پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: مسئول روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ثبت 24 آیین عاشورایی کشور تا صبح امروز خبر داد.

هادی پرونده در حاشیه برگزاری ششمین اجلاس شورای عالی ثبت میراث فرهنگی کشور در مجتمع آموزشی ورزشی نفت محمودآباد در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در این شهرستان گفت: اجلاس سراسری شورای عالی ثبت آثار آیین‌های عاشورایی با 153 اثر از روز گذشته آغاز شد و 33 استان کشور سنت‌های عاشورایی خود را برای ثبت ملی ارائه کردند.

مسئول روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: تا صبح امروز استان‌های آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کردستان، لرستان، مرکزی و همدان تاکنون آثار خود را برای ثبت ارائه کردند.

وی پرونده بیشترین ثبت آیین را مختص دو استان اردبیل و مرکزی عنوان کرد و افزود: در مجموع 33 اثر از این استان‌ها ارائه شد که 24 اثر به ثبت رسید.

مسئول روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور آمار آثار این استان‌ها را به شرح ذیل اعلام کرد.

1- استان آذربایجان غربی 4 اثر که هیچ کدام به ثبت نرسید.

2- اردبیل 7 اثر که 6 اثر آن به ثبت رسید که آثار ثبت شده عبارت است از: خاکسپاری شهدای کربلا در خلخال، آیین شمع‌گذاری در اردبیل، مراسم مذهبی شاخسی واخسی در نیر، مراسم عزاداری شهادت حضرت مسلم (آغاز محرم در اردبیل)، عزاداری ایل شاهسون در ماه محرم، عزاداری عاشورایی در بازار اردبیل

3- خراسان جنوبی با 4 اثر که همه آن به ثبت رسید که  سنگ‌زنی، علم‌بندان، علم‌گردانی و مشعل‌گردانی آثار ثبت شده این استان بود.

4- خراسان شمالی 4 اثر ارائه کرد که 3 اثر آن از جمله آیین علم گردانی، آیین پرده‌خوانی روز عاشورا و آیین تعزیه‌خوانی به ثبت رسید.

5- کردستان با یک اثر طشت‌گذاری که به ثبت رسید.

6- لرستان 3 اثر ارائه کرد که 2 اثر مراسم چهل منبر تاسوعای خرم‌آباد و سقاخانه‌های خانگی به ثبت رسید.

7- مرکزی با ارائه 6 اثر که همگی آن همچون مراسم نخل گردانی خمین، مراسم علم بران تفرش، مراسم نخل گردانی نراق، مراسم تعزیه گرکان، مراسم نخل‌گردانی تفرش، مراسم علم‌گردانی روستای هزاوه اراک به ثبت رسید.

8- همدان 4 اثر ارائه کرد که 2 اثر مراسم عزاداری سوم امام حسین(ع) در امامزاده یحیی همدان و مراسم عزاداری عاشورایی محله جولان همدان به ثبت رسید.

مسئول روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پایان ابراز داشت: این اجلاس تا پایان امشب ادامه دارد و تمامی آثار به نظر اعضای شورای عالی ثبت کشور خواهد رسید تا آثار برگزیده به ثبت برسد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:نخل گردانی,علم بران,هدهد,تفرش,, | 14:33 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: در آیین اختتامیه ششمین جشنواره نشریات دانشجویی منطقه 5 کشوری در دانشگاه آزاد تویسرکان از 32 اثر برتر تقدیر و تجلیل شد.

خبرگزاری فارس: تقدیر از 32 اثر برتر جشنواره نشریات دانشجویی منطقه 5

به گزارش خبرگزاری فارس از تویسرکان، در آیین اختتامیه ششمین جشنواره نشریات دانشجویی منطقه 5 کشوری در واحد دانشگاه آزاد شهرستان تویسرکان با حضور عین‌القضاتی مدیر فرهنگی منطقه 5 دانشگاه آزاد و مسئولان و معاونان فرهنگی 13 واحد دانشگاهی از 32 اثر در هفت بخش نشریات علمی دانشجویی با اهدا جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره تجلیل شد.

در این آیین هیئت داوران ششمین جشنواره نشریات دانشجویی منطقه 5 کشوری از 70 اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره 32 اثر را در بخش‌های طرح روی جلد، سرمقاله، تیتر و عنوان‌بندی، مطالب علمی، شعر و داستان، جدول و سرگرمی و صفحه‌آرایی داخلی حائز رتبه و تقدیر دانست.

هیئت داوران و کارشناسان در بخش طرح روی جلد نشریات علمی دانشجویی:

رتبه نخست به نشریه تماس با 17 از همدان

رتبه دوم به نشریه آهسته شتابان از تویسرکان

رتبه سوم مشترک به آثار منشور، ساوه و بشارت، همدان

 سرمقاله

مقام نخست نشریه کمی متفاوت، اراک

مقام دوم نشریه بشارت، همدان

مقام سوم مشترک به نشریه‌های گل نرگس، محلات و ذکر حکیم از فراهان

تیتربندی عنوان

رتبه نخست نشریه بشارت،  همدان

رتبه دوم نشریه کمی متفاوت، اراک

رتبه سوم  نشریه محراب، بروجرد

مطالب علمی

رتبه نخست نشریه گل نرگس، محلات

رتبه دوم  مشترک به نشریه‌های بشارت، همدان و  یاران توی، تویسرکان

رتبه سوم نشریه محراب، بروجرد

شعر و داستان

رتبه نخست نشریه یاران توی، تویسرکان

رتبه دوم نشریه گل نرگس، محلات

رتبه نشریه ثقلین، خرم‌آباد

جدول و سرگرمی

رتبه نخست مشترک به نشریه‌های آهسته شتابان کن و یاران توی از تویسرکان

رتبه دوم نشریه کمی متفاوت، اراک

رتبه سوم نشریه تماس با 17، همدان

صفحه‌آرایی داخلی

رتبه نخست نشریه گل نرگس، محلات

رتبه دوم نشریه بشارت، همدان

رتبه سوم مشترک به نشریه‌های محراب، بروجرد و ثقلین، خرم‌آباد

از آثار حائز رتبه‌های نخست با پرداخت جایزه نقدی یک میلیون ریال، رتبه‌های دوم جایزه نقدی 800 هزار ریال و رتبه‌های سوم 500 هزار ریال و اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تجلیل شد.

هیئت داوران نشریه‌های الکترونیک بشارت از همدان، ایستگاه از آشتیان، نیایش از ملایر به خاطر صفحه حجاب و حریر پوش به خاطر پرداخت به مسائل نماز  شایسته تقدیر دانست.

در  پایان در بخش غرفه‌‌آرایی از غرفه تفرش  به عنوان غرفه برتر نمایشگاه و سحر فراهانی به عنوان غرفه‌دار نمونه از فراهان معرفی و تقدیر شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:جشنواره,نشریات,دانشجویی,هدهد,تفرش,, | 10:38 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

اجتماع > آیین‌ها- همشهری آنلاین:
استان مرکزی با توجه به قدمت و تاریخ کهن خود، سرشار از آداب و رسوم و عقاید مذهبی و اجتماعی است.

از جمله مهمترین آنها می‌توان به مراسم بیل گردانی شهر نیمور، اهو اهو روستای خورهه، جشن کوسه ناقلدی یا جشن سده روستاهای استان مرکزی، مراسم ازدواج، شب چله، اولین برف زمستان در اکثر مناطق استان، مراسم کردعلی شهرستان خمین، مراسم باران خواهی تفرش، مراسم عید فطر و قربان، عید غدیر و عید نوروز، مراسم نخل گردانی عاشورا تفرش و مراسم تعزیه و عزا و انواع بازی‌ها و رقص‌های محلی، اشاره کرد.

در شب چله خانواده‌های فامیل و عروس و دامادها به خانواده بزرگترها می‌روند و در آنجا بعد از خوردن شام، انواع میوه و شیرینی صرف می کنند و تا نیمه های شب شعر، قصه و کتاب حافظ می خوانند، در این شب هفت نوع خوراکی و تنقلات از جمله هندوانه می‌خورند.

خانواده های داماد که دختری را به نامزدی پسرشان انتخاب کرده اند، هدیه ای برای او می فرستند. در اکثر روستاها در شب چله گوسفندی را که در فصل بهار و تابستان پروار کرده‌اند ذبح کرده و برای مصرف میهمان شام می پزند.

آیین شب یلدا در استان مرکزی از دیرباز در سه شب متوالی با عناوین شب "چله بزرگه"، "چله وسطی" و" چله کوچیکه" برگزار می‌شده و خویشان و دوستان سفره‌ای از مهر را می‌گشودند و از هر دری سخنی می‌گفتند.

یکی از آیین‌های ویژه یلدا، در استان مرکزی دیدار و بزرگان و سالخوردگان فامیل بوده است. در شب‌های چله افراد فامیل در همایشی صمیمی دور کرسی چوبی جمع می‌شدند و به قصه‌های بزرگترها گوش می‌دادند.

زنان و دختران روستایی در گرگ و میش شب‌های چله در تکاپو و هیجانی خاص ملزومات غذا و تنقلات ویژه این شب را مهیا می کردند و برای گذران ساعات خوش در کنار فامیل لحظه شماری می‌کردند.‌

آنان در سینی‌های قدیمی مسی درفضای دوده گرفته آشپزخانه های قدیمی، انواع میوه و تنقلات به ویژه هندوانه، انگور، تخمه و نخودچی کشمش، و خرما را مهیا می‌کردند.

در این شب استثنایی پس از صرف شام و خواندن دعای شکر درپای سفره، همگان در کنار هم،از شادی‌ها و غم‌ها، موفقیت‌ها، اعتقادات، امیدها و بیم هاشان می‌گفتند. بزرگترها و ریش‌سفیدان فامیل در این شب علاوه بر خواندن اشعار حافظ، سعدی و فردوسی خاطرات و داستان های کهن ایران زمین را برای اعضای خانواده نقل می‌کردند.

در شب یلدا، بزرگترها با کودکان هم بازی می‌شدند،"پر یا پوچ"دزد بازی و مشاعره از جمله بازی‌ایی است که در شب چله در مناطق مختلف استان مرکزی با مشارکت همه اعضای خانواده رواج داشت.

در منطقه ساوه از مراسم بسیار زیبا و پسندیده مردم در این شب، فرستادن هدیه‌ای از طرف خانواده داماد برای خانواده عروس است. این هدایا معمولاً شام، میوه، شیرینی و غیره است. خانواده عروس نیز در ظروف هدایا یک جفت جوراب یا دستکش پشمی به عنوان پاسخ به حرمت خانواده داماد می گذارند.

یکی دیگر از مراسم شب چله مردم این استان کشتن گوسفند مخصوصی به نام «اتلیک» است. روستاییان این نوع گوسفند را در فصل تابستان از بین گوسفندان خود جدا می سازند و به خوبی آن ها را پروار می کنند تا برای زمستان خوب چاق و فربه شوند.

به محض این که زمستان فرا رسید، گوسفندان پروار را سر می برند و از آن غذای بسیار لذیذی برای شام شب چله تهیه می‌کنند. این شام را در اصطلاح محلی «اتلیک شامو» می‌نامند. در ضیافت این شام معمولاً هر خانواده همسایه ها و بستگان نزدیک خود را دعوت می‌کند.

غذای مخصوص این شام جگر و دل و قلوه گوسفند است که با سیب زمینی سرخ شده تهیه می شود و به آن «جزلاق» می گویند. جزلاق در واقع همان غذای جغول بغول معروف است.

آداب و رسوم مردم استان مرکزی در شب یلدا

شربت شیره انگور که به آن سرکه معمولی می افزایند، زینت بخش سفره شام شب چله است. این شربت به نام ترشی شربت مشهور است.

مراسم شب چله در روستاها و شهرهای استان با اندکی تفاوت بدین گونه برگزار می‌شود. مردم شهر مأمونیه در شب چله گوسفندی را ذبح کرده و شام کله پاچه را می‌خورند.

در روستای «چناقچی بالا» از توابع مأمونیه ، در شب چله ارامنه در کلیسا تجمع می کنند و پس از دعا خواندن، آن هایی که تازه داماد شده اند، در حیاط یا جلوی کلیسا آتش روشن کرده و هرکس مقداری از آتش را برداشته و به خانه خود می برد و از روی آن می پرند.

یک نفر تمامی ارامنه را دعوت می کند و آن شب را جشن می گیرند. در محلات در این شب افراد خانواده دور هم جمع می‌شوند و شاهنامه یا کتاب امیر ارسلان نامدار را می خوانند.

در «چهل رز» و نیم ور در شب یلدا سفره هفت سین درست می کنند و در آن هفت نوع خوراکی که با حرف «سین» شروع می‌شود مانند سنجد، سیب، سه پستان، سمنو، سرکه و سبزی می گذارند.

در شهر دلیجان در شب چله کدو حلوایی را قطعه قطعه کرده و آن را با آب می پزند و آن را به عنوان دسر حتماً تناول می‌کنند. یکی دیگر از خوراکی هایی که حتماً در این شب می خورند، زردک (هویج زرد، هویج بومی) است.

