مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تفرش از اعزام 55دانشجوی این دانشگاه به اردوهای جهادی با عنوان «امت واحده» در تابستان امسال خبر داد.

محسن جهانبخش در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: شرکتکنندگان در این اردوی 10 روزه با حضور در شش روستا به برنامههای فرهنگی، بهداشتی و عمرانی میپردازند.
وی تصریح کرد: از مجموع 55 دانشجوی اعزامی 35 نفر پسر و 20 نفر دانشجوی دختر هستند که از هفت تا 17 مرداد ماه در شش روستای احمدآباد، طریزآباد، گزاوند، کهلو سفلا، کهلو علیا و جورقین از توابع بخش مرکزی شهرستان به ارائه خدمت میپردازند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تفرش اضافه کرد: انجام فعالیتهای عمرانی نظیر ساخت غسالخانه در روستای کهلو علیا، تکمیل مسجد روستای طریزآباد، لایهروبی و عایقبندی استخر آب روستای جورقین و رنگکاری مسجد روستای کهلو سفلا از مهمترین برنامههای اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه تفرش است.
جهانبخش تصریح کرد: حضور پزشک عمومی و ماما در طول برگزاری این اردو در این شش روستا از دیگر فعالیتهای این اردوی جهادی است.
جهانبخش ادامه داد: غنیسازی اوقات فراغت دانشجویان، تقویت روحیه جهادی در بین دانشجویان، خدمترسانی، معنویتافزایی، ارتقای بصیرت دانشجویان و انتقال فرهنگ کار از اهداف برگزاری اردوهای جهادی است.


با تحقیقات صورت گرفته مشخص شد ، حکیم نظامی گنجوی شاعر شهیر ایرانی، در روستای تاد شهرستان تفرش به دنیا آمده است.
بگزارش خبرگزاری صداوسیما مدیر کارگروه فرهنگی، سازمان ملی یونسکو در بازدید از آثار تاریخی شهرستان تفرش، بااعلام این خبرگفت: با اثبات این موضوع و اختصاص اعتبارات لازم ،بازسازی خانه تاریخی حکیم نظامی گنجوی در این روستا به زودی آغاز می شود.
عبدالمهدی مستکین در سفر به شهرستان تفرش ، از مجموعه تاریخی ششناو تفرش ، دیدن کرد و آن را یکی از مهمترین مجموعه های تاریخی از نظر مذهبی و فرهنگی دانست.
وی افزود: قرار گرفتن مسجد ، تکیه و حمام در جنب قنات ها یکی از نشانه های قدمت و تمدن عظیم فرهنگی در آن شهرستان است که باید به آن توجه بیشتری کرد.
یکی از اسناد تادی بودن نظامی گنجوی، دو بیتی وی با مضمون به تفرش دهی هست تاد نام او ، نظامی از آنجا شده نامجو است که در کتاب خلاصة الاشعار تقی الدین اوحدی نیز آمده است.
خانه حکیم نظامی گنجوی ، به شماره 25 هزار در فهرست آثارملی کشور ثبت شده است.


طلاب جدید الورود حوزه علمیه قم در طرح میثاق طلبگی شرکت کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما ، مدیرحوزه علمیه استان قم آشنایی طلاب با مواد دروس و قوانین و مقررات حوزه را از مهمترین اهداف اجرای طرح میثاق طلبگی اعلام کرد و گفت: در این طرح بیش از هزار و 200 طلبه جدید الورود حوزه علمیه قم در دوره آموزش- توجیهی شرکت می کنند.
حجت الاسلام فرخ فال افزود: این طرح به مدت هفت روز در حوزه علمیه تفرش برگزار می شود.
وی گفت : این طلاب پس از میثاق طلبگی وارد دوره 20 روزه اختبار و تثبیت می شوند و طلابی که بتوانند این دوره را نیز با موفقیت سپری کنند به عنوان طلبه رسمی حوزه پذیرفته می شوند.
در سال تحصیلی 95-94 بیش از 18 هزار نفر در 420 مدرسه بلندمدت و سفیران هدایت پ حوزه های علمیه سراسر کشور پذیرش می شوند.


رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تفرش از تغییر کاربری حمام محله ششناو به زورخانه خبر داد.

علی حیدری در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: با پیگیریهای انجام شده از سوی میراث فرهنگی استان و به منظور حفظ و حراست از حمام تاریخی ششناو مجوز تغییر کاربری این مکان به زورخانه اخذ و با توجه به عملیات بهسازی و مرمت صورت گرفته به زودی شاهد افتتاح این زورخانه مزین به نام مبارک امام علی (ع) خواهیم بود.
وی تصریح کرد: حمام محله ششناو متعلق به دوره صفویه بوده و به عنوان میراث فرهنگی به ثبت ملی رسیده است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تفرش گفت: این حمام با صرف اعتباری بالغ بر 250 میلیون ریال مرمت شده و به مناسبت عید سعید فطر افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
حیدری بیان داشت: این زورخانه به دلیل قرار گرفتن در کنار قنات، تکیه ششناو و درخت چنار محل مناسبی برای جذب گردشگر به شمار میرود.
وی همچنین از آمادهسازی پروژههای هفته دولت این شهرستان خبر داد و گفت: تبدیل منزل میرشکرایی به موزه مردمشناسی، محوطهسازی پارک جنگلی، ایجاد بازارچه آهنگری سنتی ترخوران و ... از مهمترین پروژههای قابل افتتاح این شهرستان به مناسبت هفته دولت به شمار میرود.


بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه تفرش، انتخاب واحد نیمسال اول سال تحصیلی 95-94 این دانشگاه طی روزهای 17 و 18 شهریورماه انجام خواهد شد.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) –منطقه مرکزی- براساس تقویم آموزشی معاونت آموزشی دانشگاه تفرش، کلاسها از 21 شهریورماه آغاز خواهند شد و دانشجویان تا 24 شهریور فرصت دارند از طریق پورتال این دانشگاه و یا در تاریخ 25 شهریور با مراجعه حضوری به گروههای آموزشی، جهت حذف و اضافه و رفع اشکالات احتمالی اقدام کنند.
دانشجویان میتوانند از 14 الی 22 آذرماه 94، جهت اعلام غیبت بیش از حد مجاز کلاسی اقدام کنند، همچنین دانشجویان به مدت دو روز و در تاریخهای 23 و 24 آذرماه فرصت دارند جهت حذف اضطراری اقدام کنند.
بنابراین گزارش، به منظور تکمیل فرم های ارزشیابی از طریق پرتال، میتوان از روز دوشنبه 23 آذرماه الی چهارشنبه دوم دیماه 94 اقدام کرد.
دانشجویان طی چهار روز، از 28 آذرماه تا دوم دیماه 94 فرصت دارند، کارت شرکت در امتحانات را از گروههای آموزشی دریافت کنند.
روز چهارشنبه نهم دیماه نیز کلاسها به پایان میرسند و امتحانات پایان ترم از 12 دیماه آغاز شده و تا 23 دیماه ادامه خواهد داشت.


رئیس دانشگاه تفرش گفت: پیگیری جهت عقد تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه تفرش و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال انجام است.
دکتر محمدقاسم سحاب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه مرکزی، افزود: براساس مکاتبات صورت گرفته با وزارت علوم و تحقیقات کشور، فرآیند آشنایی با صندوق و نحوه بهرهوری از آن آغاز شده است.
وی در خصوص ارزیابیاش از جایگاه صندوق حمایت از پژوهشگران در توسعه پژوهشهای دانشگاهی گفت: از آنجا که طرح صندوق حمایت از پژوهشگران نوپاست و هنوز شناخت کافی از آن در دانشگاهها وجود ندارد، در حال حاضر نمیتوان عملکرد این صندوق را ارزیابی کرد.
رئیس دانشگاه تفرش گفت: با اعتماد به پژوهشگر، بازار رقابت در حوزه پژوهش به گونهای ایجاد خواهد شد که افراد دارای تحقیقات ارزشمند وارد مراحل بعدی میشوند و افرادی که موفق نشدند این اعتماد را جلب کنند خودشان را از این عرصه کنار میکشند.
سحاب، تصریح کرد: دانشگاه تفرش در حال پیگیری جهت عقد تفاهمنامه همکاری با این صندوق است و بزودی پس از امضای تفاهمنامه همکاری با "صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری" که زمینههای آن اماده شده، نوع حمایتهای مورد نیاز جهت پژوهشها را اعلام و تسهیلات را دریافت خواهد کرد.



سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستیو گردشگری تفرش گفت: کلنگ احداث بازارچه صنایع دستی در تفرش به زمین زده میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، حیدری بعداز ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به کلنگ زنی بازارچه اظهار داشت: بازارچه صنایع دستی روز دوشنبه مورخ 24 فروردین با حضور معاون صنایع دستی کل کشور در پارک حکیم نظامی تفرش کلنگ زنی میشود.
وی افزود: بازارچه های صنایع دستی سبب شده تا صنایع دستی به جایگاه واقعی خود دست پیدا کرده و سبب میشود تا کالاهای تولیدی بدون واسطه با قیمت واقعی به دست مصرف کننده برسد.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستیو گردشگری تفرش تصریح کرد: نبود بازار فروش مناسب و مشخص برای صنایع دستی، سبب رکود این صنایع شده و وجود این بازارچه میتواند رونقی دوباره در صنایع دستی این خطه به وجود آورد.
حیدری با اشاره به تاثیر صنایع دستی در اقتصاد خانواده گفت: رشد این صنایع میتواند در بهبود وضعیت اقتصادی خانوادههای تولیدکننده نقش موثری داشته، در صورتی که این صنایع با ارزش محلی از بین بروند عواید خانوادهها کاهش مییابد.
وی افزود: صنایع دستی هویت یک ملت است از این رو باید از همه امکانات و مناسبت ها برای رونق آن بهره گیری کرد، نخستین کارکرد صنایع دستی ایجاد اشتغال است.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستیو گردشگری تفرش تصریح کرد: با این که ایران از نظر صنایع دستی از ظرفیت بالقوهای برخوردار است اما هنوز به این رشته ها به عنوان صنایع بومی توجه کافی نشده است.
حیدری با اشاره به بازارچههای صنایع دستی گفت: برپایی این گونه بازارچهها میتواند فضای کسب و کار محلی و همچنین فروش این محصولات را توسعه دهد تا این هنر صنعت با رونق بیشتری روبرو شود.
وی افزود: در طول نوروز امسال حدود 40 هزار گردشگر از اماکن تاریخی، فرهنگی ،مذهبی در تفرش دیدار کردند که این آمار در مقایسه با سال گذشته کاهش داشته است.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستیو گردشگری تفرش تصریح کرد: امامزاده محمد جد مقام معظم رهبری، موزه فرهنگ و هنر نصیر و امامزاده ابوالعلی از اماکن پر بازدید کننده نوروز امسال دانست.
حیدری با اشاره به توسعه گردشگری تفرش گفت: اجرای تبلیغات موثر و ایجاد و توسعه زیر ساختهای گردشگری در شهرستان خواهد توانست در ماندگاری گردشگر و توسعه اقتصاد شهرستان نقش به سزایی را ایفا کند.



