره مندی از بصیرت و دیدباز انقلابی نباید فرصت را برای دشمنان انقلاب اسلامی فراهم کنند و از طرفی هیچگاه در زمین دشمن بازی نکنند.

تسنیم جوان ترین و در عین حال علمی ترین خبرگزاری استان مرکزی است

مدیرخبرگزاری تسنیم استان مرکزی در آئین معارفه مسئول دفتر خبرگزاری تسنیم در تفرش با اشاره به اقدامات و بخشی از فعالیت‌های این خبرگزاری در استان اظهار کرد: خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در آستانه یک سالگی خود تا کنون میزبان 94 مدیر استانی و کشوری بوده و با 25 سال سن جوان ترین خبرگزاری استان است.

مبین جلیلی افزود: خبرگزاری تسنیم در بخش آموزش و پژوهش نخستین خبرگزاری است که مدیریت آموزش و پژوهش را در استان مرکزی عملی نموده است.

جلیلی تصریح کرد: طرح خبرنگار شهروندی یکی از مهمترین اقدامات این خبرگزاری در جهت رفع مشکلات مردم و بیان آن برای مسئولان است.

وی با بیان اینکه طرح خبر یاوران یکی دیگر از اقدامات این خبرگزاری است افزود: این طرح برای اولین بار در استان مرکزی اجرایی شده و در یک سالگی خبرگزاری تسنیم در هر شهرستان از 3نفر از خبر یاوران تقدیر می شود که 3نفر از آنها نیز از تفرش هستند.

مدیر دفتر خبرگزاری تسنیم همچنین از رونمایی از مستند روایت زندگی امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: استان مرکزی بهشت مفاخر ایران است و امام خمینی(ره) افتخار ایران اسلامی و استان مرکزی است که به زودی مستند روایت زندگی امام خمینی(ره) در استان اکران می شود.

جلیلی راه اندازی دفاتر خبری در 12 شهرستان استان را چشم انداز این خبرگزاری عنوان کرد و افزود: ایجاد دفاتر خبری در جوار مکان‌های معنوی و بقاع متبرکه و مکان های شاخص هر شهرستان در برنامه‌های این خبرگزاری گنجانده شده است.

در پایان مراسم نیز، عاطفه بیاتی به عنوان مسئول دفترخبر شهرستانی خبرگزاری تسنیم در شهرستان تفرش معارفه شد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

عطش کربلا محرم

 مدیرحوزه علمیه امام صادق(ع) گفت: گردهمایی مبلغان سنتی با محوریت موضوع آسیب شناسی عزاداری در تفرش برگزار شد.

 

حجت الاسلام مصطفی خطاط در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به اینکه عزاداری برای امام حسین(ع) باید تداوم داشته باشد اظهار کرد: زنده نگه داشتن واقعه عاشورا یک تکلیف دینی بوده که باید در این راستا به درستی گام برداشته شود و نباید در برگزاری این مراسم‌ها خللی ایجاد شود.

وی افزود: عزاداری‌ها باید تداوم داشته باشد و مردم مسلمان و ملت ایران در تمام سختی‌ها باید به این مهم توجه داشته باشند و اجازه ندهند دشمنان با توطئه‌های خود این نظام و قداست آن را خدشه‌دار کنند.

مدیرحوزه‌علمیه امام صادق(ع) تصریح کرد: نباید به دشمنان اسلام اجازه داده شود تا این سنت را از مردم بگیرند و مسلمانان باید باهوشیاری و بیداری به تبیین و ترویج نهضت عاشورا در جامعه به ویژه برای نسل جوان بپردازند.

حجت الاسلام خطاط با اشاره به تاثیر زیارت عاشورا در جامعه و افراد گفت: محورقیام امام حسین(ع) عبودیت و بندگی خدا بوده که در این راستا و احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد و به شهادت رسید.

وی افزود: دعای معروف علقمه یکی از مهمترین دعاها بوده که ایشان بیان داشتند که میتوان با تدبر و تفکر در این دعا فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه اسلامی نهادینه کرد.

مدیرحوزه‌ علمیه امام صادق(ع) تصریح کرد: در عزاداری‌ها باید از بدعت و منکرات و نیز ورود خرافه‌ها جلوگیری شود و اخلاق حسنه در جامعه اسلامی ترویج پیدا کند و در تبیین این مهم از دروغ باید پرهیز شود.

حجت الاسلام خطاط تصریح کرد: هدف قیام امام حسین(ع) احیای سنت دین اسلام بوده و مسلمانان وظیفه دارند با بدعت‌ها مبارزه کنند و رضایت خدا را به دست آورند و کسانی که در راه اصلی و راست حرکت کنند به پیروزی دست پیدا کرده و می‌توانند اهداف اسلام را محقق کنند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:21 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

استاندار استان مرکزی با بیان اینکه هنر متعهد ما را در حفظ کشور یاری می کند، گفت: شهرستان تفرش مهد علما، دانشمندان و فرهیختگان هنر ایران و مایه افتخار برای استان مرکزی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین مقیمی، شامگاه سه شنبه در نکوداشت مفاخر، بزرگان و اندیشمندان شهرستان تفرش، با اشاره به اینکه استفاده از هنر در جهت ارتقای سطح فرهنگی مردم، منافع ملی و حفظ ارزش های کشور راهگشا است، افزود: در صورتی که فعالیت های هنری جنبه منفی داشته باشد سبب ورود هجمه های فرهنگی به بخش های مختلف جامعه می شود.

وی با بیان اینکه جامعه به دنبال هنر اثرگذار و متعهد است، گفت: دشمن با استفاده از ابزار فرهنگی و هدایت اقشار مختلف جامعه به بیراهه در پی اهداف شوم خود است.

استاندار استان مرکزی با تاکید بر اینکه ما می توانیم هنر را به عنوان ابزاری توانمند در خدمت مردم به کار گیریم، اظهار کرد: برای دور کردن نسل نوجوان و جوان جامعه و هدایت آنان به مسیر صحیح نیازمند استفاده ابزاری از هنر هستیم.

۱۷ تا ۲۳ آبان هفته فرهنگی شهرستان تفرش

مقیمی با بیان اینکه ۱۷ تا ۲۳ آبان هفته فرهنگی شهرستان تفرش نامگذاری شده است، اضافه کرد: از ابتدای این هفته برنامه های فرهنگی هنری بسیاری برای معرفی  آداب و رسوم مردم این شهرستان برگزار شده است.

وی ادامه داد: شهرستان تفرش مهد علما، فضلا و اندیشمندان بسیاری است که با فعالیت های علمی و ادبی خود سبقه مطلوبی را در این شهرستان به جای گذاشته اند.

استاندار استان مرکزی با اشاره به اینکه تفرش قطب تعزیه استان و کشور است، افزود: در این خطه از استان شبیه خوانی و نمایش وقایع مختلف تاریخ ائمه اطهار (ع)، زندگی و سیره ایشان را به مردم انتقال می دهد.

مقیمی با تاکید بر اینکه باید از شبیه خوانی پاسداری و به نسل های آینده انتقال داده شود، تصریح کرد: در تعزیه خوانی افراد با رشادت ها و دلاوری ها، رجز خوانی ها، میدان داری، بالا و پایین بردن صدا و حرکات دست ها تصویر مطلوبی را برای بینندگان به نمایش می گذارد.

استفاده از موقعیت علمی و ادبی تفرش ضروری است

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با تاکید بر اینکه تفرش مهد علم و ادب و هنر است، گفت: باید از این موقعیت ارزشمند در جهت تقوت و پشتیبانی از هنرمندان استفاده کنیم.

سیدمحمد حسینی با اشاره به اینکه این شهرستان هنرمندان بسیاری در رشته های مختلف دارد، افزود: هنر گوهر ارزشمندی است که برای حفظ و نگهداری از آن نیازمند تلاش بسیار هستیم.

گفتنی است، در این مراسم از ۳۵ نفر از نخبگان، هنرمندان صنایع دستی و  تعزیه خوانان پیشکسوت نمونه کشور در شهرستان تفرش  تجلیل شد.

لازم به ذکر است، نمایشگاهی از آثارهنرمندان صنایع دستی به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تفرش از ۱۷ آبان در تکیه زاغرم افتتاح و تا ۲۳ این ماه ادامه دارد و علاقه مندان به آشنایی با توانمندیهای بومی منطقه از این نمایشگاه دیدن کنند.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:19 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس بهزیستی تفرش از ایجاد کارگاه مسگری ویژه معلولین روستایی این شهرستان خبر داد.