آن را مثل کدو می پزند و یا آن را به صورت خام می تراشند و ریش ریش می کنند و سپس آن را می خورند. آنان معتقدند باید حتماً روی آن آب خورد، چون بر این باورند که زردک می گوید : آبم بده تا توی آبت اندازم.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:یلدا,آداب,رسوم,هدهد,تفرش,, | 18:18 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: مدیر پژوهشی دانشگاه تفرش و ناظر علمی دومین کنفرانس مدیریت انرژی در صنایع نفت و انرژی از همکاری علمی این دانشگاه در این کنفرانس خبر داد.

خبرگزاری فارس: همکاری دانشگاه تفرش در برگزاری کنفرانس مدیریت انرژی

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک رامین مهدی‌پور پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت انرژی در صنایع نفت و گاز سه روز آینده در مرکز همایش‌های صدا و سیما  تهران برگزار می‌شود که دانشگاه تفرش در زمینه علمی با مسئولان برگزار کننده این همایش همکاری خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در این همایش پیرامون موضوعاتی چون مدیریت انرژی و کاهش مصرف انرژی به ویژه در زمینه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، برنامه‌ریزی، صرفه جویی، بهینه‌سازی، بهره‌وری، افزایش کارایی و تولید ترکیبی و مهندسی انرژی بحث و تبادل نظر خواهد شد.

ناظر علمی دومین کنفرانس مدیریت انرژی در صنایع نفت و انرژی ایجاد نگاه ویژه در کشور به موضوع استفاده منطقی از انرژی در صنایع مختلف و مطالعه علمی این حوزه را از مهم‌ترین اهداف برگزاری این همایش برشمرد و ادامه داد: جایگاه آتی مدیریت انرژی در منطقه و کشور، مدیریت انرژی و نقش آن بر بازار، رابطه مدیریت انرژی و ممیزی انرژی، راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در صنایع نفت و انرژی، مطالعه و تحلیل آماری تاثیر مدیریت انرژی بر مصرف انرژی، نقش فناوری‌های نوین و مدیریت انرژی، روش‌های استقرار سیستم جامع مدیریت انرژی در سازمان‌ها و نقش آن، نقش فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی عمومی در بهینه سازی مصرف انرژی بخشی از محورهای این همایش است.

مهدی‌پور گفت: تاثیر مدیریت انرژی بر اجرای صحیح قانون هدفمند کردن یارانه ها و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، نقش سیاست‌های مالی و حمایتی دولت در اجرای صحیح مدیریت انرژی، راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در صنایع نفت و گاز، راهکارهای اجرائی - عملیاتی مدیریت مواد و انرژی و... از دیگر محورهای این همایش هستند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:6 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

اراک- خبرگزاری مهر: معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی از آغاز مرحله دوم اردوهای راهیان نور دانش آموزی این استان از ۱۹ آذر خبر داد.

سرهنگ پاسدار محسن گلشن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مرحله دوم اردوهای راهیان نور با حضور دانش آموزان پسر پایه دوم متوسطه از امروز ۱۹ آذر ماه آغاز شد.

وی با بیان اینکه  مرحله دوم این اردوها به دو بخش تقسیم می شود، گفت: بخش اول از ۱۹ آذر آغاز و به دلیل امتحانات ترم اول یک دی ماه پایان می پذیرد.

معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: بخش دوم این مرحله از 28 دی ماه آغاز و تا 15 بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

سرهنگ گلشن زاده با بیان اینکه در این مرحله ۱۰ هزار و ۲۱۴ نفر به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام خواهند شد، اظهار کرد: تعدادی از این افرا راویان، مروجان حلقه های صالحین، سرپرستان و مربیان هستند.

وی با اشاره به این که اولین گروه امروز ۱۹ آذر ماه از شهرستان تفرش به مناطق عملیاتی اعزام شدند، خاطر نشان کرد: دانش آموزان از ابتدای سفر با مسایل فرهنگی و عملیات های صورت گرفته در مناطق آشنا شده و در رساتای افزایش آگاهی گام بر می دارند.

معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی خاطر نشان کرد: در مرحله اول نیز هشت هزار و ۲۲۵ نفر در قالب کاروان های راهیان نور از ۱۲ مهر تا آغاز آذر ماه به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.

سرهنگ گلشن زاده در پایان تصریح کرد: در این مرحله ۲۲ دستگاه اتوبوس با تایید ایمنی، دانش آموزان  را به مناطق عملیاتی منطق خواهند کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:8 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

تفرش- مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تفرش برگزار شد.

 

 

به گزارش ایرنا، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه ها در این مراسم گفت: جنبش دانشجویی یکی از اتفاقات و جریان های مهم پنج دهه اخیر دنیاست.

ˈمصطفی نوروزیˈ افزود: جنبش دانشجویی ایران با هفت دهه تجربه، قبل از انقلاب در برابر استبداد و بعد از آن در برابر استکبار ایستاد.

وی با بیان این که رسالت جنبش های دانشجویی ایران براساس آرمان امام (ره) و ایستادگی در برابر زیاده خواهی های استعمار است، تصریح کرد: جنبش دانشجویی ایران یک جنبش معرفتی و دینی است که به مراتب استوارتر از جنبش های دانشجویی دنیاست.

نوروزی بیان کرد: نقطه برجسته تحولات سه دهه اخیر که دنیا را عوض نموده انقلاب اسلامی ایران است که درحال ساخت دنیای فراتر از مدرن با بیداری اسلامی است.

مشاور وزیر علوم افزود: آینده از آن اسلام و ایران است و آنچه جوشش و حرکت واقعی در خاورمیانه است، حرکت اسلام خواهی و جنبش های اسلامی و دینی بجای جنبش ها با مدل امریکایی است.

در این مراسم از دانشجویان فعال در انجمن ها و عرصه های فرهنگی، علمی و نفرات برگزیده مسابقه پیامکی با اهدا لوح یادبود تقدیر شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:روز دانشجو,دانشگاه,هدهد,تفرش, | 16:7 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: دانشگاهیان دانشگاه تفرش در بیانیه‌ای 16 آذر 32 را سرآغاز حضور آگاهانه و تأثیرگذار دانشگاهیان در عرصه سیاسی کشور و یادآور روحیه استکبار ستیزی و مبارزه با استکبار جهانی اعلام کردند.

خبرگزاری فارس: 16 آذر یادآور روحیه استکبار ستیزی و مبارزه با استکبار جهانی است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، دانشگاه تفرش به مناسبت 16 آذر در بیانیه‌ای که امروز نسخه‌ای از آن به دفتر خبرگزاری فارس ارسال شده، آورده است: 16 آذر 32 روزی است که سه تن از بهترین جوانان این کشور به پای سردمداران استکبار در راس آن آمریکای جنایتکار قربانی شدند و سنگ فرش‌های دانشگاه تهران را به خون خویش مزین ساختند.

یاد و خاطره شهید احمد قندچی، شهید مصطفی بزرگ‌نیا و شهید مهدی شریعت رضوی در اذهان نخبگان و دانشجویان مسلمان این مرز و بوم همواره نماد عدالت خواهی و آزاد اندیشی جامعه دانشگاهی در مبارزه با استکبار و استعمار جهانی و تبلور باورها و ارزش‌های اسلامی دانشجویانی است که عزت نفس و آزادگی را به نسل‌های بعد از خود آموختند.

پیام شانزدهم آذر و نقش برجسته جنبش دانشجویی به حدی روشن است که دانشجوی و‌لایت‌مدار ایرانی با شناخت عمیق از سیاست‌های استعماری غرب و درک صحیح از شرایط دنیای امروز پس از نزدیک به 60 سال از آن واقعه تاریخی توانسته است در سایه سار نظام جمهوری اسلامی نقشه‌های شوم آنان را نقش بر آب و قله‌های رفیع علم و فناوری را یکی پس از دیگری فتح کند.

ما دانشگاهیان دانشگاه تفرش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان 16 آذر 1332 اعلام می‌داریم که با پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تولید علم و جنبش نرم‌افزاری در سنگر دانش خواهیم ماند و همواره از تلاش و کوشش جهت رسیدن به رشد علمی و فن‌آوری باز نخواهیم ایستاد و با جهاد علمی ضمن مبارزه با استکبار جهانی در راه پیشبرد اهداف دوستان و اساتید شهیدمان مشت محکمی بر دهان یاوه‌گویان شرق و غرب خواهیم کوبید.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:بیانیه,دانشگاه,تفرش, | 9:24 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان امروز در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر شدند.

خبرگزاری فارس: استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان تقدیر شدند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در نشست هم‌اندیشی استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، استعدادهای درخشان و واحدهای برتر دانشگاه آزاد تقدیر شدند.

بر اساس این گزارش، در این مراسم 14 نفر از مسئولان واحدهای برتر دانشگاه آزاد کمک هزینه حج عمره و 14 نفر کمک هزینه عتبات عالیات دریافت کردند.

همچنین بر اساس قرعه‌کشی 14 نفر دیگر نیز کمک‌هزینه حج عمره و عتبات عالیات دریافت کردند.

بنابراین گزارش، در این مراسم موسی‌خانی رئیس واحد دانشگاه آزاد قزوین، ایرانبخش رئیس واحد دانشگاه آزاد رودهن، فردوس حاجیان رئیس واحد دانشگاه آزاد تهران مرکز و شمس رئیس واحد دانشگاه آزاد تهران جنوب مورد تقدیر قرار گرفتند.

عباس قربانی از همدان، احمد ثمری‌ها از واحد علوم تحقیقات تهران، امیر بهرامی از گرمسار، یاور احمدی از زنجان، رضا اباذری از اردبیل، مجید پورعنبری از دزفول، مرتضی صابری از تفرش، جواد یزدانی از کرمانشاه، نریمان نظامی از تبریز، میثم شعبانیان از اراک، جعفر عطار ملکی از تهران شمال، نگار صعود از جهرم، صابر زرین‌کمر از گرمسار، محمود میرزایی از واحد علوم دارویی کمک هزینه سفر به حج عمره را دریافت کردند.

همچنین حامد علیزاده از زنجان، الناز ابراهیمیان از خوی، نوید رزمجو از شهر مجلسی، ایمان مهدی‌پور از سمنان، علیرضا سلطانی از گرگان، برهان منصوری از کرمانشاه، عباس محمودی از اهر، علی رحیمی از یاسوج، رضا حاجیان از گچساران، عادل رنجی از تاکستان، احسان رحمانی از تهران شمال، حسین ترکمن از تهران جنوب، جعفر ابراهیم‌پور از سوادکوه و جعفر چگینی از واحد قزوین کمک هزینه سفر به عتبات عالیات را دریافت کردند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:استعداد,درخشان,صابری,تفرش,هدهد,, | 13:25 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

 
همايش زنان عاشورايي  با حضور بانوان شاغل در دانشگاه تفرش و ادارات اين شهرستان در سالن آمفي تئاتر دانشکده مهندسي دانشگاه تفرش برگزار شد.

 

دکترخدایی استاد حوزه و دانشگاه در اين مراسم گفت:در صحنه عاشورا و قيام امام حسين (ع) حضرت زينب(س) از نقش تاثيرگذاري برخوردار بود.
"زبيده خدايي" افزود: حضرت زينب(س) سپر ولايت در قيام عاشورا بود از اينرو بيان عظمت روحي ، رواني، شخصيتي و هويتي اين حضرت در دفاع از حريم ولايت به نسل جوان ضروري است.
وي تصريح کرد: در عصر کنوني که آستانه تحمل انسانها در مواجهه با بحران هاي زندگي پايين آمده است شناخت نگاه جهان بيني و توحيدي حضرت زينب (س) مي تواند به عنوان مهار کننده بحران هاي زندگي تاثير گذار گردد.
در پايان اين مراسم که به همت کميته امور بانوان دانشگاه تفرش برگزار گرديد،مداح اهل بيت و يکي از شاعران روشن دل در سوگ امام حسين (ع)و ياران وفادارش به مداحي و سوگواري پرداختند.
 
 
 
  
 
 
 
منبع:سایت فرمانداری شهرستان تفرش

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:زنان,عاشورایی,دانشگاه,تفرش,هدهد,, | 14:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

این نذری که نون و ماست و کلوچه و کره محلی است، از قدیم در تکیه میانده تفرش در شب عاشورا پس از بازگشت عزاداران به تکیه توزیع می‌شود.

فرستنده: مقدسیان

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:تمیه,میانده,نذری,هدهد,تفرش,, | 16:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

تعزيه خوانان استان مركزي دهه سوم ماه محرم و صفر در موزه "حسن پور"، "مفاخر" و "مردم شناسي خمين" به اجراي مراسم تعزيه مي پردازند.
مجتبي رضواني سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي به خبرنگار حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران، گفت: تعزيه خواني در استان مركزي سابقه ديرينه اي دارد به ويژه شهرستان فراهان و تفرش يكي از مهم ترين قطب هاي تعزيه كشور بوده و چهره هاي شاخصي از تعزيه گردانان در اين شهرستان ها زندگي مي كنند.

وي افزود: در اين دو شهرستان تمامي مردم آيين هاي تعزيه را مي دانند و در تمام ماه محرم و صفر به اجراي تعزيه مي پردازند.