رئیس کتابخانههای عمومی تفرش گفت: در حال حاضر در شهرستان تفرش تنها یک کتابخانه عمومی وجود دارد و میطلبد که تعداد اینگونه کتابخانهها افزایش یابد.
مهدی جعفری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به تنها کتابخانه عمومی تفرش اظهار داشت: تنها کتابخانه عمومی شهرستان تفرش، کتابخانه پرفسور حسابی است که قدمتی 50 ساله دارد.
وی افزود: میزان سرانه مطالعه را باید در رفتار جامعه دید، فرهنگ پایه جامعه است و بهترین ابزار فرهنگ کتاب است، وجود کتابخانههای دولتی میتواند سبب افزایش انگیزه برای مطالعه کتاب باشد و باید از تمام ظرفیتهای موجود برای افزایش سرانه مطالعه و تشویق مردم به کتابخوانی استفاده کرد.
رئیس کتابخانههای عمومی تفرش تصریح کرد: برخی از آمارها حاکی از وضعیت نامطلوب سرانه مطالعه است که باید به این امر توجه جدی شود و توسعه فرهنگ کتابخوانی با برنامهریزیهای کاربردی و عمیق در دستور کار قرار گیرد.
جعفری با اشاره به وضعیت شاخص کتابخانههای عمومی تفرش گفت: در شهرستان تفرش یک باب کتابخانه عمومی وجود دارد که در سال 1342 تاسیس شده و با قدمتی 50 ساله، تنها کتابخانه عمومی شهرستان است.
وی افزود: کتابخانه عمومی تفرش، 725 متر مربع، زیربنای داشته و تجهیزات آن شامل 90 صندلی، 6 رایانه، 32 هزار و 860 جلد کتاب است.
رئیس کتابخانههای عمومی تفرش تصریح کرد: تعداد اعضای کتابخانههای عمومی تفرش تا پایان بهمن ماه 93 را 1 هزار و 557 نفر بوده که تعداد مراجعه کنندگان به کتابخانههای عمومی در 11 ماه نخست سال گذشته 37 هزار و 190 نفر بوده که این تعداد 12 هزار و 800 جلد کتاب به امانت بردهاند.
جعفری با اشاره به اهمیت وجود عمومی گفت: یکی از اقدامات برای افزایش سرانه مطالعه تسهیل در دسترسی به کتاب است و در همین راستا کتابخانههای عمومی نقش بسیار مهمی دارند.
وی افزود: اداره کتابخانههای عمومی شهرستان تفرش 3 نفر پرسنل دارد که در دو شیفت آماده خدمت رسانی به مراجعان و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی هستند.
رئیس کتابخانههای عمومی شهرستان تفرش تصریح کرد: در حال حاضر 18 ایستگاه مطالعه در سطح شهر تفرش و در مراکز مختلف درمانی، آموزشی، فرهنگی، مجتمع های مسکونی و پایانه مسافربری تعبیه شده که طبق مصوبه شورای اداری استان، از ابتدای سال 94 مشترکان و متقاضیان باید حق اشتراک سالیانه برای دریافت خدمات ایستگاه مطالعه بپردازند.


حجت الاسلام شفیعی پورحسینی با اشاره به جایگاه علمی مساجد در طول ادوار مختلف اسلامی، اظهار کرد: امروز باید مسجد را تبدیل به یکی از محورهای اصلی علم آموزی و معرفت شناسی کنیم و برای احیای سیره ای که در گذشته در مساجد جریان داشت، بکوشیم.
حجت الاسلام «شفیعی پورحسینی»، عضو هیات علمی دانشگاه «تفرش» در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش و جایگاه مسجد در صدر اسلام، اظهار کرد: اولین پایگاهی که پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) در شهر مدینه ایجاد کرد مسجد است. این اقدام نشان دهنده روح بلند آن حضرت در مواجهه با جامعه است، حضرت دارالحکومه را در مسجد قرار دادند و مسایل عبادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن زمان در مسجد نظام یافت و مقر مهمترین تصمیمات شد.
وی ادامه داد: در مسجد شخصیت ها، افراد، اقشار و نژادهای مختلفی حضور می یابند، این حضور به تنهایی تاثیر بزرگی در روح و روان انسان دارد، در صورتی که وقتی در یک مکان همه افراد امکان حضور ندارند و یا نگاه متصدی به گونه ای است که افراد را درجه بندی کرده و بر همان اساس اجازه ورود می دهد تاثیرات منفی زیاد می شود اما این نگاه در مسجد به عنوان خانه خدا هرگز وجود ندارد و خداوند این نهاد را تاسیس کرد که همه افراد با همه شاخص ها بتوانند در کنار یکدیگر حضور یابند و در امور مختلف در حوزه مباحث دینی اظهار نظر کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه «تفرش» با بیان اینکه در تاریخ تمدن اسلامی تمام کارشناسان علوم عقلی و نقلی هر ساختمان علمی که درست می کردند یا در کنار مسجد بود یا مسجد در کنارش بود، تصریح کرد: تقریبا بعد از حتی دوره قاجاریه نیز این جریان به صورت پررنگی وجود دارد اما بعد از ورود پهلوی به ایران و با بحث تاسیس دانشگاه این جریان یعنی پیوند مسجد و علم از یکدیگر فاصله گرفت.
این تاریخ پژوه ادامه داد: این در حالی است که در اولین آیاتی که به پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) نازل شد اشاره به علم و آگاهی داشت و این امر حکایت از اهمیت علم و دانش در شاکله دین اسلام دارد، اما می بینیم که چگونه در برخی ادوار ممالک اسلامی از این رویکرد فاصله گرفتند و یا نگاه و نگرش علمی در میان آنان کمرنگ شد.
حجت الاسلام «شفیعی پورحسینی»، تصریح کرد: این رویکرد در حالی بود که اولین آیاتی که به پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) نازل شد تاکیدات مهمی نسبت به بحث علم دارد؛ اما این جایگاه در سطح مساجد یعنی علم آموزی در برخی ادوار کمرنگ شد و یک جریان خزنده به تدریج علم آموزی را از مساجد دور کرد.
این محقق تصریح کرد: امروز اما باید تلاش کنیم تا مسجد را به عنوان یکی از اصلی ترین محورهای علمی در جامعه تثبیت کنیم، هرچند که این رویکرد بعد از انقلاب اسلامی به شکل چشمگیری افزایش داشت اما همچنان نیاز به کار دارد به گونه ای که این نگاه به شکلی منسجم نظام یابد نه اینکه در دانشگاه نمازخانه درست کنیم و بعد بگوییم نهاد دینی علمی داریم و صرفا به این مساله اکتفا کنیم.