 خبرگزاری فارس: کارگاه مسگری ویژه معلولین روستایی در تفرش برگزار می‌شود

زهرا امینی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: هم‌زمان با هفته فرهنگی شهرستان تفرش کارگاه مسگری ویژه 10 نفر از معلولین زیر پوشش این نهاد در اداره بهزیستی راه‌اندازی خواهد شد.

وی تصریح کرد: در این کارگاه معلولین زیر پوشش به خلق آثار هنری می‌پردازند که در نهایت محصولات تولیدی آنان به منظور فروش به اصفهان ارسال خواهد شد.

رئیس بهزیستی تفرش گفت: همچنین به همین مناسبت مراسم تجلیل از خیرین و مؤسسات غیر دولتی و مراسم گلریزان ویژه آسایشگاه بانو نسیبه برگزار خواهد شد.

امینی ارائه مشاوره رایگان در زمینه‌های مختلف، برگزاری کارگاه فرزند ‌پروری، برپایی نمایشگاه محصولات و دستاوردهای معلولین، برپایی نمایشگاه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، اعزام سالمند زیرپوشش به اردوی زیارتی تفریحی قم و جمکران با کمک موسسه خیریه المهدی، برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی، برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی جامعه هدف، اجرای طرح غربالگری شنوایی سنجی و بینایی سنجی به صورت نمادین در سطح پارک‌ها، ساخت کلیپ از توانمندی سه نفر از معلولان نخبه شهرستان، برگزاری مسابقه پرواز بادبادک‌ها ویژه کودکان مهدهای کودک، توزیع کتاب با موضوع پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و... را از دیگر برنامه‌های این نهاد در هفته فرهنگی تفرش عنوان کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

در مراسمی با حضور معاون مالی و پشتیبانی نوسازی مدارس کشور دبیرستان خیرساز شبانه‌روزی شادروان مصطفی حاج‌حسنی به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تفرش افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، معاون مالی و پشتیبانی نوسازی مدارس کشور ظهر امروز در مراسم بهره‌برداری از دبیرستان خیرساز حاج حسنی در تفرش با بیان اینکه در حال حاضر 25 هزار خیر مدرسه‌ساز در کشور داریم که مشارکت خوبی در اجرای طرح‌های آموزشی دارند، گفت:تاکنون از 500 هزار کلاس درس، 100 هزار کلاس توسط خیرین ساخته و تکمیل شده است.

محمدتقی صابری ادامه داد: با وجود مشکلات اقتصادی موجود در کشور تصور می‌شد میزان حضور و مشارکت خیرین در ساخت پروژه‌های آموزشی کاهش یابد اما در سال گذشته 750 میلیارد تومان توسط خیرین برای ساخت مدرسه اهدا شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر سازمان نوسازی مدارس کشور در عرصه مقاوم‌سازی در رتبه‌های برتر جهان قرار دارد و همان‌طور که شاهد هستیم در زلزله‌ها مدارس آسیب نمی‌بینند.

استاندار مرکزی نیز گفت: ساخت مدرسه، درمانگاه، دانشگاه و مسکن برای افراد کم‌درآمد توفیق می‌خواهد و خدا را شاکریم که این توفیق نصیب خیر این مدرسه شده است.

محمدحسین مقیمی افزود: با ساختن این مجموعه تعداد زیادی از افرادی که نمی‌توانند به شهر سفر کنند، امکان ادامه تحصیل برای‌شان فراهم می‌شود و این اقدام بسیار پسندیده‌ است.

وی تصریح کرد: هر چند دولت مکلف است مدرسه بسازد اما بر اساس آموزه‌های دینی باید در امور خیر از یکدیگر سبقت گرفت و به این توفیق الهی بها بدهیم.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز گفت: ساخت این مدرسه توسط خیر یک توفیق الهی است و قطعا خدا اجر نیکوکاران را خواهد داد.

آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی افزود: تفرش مهد پرورش بزرگانی است که افتخارات بسیاری را برای این کشور رقم زده‌اند که باید به الگو و سرمشق سایر شهرها تبدیل شود.

وی تصریح کرد: امر خیر برای عالم قیامت است، نباید اجازه داد فرصت‌ها، عمر و سرمایه‌های مادی و معنوی بیهوده به هدر بروند.

 

 

امام جمعه اراک تاکید کرد: کسانی که در راه حمایت از نیازمندان و توسعه فرهنگی، اقتصادی، علمی و ... قدم می‌گذارند باقیات و صالحات دارند؛ سرمایه‌گذاری افراد در امور خیر قابل تقدیر است و باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

گفتنی است، در این مراسم، مدرسه خیرساز حاج‌حسنی در زمینی به متراژ سه هزار و 400 متر در یک‌هزار و 400 متر زیربنا با 20 میلیارد ریال اعتبار افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

همزمان با هفته فرهنگی شهرستان تفرش در مراسمی با حضور نماینده ولی فقیه، استاندار مرکزی و جمعی از مسئولان محلی دفتر نمایندگی میراث فرهنگی این شهرستان راه‌اندازی شد.

 خبرگزاری فارس: دفتر نمایندگی میراث فرهنگی تفرش راه‌اندازی شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ظهر امروز در مراسم راه‌اندازی این دفتر گفت: تفرش دومین شهرستان در استان است که دفتر نمایندگی آن مراحل تبدیل ‌شدن به اداره را طی می‌کند.

سید محمد حسینی افزود: این شهرستان از ظرفیت و پتانسیل‌های بالایی برخوردار است که لزوم تاسیس اداره میراث فرهنگی را ضروری می‌کند.

وی تصریح کرد: تفرش دارای مناطق نمونه گردشگری و جاذبه‌های فرهنگی زیادی است، آثار ثبت شده معنوی از جمله تکیه دولتی و تکیه زاغرم است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به راه‌اندازی موزه فرهنگ و هنر خاطرنشان ساخت: موزه فرهنگ و هنر زندگی‌نامه مفاخر علمی، ادبی، سیاسی، هنری و همچنین آثار مردم‌شناسی که متعلق به مردم تفرش است، از قبیل وسایل روشنایی کتاب‌ها و غیره را در خود دارد.

حسینی گفت: تفرش شهری منحصر به فرد در زمینه مفاخر است که برای شناساندن این ظرفیت‌ها به نسل کنونی به ویژه جوانان موزه فرهنگ و هنر در آن تاسیس شده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:17 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی گفت: پیرترین شهر استان مرکزی تفرش و جوان‌ترین شهر ساوه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مرکزی، غلامرضا فتح‌آبادی در کارگروه تخصصی امور اجتماعی‌فرهنگی استان مرکزی که با مشارکت شهرستان تفرش برگزار شد با اشاره به بررسی و ارائه شاخص‌های رفاهی و کتابخوانی در سند توسعه فرهنگ استان اظهار کرد: در شاخص‌های رفاهی عواملی چون پوشش بیمه‌ای، نرخ سرانه مشارکت‌های مردمی با نهادهای حمایتی، وضعیت سالمندان و تعداد زنان سرپرست خانوار مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه 99 درصد مردم استان مرکزی تحت پوشش انواع بیمه‌ها قرار دارند و در تفرش این رقم به 131 درصد می‌رسد که دلیل آن پوشش بیمه‌ای چندگانه مردم است، اظهار کرد: 50 درصد مردم کشور تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که این رقم در استان مرکزی به 55 درصد و در تفرش به 72 درصد می‌رسد.

وی ادامه داد: در حوزه بیمه خدمات درمانی نیز 37 درصد مردم استان و 58 درصد تفرش تحت پوشش قرار دارند و در بعد بیمه همگانی نیز که اساس کار دولت یازدهم قرار دارد باید 11 درصد مردم استان را تحت پوشش قرار می‌گرفتند که درحال حاضر به دلیل عدم اطلاع‌رسانی درست تنها 5.6 درصد مردم استان و یک درصد مردم تفرش بیمه شده‌اند.

فتح‌آبادی بیشترین آمار بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی در استان را مربوط به دلیجان و همچنین بیشترین آمار تعداد بیمه‌شدگان بیمه خدمات درمانی را مربوط به شهرستان خنداب عنوان کرد و گفت: 79 درصد جمعیت روستایی از بیمه بازنشستگی تأمین اجتماعی استفاده می‌کنند که با اطلاع‌رسانی می‌توان 20 درصد باقی مانده را نیز از بیمه بهره‌مند کرد.