رضواني تصريح كرد: چند تكيه بزرگ تاريخي در شهر تفرش وجود دارد كه مربوط به دوران قاجار است.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي استان مركزي بيان كرد: مردم هر سال در اين تكاياي تاريخي مراسم تعزيه را اجرا مي كنند.

وي اظهار داشت: اجراي مراسم هاي آئيني و تعزيه در انتشار فرهنگ اهل بيت (ع) نقش بسزايي دارد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:تکیه,هدهد,تفرش,, | 15:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

اراک – خبرگزاری مهر: چرخ در چرخ و بازی در بازی، میدان تاب شمشیر کشیدن بر شبیه حسین را ندارد و همه دلها گلایه می کنند از این همه بی رحمی و این همه تنهایی و همه در عزای حسین (ع) می گریند. این بخشی از تعزیه است که در پس صدها سال همچنان رسانه ای قوی در انتقال واقعه عاشورا و پیام آن است.

به گزارش خبرنگار مهر، سواری که شبیه امام حسین است با عمامه و کلاهخود سبز رنگ در میدانگاهی تعزیه می چرخد و می چرخد و هماوردی برای مقابله با او نیست مگر تیرهایی که با تردید از کمان ها بیرون کشیده می شود و این بخشی از تعزیه عاشوراست.

و ناگاه تیرها بر سر و قلب شبیه امام حسین می نشیند و تاریخ روایت می کند این تیرها آنقدر مکرر بر سر حسین می بارد که قامت حسین بر زمین می افتد و اینجاست که های های گریه مردمی که تعزیه را تماشا می کنند بلند می شود و یکی شربت شهادت امام حسین(ع) را میان جمعیت تقسیم می کند.

هنری وامدار حقایق زندگی ائمه / استان مرکزی قطب تعزیه

تعزیه ماندگارترین هنر دینی است که از سویی نشات گرفته از زندگی ائمه اطهار به خصوص سیدالشهداء امام حسین و از سوی نشات گرفته از ذوق ایرانی است.

این هنر که اکنون نامی پرآوازه در میان گونه ای هنری جهان دارد، وامدار دین، حقایق اسلامی وائمه است، نوعی غیرت دینی که اکنون به نام هنر شناخته می شود،که باید به ظرفیت های بالای فرهنگی، مذهبی آن بیشتر توجه شود.

180 سال تعزیه در اراک

عباس کاووسی عضو شورای تعزیه استان می گوید: این استان یکی از قطب های تعزیه کشور است و 90 گروه تعزیه و 700 هنرمند در این زمینه فعالیت دارند.
 
 
 
 
وی افزود: قدمت تعزیه در اراک هم بیش از 180 سال می خواند و تاکید دارد: قدمت تعزیه در شهر اراک بیش از 180 سال است و اراک، منطقه فراهان و تفرش مهد تعزیه کشور است.

این کارشناس تعزیه در خصوص سنت تعزیه خوانی ایام محرم در اراک  یادآور می شود: در گذشته تعزیه از اولین روز محرم آغاز می شد و بیشتر تعزیه های اراک به صورت سیار در بازار سرپوشیده اراک برگزار می شد.
 
وی ادامه می دهد: در شب های محرم بیشتر تعزیه در خانه های بزرگ، حسینیه ها و مساجد برگزار می شد و هر محله یک گروه تعزیه خوانی داشت.

کاووسی با بیان اینکه در هریک از روزهای محرم تعزیه خاصی برگزار می شد، می گوید: تعزیه روز اول که تعزیه مخصوصی بود اکنون فقط در روستاها اجرا می شود.
 
انواع تعزیه های اراک
وی اینگونه ادامه می دهد: تعزیه" حجه الوداع"، " موسی بن جعفر(ع)" و حمزه سیدالشهدا" از جمله تعزیه هایی بودند که در روزهای دوم و سوم محرم برگزار می شدند و در روزهای بعد تعزیه های " مسلم بن عقیل"، "طفلان مسلم" ، "برادران عباس" و " طفلان زینب" به اجرا در می آمد.
 
کاووسی با بیان اینکه  تعزیه های روز هشتم اغلب تعزیه " حضرت علی اکبر(ع)" و " حضرت قاسم (ع)" بود، اضافه می کند: همیشه در روز نهم محرم (تاسوعا) تعزیه "حضرت ابالفضل(ع)" و در روز عاشورا تعزیه " شهادت امام حسین (ع)" برگزار می شد.
 
تعزیه بازار اراک

بزرگترهای اراک می گویند در زمان اجرای این تعزیه تماشاچیان از نقاط مختلف کشور به اراک می آمدند و اراکی ها از صبح زود برای گرفتن جا به بازار می آمدند تا بتوانند این تعزیه را تماشا کنند.

تعزیه بازار از ابتدای بازار اراک شروع و در مسافت بیش از یک کیلومتری اراک ادامه می یافت و روایت روز عاشورا توسط گروههای مختلف اجرا می شد.

 

 

تعزیه خوانان تعزیه بازار اراک را حرفه ای ترین تعزیه خوانان کشور تشکیل می داد و هنوز هم بخشی از اموال این تعزیه در اختیار یکی از بازاریان اراک است.

شکل تعزیه اراک مدرن ترین شکل اجرا بوده است که برخی از تعزیه خوانان و هنرمندان علاقمند به این تعزیه در پی احیاء مجدد آن هستند.

از سوی دیگر نسخه انجم به عنوان یکی از آخرین نسخه های تعزیه خوانی در کشور که حتی در خراسان نیز خوانده شده است مربوط به استان مرکزی است و نوادگان انجم از نسخه نویسان دوران قاجار که مربوط به یکی از روستاهای نزدیک اراک هستند در کشور زندگی می کنند.

تفرش مهد تعزیه کشور

استان مرکزی، تهران، خراسان، اصفهان از جمله استانهای دارای تعزیه قابل توجه هستند اما تحقیق در مورد تعزیه تفرش نشان داده است بیشترین تعزیه خوانان کشور از این خطه برخاسته اند.

تعزیه در تفرش جزیی از زندگی مردم است و همه خانواده های تفرشی را درگیر خود کرده است. بوی تعزیه قدیمی درحسینیه چوبی معروف تفرش که قدمت چندصد ساله دارد انسان را مست می کند.

رضا حیدری یکی از تعزیه خوانان مشهور کشور است که نمونه ای از خطه تفرش است.

روایتی از ابتدای حرکت امام حسین (ع)

عضو شورای تعزیه استان مرکزی در خصوص نقش تعزیه در انتقال مفاهیم عاشورایی می گوید: تعزیه در واقع نوعی عزاداری است که با هنر تلفیق شده است و نقشی بی بدیل در انتقال ارزش هایی چون عاشورا دارد.

عباس کاووسی تعزیه را هنری اصیل می داند و اضافه می کند: تعزیه به دلیل به تصویر کشیدن قیام عاشورا در قالب نمایش در انتقال مفاهیم این مهم بسیار تاثیرگذارتر از سخنرانی ها و مداحی هاست.
 
 

 
وی معتقد است: در سخنرانی و مداحی یک سخنران باید مقدمه چینی های فراوان کند تا به اصل قضیه برسد، در حالیکه با تعزیه  می شود از نخستین لحظات آغاز حرکت امام حسین (ع) به سوی کربلا را روایت کرد.

افزایش هزینه ها عامل کمرنگ شدن تعزیه

وی علت اصلی کمرنگ شدن تعزیه در زمان حاضر را درگیری مردم با روزمرگی زندگی می داند و معتقد است: به علت درگیری ها و افزایش مشکلاتی چون مسائل اقتصادی توجه به این مراسم کمتر شده است.
 
کاووسی تجملات را علت دیگر از رونق افتادن این هنر می داند  و اضافه می کند: در گذشته وقتی تعزیه اجرا می شد جمع حاضر با چای یا نهایتا خرما پذیرایی می شدند ولی هم اکنون هزینه هایی چون شام و نهار نیز اضافه شده، و از طرفی هزینه موزیک، صوت و دستمزد تعزیه خوانان نیز مزید علت شده است.
 
فضای مناسب اجرا، عامل رونق
وی می گوید: اگر فضای مناسب جهت اجرای تعزیه فراهم شود و همچون گذشته حسینیه ها و مساجد در اختیار مردم قرار بگیرد قطعا شاهد شکوفایی دوباره این هنر خواهیم شد.
 
کاووسی در پایان تاکید می کند: پیشگام شدن مردم در کنار حمایت مسئولین در این مهم بسیار ضروری است و باعث می شود تعزیه از انزوا درآمده و در هجوم این همه شبکه تلویزیونی و ماهواره ای که به ناکجا آباد می روند ، قدمی باشد در جهت فرهنگ سازی صحیح و عاشورایی.
 
تعزیه موثر در انتقال مفاهیم عاشورا به نسل جدید

یکی از کارگردانان تعزیه اراک می گوید: هنر تعزیه از زمان شاه اسماعیل  صفوی به دلیل ارادت خاص به شیعه رواج یافت و در دوران ناصرالدین شاه قاجار به اوج خود رسید.
 
 

 
مرتضی باقری تعزیه را یکی از راه های انتقال  ارزش های واقعه عاشورا می خواند و اضافه می کند: هنر تعزیه در انتقال  حوادث و ارزش های عاشورا به نسل های جدید خصوصا نوجوانان و جوانان بسیار موثر است.

وی که بیش از 20 سال  است در این هنر قدم گذاشته، یادآور شد: در زمان کودکی من،  تعزیه های بسیاری اجرا می شد و خصوصا در ماه محرم و صفر به طور ثابت هر شب تعزیه بود و یکی از اهالی محل یا شهر نذر تعزیه داشت.
 
بی توجهی مسئولین عامل کم رونقی تعزیه اراک
 
باقری بی توجهی مسئولین را دلیل کمرنگ شدن این هنر می خواند و عنوان می کند: اراک بعنوان یکی از قطب های تعزیه کشور حتی یک حسینیه  برای اجرای تعزیه ندارد و هیچ بودجه ای برای تعزیه و تعزیه خوانان در نظر گرفته نمی شود.
 
این کارگردان تعزیه نبود جایگاه مناسب اجرای تعزیه را علت اصلی افول تعزیه در اراک عنوان و اظهار می کند: بیشتر تعزیه خوانان استان در ایام محرم در استان های اصفهان و تهران و شهرهای دیگر به اجرای تعزیه می پردازند.
 
مردم علاقمند هستند
وی معتقد است: قطعا مردم علاقه مند هستند که در روزهای عزاداری از تعزیه نیز بهره ببرند اما وقتی مکانی مناسب جهت این امر نیست آیا می شود مستمعین و علاقمندان را در سرمای زمستان در کوچه و خیابان نگاه داشت، از طرفی اجرای تعزیه در خیابان  باعث نزول جایگاه تعزیه و در راس آن  امام حسین(ع) می شود.
 
 امید به سامان دهی تعزیه اراک
باقری عدم نظارت و پیگیری شورای تعزیه استان را از دیگر عوامل انزوا تعزیه در اراک می داند و می گوید: با تشکیل شورای تعزیه در استان امید می رفت که تعزیه اراک ساماندهی شود اما بیشتر باعث ایجاد اختلاف نظر در بین تعزیه خوانان شد.
 
نوآوری منوط به رعایت اصول باشد
وی با اشاره به اینکه هنر تعزیه در زمان حاضر سلیقه ای شده ، تاکید می کند: کسی با نوآوری در تعزیه مخالف نیست اما باید اشعار و موسیقی که به تعزیه وارد می شود پر محتوا باشد از طرفی سند تاریخی داشته باشد.
 
باقری می گوید: امیدواریم فرصت و محلی پیش آید تا پیشکسوتان تعزیه بتوانند به جوانان علاقمند آموزش دهند تا تعزیه مسیر اصلی و درست خود را طی کند و از آسیب و تحریف به دور مانده  و رونق بیشتری بگیرد.
 
 
 
تعزیه قبل از اینکه هنر باشد دینداری است

در گفتگو با تعزیه خوانان به این نتیجه می رسیم که تعزیه محل نمایش و بازی نیست که پیش از آن، محل دینداری و عشق ورزی گروهی است که در لباس سبز و قرمز، رنگ اولیاء و اشقیاء عشق به امام حسین و ائمه (ع)را تمرین می کنند.

تعزیه خوانان با روندی که تعزیه را صرف هنر بنامد مخالفند و آن را عبادت می دانند.

و در مطالعه نظر محققان عرصه هنر نمایش، آنان تعزیه را هنری از گروه نمایش می دانند هنری که دقیق طراحی شده به طوریکه مخاطب در تکمیل نمایش مشارکت دارد و از این رو کشورمان را در جرگه کشورهای پیشرو در هنر نمایش قرار می دهد.

تکمیل کردن تعزیه توسط مخاطبان، همان حضور مخاطب در قالب تقسیم کردن شربت و خرما در حین اجرای تعزیه است که به فهم روایت از سوی تماشاچیان کمک می کند.

تماشاچی در حین اجرای تعزیه و تعریف قیام عاشورا و حال و هوای یاران امام حسین (ع) و نیز روایت حال و سخن اشقیاء، فرصتی پیدا می کند که برای امام بگرید و به یزید و یارانش لعن بفرستد و این واکنشها به مفهوم حضور مخاطب در تعزیه و تکمیل روایت است.