رئیس دانشگاه تفرش خاطرنشان کرد: پژوهشگران آگاهی کافی نسبت به فعالیتهای پژوهشی خود دارند اما در تبدیل ایده به فناوری و تجاریسازی از آگاهی لازم برخوردار نبوده و از عرضه نوآوریهایشان ناتوان هستند.
محمدقاسم سحاب، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، با بیان چالشهای موجود پیش روی پژوهش دانشگاهها، به بروکراسی اداری به عنوان مانع اصلی پژوهش در دانشگاهها اشاره کرد و با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته تمام امکانات و تجهیزات برای یک پژوهشگر مهیاست و هیچ مسئلهای به جز تحقیقات ذهن او را به خودش درگیر نمیکند، عنوان کرد: متأسفانه، در کشور ما مسائل جنبی و حاشیهای مسائل غالب هستند و بر اصل کار پژوهشی تأثیر میگذارند حتی ممکن است پژوهشگر به دلیل وجود موانع اداری مأیوس شده و کار پژوهش را رها کند.
سحاب، در خصوص راهکارهای کاهش این موانع، گفت: به طور کلی، اساس برنامههای پژوهشی باید بر مبنای اعتماد به پژوهشگر باشد. اگر امکان و اجازه عرضه آسان تواناییها برای محقق وجود داشته باشد، همچنین امکانات مالی و تجهیزات آزمایشگاهی در اختیار او قرار گرفته شود، میتوان بسترهای تحقیق و پژوهش را فراهم کرد.
وی، افزود: در مرحله بعد، اگر تحقیقات این پژوهشگر دارای خروجی مطلوبی نبود و نتوانست این اعتماد را جلب کند، موانعی برای او در نظر گرفته شود.
سحاب، ادامه داد: با بکارگیری این شیوه، بازار رقابت در حوزه پژوهش به گونهای خواهد شد که افراد دارای تحقیقات ارزشمند وارد فازهای بعدی میشوند و افرادی که موفق نشدند این اعتماد را جلب کنند خودشان را از این عرصه کنار میکشند.
رئیس دانشگاه تفرش، در رابطه با تعامل پژوهش، دانشگاه و صنعت، اظهار کرد: ارتباط دانشگاه با صنعت را نمیتوان بهطور مصنوعی و به اجبار ایجاد کرد.
وی، عنوان کرد: زمینه مالی این موضوع برای صنایع بسیار مهم است اگر بدانند استفاده از محصول تولید داخل به خط تولیدشان صدمه نمیزند و آن را حفظ میکند به حوزه این ارتباط وارد میشوند اما اگر از این بابت مطمئن نباشند و احتمال ضرر بدهند، ترجیح میدهند دهها برابر هزینه کرده و از محصول خارجی استفاده کنند.


مسابقات دروندانشگاهی راب گلدبرگ برای نخستینبار در کشور به همت انجمن علمی عمران و با همکاری مهندسین آرمین کاوهای از فارغالتحصیلان این دانشگاه در سالن ورزشی شهید شهریاری دانشگاه تفرش آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک رئیس دانشگاه تفرش صبح امروز در مراسم آغاز این مسابقات گفت: دانشجویان دانشگاه تفرش برای نخستینبار در کشور توانستند به عنوان دانشگاه پیشگام مسابقات راب گلدبرگ را با موفقیت در این دانشگاه برگزار کرده و نام خود را به عنوان دانشگاه الگو و مدلدهنده مسابقات راب گلدبرگ در سطح دانشگاههای کشور ثبت کنند.
محمدقاسم سحاب افزود: مسابقات دانشجویی و رقابتهای علمی چه به صورت ساخت و فعالیتهای فیزیکی و چه به صورت نرمافزاری، وسیلهای برای ایجاد انگیزه و تحرک بین دانشجویان است که به آنان اجازه میدهد، آزادانه و بر اساس میل خود به فعالیتها و رقابتهای علمی پرداخته و بر اساس میل خود و فارغ از قالبهای استاندارد از پیش تعیین شده به ارزیابی استعدادهای خود بپردازند.
در این دوره از مسابقات که هفت تیم دانشجویی دانشگاه تفرش حضور داشتند تیم HNB به سرپرستی فرانک نقدیبیک مقام اول را از آن خود کرد، تیم نقشه 90 به سرپرستی علی غلامرضا دوم شد و تیمهای باران به سرپرستی علیرضا عارف نعمتی و تیم یوبین به سرپرستی حسین علیخانی مشترکا مقام سوم را بهدست آوردند.
مسابقات کشوری راب گلدبرگ برای نخستینبار در سطح کشور به میزبانی دانشگاه تفرش از 9 تا 11 اردیبهشتماه سال آینده برگزار میشود.