وی بیشترین تعداد بهره‌برداران از بیمه بازنشستگی را به ترتیب در خمین و کمیجان اعلام کرد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در خصوص پوشش بیمه‌ای نهادهای حمایتی گفت: بهزیستی نزدیک به یک درصد از مردم را تحت پوشش دارد و این رقم در استان و تفرش به ترتیب 1.5 درصد و 2.3 درصد است و بیشترین میزان پوشش در آشتیان با چهار درصد و کمترین میزان پوشش بیمه‌ای نهادهای حمایتی در ساوه به ثبت رسیده است.

وی اضافه کرد: نرخ پوشش بیمه‌ای توسط کمیته امداد در کشور 5.12 درصد است که این رقم در استان مرکزی به 5.86 درصد و در تفرش به 10.86 رسیده است و نشان می‌دهد که تفرش شهرستانی فقیر است.

وی به پوشش بیمه‌ای سازمان‌های حمایتی در استان اشاره کرد و گفت: پوشش این شاخص در استان مرکزی 12 درصد است و در تفرش این رقم به 18 درصد می‌رسد.

فتح‌آبادی در خصوص سرانه مشارکت مردم با نهادهای حمایتی تصریح کرد: در خصوص این شاخصه وضعیت کشور در شرایط مطلوبی نیست و از بین 153 کشور ایران در جایگاه 85 قرار دارد به نحوی که مشارکت به شکل عام 24 درصد است و به شکل خاص این رقم چهار درصد برآورد شده است. در صورتی که در جهان این نرخ به 86 درصد مشارکت می‌رسد به نحوی که افراد پنج درصد از درآمد ماهیانه خود را صرف امور خیریه می‌کنند و این رقم در کشور ما به 0.05 درصد می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم با نهادهای حمایتی در شش ماهه نخست سال در استان دو هزار و 483 تومان و در تفرش شش هزار و 578 تومان بوده است، گفت: رتبه اول استان مربوط به شهرستان آشتیان و کمترین درصد مشارکت‌ها مربوط به خنداب می‌شود؛ تفرش در جایگاه سوم استان قرار دارد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در ادامه به وضعیت سالمندان در کشور و استان اشاره کرد و گفت: میزان سالمندی در کشور 8.2 درصد و در استان 10 درصد است. درصد سالمندان تفرش نیز 18.71 درصد است و با این ارقام استان در جایگاه دهم کشور قرار دارد.

وی پیرترین شهر استان را تفرش و جوان‌ترین شهر را ساوه عنوان کرد و در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: 12 درصد از زنان کشور زنان سرپرست خانوار هستند و این وضعیت در استان مرکزی به 11.8 درصد و در تفرش به 17 درصد می‌رسد و کمیجان بالاترین آمار و دلیجان نیز کمترین درصد زنان سرپرست خانوار استان را داراست.

وی رضایت اجتماعی، سرمایه و امنیت اجتماعی را از جمله شاخصه‌های توسعه اجتماعی دانست و با اشاره به اینکه شهرستان تفرش در این شاخص‌ها عقب مانده است و از بین 12 شهرستان رتبه دوازدهم را داراست، گفت: در بعد کتاب و کتابخوانی رقم مطالعه غیردرسی به 48 درصد می‌رسد و استان نیز در این خصوص دارای رقمی برابر با 45 درصد و تفرش 20 درصد است اما، در خصوص زمان مطالعه در کشور رقم 91 دقیقه و در استان و شهرستان تفرش به ترتیب 82 دقیقه و 19 دقیقه به ثبت رسیده است.

فتح آبادی تعداد کتابخانه‌های عمومی در استان را 78 عدد با فضایی حدود 31 هزار متر فضای زیربنایی عنوان کرد و با اشاره به اینکه استان در این شاخصه در رتبه 13 کشور قرار دارد گفت: سرانه مناسب برای هر نفر در استان مرکزی 2.24 مترمربع است که این رقم در کشور به 1.78 متر مربع می‌رسد و این میزان سرانه ارتباطی به رشد و کاهش کتابخوانی در استان نداشته است.

وی با بیان اینکه از بعد زیربنایی وضعیت کتابخانه‌های شهرستان‌های اراک، ساوه، زرندیه و خمین مطلوب نیست، تصریح کرد: برای احداث کتابخانه در اراک نیاز به دو میلیارد تومان اعتبار است و همچنین برای هر یک از سه شهرستان دیگر 300 میلیون تومان اعتبار احتیاج است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی تعداد کتابخانه‌های نیمه تمام استان را هفت عدد با نیاز اعتباری حدود 30 میلیارد تومان عنوان کرد و با اشاره به افق 1404 گفت: باید در حوزه کتاب و کتابخوانی با راه‌اندازی فضای دیجیتال در کتابخانه‌ها، ایجاد کتابخانه در روستاهای بالای 40 نفر جمعیت و افزایش کتب مناسب با تعداد جمعیت جایگاه استان را ارتقا دهیم و البته برای احداث کتابخانه در روستاها به چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

فتح آبادی در پایان با اشاره به وظیفه شهرداری‌ها برای ساخت کتابخانه گفت: سه میلیارد و 900 میلیون تومان بدهی شهرداری‌ها برای احداث کتابخانه است که دو میلیارد و 800 میلیون تومان آن مربوط به بازه زمانی 83 تا 92 بوده و مابقی نیز مربوط به هفت ماهه اخیر است که اگر به پرداخت این بدهی توجه نشود بحران فرهنگی را در استان شاهد خواهیم بود.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:51 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

صنعت و دانشگاه

دفتر هماهنگی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیق و توسعه صنایع با حضور استاندار مرکزی، روسای دانشگاه‌های صنعتی کشور و مدیران صنایع در اراک راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، صبح امروز نخستین همایش کنترل و ابزار دقیق‌ با هدف ارزیابی و معرفی آخرین دستاوردهای ابزار دقیق و نقش آن در صنعت، به منظور ایجاد زمینه ارتباط و هماهنگی‌ در بین کانون‌های مرتبط در حوزه ابزار دقیق و تبادل دانش و مهارت و شناخت چالش‌ها و راهکارهای ارتقاء فناوری و اتوماسیون در صنایع برگزار شد.

در آستانه نخستین برگزاری همایش‌کنترل و ابزاردقیق استان مرکزی به منظور ارتباط مستمر با دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با صنایع استان‌مرکزی، دفتر هماهنگی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیق و توسعه صنایع با همکاری دانشگاه صنعتی اراک با حضور استاندار مرکزی، جمعی از مدیران دانشگاه‌ها و صنایع استان تأسیس و راه اندازی شد.

این همایش میزبان‌ نخبگان‌علمی‌ از دانشگاه‌های‌ علم‌ و صنعت ایران، صنعتی‌اراک، خواجه‌نصیر طوسی، صنعتی اصفهان و دانشگاه‌های اراک و تفرش است.

در این همایش جمعی از امضا کنندگان این دفتر محمدحسین مقیمی استاندار مرکزی، علیرضا زاوشی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان، سعید حمیدی رئیس دانشگاه اراک، محمد قاسم صحاب رئیس دانشگاه تفرش، حمیدرضا بادکوبه‌ای مدیر عامل آلومینیوم سازی اراک، خداد قریب پور مدیر عامل پتروشیمی شازند، محمد علی شیرازی‌زاده مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی (ره)، شازند و مجتبی نجاتی مدیر عامل برق باختر و جمعی دیگر از مدیران بودند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

تعزیه یا شبیه‌خوانی نوعی نمایش مذهبی و سنتی در ایران است که عمدتا به پیرامون روایت شهادت امام علی(ع) و امام حسین(ع) و مصائب اهل‌بیت(ع) می‌پردازد.

 خبرگزاری فارس: وقتی سیل عاشقان تعزیه به تفرش سرازیر می‌شوند/ اجرای تعزیه از مسجد حاج علی تا میدان ارگ

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، استان مرکزی یکی از مهم‌ترین قطب‌های برگزاری تعزیه در کشور است و تعزیه سیار اراک تا سال 1342 با جدیت در بازار تاریخی اراک برگزار می‌شد، اما به دلیل مخالفت‌های دولت وقت و شرایط سیاسی آن زمان برگزاری این مراسم متوقف شد.