تعزیه مادر هنرها

تعزیه مادر هنرهاست فراتر از نمایش و تئاتر است چرا که سخن از معنویت، عشق و ایمان است، هنری چند وجهی که الهام بخش هنرهای دیگر است.

حرکت و بازی، نور، رنگ، شعر و موسیقی، معنویت و اخلاق، نقاشی و البته عشقی که بازیگر تعزیه دارد عشقی است الهی و حاصل اردات به ائمه، چیزی که اگر نباشد تعزیه به دل نمی شیند.

 

نقش خوانیها نیز بر اساس ویژگیهای نقش و فرد صورت می گیرد. کسی که نقش اشقیاء را بازی می کند باید چهره ای خشن و و بدجنس به خود بگیرد و کسی که نقش اولیاء را بازی می کند چهره ای مطلوب و کسی که در تعزیه نقش زنان را بازی می کند ریز نقش باشد و صدایش کمتر مردانه و این یعنی برنامه ریزی برای اجرای تعزیه.

اولیاء در دایره هستی

حرکتها در تعزیه حساب شده است به طوریکه وسط میدان تنها جای حرکت شبیه امام است و به این مفهوم است که هسته مرکزی که در میدان تعزیه مال امام است اصلی برگرفته از جهان و طبیعت است که خداوند مرکز همه چیز است.

حرکتها در میدان تعزیه به مراتب تقسیم بندی می شود به طوریکه اشقیاء هرگز به بالای میدانی نمی آیند چرا که صلاحیت ورود به حریم اولیاء را ندارند.

بازیها، رنگ لباس، نوع کلام و شعر و موسیقی اولیاء با اشقیاء متفاوت است. شیعه همواره در تاریخ مظلوم واقع شده و این را در تعزیه هم می توان جست.

شعر و موسیقی سوزناک و حکایت از مظلومی و غریبی برای هر چه بهتر رساندن پیام عاشورا و مظلومیت امام حسین(ع) و یارانش از آن اولیاء و غضبناکی از آن اشقیاء است که با بی رحمی تمام با امام و خانواده اش برخورد کردند.

...
 
گرچه بخشی از رکود تعزیه به دلیل توسعه رسانه های گروهی مانند تلویزیون است با این حال این هنر بیش از این می تواند در توسعه دینی و فرهنگی جامعه نقش داشته باشد.
 
صحنه هایی چون مادرانی که کودکان خود را در آغوش شبیه خوان امام حسین می دادند و از کاسه آبی که در دستان حضرت عباس بود می خورند، کمرنگ شده است اما اعتقاد مردم کمرنگ نشده و همچنانکه در هئیتها سینه زنی می کنند و در نوحه ها اشک می ریزند به لحظه لحظه مظلومیتی که امام حسین در تعزیه می کشد اعتقاد دارند و شاید نمود بیشتر فرهنگ تعزیه در گروی رفع مشکلات سر راه این هنر دینی و آئینی است.
...
 
سمیه انصاری فر

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:تعزیه,تفرش,هدهد,, | 9:41 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

اراک - خبرگزاری مهر: محرم از راه رسید، ماه دلها و سخن گفتن از حقیقتی سرخ که در پس سالها همچنان از حقیقت سخن می گوید و با به خدمت گرفتن ذوق مردمان این دیار، جلوه های آئینی دیدنی از این حقیقت به نمایش در می آید.

به گزارش خبرنگار مهر، مناسبت های دینی از گذشته تا امروز با آئین هایی گره خورده که تلاش می کند حقیقت را به نحو شایسته به گوش آیندگان برساند.محرم هم مانند سایر مناسبت ها جایی وسیع در آئین های این مرز وبوم دارد که در استان مرکزی جلوه ای ناب از آن دیده می شود.

آئین طشت گذاری برای استقبال از ماه محرم

آئین طشت گذاری در استقبال از ماه محرم و برای گرامی داشت تشنگی امام حسین، حضرت عباس و یارانش در زرندیه ساوه و قبل از ورود به ماه محرم برگزار می شود.
 
در این مراسم یکی از اهالی با سر گرفتن طشتی و چرخاندن آن داخل مسجد و پس از برگزاری عزاداری، داخل آن آب ریخته  و مردم دست داخل آب می زنند.  
 
 
 در کنار این مراسم، سینه و زنجیرزنی برای امام حسین و یارانش برپا می شود و پیرامون محرم، عاشورا، و فلسفه قیام امام حسین (ع) از سوی، مداحان، واعظان و نوحه سرایان سخن گفته می شود.
 
آئین علم گردانی در روستای هزاوه
 
اولین روز محرم در استان مرکزی در کنار، سیاه پوش شدن مردم و محله ها و مغازه ها، آئین علم گردانی در روستای دیرینه هزاوه به اجرا گذاشته می شود. 

در این آئین 300 ساله علم  داخل حرم آقا سلطان سید احمد (ع) هزاوه، که با پارچه متبرک شده به تربت پاک سید الشهداء و قمر بنی هاشم پوشیده شده است تزئین شده و در مقابل صف سینه زنان قرار می گیرد، علمی که نماد پایداری و رشادت علمدار کربلاست.

آئین جغجغه زنی در روستای انجدان
 
این آئین معنوی یکی از رسوم دیرین مردم روستای انجدان است که در عزاداری ماه محرم و در شام غریبان برگزار می شود.
قدمت این مراسم کهن به دوره تیموری و صفویه می رسد و مردم عزادار این روستا در روزهای نهم و یازدهم محرم اجرا می‌شود. 
 
 
 در روز نهم محرم مردم محله پایین انجدان با آیین های سوگ و عزا به سمت محله بالا حرکت می کنند و درحالیکه ابزاری چوبی و خراطی شده به نام جغجغه را در دست دارند با نوایی موزون به جای کوبیدن بر سینه، آن را به هم می کوبند.
 
در این مراسم یک مرشد و رهبر است که نوحه های اصیل و خاصی را قرائت می کند و مردم در پاسخ به نوحه ها با اشک و مویه جغجغه می زنند.
 
مراسم سیا‌هپوشان در روستای عزیزآباد 
 
مردم روستای عزیزآباد در اراک هم با برگزاری آئین سیاهپوشان به استقبال ماه محرم روند.
 
در این مراسم که با نوحه‌خوانی و سینه‌زنی و اهداء لباس و شال سیاه به ریش‌سفیدان روستا همراه بود عاشقان امام حسین (ع) لباس سیاه بر تن کردند و تا اربعین حسینی سیاهپوش باقی خواهند ماند.
 
در این مراسم علاقه‌مندان و عزاداران حسینی به نوحه‌خوانی و اجرای مراسم‌های مذهبی می پردازند.
 
تعزیه اوج هنر عزدارای مردم استان مرکزی
 
استان مرکزی قطب تعزیه کشور است و مرکز این هنر در استان تفرش است. 
 

 با آغاز ماه محرم و در امتداد آن در ماه صفر و حتی ایام فاطمیه، گروهها و هیئت های تعزیه خوانی با برگزاری مراسم تعزیه و شبیه خوانی واقعه عاشورا را با هنر بازی، موسیقی، شعر و رنگ روایت می کنند. 

در حال حاضر 90 گروه تعزیه خوان در سراسر استان مرکزی از سوی ارشاد اسلامی استان شناسایی شده است که تلاش برای ساماندهی و توجه بیشتر به این هیات ها وجود دارد. در قالب فعالیت این گروهها و هیات ها 700هنرمند تعزیه خوان فعالیت می کنند.

هدف اصلی تعزیه زنده نگه داشتن قام عاشوراست

یوسف شاه حسینی کارشناس و پژوهشگر تعزیه می گوید: تعزیه نمایشی است که می تواند حافظ عاشورا باشد و اگر مرتب و به سبک صحیح برگزار شود عاشورا را همیشه زنده نگه می دارد.

وی معتقد است: هدف اصلی تعزیه و تعزیه خوانان از ابتدا حفظ و زنده نگه داشتن عاشورا  و قیام امام حسین (ع) و مظلومیتش بوده است.

تعزیه یادگار علامه مجلسی

استاد رضا حیدری پیشکسوت تعزیه کشور که از خطه تفرش است نیز می گوید: تعزیه در ایران با تلاش علامه مجلسی  ترویج یافت. مرحوم علامه مجلسی تعزیه را یکی از راهکارهای شناخت و ترویج  شیعه  می دانست. 

 حیدری اضافه می کند: در آن زمان کسی حاضر نبود نقش اشقیا را بازی کند و خود مرحوم مجلسی نقش اشقیا را به عهده گرفت و تلاش های آن روزها ثمره اش تعزیه ایست که این روزها برپا می شود.

هر روز یک تعزیه در روستایمان برپا می شد
 
خانم میرزایی که زنی 75 ساله است از خاطرات خود، می گوید: در روستای ما از چند روز پیش از فرا رسیدن ماه محرم عزاداری برای حسین شروع می شد و مردان روستا گرد هم جمع آمده و نوحه هایی در استقبال محرم می خواندند.
 
وی اضافه می کند: من خوب به یاد دارم که از روز اول محرم تعزیه خوانی در مسجد روستای ما شروع می شد و همیشه اولین تعزیه، تعزیه مسلم بن عقیل(ع) بود و پس از آن هر روز به میدان رفتن یکی از یاران و نزدیکان امام حسین به اجرا در می آمد تا اینکه در روز عاشورا همان تعزیه ظهر عاشورا برگزار می شد.

وی ادامه داد: امروز نیز تعزیه گویاترین نوع روایت واقعه عاشوراست که لازم است به آن توجه شود.
 
آئین های محرم در اوج سادگی است اما همان سادگی نشان از ارادتی است که تلاش می شود با هر ابزار و بهانه ای نشان داده شود.
 
گزارش از شکوفه راستین

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: رئیس کارگروه تحول اداری و بهره‌ورزی منطقه سه دانشگاه‌های کشور گفت: صرفه‌جویی در بودجه را می‌توان با حفظ کیفیت آموزش و پژوهش در سایه مدیریت بهینه بودجه‌ها و هزینه‌ها در دانشگاه‌ها عملی کرد.

خبرگزاری فارس: دانشگاه‌ها کیفیت آموزش و پژوهش را حفظ کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک ششمین نشست کارگروه تحول اداری و بهره‌وری منطقه سه دانشگاه‌های کشور ظهر امروز با حضور معاونین اداری مالی دانشگا‌ه‌‌های کشور و اعضای کارگروه در سالن اجتماعی مهمانسرای دانشگاه تفرش برگزار شد.

احمدرضا سوهان‌کار اصفهانی در این نشست گفت: هم‌اندیشی اعضا و رسیدن به نقاط مثبت در زمینه مشکلات موجود در دانشگاه‌ها در حوزه بهره‌وری هدف اصلی از برگزاری این نشست است.

معاونت اداری و مالی دانشگاه تفرش نیز در این نشست گفت: مدیریت هزینه و بودجه یکی از عوامل تاثیرگذار در زمینه جبران بخشی از معضلات مالی در دانشگاه‌ها است.

احمد عبداللهی با بیان اینکه این دانشگاه با مشکلات عدیده‌ای در زمینه بودجه روبرو است، افزود: در سال گذشته با تلاش و پیگیری‌های به عمل آمده بودجه دانشگاه‌ از افزایش چشمگیری برخوردار شد این در حالی است که در سال جاری تاکنون رقم بودجه دانشگاه ابلاغ نشده است.

بر اساس این گزارش ارائه گزارش در زمینه بهره‌وری و تحول اداری توسط اعضای کارگروه بهره‌وری و تحول اداری دانشگاه شهر کرد، اصفهان، صنعتی اصفهان، تفرش، قم، حضرت معصومه قم، کاشان و هنر اصفهان از دیگر برنامه‌های جنبی ششمین نشست کارگروه تحول اداری و بهره‌وری منطقه سه دانشگاه‌های کشور بود.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:18 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی گفت: 10 اثر معنوی استان برای ثبت ملی به ششمین همایش شورای سیاستگذاری ثبت آثار تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی كشور پیشنهاد شده است.

رضوانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک افزود: مراسم نخل گردانی تفرش، نراق، خمین، علم گردانی هزاوه، حلوای روستای ابراهیم آباد اراك، تقسیم آب كهك تفرش، فتیر و كسمه اراك، آواها و لالایی های محلی روستای هزاوه و جشن انگور روستای گوره زار خنداب از جمله این آثار است.

وی ادامه داد:ششمین همایش شورای عالی ثبت با رویكرد ثبت آثار معنوی استان‌های سراسر كشور اواخر آبان ماه سال جاری در استان سمنان برگزار می‌شود.

سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی بیان كرد: مقابله با افراد سود جو، آشنایی سایر كشورها با آثار تاریخی و معنوی و دسترسی آسان پژوهشگران به اطلاعات از فواید مثبت ثبت آثار تاریخی و معنوی است.