تفرش نگینی از جمله نگینهای انگشتری استان مرکزی است که تلالؤ رنگ طبیعتش زیر آفتاب بهار، جلوهای خاص از زیبایی را به نمایش میگذارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، آب و هوای مطبوع تفرش زبانزد عام و خاص است و مناطق بکر طبیعی و جاذبههای گردشگری این شهر بسته انرژی مضاعفی را به گردشگران هدیه میدهد.
گفتهها و شنیدهها از این شهر به قدری بود که تصمیم گرفتم سفری ذهنی را از طریق مستندات، به این شهر آغاز کنم.
این شهرستان با مرکزیت شهر تفرش از شمال به شهرستان ساوه از جنوب و جنوب شرق به شهرستان آشتیان و فراهان، از شرق به استان قم و از غرب و جنوب غرب به شهرستان کمیجان محدود شده است.
به استناد اطلاعات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، منطقه تفرش از لحاظ تاریخی با منطقه آشتیان پیوستگی دارد قدمتش به قبل از اسلام میرسد.
درباره وجه تسمیه این شهر آمده است که تفرش در اصل گبرش بوده و این توجیه شاید بدین سبب است که در سدههای قبل و حتی صدر اسلام گبرها یا زرتشتیها در این جلگه و نقاط مجاور آن از جمله فراهان و آشتیان سکونت داشتند.
یاقوت حموی در قرن هفتم هجری قمری، تفرش را قریهای پررونق توصیف کرده، حمدالله مستوفی نیز در قرن 8 هجری قمری از تفرش با هفده پاره دیه نام میبرد که اطرافش را آبادیها، چشمهها و کاریزهای متعدد قرار گرفته است.
استاد دهگان در مورد تفرش نوشته است: "تفرش ولایتی از نواحی اراک است که در بدو امر یعنی زمان پارسها جز اصفهان و بعدها ضمیمه قم و در حین بنای اراک جزء این شهرستان و بعدها مرکز شهرستان شد".
ارتفاع زیاد و کوهستانی بودن این شهرستان باعث به وجود آمدن زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل در این شهرستان شده و به طور کلی خصوصیت اقلیمی آن وجود تابستانهای معتدل و خنک در منطقه است.
مردم این شهرستان اکثراً به زبان فارسی صحبت میکنند و در بعضی نقاط نیز تکلم به زبان ترکی رایج است.
با آگاهی مختصری از پیشینه تفرش، سفر به جاذبههای طبیعی و درههای مصفا و خوش آب و هوای آن آغاز میشود، این درهها در سطح منطقه تفرش متعدد بوده و هر جا نامی بر آن نهادهاند نظیر دره ویژه، بدر، فرک و وستان.
این منطقه به سبب وجود درختان بادام و انواع میوه و گردو بیشهای مصنوعی را تداعی میکند که زیر پوشش سفیدی از شکوفههای درختان بادام قرار گرفته است.
آب و هوای مناسب، معتدل و مفرح فصول بهار و تابستان، ویژگی طبیعی جذاب منطقه تفرش به حساب میآید که این ویژگی در تپه گیان در مسیر ساوه – تفرش با تغییر آب و هوای گرم به هوای معتدل به خوبی احساس میشود.
روستای سرآبادان(روستای هدف گردشگری) از توابع بخش مرکزی شهرستان تفرش در 25 کیلومتری شمال شرقی این شهر قرار دارد.
روستای سرآبادان که در حومه شهر تفرش استقرار یافته، یکی از همان روستاهای بسیار قدیمی است و پیشینه تاریخی نسبتاً طولانی دارد.
پوشش گیاهی دشتهای اطراف روستا، باغات میوه و حیات جانوری، از جاذبههای طبیعی روستاست و از ویژگیهای فرهنگی این روستا میتوان به برگزاری مراسم جشن کوسه، جشن سده، و تخممرغبازی اشاره کرد.
و اما، نوبت به چشمه گراو در فاصله پنج کیلومتری شهرستان تفرش میرسد که بین دو روستای کبوران و طراران واقع شده، آب این چشمه معدنی بوده و دارای خواص درمانی است.
گراو متشکل از چند قسمت در سطح زمین است که از آنجا به حالت جوشش از سطح زمین خارج میشود، همچنین در قسمتی دیگر از چشمه آب معدنی همراه گازکربنیک فراوان از منفذی خارج میشود.
آثار به جا مانده در اطراف چشمه(یک چهار دیواری)، نشان میدهد که به طور گسترده به عنوان حمام از آن استفاده میشده است. آب گراو تفرش آب معدنی کربناته مخلوط است که به نسبت تقریباً مساوی یونهای سدیم و کلسیم در آن یافت میشود.
حالا، دو کیلومتر به سمت تفرش حرکت میکنیم و غار "علیخورنده" خودنمایی میکند. این غار در فاصله سه کیلومتری جنوب غربی تفرش و در ارتفاعات کوه نقرهکمر معروف به خشه قرار دارد و برای رسیدن به آن باید از روستای کوهین عبور کرده و از دیوارهای به طول تقریبی 15 متر که شامل سه بند است گذشت.
ورودیه غار با شیب ملایم به تالار اصلی که در آن حوضچههایی قرار دارد میرسد و در طرف راست، چاهی به عمق پنج متر واقع است که به(حمامک) شهرت دارد.
همچنین، حفره دیگری نیز در این غار وجود دارد که به( مسجدک ) معروف است. در سقف و دیوار این غار استالاکتیت واستالاکمیتها جا خوش کردهاند.
در پارک حکیم نظامی خیابان شهید بهشتی، جنب امامزاده ابوالعلی(ع) سفر را ادامه میدهیم. این پارک در کنار رودخانه آبکمر احداث شده و در انتهای آن قنات خرزنو قرار دارد که مکانی بسیار مصفا و چشمنواز است.
سالها قبل از احداث پارک، چاهی عمیق در آن محل حفر شد که به رگهای از آب شور همراه گاز برخورد. این آب با فشار از دل زمین به بیرون فوران میکرد ولی امروزه با گذشت چندین سال، از فوران آن کاسته شده است.
آبشار قطرهباران منطقه دیگری از این نگین است که مستندات میراث فرهنگی معرفی میکنند. آبشار قطرهباران یا به قولی قطره شارکویان از جاذبههای اطراف شهر تفرش است که در نزدیکی روستای کریان و به فاصله 30 کیلومتری تفرش واقع شده است.
در اینجا نیز درهای عریض خودنمایی میکند که قسمتی از دیوارهها و شکافهای آن را سرخس زیبای پرسیاوشان پوشانیده و قطرات آب همچون باران از این پوشش سبز رنگ سرازیر شده است.
روستای دلارام یا به قولی طراران، یکی از روستاهای دهستان بازرجان بخش مرکزی شهرستان تفرش است. این روستا از شمال با کوهها، از جنوب با روستای چال، از شرق به زاغر و از غرب با نقوسان مجاور است.
محصولات باغی طراران بیشتر گردو، بادام و سنجد است. این روستا از جاذبههای طبیعی و فرهنگی چندی برخوردار است که از جمله آنها میتوان از دشت طراران، درخت گردوی انوشیروان، قلعه دختر، قلعه معمار، تخت رستم، گردو شهسواری، آب گراب، سرخاک، رزاوه و کوه سه سوراخ نام برد.
درخت گردو انوشیروان با محیط 6 متر در روستای طراران بالا(دلارام) قرار دارد. این درخت دارای پنج شاخه اصلی است که هریک خود به اندازه یک درخت تنومند است و سالانه 25 تا 30 هزار عدد گردو میدهد. ارتفاع آن بیش از 20 متر است و عمر آن را بیش از هزار سال تخمین زدهاند. مردم بومی اعتقاد دارند که این درخت در زمان انوشیروان کاشته شده و به درخت انوشیروان معروف است.
بعد از این روستای زیبا و ترغیب شدن بیشتر جهت سفری در عالم واقع به این خطه، قله نقرهکمر معرفی میشود.
قله نقرهکمر از جمله مرتفعترین قلل اطراف تفرش است که یالها و کمرکشهای صخرهای آن مشرف به این شهر است
برای صعود به این قله بهتر است از تفرش رو به شمال شرقی حرکت کرد و با استفاده از وسیله نقلیه با طی سه کیلومتر به روستای کوچک باغستانی کهک و از این نقطه به باغستان تجره رسید.
این باغستان، درست در امتداد جریان دره کوچکی که از قله سرچشمه میگیرد قرار دارد و در واقع بهترین مسیر برای صعود قله به شمار میآید.
بعد از این صعود، به سمت تفرش حرکت میکنیم و به مسجد ششناو تفرش میرسیم. این بنای سلجوقی در مرکز شهر تفرش، در محله(فم) قرار دارد و یکی از مساجد با ارزش و قدیمی این شهرستان است.
این مسجددارای مقصوره، شبستان، ایوان و صحن است و نام ششناو از ناودانهای ششگانهای گرفته شده که آب از آنها عبور میکرده است.
در ادامه، گذری بر موزه است که برگهایی از تاریخ را ورق میزند. موزه فرهنگ و هنر استاد زینالعابدین نصیر(بنیانگذار مدارس نوین در تفرش) در جوار امامزاده ابوالعلی(ع) واقع شده و شامل کتابخانه، تالار مفاخر و مشاهیر شهرستان است.
در این موزه، یادگاریها، عکسهای قدیمی مدارس تفرش و معلمین پیشکسوت به نمایش گذاشته شده و در قسمتی از تالار به معرفی آثار و مفاخر شهرستان پرداخته شده که شامل کتاب، عکس، زندگینامه و آثار تمام کسانی که در عرصه فرهنگی فعالیت داشتهاند.
پروفسور سیدمحمود حسابی(پدر علم فیزیک ایران)، دکتر پارسا( پدر علم گیاهشناسی ایران)، توران میرهادی (اولین دندانپزشک ایران)، شیخ طبرسی (دانشمند بزرگ ایرانی)، ابوالقاسم سحاب(پدر جغرافیای ایران)،حکیم نظامی تفرشی، حسینعلی نکیسا(استاد آواز و موسیقی ایران)، فتحعلی واشقانی، فروغ فرخزاد، میرغلام تفرشی، میرمصطفی تفرشی و ... از بزرگانیاند که از این خطه برخاستهاند.
صنایع دستی تفرش شامل دستبافتهای سنتی(قالی و گلیم)، رودوزیهای سنتی(درویشدوزی یا تفرشیدوزی)، آثار چوبی (منبت و کندهکاری روی چوب، معرق، آثار فلزی، آئینهکاری و چلنگری است
و تفرش با لبخندی زیبا در نهایت، با سوغاتی از قبیل انگور، لبنیات، کشمش، گردو، بادام، شیره انگور، ترخینه دوغ، باسلق، ترخینه، فتیر و گوشفیل، گردشگران را بدرقه میکند.
این سفر خیالی براساس مستندات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی است که به اتمام میرسد و شوق و هیجان برای قدم گذاشتن به این شهر و روستاها و کوهها و منظرههایش را بیش از پیش میکند یقینا تفرش گنجهای بیشتری را در خود نهفته است که بار بستن برای کشف آنها آن هم در زیباییهای بهار، بیگمان خالی از لطف نخواهد بود.