چاپ این صفحه

ادامه مطلب
تاريخ : برچسب:, | 17:45 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

عزاداری دانش آموزان زنجانی

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تفرش گفت: مربیان و معلمان خاطرات دانش آموزان شهید را در مدارس تفرش بازگو کنند تا دانش آموزان با رشادت ها و دلاوری‌های شهدای دانش آموز آشنا شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، محمد افشاری پیش از ظهر امروز در مراسم نواخته شدن زنگ استکبار ستیزی در مدرسه دخترانه حاج مسلم شمس این شهرستان با بزرگداشت این روز مهم و عظیم در تقویم ملی ایران اسلامی اظهار کرد: بصیرت افزایی در بین دانش آموزان جمهوری اسلامی با توجه به هجمه دشمنان  باید افزایش یابد.

وی افزود: در روز 13 آبان سه اتفاق مهم انقلاب ایران را هدایت کرده و نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشته است.

افشاری تصریح کرد: در تاریخ انقلاب و در 13آبان سه اتفاق مهم که درپیروزی و تداوم انقلاب اسلامی نقش مهمی ایفاء کردند، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، تبعیدحضرت امام خمینی(ره) به ترکیه وکشتار دانش آموزان و دانشجویان در دانشگاه تهران بود.

رئیس اداره آموزش و پرورش تفرش عمل به وصایای شهدا را یکی از راه های استکبار ستیزی عنوان کرد و گفت: حفاظت از دستاوردهای انقلاب امروز مهمترین وظیفه دانش آموزان است.

وی نواخته شدن زنگ استکبارستیزی را یادآور رویدادهای مهم و تاریخی 13 آبان دانست و افزود: حفظ و تقویت بصیرت‌، ولایت‌پذیری و دشمن‌شناسی و استکبارستیزی بسیار ضروری و مورد تاکید است.

افشاری تصریح کرد: این زنگ به مناسبت هفته بسیج دانش‌آموزی، در آستانه فرارسیدن 13 آبان‌ ماه و با هدف اعلام برائت از شیطان بزرگ و نشان دادن استکبارستیزی دانش‌آموزان نواخته شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:21 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

هفته نامه سراسری با عنوان نجوا با صاحب امتیازی و مدیرمسوولی ' پرویز شریفی و سردبیری 'خضر مصطفی نژاد 'به جمع مطبوعات استان مرکزی پیوست.

 

این نشریه در هشت صفحه با مشی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به صورت تمام رنگی در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

انقلاب اسلامی ایران به برکت عاشورا به پیروزی رسید، عنوان خبری این نشریه برای سخنان آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی است.

این نشریه دراین مطلب خبری آورده است: محرم و صفر سنگر دفاع از اسلام، اهل بیت (ع) و عزت شرف است.

اصل ضروری اعتماد به جوانان برای اداره کشور ، مدیریت جهادی برای پیشگیری از مواد مخدر، برگزاری همایش آسیب شناسی تعزیه در تفرش، عاشورا عینیت ولایتمداری ، صادرات 300 هزار مترمربع سنگ تزئینی از محلات، همایش استانی سرمایه گذاری کلانشهر اراک با تقویت و تشویق سرمایه گذاران و برخورد دستگاه قضا با رسانه های شایعه ساز در موضوع اسید پاشی از دیگر عنوان های هفته نامه سراسری نجوا در استان مرکزی است.

با احتساب هفتهنامه نجوا، 55 نشریه محلی در قالب روزنامه، هفته نامه، دوهفته نامه، ماهنامه، فصلنامه و سالنامه در استان مرکزی مجوز رسمی انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند که 43 نشریه چاپ و دراختیارعلاقمندان قرار می گیرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:42 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

دانشگاه تفرش

 رئیس دانشگاه تفرش گفت: تاسیس دانشگاه‌های تفرش باید در مسیر حرکت علمی بوده چراکه دانشگاه تفرش قابلیت تبدیل به شهر دانشگاهی را دارد و رشد و توسعه این شهرستان با تحقق این مهم انجام می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم ازتفرش، محمد قاسم سحاب پیش ازظهر امروز در نشست انجمن تفرشی‌ها که با دعوت دانشگاه تفرش و به مناسبت افتتاح سالن شورا و گردهمایی دانشگاه که به نام مرحوم حاج ابراهیم کاریابی پدر عمران تفرش نام‌گذاری شده با بیان اینکه وجود آموزش مراکز عالی در این شهرستان و تبدیل این شهرستان به یک شهر دانشگاهی بسیار مهم بوده و باید در اولویت قرار گیرد، اظهار کرد: شهرستان تفرش با استفاده ازمنابع انسانی و استفاده از هوش و استعداد جوانان و نخبگان این شهرستان باید اداره شود که این مهم باید به طور جدی پیگیری شود.

وی افزود: باید در مسیر علم با شتاب بیشتری حرکت کرد و در راستای گسترش این مهم و نیز ایجاد مراکز عالی آموزشی بیشتر از گذشته‌گام برداشت و از ظرفیت این شهرستان در راستای ایجاد مراکز عالی استفاده کرد.

رئیس دانشگاه تفرش تصریح کرد: تفرش دارای استعدادهای علمی بسیار خوب و بالایی بوده که باید شناسایی شوند وحرکت علمی با همه لوازم و تقویت شرکت‌های دانش بنیان وایجاد مراکز عالی  با تداوم بیشتری ادامه پیدا کند.

سحاب با اشاره به اهمیت ترویج علم و دانش در راستای تقویت بنیه‌علمی این شهرستان گفت: باید با تلاش وبرنامه‌ریزی‌همه دستگاه‌ها بتوان یک شبکه عظیم تولید علم ایجاد کرد که همه بخش‌ها و اجزاء آن مکمل یکدیگر باشند و هم افزایی‌کنند که این مهم رشد و رونق تفرش را به همراه دارد.

وی افزود: خیران و مسئولان نیز باید در این راستا گام بردارند تا این مهم نیز به عنوان فرهنگ در جامعه نهادینه شود و این فرهنگ نیز به نسل های بعد منتقل شود و ایجاد مراکز آموزشی در اولویت قرار گیرد.

رئیس دانشگاه تفرش تصریح کرد: ایجاد اتحاد بین مراکز علمی و دانشگاهی بسیار مهم بوده و در جامعه امروزی که تغییر و تحول به طور مستمر انجام می شود جامعه علمی باید با توسعه علمی واقدامات جدید پاسخگوی این نیازها باشد.

سحاب با اشاره به اینکه تمامی فعالیت های جدی مراکز علمی باید در راستای رفع نیازهای جامعه باشد گفت: دست اندرکان عرصه علم می‌توانند با کشف و بررسی مشکلات این بخش‌ها و نیز توسعه مراکز آموزش عالی و با همکاری‌مسئولان این مهم را محقق کنند.

وی افزود: همکاری دانشگاه‌ها دراین شهرستان درتوسعه و پیشرفت تفرش موثر بوده واساتید و دانشجویان متخصص در رشته‌های گوناگون می‌توانند با تبادل اندیشه سبب ایجاد خلاقیت و نوآوری در جامعه و پیشرفت همه جانبه تفرش شود.

رئیس‌دانشگاه تفرش تصریح کرد: تجهیز و آماده سازی سالن گردهمایی حاج‌ابراهیم کاریابی در دانشگاه تفرش ادامه فرهنگ اقدامات عام المنفعه ای است که مرحوم کاریابی در شهرستان تفرش انجام و این فرهنگ را به فرزندان خود به عنوان سنت نهادینه خانواده منتقل کرده است که باید به عنوان الگو قرار گیرد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:25 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

تعزیه تفرش

خبرگزاری تسنیم: استان مرکزی یکی از استان‌های شهیدپرور و انقلابی است که مردم شهرستان‌های مختلف آن در غم سوگ سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) آئین‌های مختلفی را برگزار می‌کنند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مردم استان مرکزی همه ساله با فرا رسیدن ایام سوگواری محرم سیاه‌پوش شده و در مراسم ‌عزاداری خود آیین های مختلفی را اجرا می‌کنند که به عنوان بخشی از تاریخ هویتی و دینی مردم این استان شناخته می شود.

استان مرکزی با داشتن شهرهای باقدمتی چون تفرش، فراهان، خمین، محلات، دلیجان که هریک امروز به یکی از قطب های مهم کشور بدل شده اند نه تنها در حوزه های مختلف که در بخش هویت دینی نیز بعنوان یکی از مناطق باسبقه بالا شناخته می شوند.