رضوانی اضافه كرد:تاكنون تعزیه سیار اراك، روستای وفس تفرش، مراسم بیل گردانی نیم ور محلات، آیین سنتی مربوط به سوگواری ماه محرم به نام اهواهو ازخورهه، جشن تیرگان، گیوه دوزی سنجان از استان مركزی در میراث معنوی كشور ثبت شده است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:ثبت ملی,میراث فرهنگی,هدهد تفرش, | 8:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

مسوول مرکز رشد دانشگاه تفرش گفت: مرکز رشد این دانشگاه از زیرساخت‌های لازم به منظور حمایت از 20 گروه علمی و صنعتی برخوردار است.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی

دکتر زهرا بنی‌عامریان در سمینار آشنایی با خدمات مرکز رشد در دانشکده مهندسی دانشگاه تفرش با بیان اینکه همکاری دانشجویان در جهت رشد و تعالی مرکز رشد دانشگاه ضروری است، افزود: این مرکز از ایده‌های نو و محوری حل‌کننده مشکلات صنعت استقبال می‌کند.

 

وی تصریح کرد: شهرستان تفرش از زیرساخت‌های صنایع معدنی و انرژی‌های باد و خورشید برخوردار است که با توجه به وجود امکانات کارگاهی و ابر رایانه موجود، این دانشگاه می‌تواند بسترساز ارتباط دانشگاه و صنعت و ایجاد کارآفرینی در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد.

 

معاون اجرایی مرکز رشد پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز در این همایش گفت: ایجاد اشتغال دغدغه امروز جامعه ما در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است.

 

مجید شمسی افزود: شکوفایی صنعت مبتنی بر استفاده کارآفرینان از اقتصاد دانایی‌محور به‌منظور ورود تکنولوژی به صنعت و شکوفایی صنعت است.

 

وی تصریح کرد: ورود شرکتهای کوچک و متوسط به اقتصاد دانایی‌محور، بستری مناسب برای ظهور توانایی‌ها جهت راه اندازی کسب و کار و کارآفرین شدن است که این امر اشتغال‌زایی و ورود نتایج پژوهش به صنعت و بازار را به همراه دارد.

 

معاون اجرایی مرکز رشد پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: یکی از مکانیزم‌های حمایتی جهت توسعه شرکت های کوچک، تقویت مراکز رشد است که در توسعه کارآفرینی و ایجاد بسترهای لازم جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

گفتنی است، در پایان این سمینار که با استقبال گسترده دانشجویان روبرو شد یکی از کارشناسان مرکز رشد پارک علم و فناوری استان مرکزی به سوالات شرکت کنندگان در زمینه خدمات مراکز رشد پاسخ داد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:دانشگاه تفرش,هدهد تفرش, | 10:49 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

اراک- خبرگزاری مهر: کارشناس و پژوهشگر تعزیه با اشاره به اینکه هنر تعزیه در معرض آسیب ها ی متعددی قرار گرفته است گفت: این هنر گرانبها درمعرض تحریفهایی در واقعه عاشورا و استفاده از برخی سبکهای مداحی به بهانه به روز کردن قرار دارد.

یوسف شاه حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تعزیه خوانان خود باید متوجه این تحریفها باشند و تعزیه را حفاظت کنند گفت: در برخی تعزیه ها که باید حافظ عاشورا و قیام امام حسین (ع) باشند، این صفات دیده نمی شود.

وی افزود:  اگر تعزیه به صورت منظم و مستند اجرا شود، عاشورا را همیشه زنده نگه می دارد و هدف اصلی تعزیه و تعزیه خوانان همین است.

شاه حسینی در خصوص آسیب هایی که امروزه بر هنر تعزیه تاثیر گذاشته است، اظهار داشت: تحریف یکی از مهم ترین آسیب های حوزه تعزیه است.

برخی مجالس مستند تاریخی ندارد

وی ادامه داد: بعنوان مثال در برخی مجالس بخش هایی وارد شده که اصلا اتفاق نیفتاده و مستند تاریخی ندارد.

شاه حسینی با تاکید بر تصحیح این تحریفات، یادآور شد: برخی از این تحریفات و اضافات تعزیه ها قابل باور نیست.

وی افزود: مثلا برگزاری مراسم عروسی حضرت قاسم (ع) در کربلا، خداحافظی حضرت علی اکبر (ع) با ام لیلا در کربلا  و  نشناختن حضرت عباس (ع) و علی اکبر در مقابله با یکدیگر تحریفاتی است که وارد مجالس  تعزیه های مربوطه شده اند.

وی دلیل ورود این تحریفات را اینگونه عنوان کرد: برخی از تعزیه خوانان برای تحریک کردن احساسات مردم و گریاندنشان از هر روش یا هر شعری استفاده می کردند.

در تعزیه لباس و ابلق سرخ مربوط به اشقیاست

وی حوزه نقش پوشی ورنگ را یکی دیگر از حوزه های مورد بحث تعزیه خواند و گفت: در اجرای تعزیه هر نقشی باید لباس مناسب و رنگ مربوط به خود را بپوشد ، در تعزیه لباس و ابلق سرخ مربوط به اشقیاست و باید به آن توجه شود.

شاه حسینی افزود: این در حالی است که امروزه دیده می شود که اشقیا لباس های رنگ دیگر یا مشکی می پوشند و حتی گاهی به جای کلاه خود و زره از لباس رومی استفاده می کنند که اصلا اصالتش مربوط به تعزیه نیست.
 
رنگ ها و لباس ها در تعزیه دارای فلسفه هستند

وی با اشاره به اینکه رنگ ها و لباس ها در تعزیه دارای فلسفه هستند و بخشی از ساختار تعزیه است، تاکید کرد: باید نقش پوشی در تعزیه به درستی رعایت شود تا بیننده با توجه به حافظه تاریخی خود بتواند نقش ها را از یکدیگر تشخیص دهد.

شاه حسینی در ادامه ادبیات را نیز یکی دیگر از حوزه های آسیب شناسی در تعزیه خواند و گفت: در حال حاضربرخی اشعار وارد تعزیه شده اند که هیچ اصالتی ندارند و دلیل اصلی آن ورود سیستم های ویدیویی و دی وی دی است که باعث شده هر تعزیه ای تکثیر شود و در هر مکانی بدون توجه به سندیت آن دیگر تعزیه خوانان از آن کپی برداری کنند و ترویج پیدا کند.
 
وارد کردن برخی اشعارباعث نوگرایی در تعزیه نمی شود

وی گفت: از طرفی برخی تعزیه خوانان فکر می کنند که وارد کردن برخی اشعار که جوانان خوششان می آید باعث نوگرایی در تعزیه می شود که قطعا اینطور نیست و فقط بر بدنه این هنر اصیل ضربه وارد می کنند.

شاه حسینی با اظهار تاسف در خصوص کم توجهی جوانان به اساتید تعزیه گفت: در گذشته نیز تعزیه را برای شاگردان می خواندند و آن ها یاد می گرفتند و شاگردان جلوی اساتید خود می خوانند و درس پس می دادند.

وی موسیقی را نیز یکی دیگر از حوزه های آسیب تعزیه عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر برخی ازآهنگ ترانه های روز به جای موسیقی تعزیه نواخته می شود.
 
وارد کردن برخی از سبک هایی که مربوط به مداحان است

وی ادامه داد: وارد کردن برخی از سبک هایی که مربوط به مداحان است با بهانه به روز کردن تعزیه یکی دیگر از آسیب های این حوزه است.

شاه حسینی بیان  داشت: به روز کردن تعزیه حذف تحریفات و مستند کردن تعزیه بر اساس تاریخ است تا برای  قشر آگاه و روشن فکر قابل درک و باور باشد.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری از پژوهشگران و اساتید تعزیه کار تصحیح اشعار و نسخ تعزیه را بر اساس تاریخ برعهده گرفتند که از جمله آن ها استاد رضا حیدری است که در چهارمین همایش تعزیه تفرش نیز از ایشان تجلیل شد.

شاه حسینی در پایان گفت: توجه به تاریخ در تعزیه و ارج نهادن به بزرگانی چون حیدری ها و سلیمانی ها و حجازی ها به عنوان ذخایر این هنر در کشور موثر است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:21 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

گندم کوه و مسجد شش ناو جایی در 221 کیلومتری جنوب غربی تهران ، 85 کیلومتری شمال شرقی اراک و در حد فاصل جاده اراک – آشتیان است.
 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک در استان مرکزی 3 باغ شهر وجود دارد ، تقرش ، محلات و نراق .که البته در این میان تفرش جایگاه ویژهای دارد. در تعریف باغ شهر این چنین آمده: شهری که خانه های آن در میان باغ هایی واقع شده و در حد فاصل آنها درخت و جویهای آب قرار گرفته است.

قدمت تفرش به قبل ازاسلام بازمی گردد و برخی محققان درباره وجه تسمیه آن اینطور نوشته اند: تفرش در ابتدا گبرش بوده که بعدها در سیر تحول زبانی به تفرش تبدیل شده است.

یکی از مهمترین جاذبه های طبیعی تفرش که در شمال آن واقع شده گندم کوه است خرمنی نه از گندم بلکه از سنگ، به ارتفاع 2159 متر، مشرف بر شهر.

قنات شش ناو با پیشینه ای در حدود قرن سوم هجری – قمری، نمونه بارزی از قنات های خوش نفس تفرش است، که مظهر آن داخل مسجد تاریخی شش ناو قرار گرفته است .وجه تسمیه شش ناو، ناودانهای 6 گانه ای است که در کنار درخت چنار واقع شده اند و آب قنات را به 6 قسمت مساوی بین محله قدیم تفرش تقسیم می کند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 21:5 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: رییس مجلس شورای اسلامی طی پیامی تاکید کرد که پیوند تاریخی و تمسک ملت شریف و بزرگ ایران به اهل بیت و استعانت به خاندان عصمت و طهارت و آستان مقدس نبوت و امامت، سنت دیرین و عهدی ناگسستنی است.

خبرگزاری فارس: پیام لاریجانی به چهارمین همایش تخصصی تعزیه

به گزارش حوزه مجلس خبرگزاری فارس به نقل از اداره اخبار مجلس، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی به چهارمین همایش تخصصی تعزیه و نکوداشت استاد رضا حیدری پیامی را صادر کرد که به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

پیوند تاریخی و تمسک ملت شریف و بزرگ ایران به اهل بیت و استعانت به خاندان عصمت و طهارت و آستان مقدس نبوت و امامت سنت دیرین و عهدی ناگسستنی می‌باشد که همواره در همه احوال با زندگی مردم عجین گشته است.

آئین‌‌های بزرگداشت تکریم و یادآوری سرگذشت، مبارزات و مجاهدت اهل بیت بخش مهمی از فرهنگ وهنر ملی و دینی ملت ما را شامل می‌شود و هنر مقدس تعزیه و نمایش‌ حماسی یکی از زیباترین و جذاب‌ترین عرصه‌های تجلی این فرهنگ می‌باشد که استاد رضا حیدری هنرمند برجسته و ممتاز دینی ومل کشورمان که از شهرستان تفرش پا به این عرصه و طریق عاشقی و شیدانی نهاده از سرآمدان و بزرگان تعزیه خوانی ونام آوران، هنر مقدس در ذکر اهل بیت می‌باشد.

ایشان در خانواده‌ای مذهبی که هنر تغزیه خوانی و ذاکری اهل بیت نسل به نسل در بین آنان منتقل شده بود پرورش یافت و از همان دوران نوجوانی خواندن تعزیه و شبیه خوانی را زیر نظر اساتید بزرگ فرا گرفت و توانست به تدریج در این مکتب رشد پیدا کند و با تبحری که داشت، هنرشان به سرعت در سراسر کشور مورد استقبال قرار گرفت.

استاد رضا حیدری با همت و تلاشی که داشته‌اند تمام عمر خود را صرف تصحیح نسخ و تعزیه و شبیه خوانی کرده‌اند و توانستند با ابتکار و دقت نظر خویش به سبک‌های جدیدی در زمینه‌ این هنر دینی دست یابند و علاوه بر آن همچنین در امر شناخت و کاربرد ردیف‌های موسیقی سنتی ایران در تعزیه نیز نظریات خوبی را عرضه کنند که از این منظر آثار استاد همواره مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفته است.

اینجانب ضمن تقدیر از اقدام شایسته برگزاری آئین نکوداشت استاد رضا حیدری ذاکر توانمند اهل بیت از سوی دست اندرکاران آن اعتقاد دارم این برنامه‌ها رسم پسندیده‌ای است که می‌تواند الگویی مناسب برای همگان باشد که ضرورت تجلیل و سپاس از ذخایر فرهنگی و ارزشمند کشور را باری خود یک اصل و ضرورت بدانند.

در پایان آرزوی سلامتی طول عمر و توفیق خدمت را برای استاد حیدری از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌کنم.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی

 

بر این اساس، این پیام پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) در محل همایش در شهرستان تفرش توسط عباس صلاحی نماینده مردم تفرش و آشتیان قرائت شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:58 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از برگزاری همایش استانی شعر ولایت به مناسبت عید ولایت در شهرستان تفرش خبر داد.