همزمان با سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی» توسط رهبر معظم انقلاب، کارگاه آموزشی گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی و تاثیر بیمه و تامین اجتماعی در آن در دانشگاه تفرش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک یک استاد دانشگاه صبح امروز در این مراسم که به همت مدیریت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش و با همکاری کانون بصیرت و اندیشه در سالن اجتماعات حاج ابراهیم نصیر این دانشگاه برگزار شد، گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که توانایی عبور از بحران را داشته و از قابلیت انعطاف در شرایط مختلف نیز برخوردار است.
احمد گودرزی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی حرکت به سمت اقتصاد توسعه یافته است، افزود: در این اقتصاد علاوه بر تعامل پویا با دنیای خارج و استفاده از امکانات تجارت آزاد، امنیت اقتصادی کشور حفظ شده و نوسانات محیط بینالمللی اقتصادی و تهدیدهای آن، کمترین تأثیر سوء را در روند بلندمدت متغیرهای کلان اقتصادی دارند.
وی تصریح کرد: در آموزههای اسلامی نیز به شاخصهای اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی اشاره شده که قاعده نفی سبیل، عدم اسراف، نهی از اخلال در نظام از مهمترین این شاخصهها است.
این استاد دانشگاه نرخ پایین بیکاری و بیکاری پنهان، بهرهوری بالای نیروی کار، دو قطبی نبودن جامعه، سرمایه اجتماعی بالا، تنوع درآمدهای صادراتی کشور و نرخ رشد اقتصادی بالا را از شاخصهای نشان دهنده برقراری اقتصاد مقاوم دانست و اضافه کرد: در صورتی که اقتصادی دارای این شاخصها باشد، میتوان آن را اقتصادی مقاوم دانست که کمترین تأثیر از شوکهای وارده به اقتصاد را پذیرفته و توانایی بازسازی سریع پس از ورود شوک را دارد.
گودرزی با بیان اینکه راهبردهای بلند مدت و کوتاه مدت در کنار سیاستهای کلان و خرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی معمولا به دو بخش بلند مدت و کوتاه مدت قابل تقسیم است، اظهار داشت: در اقتصاد مقاومتی بلند مدت اقتصادی ترسیم میشود که در عین تعامل پویا با دنیای خارج از توانایی مقاومت در برابر تهدیدهای خارجی نیز برخوردار است و در مقابل اقتصاد مقاومتی کوتاه مدت نیز بر بسیاری از شاخصهای یک اقتصاد توسعه یافته مانند کاهش وابستگی به نفت، تنوع در کالاهای صادراتی، کاهش بیکاری و... تأکید دارد.
وی اظهار داشت: با این حال به منظور عبور از شرایط بحران، در اقتصاد مقاومتی کوتاه مدت ممکن است سیاستهایی اتخاذ شود که در بلند مدت توصیه نمیشود، در این زمینه میتوان به سیاستهایی مانند سیاستهای تنظیم بازار و توزیع کالا از سوی دولت اشاره کرد.
در پایان این نشست دانشجویان در قالب پرسش و پاسخ سوالات خود را پیرامون موضوع کارگاه آموزشی بیان کردند.