شناخت این مراسم ها و نوع عزاداری سنتی در شهرستان های مختلف استان مرکزی سبب می شود تا مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با شناخت درست از فرهنگ عزاداری مردمان این استان که مهدبزرگانی همچون امام خمینی(ره)، آیت‌الله اراکی و علمای بزرگ دیگری است، با پرهیز از هر نوع ورود خرافه و بدعت به عزاداری ها به‌طور جدی مقابله کنند.

نخل گردانی خمین

یکی از مراسمی که در روز عاشورا و با حضور تمامی هیئت‌ها و عزاداران در شهر خمین برگزار می‌شود مراسم نخل گردانی است؛ این مراسم از صبح روز عاشورا با بیرون آوردن نخل از جایگاه شروع و تا ظهر عاشورا با گرداندن نخل در دو خیابان اصلی شهر و مکانی قدیمی که از طرف اهالی "چاله نخل" خوانده می‌شود ادامه می‌یابد، مراسم نخل گردانی تابع قراردادهای محلی بوده و حداقل از دوره زندیه تا بحال استمرار داشته است.

نخل گردانی در نراق

شهر نراق از شهرهای قدیمی استان مرکزی، حدفاصل دو شهرستان دلیجان و کاشان است، در این شهر در روز عاشورا مراسمی تحت عنوان نخل گردانی برگزار می‌شود، این مراسم که ریشه در فرهنگ  وگذشته مردم این شهر دارد از صبح روز عاشورا با بیرون آوردن دو نخل قدیمی از جایگاه خود شروع و با چرخاندن آن در خیابان امام خمینی و کوچه های بافت قدیم شهر همراه است، زنان به مانند مردان بدنبال نخل به راه افتاده و درپی آن مویه می کنند.

نخل گردانی در تفرش

شهر تفرش یکی از کانون‌های تشیع در مرکز ایران از صدر اسلام تاکنون بوده است، در این شهر مراسم عزاداری با شور وحال خاص برگزار شده و با انجام مراسم و آئینهای خاص همراه است.یکی از مراسم کهن دراین شهر مراسم نخل گردانی است.

این مراسم در روز عاشورا و با حضور مردم محله فم و ترخوران برگزار شده و تابع قراردادهای خاص و از پیش تعیین شده است، مراسم نخل گردانی از دوره صفویه تا بحال در شهر تفرش تداوم داشته است.

 

مراسم علم بران تفرش
مراسم علم بران در محله فم شهر تفرش و در محلات کوچک آن انجام می‌پذیرد، درمحله مذکورسه محله خلچان، ششناو و میان ده صاحب تکیه هستند.

در روز اول محرم مردم محله با چند علم سیاه به در خانه های صاحب علم رفته و با انجام نوحه وچاوشی خوانی او را دعوت به بیرون آوردن علم می‌کنند.

بدین ترتیب تمامی علم‌های یک تکیه از صبح تا حدود ظهر با حضور مردم محله جمع شده و در جایگاه پیش‌بینی شده خود در تکیه جای داده می‌شود، علم بران در تفرش دارای سبقه تاریخی بوده و حداقل از دوره قاجار برگزار می‌گردد.

مراسم علم گردانی در روستای هزاوه

روستای هزاوه در جنوب غرب دشت فراهان قرار گرفته و در گستره فرهنگی فراهان سادات جای می‌گیرد، در این روستای تاریخی در دهه محرم و روز عاشورا و به اتفاق سادات مراسمی تحت عنوان علم‌گردانی انجام می‌پذیرد.

سادات روستا از روز اول محرم علمی قدیم را آراسته و تا روز عاشورا در محلات آبادی می‌گردانند، در روز عاشورا این مراسم با حضور مردم هزاوه صورت گرفته و با حضور علم در میادین اصلی آبادی و عبور آن از کوچه باغها همراه است.

این علم در ظهر عاشورا به جایگاه خود در امامزاده شاهزاده احمد برگردانده شده و پنجه طلائی رنگ آن جداشده و در نزد یکی از سادات تا سال بعدبه امانت گذاشته می شود.

تعزیه روستای گرکان

روستای گرکان یکی از روستاهای تابع شهرستان آشتیان است، در این روستا و در تکیه قدیمی این روستا هرساله و در ایام شهادت ائمه تعزیه برگزار می،شود.

در داخل تکیه یاد شده با نام تکیه سر پل حجره‌هائی برای نشستن مردم و میانگاهی برای برگزاری تعزیه پیش بینی شده است.

نسخه‌های تعزیه در روستای یاد شده به گویش گرکانی و به خط خوشنویسان روستا است، برگزاری تعزیه دو طفلان مسلم، شام غریبان و فروختن پسر شیعه درکنار دیگر تعزیه‌ها، از جنبه‌های برجسته این مراسم است.

مراسم چغچغه زنی در روستای انجدان

انجدان یکی از روستاهای تاریخی استان مرکزی در 28 کیلومتری جنوب شرق شهر اراک است، در این روستای تاریخی درروزهای دهم و یازدهم محرم مراسمی بنام چغچغه زنی برگزار می‌شود.

چغچغه ابزاری چوبی و خراطی شده است که با به هم کوبیدن آنها به هم آهنگ‌های موزون ایجاد می‌شود، انجدان از دو محله بالا و پائین تشکیل شده و مردم این دو محله با انجام چغچغه زنی به عزاداری می‌پردازند.

یکنفر آواها و نوحه های محلی سر داده و چغچغه زن‌ها با هماهنگی‌های خاص با چغچغه ،جواب می‌دهند، این مراسم ریشه در گذشته مردم انجدان داشته و حداقل از دوره قاجار برگزار می‌شود.

تعزیه تفرش

تعزیه در تفرش از مراسم ریشه‎دار و کهن است، در این شهر و روستاهای پیرامون آن تکایائی ساخته شده که هر ساله و با فرارسیدن ماه محرم در آنها تعزیه با استقبال و اشتیاق خاص از طرف عموم، بر گزار می‎‎شود.

در تمامی تکیه‌های محله فم از روز اول محرم تعزیه های مرسوم دهه برگزار شده و هر محله (ششناو،خلچان و زاغرم) جداگانه به اجرای این مراسم آئینی می‌پردازند.

مردم شهر و مسافرینی که از بلاد اطراف می‌آیند مخاطبین تعزیه بوده و مهمان تکایاهستند، تعزیه میراث ماندگار گذشتگان در تفرش بوده و از دوره صفویه در این شهر برگزار می‌گردد.

 

تعزیه شهر اراک

اراک (سلطان آباد سابق) یکی از شهرهای دوره قاجار است، در این شهر هر ساله و در دهه محرم مراسم تعزیه خوانی برگزار می‌شده است، این آئین در شهر اراک و در بازار تاریخی آن صورت گرفته و بر خلاف دیگر نقاط استان بصورت سیار است.

تعزیه سیار توسط مردم دو محله قدیمی قلعه و حصار و طی دهه اول ماه محرم توسط چند گروه برگزار می‌شده است، مخاطبان و مشاهدان ثابت و گروه‌های چندگانه با تمامی نقش‌های تعزیه در میانه راه بصورت سیاراجرای مراسم می‌کردند.

مراسم تعزیه اراک یکی از دراماتیک ترین جنبه‌های نمایشی از یک مراسم آئینی است که در کمتر جائی از گستره ایران می‌توان از آن سراغ گرفت.

تعزیه وفس

روستای وفس از روستاهای کهن استان مرکزی و شهرستان کمیجان است، این روستا بواسطه بافت تاریخی زیبا و گویش تاتی مردم آبادی از روستاهای در خور مطالعه و توجه است؛ مراسم تعزیه یکی از مراسمی است که هر ساله در این روستا و با حضور ساکنان روستا برگزار می‌شود.

گزارش از مهدیه آزاد

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 5:25 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

محرم عزاداری

دومین همایش شناسایی آسیب‌های عزاداری با حضور مسئولان استانی و شهرستانی به منظور شناخت آسیب‌ها و بایدها و نبایدهای عزاداری در تفرش برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، احمد جولایی، محققق و پژوهشگر تعزیه ایران ظهر امروز در همایش شناسایی عزاداری با اشاره به مفهوم عزاداری اظهار کرد: عزاداری یعنی نکوداشت فردی که از دست رفته و برای نشان دادن مقام و مهربانی آن مقام ‏عزاداری برگزار می شود و فلسفه عزاداری امام حسین در عصر حاضر با عزاداری و برگزاری مراسم تعزیه ‏تبیین می شود.

وی افزود: آسیب های بسیاری در عزاداری ها وارد شده که رفع آنها باید در برگزاری همایش ها و ‏برنامه های مختلف مورد بررسی قرار گیرد.