خبرگزاری فارس: همایش «شعر ولایت» در تفرش برگزار می‌شود

مصطفی مشایخی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: همایش استانی شهر ولایت هر ساله به مناسبت اعیاد قربان و غدیر با حضور شاعران برجسته استان در شهر تفرش برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: این همایش دهم آبان ماه و با حضور حدود 50 نفر از شاعران استانی در تفرش برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه در این همایش شاعران به قرائت آخرین سروده‌ها و اشعار خود می‌پردازند گفت: همایش شعر ولایت با موضوع ولایت و رهبری، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و موضوع آزاد برگزار می‌شود.

به گفته وی در این همایش به 10 نفر از شاعران برگزیده جوایز ارزنده‌ای اهدا خواهد شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:34 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی بر ضرورت سرعت‌بخشی به تکمیل پروژه استخر تفرش تاکید کرد.

خبرگزاری فارس: پروژه استخر تفرش باید هر چه سریع‌تر تکمیل شود

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک سعید ملکی ظهر امروز با حضور در شهرستان تفرش از پروژه‌های ورزشی در دست اقدام این شهرستان بازدید و به صورت مستقیم در جریان روند اجرای این پروژه‌‌ها قرار گرفت.

وی در بازدید از پروژه احداث استخر تصریح کرد: با توجه به نبود استخر در این شهرستان می‌طلبد هر چه سریع‌تر عملیات احداث این مجموعه به پایان برسد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی افزود: آماده‌سازی این استخر باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت گیرد تا شهروندان بتوانند به راحتی از امکانات این مجموعه استفاده کنند.

ملکی بیان داشت: جوانان تفرش از استعداد بسیار بالایی در اکثر رشته‌‌های ورزشی برخوردارند که فراهم‌سازی امکانات و زیرساخت‌های لازم در حوزه ورزش در این شهرستان ضروری است.

وی با اشاره به هفته ورزش و جوانان گفت: در هفته ورزش و جوانان برنامه‌ها و مسابقات خوب ورزشی در سطح شهرهای استان برگزار شد که برگزاری همایش‌های مختلف پیاده‌روی، دو و میدانی، مسابقات کارمندان دولت، جشنواره پرواز بادبادک‌ها، مسابقات والیبال، فوتسال، پینگ‌پنگ، دیدار با قهرمانان و پیشکسوتان، ورزش صبحگاهی، کوهروی عمومی و... بخشی از این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:50 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش از آغاز به کار دومین جشنواره حرکت ویژه انجمن‌های علمی دانشگاه تفرش در دانشکده مهندسی این دانشگاه خبر داد.

خبرگزاری فارس: دومین جشنواره حرکت در دانشگاه تفرش آغاز به کار کرد

سعید احمدپور کاسگری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک در حاشیه این  جشنواره اظهار داشت: جشنواره حرکت با هدف حمایت از طرح‌های دانشگاهی با محوریت خلاقیت و نوآوری  و با حضور 9 انجمن علمی در دانشگاه تفرش آغاز به کار کرد.

وی تصریح کرد: این جشنواره همچنین با هدف ایجاد فضای رقابتی بین انجمن‌های علمی، آشنایی دانشجویان با پتانسیل‌ها و آخرین توانمندی‌های انجمن‌های علمی و ایجاد شور و نشاط برای حضور دیگردانشجویان در انجمن‌ها برگزار شده است. 

معاون  فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش با بیان اینکه این جشنواره از امروز به مدت یک هفته در دانشگاه تفرش برگزار می‌شود، خاطر نشان ساخت: در این جشنواره انجمن‌های علمی صنایع، مهندسی برق، فیزیک و ریاضی، مکانیک، نقشه‌برداری،‌کامپیوتر، شیمی و عمران آخرین دستاوردها و توانمندی‌های خود را به معرض نمایش گذاشتند که برترین انجمن‌ها انتخاب و به پنجمین جشنواره ملی حرکت راه خولاهند یافت.

به گفته وی پنجمین مرحله ملی جشنواره حرکت از 8 تا 10 آبان ماه سال جاری در سالن همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:16 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از افتتاح بزرگ‌ترین بازارچه فروش صنایع دستی استان به مناسبت هفته گردشگری خبر داد.

خبرگزاری فارس: بزرگ‌ترین بازارچه فروش صنایع دستی استان مرکزی افتتاح می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک مجتبی رضوانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از 19 تا 25 مهر ماه به عنوان هفته گردشگری نامگذاری شده که شعار امسال هفته گردشگری استان مرکزی سرزمین آفتاب، سرزمین مفاخر و مشاهیر است.

وی تصریح کرد: همزمان با نخستین روز از هفته گردشگری بزرگ‌ترین بازارچه فروش صنایع دستی و همچنین نمایشگاه مفاخر و مشاهیر تفرش در موزه مفاخر اراک راه‌اندازی خواهد شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: همچنین به همین مناسبت از کتاب دیدار به زبان فارسی و انگلیسی رونمایی می‌شود.

رضوانی بهره‌برداری از فاز یک و دو مجتمع گردشگری خاطره‌ساران پاسارگاد در جاده ‌حسین‌آباد بغدادی، آغاز عملیات موزه بزرگ اراک، برگزاری 13 تور استان گردی با مشارکت دفاتر خدمات مسافرتی، افتتاح نخستین بازارچه صنایع دستی محلات در حمام تاریخی عرش و افتتاح دفتر خدمات مسافرتی آرتا را از دیگر برنامه‌های این اداره کل به مناسبت هفته گردشگری عنوان کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:40 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

تفرش- خبرگزاری مهر: دبیر چهارمین همایش تعزیه تفرش گفت: این همایش با حضور محققین و پژوهشگران برجسته تعزیه کشور برگزار می شود.

یوسف شاه حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در چهارمین همایش تعزیه با محوریت نکوداشت " رضا حیدری" برگزار می شود افزود:آسیب شناسی، نقش پوشی و موسیقی در تعزیه از دیگر محورهای همایش تعزیه است.

وی افزود: پژوهشگران برجسته کشوری  پیروز ارجمند در زمینه موسیقی، داوود فتحعلی بیگی در خصوص آسیب شناسی تعزیه، احمد جولایی در خصوص ادبیات تعزیه، محمد حسین ناصر بخت در زمینه ادبیات و نقش پوشی در تعزیه و اردشیر صالح پور در خصوص تعزیه خوانی و شخصیت استاد رضا حیدری در این همایش سخنرانی خواهند کرد.

شاه حسینی با اشاره به اینکه این همایش در طی چهار سال برگزاری  به تجلیل از پیشکسوتان و پیرغلامان این عرصه پرداخته است، اظهار داشت: در سال گذشته این همایش به طور ویژه با محوریت پیرغلامان برگزار شد و در آن از شادروان کربلایی حسن گنجعلی تقدیر بعمل آمد.

وی در پایان گفت: در حاشیه این همایش نمایشگاه  بزرگ عکس تعزیه، اثاث و لباس تعزیه و نسخ تعزیه برگزار خواهد شد که  گوشه ای از گنجینه های شهرستان تفرش در خصوص تعزیه است.

گفتنی است این همایش چهارم آبان ماه در مجتمع فرهنگی هنری پروفسور حسابی شهرستان تفرش با حضور هیئت های تعزیه و انجمن های تعزیه ایران برگزار خواهد شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:34 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری مهر: پس از سه روز رقابت بین هشت گروه نمایشی از شهرهای اراک، ساوه، دلیجان و خمین برترین های بیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان مرکزی معرفی شدند.

 به گزارش خبرنگار مهر، دبیربیست و چهارمین جشنواره تئاتر استان مرکزی شامگاه روز جمعه در این مراسم گفت: پس از بازبینی های صورت گرفته توسط داوران هفت اثر از 33 کار ارسالی به دبیرخانه جشنواره انتخاب و به همراه منتخب جشنواره استانی دفاع مقدس( یاقوت های سرخ) از 12 مهرماه رقابت را آغاز کردند.

سینا دلشادی افزود:همچنین شش نمایش متقاضی بخش جنبی بودند که چهار نمایش در خارج از مهلت قانونی درخواست خود را ارائه دادند و در نهایت تنها "مجلس نامه امیرکبیر" به کارگردانی مهدی دریایی ونمایش خیابانی" مین یاب" برگزیده جشنواره استانی بسیج به کارگردانی رضا یونس فرد در بخش جنبی اجرا  شدند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این پایان آغازی بر جوشش و حرکت به سمت کیفیت بالاتر تئاتر استان مرکزی باشد.

در ادامه این مراسم از فرشید ابراهیمیان، امیر آتشانی و مائده طهماسبی داوران بخش پایانی تقدیر و تشکر شد.

در نهایت هیئت داوران نتایج آرا خود را به شرح زیر اعلام کردند: نمایش " وقتی از بریدگی های خونبار عصب می گذرد" به کار گردانی "سید مهدی محمدی" و نویسندگی" رضا شاه بداغی" از خمین به عنوان نمایش برگزیده این جشنواره به جشنواره منطقه ای راه یافت.
 
در بخش نمایشنامه نویسی رتبه اول را" رضا شاه بداغی" با نمایش نامه " وقتی از بریدگی های خونبار عصب می گذرد" به خود اختصاص داد. در این بخش رتبه دوم از آن نمایشنامه " زیر باران از تو می خوانم" نوشته" آرش منصوری" شد. رتبه سوم نیز مشترکا به نمایش نامه های  "طاعون" نوشته "سید محمد محمدی" و " لیر شاه به روایت مردم کوچه و بازار" نوشته "افق ایرجی" رسید.
 
در بخش کار گردانی "سید مهدی محمدی" برای کارگردانی " وقتی از بریدگی های خونبار عصب می گذرد" حائز رتبه اول شد. "افق ایرجی" برای کارگردانی" لیرشاه به روایت مردم کوچه و بازار"رتبه دوم و "جواد روستایی" برای کارگردانی " زیر باران از تو می خوانم"(ساوه) رتبه سوم را کسب کردند.
 
در بخش بازیگری  مرد رتبه اول به "مهدی ملکی بیگدلی" به خاطر بازی در نمایش " زیر باران از تو می خوانم" (ساوه) رسید.

رتبه دوم در این بخش مشترکا به بازیگران نمایش "لیر شاه به روایت مردم کوچه و بازار" به "مرتضی علیدادی" و " امید عباسی" رسید. رتبه سوم این بخش نیز مشترکا به " میثم سرآبادانی" برای بازی در " زیر باران از تو می خوانم" (تفرش) و" احمد اعتمادی فر" برای بازی در نمایش"پپرونی" رسید.

در این بخش از "پوریا رضایی فر" بازیگر " لیرشاه به روایت مردم کوچه و بازار" تقدیر به عمل آمد.
 
 در بخش بازیگری زن " مهناز حسینی" برای بازی در نمایش " وقتی از بریدگی های خونبار عصب می گذرد" حائز رتبه اول شد. در این بخش رتبه دوم به طور مشترک به " معصومه باقری" و "فاطمه قاسمی" بازیگران " وقتی از بریدگی های خونبار عصب می گذرد" رسید.

رتبه سوم این بخش هم به طور مشترک به " زهرا مومنی" بازیگر نمایش "پپرونی" و "نازنین صالحی" بازیگر" وقتی از بریدگی های خونبار عصب می گذرد" تعلق گرفت. همچنین در این بخش "سهیلا میرزاخانی" برای بازی در نمایش "طاعون"،" نفیسه مهری" برای بازی در" لیر شاه به روایت مردم کوچه و بازار" و "فاطمه رضا بیگلو" برای بازی در "زیر باران از تو می خوانم"(ساوه) مورد تقدیر قرار گرفتند.

هیئت داوران با تشکر از اجرای موسیقی ، طراحی صحنه و چهره پردازی نمایش های جشنواره،  هیچ انتخابی در این بخش ها نداشتند.

گفتنی است تندیس جشنواره بیست و چهارم تئاتر استان مرکزی " ابریق سلجوقی" بود که نماد دولت ونعمت است. این تندیس به رتبه های اول و نمایش برگزیده داده شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 1:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

سرپرست دانشگاه تفرش گفت: ايجاد بسترهاي لازم به منظور پررنگ کردن نقش فعال دانشجويان جهت متحول کردن جامعه از مهمترين اولويت‌هاي دانشگاه تفرش است.

 

به گزارش سرويس دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران(ایسنا) منطقه مرکزی، احمدرضا رباني در مراسم معارفه دانشجويان جديدالورود دانشگاه تفرش، گفت: دانشگاه تفرش در استان مرکزي يکي از قويترين دانشگاه‌ها در زمينه آموزش و پژوهش است.

 

وی افزود: آمار بالاي پذيرش فارغ‌التحصيلان دانشگاه تفرش در آزمون کارشناسي ارشد دانشگاه‌هاي مادر، افزايش رشته‌هاي کارشناسي ارشد، فعال کردن مقطع دکتري رياضي و فيزيک، مجهز شدن آزمايشگاه‌هاي دانشگاه به تجهيزات، متصل کردن سيستم ابررايانه دانشگاه تفرش به گريد ملي و پيوستن به جمع 11 دانشگاه داراي ابر رايانه کشور و معرفي دانشگاه تفرش به عنوان دانشگاه پيشتاز در عرصه ارتباط دانشگاه با صنعت از مهمترين توانمندي‌هاي اين دانشگاه در عرصه‌هاي علمي و پژوهشي است.

 

همچنين حجت‌الاسلام سيد جواد موسوي مسوول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تفرش در اين مراسم گفت: دانشگاه پيشاني فرهنگي و علمي جامعه است.

 

وي افزود: دانشجويان بايد با مجهز کردن خود به عنصر عقل و دانش در آباداني کشور سهيم شوند.

 

سعيد احمد پور کاسگري معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه تفرش نيز در اين مراسم گفت: دانشجويان در بدو ورود به دانشگاه بايد اولويت اساسي خود را فراگيري مطالب علمي و تخصصي قرار دهند.

 

وي افزود: رمز پيمودن قله‌ علم و دانش توسط دانشجويان، تلاش در جهت مجهز کردن خود به عنصر تخصص و تعهد است.

 

گفتنی است، معرفي معاونت‌هاي مختلف دانشگاه،کانون‌ها و تشکل‌هاي دانشجويي از مهمترين برنامه‌هاي جانبي اين مراسم بود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:24 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: سرپرست دانشگاه تفرش این دانشگاه را یکی از قوی‌ترین دانشگاه‌های استان در زمینه آموزش و پژوهش عنوان کرد.

خبرگزاری فارس: دانشگاه تفرش از بهترین دانشگاه‌های استان مرکزی در زمینه پژوهش است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک احمدرضا ربانی بعد از ظهر امروز در مراسم معارفه دانشجویان جدید‌الورود دانشگاه تفرش اظهار داشت: دانشگاه تفرش طی سال‌های گذشته به اقدامات چشمگیری در این عرصه دست یافته است.

وی تصریح کرد: این دانشگاه توانسته است با افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد، فعال کردن مقطع دکتری ریاضی و فیزیک، مجهز شدن آزمایشگاه‌های دانشگاه به تجهیزات، متصل کردن سیستم ابر رایانه دانشگاه تفرش به گرید ملی و پیوستن به جمع 11 دانشگاه دارای ابر رایانه کشور اقدامات ارزنده‌ای در راستای آموزش و پژوهش بردارد.

سرپرست دانشگاه تفرش با بیان اینکه این دانشگاه موفق به کسب رتبه برتر در بین دانشگاه‌های کشور در بخش ارتباط با صنعت شده است، خاطر نشان کرد: خوشبختانه این دانشگاه تعامل و ارتباط بسیار خوبی به بخش صنعت دارد که گسترش این تعاملات همچنان در دستور کار قرار دارد.

ربانی دانشجویان را تاثیرگذارترین قشر جامعه دانست و تاکید کرد: دانشجویان امروز تاثیرگذارترین قشر جامعه محسوب می‌شوند و رسالت بسیار سنگینی در عرصه علمی کشور بر عهده دارند.

وی گفت: این دانشجویان هستند که می‌توانند با نقش فعال خود تحولات عمیقی در جامعه به وجود آورند که ایجاد بسترهای لازم در این زمینه یکی از وظایف دانشگاه است.

حجت‌الاسلام سید جواد موسوی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز با بیان اینکه دانشگاه پیشانی فرهنگی و علمی جامعه است، گفت: دانشجویان باید با فراگیری علم و دانش کشور را در مسیر رشد و آبادانی واقعی قرار دهند.

مراسم معارفه دانشجویان جدید‌الورود دانشگاه تفرش با حضور رئیس، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاونین، مدیران و دانشجویان در سالن آمفی‌تئاتر این دانشگاه برگزار شد.

انتهای پیام/آ20/د

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 19:7 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری مهر: سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از معرفی آیین های سنتی استان مرکزی در 4 غرفه کاخ موزه سعد آباد خبر داد.

مجتبی رضوانی در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود: همزمان با هفته گردشگری نمایشگاه استان مرکزی با هدف معرفی توانمندی های بومی، فرهنگی و تاریخ کهن استان مرکزی به دوستداران فرهنگ و هنر کشوراز تاریخ 6 مهربه مدت 7روز در کاخ موزه سعدآباد تهران پذیرای علاق تاریخ کهن استان مرکزی به دوستداران فرهنگ و هنر کشوردر کاخ موزه سعدآباد تهران پذیرای علاقمندان است.

 وی ادامه داد: در این نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی سنتی، آوایی، چاووش خوانی، تعزیه ، بازیهای بومی محلی و تاریخی استان در معرض نمایش قرار می گیرد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با بیان این که برگزاری "نمایشگاه گردشگری استانها " فرصت بسیار مناسبی برای آشنایی عموم مردم به ویژه دوستداران فرهنگ و هنرهای بومی و محلی با ظرفیت ها و توانمندیهای مناطق مختلف کشور است اظهار داشت: در این جشنواره  آداب و سنن بومی، صنایع دستی، اماکن گردشگری و تاریخی و باستانشناسی استان مرکزی در قالب 4 غرفه معرفی می شود.

رضوانی یادآور شد: جاذبه های گردشگری استان، کارگاه های تولید زنده صنایع دستی، معرفی مشاهیر و مفاخر استانها، و اجرای مراسم آیینی اجرای موسیقی سنتی، بازی‌های محلی، مراسم سنتی حنابندان، نقالی، پرده‌خوانی، مراسم تعزیه، چگورنوازی تفرش و مراسم کوسه‌ناقالدی در حاشیه این نمایشگاه برگزار می‌شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:54 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

مراسم یادواره شهدای شهرستان تفرش و تجلیل از ایثارگران زن با مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران ، ناحیه مقاومت بسیج ، اداره ارشاد اسلامی و اداره تبلیغات اسلامی شهرستان و با حضورجمعی از مسئولین شهرستان ، خانواده محترم شاهد و ایثارگر و مردم در محل حسینه قائمیه برگزارشد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:21 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: همزمان با چهارمین روز از گرامیداشت هفته دفاع مقدس نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی با موضوع دفاع مقدس در اراک گشایش یافت.

خبرگزاری فارس: نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی در اراک برپا شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک ظهر امروز و با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان حوزه هنری استان مرکزی نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی دفاع مقدس در محل حوزه هنری استان افتتاح شد.

در این نمایشگاه بیش از 60 اثر تجسمی در رشته‌های مختلف هنری با محوریت دفاع مقدس، شهادت‌طلبی شهیدان، رشادت‌های رزمندگان اسلام و حضور قشرهای مختلف مردم در جبهه‌های حق علیه باطل به معرض نمایش گذاشته شده است.

این نمایشگاه که با هدف آشنایی نسل جوان با دوران دفاع مقدس و تجلیل از رشادت‌های رزمندگان برپا شده به مدت یک هفته پذیرای علاقمندان خواهد بود.

همچنین به مناسبت هفته دفاع مقدس نمایشگاه عکس و پوستر «از آفتاب تا آفتاب» در دانشگاه تفرش گشایش یافت.

در این نمایشگاه نیز ده‌ها قطعه عکس و پوستر در موضوعات نقش زن در دفاع مقدس، زن و جامعه، بانوی عفاف و احادیث گهربار امام رضا (ع) در چهار غرفه به معرض نمایش گذاشته شده است.

این نمایشگاه تا پایان دهه کرامت برای بازدید علاقمندان دایر است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:6 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان مركزي از راه‌اندازي موزه‌ي مفاخر شهرستان تفرش و افتتاح فاز نخست يك مجمع گردشگري در اراك در هفته‌ي گردشگري خبر داد.

 

 

مجتبي رضواني در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ابتدا بيان كرد: استان مركزي هم‌‌زمان با فرا رسيدن هفته‌ي گردشگري و هفته‌ي گردشگري استان مركزي (19 تا 25 مهرماه)، برنامه‌هاي متنوعي را در نظر گرفته است. در اين مدت، در مجموعه‌هاي فرهنگي ـ تاريخي نياوران و سعدآباد حضور خواهيم داشت و علاوه بر اجراي موسيقي سنتي و نقالي و ارائه‌ي آثار هنرمندان صنايع دستي، سوغات استان مركزي مانند «جوز قندي» كه گران‌قيمت است، عرضه مي‌شود.

 

وي گفت: در هفته‌ي گردشگري، موزه‌ي مفاخر و مشاهير شهرستان تفرش را راه‌اندازي مي‌كنيم. همچنين قصد داريم در ساوه نيز چنين موزه‌اي را ايجاد كنيم.

 

 

او افزود: در هفته‌ي گردشگري، فاز اول يك مجتمع گردشگري در اراك كه توسط بخش خصوصي در حال ساخت است، افتتاح مي‌شود. در اين مرحله، بخش پذيرايي و كمپ اين مجتمع راه‌اندازي مي‌شود و در مرحله‌ي بعد، بازارچه‌ي صنايع و مجموعه‌ي اقامتي به آن اضافه مي‌شوند. به علاوه، افتتاح بازارچه‌‌ي صنايع دستي در يكي از خانه‌هاي قاجاري ـ پهلوي شهرستان محلات، يكي ديگر از برنامه‌هايي است كه در اين هفته اجرا خواهد شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:42 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل از اعلام اسامی راه‌یافتگان به مرحله نهایی هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی رضوی در اردبیل خبر داد.

خبرگزاری فارس: معرفی راه‌یافتگان به مرحله نهایی جشنواره مدیحه‌سرایی در اردبیل

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، منصور شرفی در جلسه هماهنگی برگزاری هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی در اردبیل اظهار داشت: از 669 اثر رسیده به هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی رضوی تعدادی موفق شدند تا به مرحله دوم راه یابند.

وی با بیان اینکه این جشنواره از سال گذشته به صورت دو مرحله‌ای انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: کلیه آثار رسیده به دبیر خانه پس از قضاوت و داوری اولیه به مرحله دوم راه یافته و به رقابت حضوری با یکدیگر می‌پردازند.

دبیر هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی رضوی در اردبیل یادآور شد: در بخش مداحی از 86 اثر رسیده به دبیر خانه 25 اثر توانست به مرحله نهایی راه یابد.

شرفی گفت: محمد حسین حسن زاده از یزد، علی اصغر رسولیان از سبزوار، جواد سلیمانی تربتی از مشهد، غلام حسن کردی از اهواز، مصطفی راغب از یزد، محمد خسرو پرویز از رشت، حسن رستمی از قائم شهر، محمدحسین دهقانی از اشکذر، سید مهدی موسوی از تهران، مالک رنجبر از میناب، سید ولی میر حسینی از تفرش، امیر عباس فیروزه‌چی از خلیل‌آباد خراسان رضوی، یاسر اسمعیلی از استان مرکزی، محمد پناهنده، مسعود غفرانی، علی داداش زاده، محمد آبروش، انور مطلب زاده، سید طه موسوی، بهروز بهزاد، محبوب شاه علی پور، ضرغام محرابیان، اتابک عبدالهی از اردبیل، محمد اسمعیلی  از مشگین‌شهر و جلال اسمعیلی از مشگین‌شهر راه‌یافتگان به مرحله نهایی بخش مدیحه‌سرایی جشنواره رضوی هستند.

این مسئول بیان داشت: در بخش چاوشی‌خوانی نیز از بین 47 اثر ارسال شده به دبیر خانه 14 گروه و چاوش‌خوان توانستند به مرحله رقابت حضوری راه یابند که گرو چاوشی‌خوانی ثامن‌الحجج  (ع) از شهرستان تفرش استان مرکزی، گروه حب‌الرضا (ع) از اردبیل، گروه برادران اسماعیلی از مشگین‌شهر، گروه صدف از میناب، اکبر حاجیانی از بوشهر، مالک رنجبر از میناب، محمد اختیاری از میناب، محمد خسرو‌پرویز  از رشت، کریم جماعتی از اردبیل، عبدالحمید قاسمی از بوشهر، مصطفی راغب از یزد، انور مطلب‌زاده از اردبیل، بهروز بهزاد از اردبیل، عبدالله دادی‌نژاد از میناب استان هرمزگان راه‌یافتگان به مرحله نهایی این بخش از جشنواره هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، ستاد برگزاری از ساعت 14 مورخ 91/06/28  الی ساعت 14 مورخ 91/06/31 آماده پذیرایی از راه‌یافتگان به مرحله نهایی هفتمین جشنواره مدیحه‌سرایی و چاوشی‌خوانی رضوی می‌باشد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:41 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

سرپرست دانشگاه تفرش از کسب مجوز پذیرش دانشجو در سه رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه خبر داد و گفت: به زودی رشته فیزیک گرایش کیهان شناسی در این دانشگاه راه اندازی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر،‌ دکتر احمدرضا ربانی، رشته های جدید کارشناسی ارشد این دانشگاه را مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید و فیزیک گرایش اتمی و مولکولی و ریاضی کاربردی عنوان کرد.

وی افزود: با اخذ مجوز پذیرش دانشجو در این سه رشته تعداد رشته های موجود در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تفرش به 16رشته افزایش یافت.

سپرست دانشگاه تفرش گفت: هم اکنون رشته های مهندسی عمران - سازه، مهندسی عمران- مکانیک خاک و پی، مهندسی عمران – نقشه برداری گرایش فتوگرامتری ، مهندسی برق- قدرت گرایش ماشین های الکتریکی و الکترونیک قدرت، مهندسی برق - قدرت گرایش سیستم های قدرت، مهندسی برق – الکترونیک و مهندسی برق –کنترل، مهندسی صنایع – صنایع و مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری، ریاضی کاربردی گرایش آنالیز عددی، ریاضی محض گرایش هندسه، فیزیک گرایش هسته ای، فیزیک گرایش ذرات بنیادی و نظریه میدانها در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تفرش دایر است.