جولایی تصریح کرد: تحریف در سخنرانی و بزرگنمایی بی جا یکی از مهعمترین آسیب های عزاداری است که شهید ‏مطهری نیز به آن اشاره کرده است.

محقق و پژوهشگر تعزیه افزود: استفاده از بعضی ادوات و موسیقی های نامناسب و عدم رعایت ‏پوشش ظاهری توسط افراد برگزار کننده از دیگر آسیب های عزاداری است و تحریف ازقلب تاریخ به وجود وقایع رسوخ میکند و خرافه زدایی باید بطور ویژه مورد تاکید ‏قرار گیرد.

وی به وجود نسخه های تعزیه اشاره کرد و گفت: وظیفه نسخه نویسان تعزیه از مورخان جدا است و باید از نسخه های ‏صحیح و بدون تحریف در تعزیه ها استفاده شود. ‏

جولایی افزود: فداکاری، بصیرت، آزادی، مبارزه با ظلم و ستم، درس های ماندگاری قیام امام حسین(ع) است و قیام و پیام عاشورا و امام حسین(ع) همیشه جاوید و ماندگار بوده و هنرمندان با هنر تعزیه این واقعه ماندگار را روایت می کند چراکه  بیان واقعه عاشورا در قالب هنر احساس  و رابطه ای با مخاطب ایجاد می کند که سبب جذب مخاطب و مصائب و وقایع آن زمان می شود.

وی تصریح کرد: یکی از حق هایی که اهل بیت(ع) نسبت به ما دارند و مسلمانان باید آن را به پا دارند، سوگواری سید الشهداء(ع) است و فرزندان و نسل جوان و نوجوان ما باید امام حسین شناس شوند.

محقق و پژوهشگر تعزیه افزود: سخنرانی و منبر پیام و محتوایش بیشتر است اما چون فقط سمعی است، کمتر تأثیر گذار است ولی تعزیه خوانی چون سمعی و بصری است، تأثیرگذاری عمیقی بر مخاطب می گذارد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

دومین جشن فارغ‌التحصیلی دانش آموختگان دانشگاه تفرش با حضور رئیس، معاونین، مدیران،کارکنان و دانشجویان در سالن اجتماعات حاج ابراهیم نصیر دانشگاه تفرش برگزار شد.

 خبرگزاری فارس: آیین دانش آموختگی دانشگاه تفرش برگزار شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، رئیس دانشگاه تفرش بعد از ظهر امروز  در این آیین گفت: آیین فارغ‌التحصیلی جشنی به مناسبت موفقیت در کسب یک مرتبه علمی و کسب مدارج عالیه تحصیلی و سپری کردن دوران سخت توام با تلاش چندین ساله برای کسب علم و دانش است.

محمدقاسم سحاب با بیان اینکه دانش آموختگان دانشگاهی بازوی کمکی مراکز آموزش عالی هستند و آینده کشور در گرو همت آنان است، افزود: رسالت کنونی دانشجویان توسعه کشور با همت بلند و برافراشته کردن نام ایران اسلامی بر قلل رفیع  علمی جهان است.

وی اظهار امیدواری کرد: به همت فارغ‌التحصیلان دانشگاه، در آینده نزدیک جامعه فارغ‌التحصیلان دانشگاه تفرش به منظور ارتباط نزدیک بین دانشجویان و دانشگاه تاسیس شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تفرش نیز گفت: فارغ‌التحصیلان  دانشگاه تفرش در آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری خوش درخشیده‌اند که این نشان از این حقیقت دارد که خروجی‌های این دانشگاه هنوز درخشان است.

مهدی جعفری‌پناه با اشاره به اینکه 236 نفر از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف این دانشگاه در آزمون کارشناسی ارشد سال 93 در دانشگاه‌های دولتی کشور پذیرفته شده‌اند، تصریح کرد: درصد متوسط پذیرفته‌شدگان این دانشگاه در آزمون‌های کارشناسی ارشد سال گذشته 32.13 درصد  است که این آمار بالاتر از آمار متوسط پذیرفته‌شدگان سایر دانشگاه‌های مطرح که حدود 40 درصد است، می‌باشد.

در این مراسم 70 دانش‌آموخته دانشگاه تفرش و دانشجویان ممتاز مقاطع کارشناسی با اهدای لوح یادبود و جوایزی تقدیر شدند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:45 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

کودکان تفرشی نقاشی با موضوع ولایت ترسیم کردند .

این نقاشی 120 متری را دیروز 250 کودک تفرشی طراحی کردند .
کودکان تفرش با شرکت در این مراسم افکار و اندیشه های خود با موضوع ولایت و امامت امام علی (ع) را به تصویر کشیدند.
دراین مراسم شاد، خطبه غدیر هم توسط علیرضا محبعلی از خطاطان به نام این شهرستان به طول ده متر نگارش شد.
برنامه های مختلف فرهنگی و هنری و برپایی غرفه های کتاب و نرم افزارهای فرهنگی هم برپا شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 3:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

باران غدیر

رئیس دانشگاه تفرش گفت: واقعه غدیر باید برای نسل نوجوان و جوان به درستی تبیین شود چراکه فرهنگسازی محتوای واقعه غدیر امری مهم به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار تسنیم از تفرش، محمدقاسم سحاب رئیس دانشگاه تفرش ظهر امروز، در جشن بزرگ عید ولایت که در این دانشگاه برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر، اظهار کرد: واقعه غدیر یک نسخه  اختلاف نیست واقعه تاریخی بزرگ است برای توجه تمامی مسلمانان و مرجعی مهم برای شیعیان حضرت علی(ع) است.

وی افزود:غدیر روز اکمال دین است و مسلمانان با تمسک به این مهم می‌ توانند به سمت صلاح حرکت کنندایجاد پیوند ارزش ها بین نسل های انقلاب و ولایت و کمک به ارتقای معارف معنوی از جمله برکات غدیر است.

رئیس دانشگاه تفرش با اشاره به واقعه غدیرگفت: سرتاسر حیات طیبه رسول ‌اکرم(ص)  لحظه به لحظه آن در نزد مسلمانان دارای اهمیتی بالائی است  نه تنها کلام رسول‌ اکرم حجت است و صراط مستقیم را به عالمیان می‌نمایاند بلکه در بین اقوال مختلف در مورد واقعه غدیر و تفسیر آن، شیعه محکم‌ترین راه را انتخاب کرده و باوری را که بیشتر مردم مسلمانان آن را پذیرفته‌اند ملاک انتخاب مسیر خود قرار داده است.

سحاب تصریح کرد: در بازسازی واقعه غدیر باید به مسائلی که در کتاب اهل شیعه و توسط عالمان شیعه مطرح شده است توجه شود.

وی افزود: این کاربزرگ با مشارکت‌های مردم و با راهنمائی‌های مراجع تقلید پا گرفته و امیدواریم این اقدام با برنامه ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد ادامه داشته باشدنیز نهادینه کردن فرهنگ غدیر در جامعه برنامه های مورد نظر باید در طول سال انجام شود.

رئیس دانشگاه تفرش بر ضرورت بکارگیری تمام ظرفیت ها در ترویج فرهنگ غدیر گفت: بهره گیری از تمامی ظرفیت‌ها به ویژه فضای مجازی و رسانه های ارتباط جمعی در عرصه ترویج فرهنگ غدیر باید در اولویت برنامه‌های فرهنگی متناسب با غدیر باشد.

وی افزود: ولایت فقیه ادامه امامت بوده که توانسته با اقتدار و تدبیر ارزشمند خود در نشر و توسعه فرهنگ شیعه در سطح جهان نقش آفرین باشد.

سحاب با اشاره به اینکه تبیین و ترویج خطبه ناب غدیر در میان نسل نوجوان و جوان بیش از پیش ضروری است، گفت: دهه ولایت بهترین فرصت برای نهادینه کردن فرهنگ غدیر در جامعه بوده بر این اساس اقدام های مورد نظر باید به بهترین صورت انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم های دهه ولایت و امامت باید با محتوایی غنی در راستای تبیین واقعه غدیر و ولایت باشد، افزود: برای نهادینه کردن فرهنگ غدیر در جامعه برنامه های مورد نظر باید در طول سال انجام شود.