دکتر ربانی با اشاره به اینکه اکنون دانشگاه تفرش در رشته دکتری ریاضی دانشجو می پذیرد تصریح کرد: به زودی دکتری فیزیک گرایش کیهان شناسی نیز در این دانشگاه راه اندازی می شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:18 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

ملت ایران از قومیت های مختلفی تشکیل شده است و به دلیل جغرافیای چهار فصل، از کویر تا کوه و از جنگل تا ساحل دریا آئین های مختلفی را برای بزرگترین جشن ملی ایرانیان رقم زده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک استان مرکزی استانی در دل ایران است این استان به لحاظ جغرافیا در مرکز کشور و به لحاظ مردم نگاری دارای مردمانی با خلق و خو و آئین های متفاوت است.
تاریخ این استان به بیش از 1600 سال می رسد و ازسویی دارای جوانترین شهرهای کشور است

منطقه تفرش: شايع ترين مراسم در ارتباط با باران خواهي ، رسم آش پزان است . براي انجام اين رسم مردم هر محل جهت پختن آش از تك تك خانه ها اقلام مورد نياز را جمع مي كنند و با آن آشي به نام « ترماج tormaj » مي پزند . پس از پخت ، ابتدا مقداري از آن را از ناودان خانه پايين مي ريزند و از خدا طلب استعانت و ياري مي كنند . سپس براي تك تك خانه هاي محل كاسه آشي مي فرستند .

برگزاري مجالس ختم انعام و اقامه نماز باران از ديگر آيين هاي باران خواهي در منطقه است . براي انجام اين آيين در روز معيني مردم در جلوي مسجد يا زيارتگاه محل جمع مي شوند و پس از ختم انعام به اقامه نماز مي پردازند و دست توسل بر دامن رحمانيش دراز كرده و خواستار بارش باران مي شوند . سپس گوسفند قرباني كرده و با گوشت آن ناهار آن روز را تدارك مي بينند . در روستاي «فشك» اين مراسم در محل امامزاده محب الرضا (ع) و در تفرش در دامنه تپه مسلي انجام مي شود . در روستاي « كهلو عليا» پس از بارش باران به عنوان قدرداني در محل امامزاده روستا ، آش مي پزند و بين اهالي محل پخش مي كنند . مردم محل بر اين باورند كه اگر جمجمه الاغي را آتش زده و خاكسترش را در آب روان بريزند ، باران خواهد باريد .

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:26 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه تفرش از آغاز طرح ضیافت اندیشه ویژه استادان این دانشگاه‌ خبر داد.

خبرگزاری فارس: طرح ضیافت اندیشه ویژه استادان دانشگاه ‌تفرش آغاز شد

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد موسوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: طرح ضیافت اندیشه ویژه استادان با حضور 38 نفر از اعضاء هیئت علمی دانشگاه ‌تفرش در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه این دوره به مدت پنج روز برگزار می‌شود تصریح کرد: این طرح به منظور آشنایی استادان با مسائل اخلاقی و دینی برگزار می‌شود و یکی از طرح‌های بسیار مهم در امر بصیرت‌افزایی اساتید است.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه تفرش ادامه داد: امید می‌رود با برگزاری این طرح و معرفت‌افزایی اساتید شاهد انتقال آموزه‌های اساتید به دانشجویان و نسل جوان در حوزه معرفتی باشیم.

موسوی گفت: طرح ضیافت اندیشه دارای دو رویکرد آموزشی و فرهنگی است که تلفیق این دو رویکرد در حرکت به سمت اسلامی شدن دانشگاه‌ها بسیار تاثیرگذار است.

به گفته وی در این طرح استادان علاوه بر بهره‌گیری از محتوای طرح، در کارگاه‌های دانش‌افزایی اصول و مبانی تعلیم و تربیت اسلامی، اخلاق حرفه‌ای و بنیان خانواده شرکت می‌کنند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 1:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

سرپرست دانشگاه تفرش از افزایش رشته های دکتری در این دانشگاه خبر داد.

 

به گزارش سرويس دانشگاهي ايسنا، دکتر احمدرضا ربانی سرپرست دانشگاه تفرش با اشاره به اینکه اکنون دانشگاه تفرش در رشته دکتری ریاضی دانشجو می پذیرد گفت: به زودی دکتری صنایع و فیزیک نیز در این دانشگاه راه اندازی می شود.

 

وی افزود: دانشگاه تفرش اکنون در 14 رشته گرایش در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو پذیرش می کند.

 

سرپرست دانشگاه تفرش در ادامه گفت: در حال حاضر اکثر رشته‌های موجود در این دانشگاه را رشته‌های فنی و علوم پایه همچون مکانیک، صنایع، برق، عمران، شیمی، فیزیک و ریاضی با گرایش‌های مختلف تشکیل می‌دهد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 20:59 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

سازمان ميراث فرهنگي استان مركزي بيش از 4 هزار شي تاريخي منقول در موزه‌هاي اين استان را ساماندهي كرد.
مجتبي رضواني،سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان مركزي به خبرنگار حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران گفت:چهارهزار و 650 شي از اموال منقول استان مركزي از محل اعتبارات سال 90 تا31 تير سال جاري ساماندهي شد.
وي افزود:اين اشياع در موزه‌هاي متعدد استان مركزي نگهداري مي‌شوند و در ساماندهي اين اموال منقول شناسنامه عمومي و تخصصي اشياء تهيه شده و مستند‌سازي آن صورت گرفته همچني همه اين اطلاعات وارد سيستم اطلاعاتي نرم‌افزار جام شده است.
رضواني تصريح كرد: 12 موزه تحت پوشش سازمان ميراث فرهنگي استان مركزي قرار دارد كه مي توان به موزه‌هاي چهارفصل،مفاخر،موزه تخصصي مشاركتي سنگ و گوهر،صنايع دستي حسن پور، موزه خصوصي "هنرهاي اسلامي" سلطان آباد در شهر اراك،"‌موزه مردم شناسي،خط و نسخ خطي شهرستان آشتيان" موزه "مسجد جامع ساوه"،موزه "مردم شناسي" در قلعه سالار محتشم خمين، موزه "مشاركتي فرهنگ و هنر تفرش"،"موزه روستايي‌ و مردم شناسي" شهر ساروق اشاره كرد.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري استان مركزي بيان كرد:استان مركزي با دارا بودن جاذبه‌هاي طبيعي،فرهنگي و گردشگري؛گردشگران بسياري را جذب كرده است./ه

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا،‌ فقط اتباع غيرايراني مقيم جمهوري اسلامي ايران منوط به داشتن يكي از مدارك اقامتي يا شناسايي معتبر در گزينش كنكور شركت داده مي‌شوند.

رشته‌هاي غير مجاز براي انتخاب رشته اتباع غيرايراني

پذيرش اتباع غيرايراني در رشته‌هايي كه منجر به ايجاد تعهدات استخدامي براي جمهوري اسلامي ايران نمايد و همچنين رشته‌هاي تحصيلي فيزيك اتمي، فيزيك (گرايش هسته‌اي)، مهندسي هسته‌اي، مهندسي تسليحات، مهندسي فناوري اطلاعات (گرايش امنيت اطلاعات، امنيت شبكه، مخابرات امن)، مهندسي هوافضا (كليه گرايش‌ها)، مهندسي شيمي (گرايش صنايع پالايش و پتروشيمي، شيميايي، معدني، گاز، عمليات پتروشيمي)، مهندسي نگهداري هواپيما (هوانوردي، خلباني، مراقبت پرواز، نمايش و نگهداري هواپيما)، الكترونيك هواپيمايي، مهندسي فرماندهي و كنترل هوايي، تكنيك حوزه‌هاي نظامي، علوم و فنون هوانوردي، خلباني هلي‌كوپتر، مهندسي تعمير و نگهداري هلي‌كوپتر، اطلاعات نظامي، اويونيك هواپيما، علوم نظامي، ناوبري و فرماندهي كشتي، مديريت و كميسر دريايي ممنوع مي‌باشد.

مناطق ممنوعه براي انتخاب محل تحصيل اتباع غيرايراني

مركزي: اقامت اتباع افغاني در شهرستان‌هاي آشتيان، تفرش، خمين، شازند، محلات، زرنديه، كميجان و بخش خنداب از توابع اراك ممنوع مي‌باشد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:44 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی گفت: 30 روستای این استان به عنوان هدف برای گردشگری به سازمان میراث فرهنگی كشور معرفی شده است.

رضوانی در گفتگو با خبرنگا ر باشگاه خبرنگاران اراک افزود: در صورت تصویب معاونت گردشگری كشور، به زودی تعداد روستاهای هدف گردشگری استان مركزی به 40 روستا افزایش می یابد.

وی ادامه داد: مقصد ورود گردشگر، امكان تاسیس تعاونی گردشگری، نزدیكی به قطب های جمعیتی، امكان پذیرش گردشگر در طول سال، برخورداری از خدمات عمومی و زیر ساختی، وجود جاذبه های طبیعی، مذهبی و تاریخی، بهره مندی از دهیاری و شواری اسلامی از معیارهای انتخاب این تعداد روستا است.

سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی اضافه كرد: وجود طرح هادی، جمعیت بالای 50 هزار خانوار، كیفیت شبكه دسترسی از دیگر معیارهای انتخاب آنها است.

رضوانی تصریح كرد: روستاهای (پاگل، سرسختی و هفته عمارت) شهرستان شازند، (خوره و آتشكده) محلات، (نقوسان، طراران و جلایر) تفرش، (نظم آباد، گوار، حسین آباد بغدادی، مرادآباد و طرمزد) اراك، (چمران، اشموئیل پیغمبر، باغ شیخ و نورعلی بیگ) ساوه از جمله این روستاها است.

وی روستاهای (ویدر و ورده) شهرستان زرندیه، (واشقان، ولاشجرد، مشهد زلف آباد و دولت آباد) فراهان، (سیاوشان و گركان) آشتیان، (چهرقان و سمقاور) كمیجان، (گوره زار) خنداب، (راونج و دودهك) دلیجان و (نیشهر) خمین را از دیگر روستاهای پیشنهادی این استان عنوان كرد.

سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی ادامه داد: روستای هدف گردشگری به محدوده ای جغرافیایی اطلاق می شود كه در آن مجموعه ای از جاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی به عنوان انگیزه ای برای سفر و اقامت گردشگران وجود داشته باشد.

رضوانی، معرفی و شناسایی روستاهای هدف گردشگری را در ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، جذب گردشگر، معرفی و شناسایی نقاط بكر سطح استان موثر دانست.

روستاهای آهو آشتیان، سرآبادان تفرش، ورچه و شهابیه خمین، انجدان و هزاوه اراك، آوه ساوه، واران دلیجان، چناقچی علیا زرندیه و وفس واقع در شهرستان كمیجان از روستاهای هدف گردشگری مصوب استان مركزی است./س

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:11 | نویسنده : میثم اله وردی |

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

سرپرست اداره‌ کل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي گفت: شرايط براي توسعه گردشگري روستايي در شهرستان تفرش به واسطه برخورداري از مناطق روستايي کوهستاني و جنگلي فراهم است.

 

 

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،منطقه مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان، مجتبی رضوانی با اعلام اين خبر افزود: شهرستان تفرش با برخورداري از چشم‌اندازهاي طبيعي ويژه، طبيعت بکر، ويژگي‌هاي خاص اقليمي‌، مفاخر و دانشمندان، آثار تاريخي فراوان و جاذبه‌هاي گردشگري متنوع مقصدي براي گردشگران با علايق ويژه است.

 

 

 

وي افزود: آب و هواي مطلوب، تنوع زيستي در روستاها، بناهاي تاريخي و تفرجگاه‌هاي بي‌نظير، شهرستان تفرش را به قطب گردشگري استان مرکزي و کشور تبديل کرده است.

 

 

 

رضواني خاطرنشان کرد: مسجد جامع ششناو، آرامگاه پروفسور «محمود حسابي» پدر علم فيزيک ايران، مرقد امامزاده محمد(ع)، آب معدني چشمه گراو، کوه باران، غارها و تفرجگاه‌هاي طبيعي ازجمله جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي شهرستان تفرش به شمار مي‌رود.

 

 

 

اين مقام مسوول در اداره‌ کل ميراث فرهنگي استان مرکزي يادآور شد: مناطق روستايي کوهستاني و جنگلي شهرستان تفرش نيز با آب وهواي مطلوب و مناظر طبيعي مقصدي براي گردشگران داخلي و خارجي است.

 

 

 

وي تصريح کرد: جاذبه‌هاي طبيعي و تاريخي شهرستان تفرش همزمان با فرارسيدن فصول بهار و تابستان، گردشگران شهرستان‌هاي قم، ساوه، اراک، تهران و ... را به سفر به اين منطقه ترغيب مي‌کند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:49 | نویسنده : میثم اله وردی |