رئیس دانشگاه تفرش با اشاره به اهمیت بازسازی و اجرای واقعه بزرگ غدیر گفت: دشمنان تلاش دارند شبهاتی را در این زمینه ایجادکنندکه اجرای این برنامه گام مهمی در این راستا است چراکه غدیر، تنها یک حادثه تاریخی و نام یک سرزمین نیست بلکه تفکر و راه و روش اسلام ناب محمدی(ص) است.

سحاب تصریح کرد: فلسفه وجودی عید غدیر خم باید به صورت جامع و کامل در جامعه تشریح و تبیین شود چراکه واقعه غدیر یک حکایت تاریخی نیست بلکه نشانه و رمزى است که از تداوم خط نبوت حکایت مى کند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:37 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

انتصاب

 آیین تکریم و معارفه مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش با حضور معاون امور دفاتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه های کشور، نماینده مردم تفرش در مجلس، رئیس دفاتر نهاد در استان مرکزی و جمعی مسئولان شهرستانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، معاون امور دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در مراسم تودیع حجت الاسلام سید جواد علیزاده موسوی مسئول  سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش  و معارفه حجت الاسلام رسول ظرافت به عنوان سرپرست جدید این نهاد با اشاره به اهمیت و ارزش جایگاه اندیشه و علما در دین مبین اسلام اظهار کرد: در دین مبین اسلام بر علم و جایگاه ویژه عالمان و دانشمندان تاکید فراوان شده است.

حجت الاسلام محمداسحاق مسعودی با بیان این که عید غدیر واقعه بزرگ اسلام و یکی از افتخارات ما مسلمانان است، افزود: در آموزه های دینی اهل سنت و شیعه بر عالم و دانشمند بودن حضرت علی (ع) تاکید فراوان شده و یکی از ویژگی های ممتاز دین اسلام در مقایسه با سایر ادیان سرآمد بودن امامان و پیشوایان ما در زمینه علمی در میان دیگر دانشمندان زمان خود است.

وی تصریح کرد: از اینرو امت اسلامی باید پیشرو ترین امت ها در زمینه علم و دانش بوده و در زمینه بالندگی دانشگاه اسلامی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و دین اسلام تلاش  نماید.

معاون امور دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با اشاره به اهمیت تحقق و رسیدن به دانشگاه اسلامی گفت: معنای حقیقی دانشگاه اسلامی مورد تاکید مقام معظم رهبری و دین اسلام  پیشرو ترین دانشگاه در زمینه علم و دانش است که بالندگی این دانشگاه اسلامی اراده و همت نخبگان علمی و دانشجویان و اساتید را می طلبد.

حجت الاسلام مسعودی افزود: یکی از وظایف خطیر  دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها ترغیب دانشجویان به علم آموزی و انجام فعالیت های فرهنگی و مشاوری امین بودن برای ریاست،کارکنان و دانشجویان است.

2هزار هیئت علمی در دانشگاه های استان مشغول به فعالیت هستند

رئیس دفاتر نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان مرکزی نیز در این آیین گفت: وجود 110 هزار دانشجو، 80مرکز آموزش عالی و 2هزار هیات علمی در استان مرکزی زمینه شهرت این استان در زمینه علمی  در کنار صنعت فراهم آورده است.

حجت الاسلام مهدی ایمانی مقدم افزود: دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در  استان مرکزی در زمینه انقلاب و ارزش های فرهنگی اهتمام ویژه نموده و بستر های اشاعه این ارزش ها به جوانان دانشجو را فراهم و در این زمینه بسیار موفق عمل نموده اند.

وی تصریح کرد: روحانیت در دانشگاه ها باید برای تمامی اقشار اعم از مدیریت، کارکنان و دانشجویان مشاوری امین بوده و این امر رسالتی است که مقام معظم رهبری بر دوش مسئولین در نهاد رهبری دانشگاه ها گذاشته است.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:34 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

دانشجویان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تفرش گفت: این دانشگاه با مشکلات مالی ‌مواجه است که با تمهیدات اندیشیده شده سعی بر این است تا بیش از ۱۲ درصد از هزینه‌های دانشگاه متکی بر هزینه‌ای غیر از شهریه باشد.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، رضا شفیع‌زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات، با بیان عملکرد دانشگاه در سه ماه گذشته اظهار کرد:کمبود دانشجو در بسیاری از دانشگاه‌ها به آفت توسعه دانشگاه تبدیل شده ‌و دانشگاه آزاد تفرش با ایجاد دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد توانسته قریب به 100 دانشجو در ترم تحصیلی جدید جذب کند.

وی افزود: ایجاد 2رشته مهندسی فناوری اطلاعات و عمران سبب رشد 20درصدی جذب دانشجو در دانشگاه آزاد تفرش شده و با پیگیری‌های انجام شده به‌دنبال ایجاد رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد تفرش تصریح کرد: دانشگاه آزاد تفرش با مشکلات مالی عدیده مواجه است که با تمهیدات اندیشیده شده سعی بر این است تا بیش از 12 درصد از هزینه‌های دانشگاه متکی بر هزینه‌ای غیر از شهریه باشد.

شفیع‌زاده با بیان اینکه پیشنهاد نامگذاری دانشگاه آزاد تفرش به نام پروفسور حسابی مورد تائید قرار گرفته است گفت: با نامگذاری دانشگاه آزاد تفرش به نام پدر علم فیزیک ایران سید محمود حسابی شاهد معرفی بیشتر این شهر دانشگاهی در سطح کشور هستیم.

وی بر‌افزایش فعالیت شرکت توسعه شهرستان تفرش تاکید کرد و افزود: با فعال‌تر شدن این شرکت در صدد تاسیس شرکت دانش‌بنیان در این دانشگاه هستیم تا بتوانیم طرح‌های محلی و بومی را به مرحله اجرا برسانیم.

رئیس دانشگاه آزاد تفرش با بیان اینکه اجرای برنامه‌های فرهنگی از اولویت‌های دانشگاه آزاد است تصریح کرد: وجود 8هزار جلد در کتابخانه دانشگاه از ظرفیت‌های مناسب در ایجاد فرهنگ کتابخوانی است.

شفیع‌زاده با اشاره به برنامه‌های دانشگاه تفرش گفت: تشکیل تیم‌های ورزشی، ایجاد زمین پینت بال، طرح مشاوره از نخبگان تفرشی، برگزاری مراسم باشکوه روز تفرش در بیستم اردیبهشت ماه و چاپ نشریه تخصصی از مهمترین برنامه های دانشگاه آزاد تفرش در طول امسال است.

وی افزود: ایجاد رشته‌های جدید تحصیلی در دانشگاه آزاد تفرش و جذب دانشجو در مقاطع تحصیلی زمینه توسعه این دانشگاه را فراهم می‌کند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:20 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مراسم معارفه دانشجویان جدیدالورود دانشگاه تفرش به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه تفرش در محل سالن ورزشی شهید شهریاری این دانشگاه با شرکت دانشجویان و مسئولین برگزار شد.

خبرگزاری فارس: مراسم معارفه دانشجویان جدیدالورود دانشگاه تفرش برگزار شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک رئیس دانشگاه تفرش ظهر امروز در این مراسم گفت: این دانشگاه در سال تحصیلی جدید میزبان بیش از 500 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی است.

محمدقاسم سحاب افزود: رسالت کنونی دانشجویان استفاده از فرصت تحصیلی فراهم شده در دانشگاه تفرش به منظور رشد و پیشرفت از لحاظ علمی و اخلاقی و استفاده از تمام منابع اطلاعاتی به منظور شناخت از دانشگاه محل تحصیل خود است.

وی احداث دریاچه مصنوعی، تاسیس موزه تاریخ طبیعی، وسعت 350 هکتاری سایت دانشگاه تفرش به عنوان بزرگ‌ترین سایت در بین دانشگاه‌های کشور و بهره‌مندی از اساتید مجرب و معاونین کوشا را از مهم‌ترین امکانات و شرایط ویژه دانشگاه تفرش عنوان کرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت: در دین مبین اسلام بر کسب دانش و علم آموزی بیش از سایر ادیان سفارش شده است.

حجت‌الاسلام رسول ظرافت با بیان اینکه تحصیل علم و رسیدن به کمال مهم‌ترین هدف دانشجویان از آمدن به دانشگاه است، افزود: هدف از بعثت انبیا و خلقت وجودی همه انسان‌ها نیز تحصیل علم و دانش و پیمودن مسیر کمال بوده است.

سرپرست فرمانداری شهرستان تفرش نیز در این مراسم گفت: شهرستان تفرش جزو شهرستان‌های نادر استان و کشور است که مهد پرورش بزرگان و نام‌آوران در عرصه‌های علمی نظیر پروفسور حسابی و استاد سحاب است.

کریم حمیدوند با بیان اینکه دانشگاه تفرش دارای خوابگاه‌های دانشجویی با کیفیت و مطلوبی است، افزود: کمیسیون دانشجویی شهرستان از تمام ظرفیت‌های موجود قانونی به منظور فراهم کردن بسترهای علم آموزی برای دانشجویان استفاده می‌کند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تفرش هم با بیان اینکه دوران  تحصیل در دانشگاه شیرین‌ترین دوران زندگی افراد است، گفت: تلاش  در راستای مجهز کردن خود به عنصر تخصص و تعهد مهم‌ترین رسالت دانشجویان در این مقطع است.

مهدی جعفری‌پناه با اشاره به اینکه 236 نفر از فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف این دانشگاه در آزمون کارشناسی ارشد سال 93 در دانشگاه‌های دولتی کشور  پذیرفته شده‌اند، افزود: درصد متوسط پذیرفته شدگان این دانشگاه در آزمون‌های کارشناسی ارشد سال گذشته، 32.13 درصد است که این آمار بالاتر از آمار متوسط پذیرفته شدگان سایر دانشگاه‌ها مطرح که حدود 14 درصد است، می‌باشد.

وی ادامه داد: فارغ‌التحصیلان دانشگاه تفرش در آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری خوش درخشیده‌اند که این نشان از این حقیقت دارد که خروجی‌های این دانشگاه هنوز درخشان است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه تفرش نیز در این مراسم بیان کرد: دانشگاه تفرش به خاطر نزدیکی به پایتخت اساتید خوبی را جذب کرده است که دانشجویان باید از ظرفیت بالای این اساتید در دوران تحصیل خود در این دانشگاه نهایت استفاده را ببرند.

محمد حبیبی با اشاره به قدمت تاریخی و شخصیت علمی شهرستان تفرش اظهار کرد: تمام بسترها برای نقش آفرینی جهانی دانشجویان در این چهار سال فراهم است.

وی با بیان اینکه جهان در حال عبور از پیچ تاریخی و شکل گیری نظم نوین است، تصریح کرد: اگر بخواهیم در نظم نوین جهانی نقش آفرین باشیم احتیاج به یک مثلث با سه ضلع علم و دانش، اقتصاد و فرهنگ داریم.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه تفرش ادامه داد: توجه به فرهنگ در این مثلث، بالندگی ضلع‌های علم و اقتصاد را به همراه دارد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:48 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیر آموزش و پرورش تفرش گفت: چرخ توسعه کشور با سرمایه گذاری آگاهانه روی دانش آموزان و باروی صحیح و اصولی استعداد آنها می گردد.

 

به گزارش ایرنا، «محمد حسن افشاری» روز شنبه در آیین صبحگاه هفته دفاع مقدس در مدرسه شهید چمران شهرستان تفرش افزود: فردای ایران آباد و مقتدر در گرو تربیت نسل ماهر، فرهیخته و مولد است و باید با سرمایه گذاری در این بخش دین خود را به کشور ادا کنیم.

وی بیان کرد: یکی از راههای مقابله جوانان و نوجوانان با دشمن در جنگ نرم، خوب درس خواندن و تلاش برای کسب علم و دانش است.

مدیرآموزش و پرورش تفرش ادامه داد: دشمن در جنگ نرم همه تلاش خود را برای به بیراه کشاندن جوانان و نوجوانان این مرز و بوم به کارگرفته و در این راستا باید هوشیار بود.

افشاری عنوان کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس جوانان و نوجوانان ایران اسلامی در جبهه های حق علیه باطل حضور یافتند و مردانه مقابل دشمن جنگیدند.

وی گفت: امروز نیز در جنگ نرم باید مردانه جنگید و توطئه دشمنان را یکی پس از دیگری خنثی کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:29 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از ارایه مستندات روز ملی شطرنج برای ثبت در آثار معنوی کشور به اداره کل باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی خبر داد.

 

سید«محمد حسینی» روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این ثبت به مناسبت برگزاری مسابقات ملی شطرنج آزاد یادواره سالگرد فتوای تاریخی حضرت امام(ره) درباره آزاد شدن بازی شطرنج انجام خواهد شد.

وی اظهار کرد: در صورت قبول و پذیرش مستندات، روز 16 شهریور در تقویم کشور به عنوان روز ملی شطرنج اعلام خواهد شد.

وی توضیح داد: حضرت امام خمینی (ره) درتاریخ 19 شهریور 1367 ورزش فکری شطرنج را با شرایطی بدون اشکال دانستند.

وی گفت: دومین دوره این مسابقات از 16 تا 21 شهریور ماه سال جاری در سالن ورزشی 22 بهمن در زادگاه امام راحل در خمین با حضور 150 شطرنج باز از سراسرکشوربرگزار شد.

16 اثر معنوی شامل مراسم نخل گردانی خمین، تفرش و نراق ، اهو اهو محلات، مراسم چق چقه زنی انجدان، علم گردانی هزاوه، گیوه دوزی سنجان، تعزیه سیار اراک و وفس، شیوه پخت حلوای ابراهیم آباد اراک، جشن پیرگان فراهان، مراسم علمبران تفرش،شیوه پخت فطیر دراراک، نخل بندان تفرش، تعزیه تفرش و علم گردانی تفرش تا کنون در استان مرکزی به ثبت رسیده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:28 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

همزمان با دومین روز از هفته دفاع مقدس یادمان شهدای گمنام در دانشگاه تفرش افتتاح شد.
این یادمان 8ضلعی در مدت یک سال ساخته شده و برای ساخت آن 110میلیون تومان صرف شده است.
دراین یادمان دو شهید گمنام دفاع مقدس به خاک سپرده شده اند که در عملیات های بدر و والفجر8به شهادت رسیده اند.
پیکراین شهدا 25 فروردین پارسال به میهن بازگشتند و در دانشگاه تفرش به خاک سپرده شدند.
در مراسم افتتاح یادمان فرمانده سپاه ناحیه تفرش با بیان اینکه جوانان این مرز و بوم دردوران دفاع مقدس جانفشانی ها و رشادتهای بی مانندی را انجام دادند و برای همیشه مایه مباهات تاریخ ایران شدند گفت:بزرگداشت دفاع مقدس، بزرگداشت این رشادتهاست.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:7 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

پرونده آيين "باران خواهي" براي ثبت جهاني سال ۲۰۱۴ در فهرست ميراث فرهنگي ناملموس به يونسكو ارسال شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان"فرهاد نظري" مديركل دفتر ثبت آثار تاريخي، فرهنگي و طبيعي سازمان ميراث فرهنگي گفت: آيين "باران خواهي"، اواخر بهمن سال گذشته در فهرست آثار ملي كشورمان به ثبت رسيد.

وي افزود: پرونده آيين "باران خواهي" روستاي "كبوران تفرش" از ميان ۱۱ پرونده‌اي كه ايران پيش از اجلاس ميراث ناملموس يونسكو پيشنهاد دادهبود، براي ثبت جهاني سال ۲۰۱۴ به يونسكو ارسال شد.

نظري تصريح كرد: پرونده آيين "باران خواهي" در اجلاس ميراث فرهنگي ناملموس يونسكو كه در آذر سال ۲۰۱۴ در قطر برگزار مي‌شود، براي ثبت جهاني بررسي خواهد شد.

"مسعود حسين ميرزايي" دبير اجلاس و جشنواره، آيين باران خواهي در ايران را از مناسك و آيين هايي با قدمت بالا دانست و افزود: مراسم باران خواهي يا دعاي باران در نتيجه ارتباط بين انسان و اعتقادات و نيايش هاي او با خالق است كه در مناطق مختلف كشور با توجه به جغرافياي بومي به طرق مختلف اجرا مي شود .

حسين ميرزايي اظهار اميدواري كرد برگزاري اجلاس و جشنواره ۲۰۱۴ اصفهان گام هاي مثبتي در پيشبرد ثبت پرونده هاي آثار ميراث فرهنگي ناملموس كشور در يونسكو بردارد.

شايان ذكر است اجلاس و جشنواره بين المللي ميراث فرهنگي ناملموس (ICCN۲۰۱۴) با محوريت شهرداري اصفهان از ۱۶ تا ۲۰ مهر ماه در كلان شهر اصفهان برگزار خواهد شد

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:8 | نویسنده : میثم اله وردی |