همزمان با سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همایش زنان و سبک زندگی اسلامی با حضور بانوان شاغل در ادارات و دانشگاههای شهرستان تفرش در سالن اجتماعات حاج ابراهیم نصیردانشگاه تفرش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک استاد حوزه و دانشگاه ظهر امروز در این همایش گفت: امام خمینی (ره) با ایجاد حکومت اسلامی دیدگاهی نو در راستای تجلیل، تکریم و دفاع خاص از مقام و منزلت زن به جهان ارائه کرد.
حاجیه مؤمنی افزود: از ابتکارات ماندگار امام خمینی(ره) عرضه این نگرش به جهانیان، معرفی کردن حضرت زهرا(س) به عنوان کاملترین اسوه و مظهر تجلی مهرورزی به انسان و نامگذاری روز میلاد آن حضرت به عنوان روز زن به جمعیت زنان جهان و جهانیان بود.
وی با بیان اینکه بالاترین نگرش غرب نسبت به زنان ایجاد جنبش فمنیسم در راستای احراز پایگاهی مساوی با مردان برای زنان بود، اظهار داشت: در دیدگاه اسلام زن و مرد از یک نفس واحده آفریده شده و با یکدیگر برابر هستند و تمام حقوقی که در اسلام برای زن و مرد مشخص شده، عین عدالت و در راستای رشد و تعالی انسان است.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در اسلام تفکیک وظیفه وجود داشته و خداوند صفات جلال خود را به مرد و صفات جمال خود را به زن هدیه داده است، بر این اساس زن نماد خلقت میشود.
مؤمنی با اشاره به اینکه خداوند وظیفه تربیت نسل و بحث آفرینش هستی را به زن واگذار کرده است، اظهار داشت: نماد خلقت و رحمت بودن و عاری بودن از شقاوت و دارا بودن عقل عملی به واسطه خلقت از مهمترین دلایل خداوند برای به عهده گذاشتن رسالت تربیت نسل بر دوش زنان است.
وی ادامه داد: استعمار امروز با بکارگیری از تمام مهارتها و ابزارها درصدد ایجاد تفرقه بین زن و مرد و ضربه زدن به بنیان خانواده با استفاده از سحر نوین است.
مومنی تصریح کرد: از این رو رسالت امروز زنان مسلمان ایران در برابر موجهای اسلامهراسی و اسلامستیزی غرب، معرفی الگویی در قالب زن برتر به جهان است.
در پایان این مراسم بانوان شرکتکننده در این همایش اهانت مجله شارلی ابدو به پیامبر اکرم(ص) را محکوم کردند


رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تفرش از برگزاری بیش از 22 عنوان برنامه به مناسبت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مدارس این شهرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تفرش محمدحسن افشاری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: همزمان با گرامیداشت ایامالله دهه مبارک فجر بیش از 22 عنوان برنامه فرهنگی، هنری، ورزشی، علمی و بصیرتی در مدارس این شهرستان به مرحله اجرا در میآید.
وی تصریح کرد: نواختن زنگ انقلاب در مدارس، حضور دانشآموزان به همراه تشکلهای دانشآموزی در گلزار شهدا، دیدار فرهنگیان با امام جمعه، برگزاری جشن انقلاب و اقامه نماز شکر ویژه طول عمر انقلاب اسلامی بخشی از این برنامهها به شمار میرود.
رئیس اداره آموزش و پرورش تفرش، دیدار با خانواده معظم شهدا و ایثارگران، برگزاری نشستهای سیاسی، برگزاری مسابقه حفظ سوره فجر، برگزاری مسابقات ورزشی ویژه دانشآموزان و فرهنگیان و برگزاری جشنوارههای طبخ غذای سالم را از دیگر برنامههای پیشبینی شده در این ایام عنوان کرد.
افشاری در پایان اضافه کرد: برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب، تقدیر از دانشآموزان متولد 12 تا 22 بهمن ماه، انتشار ویژهنامه دهه مبارک فجر، مشاعره با موضوع انقلاب و امام، برگزاری نقاشی و سرود همگانی، برگزاری مسابقه مقاله نویسی با موضوع انقلاب و امام، شرکت دانشآموزان در راهپیمایی 22 بهمن و... از دیگر برنامههای آموزش و پرورش تفرش به مناسبت گرامیداشت ایامالله دهه مبارک فجر به شمار میرود.



به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام رسول ظرافت - سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش در این آیین گفت: امام خمینی (ره) با ورود تاریخی خود به میهن ضمن به لرزه در آوردن پایه های ظلم و جور با سخنرانی حماسی خود در بهشت زهرا نظام شاهنشاهی را ویران کردند.
وی افزود: ملت ایران نیز در 22 بهمن سال 57 با اتکا به روحیه ایمان و با درایت و مدیریت رهبری زمان انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند.
حجت الاسلام رسول ظرافت با بیان این که نواخته شدن زنگ انقلاب در سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب، فرصتی مناسب برای تجدید میثاق با دستاوردهای انقلاب اسلامی، آرمانهای امام خمینی(ره) و شهدا است تصریح کرد: حفظ استقلال نظام و آرمان های امام و شهدا ادامه دهنده راه شهدا و حفظ باورهای اسلامی و انقلابی ملت ایران در برابر هجمه نرم افزاری دشمن در عصر کنونی است.
سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون ملت ایران در سایه پشتیبانی از ولایت فقیه و حفظ روحیه سلحشوری خود، ضمن دفاع نمودن از انقلاب در برابر توطئه های دشمن استقلال خود را حفظ کرده اند.
وی افزود: اکنون نیز مردم ایران ضمن تحمل نمودن تحریم ها و مشکلات اقتصادی در برابر دشمن اصلی خود یعنی امریکا که در صدد ایجاد روحیه وابستگی در ملت ایران است با اتخاذ اقتصاد مقاومتی در برابر تحریم ها ی دشمن به پیروزی رسیده و به دشمنان نظام ثابت می کند که ملت ایران پیروز نهایی است.
گفتنی است در پایان این مراسم دانشگاهیان شهرستان تفرش مزار شهدای گمنام دانشگاه تفرش را غبارروبی و گلباران کردند.


برگزاری مسابقه قرآنی دبستانی همزمان با دومین روز از دهه فجر در شهرستان تفرش
شهرستان تفرش نیز در ایام الله دهه مبارک فجر برگزار کننده جشن های و برنامه های مختلفی از جمله جشن بزرگ انقلاب با حضور گسترده افراد، برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع مردم سالاری دینی، برگزاری مسابقه قرآنی دبستانی در سالن آمفی تائتر دکتر حسابی، همایش خانواده با موضوع فرزند آوری، برگزاری مراسم قصه های انقلاب همراه با نمایش خلاق، دیداراز خانواده های شهدا بازدید از سه خانواده شهید به مناسبت بمباران تفرش ( صیادی - خلچانی - سعدی ) ، دیدار با خانواده معظم شهدا و جانبازان، مراسم جشن انقلاب و نقل خاطرات پیروزی انقلاب اسلامی، نقل خاطرات انقلاب و آسیب های ماهواره و فضای مجازی در محافل خواهران، برگزاری مسابقات فرهنگی از سخنان رهبری با موضوع مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی و مراسم نقل خاطرات انقلاب و آسیب های ماهواره و فضای مجازی در محافل خواهران در 13 بهمن ماه است.
همایش مشترک ائمه جمعه و فرماندهان پایگاه ها، برگزاری جشن انقلاب، فراخوانی و نشست بصیرتی، نشست بصیرتی، نشست بصیرتی دانش آموزان نخبه، برگزاری کلاس آموزشی اقتصاد مقاومتی با موضوع تغذیه و بهداشت دام، جوجه کشی و پرورش مرغ بومی، دیدار با خانواده های معلولین تحت پوشش بهزیستی و مدد جویان کمیته امداد، فراخوانی و نشست بصیرتی، دیداراز خانواده های شهدا، برگزاری مسابقات فرهنگی از سخنان رهبری با موضوع مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی، برگزاري جشن پيروزي انقلاب اسلامي، برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع مردم سالاری دینی نیز از جمله برنامه هایی است که در این روز در شهرستان خنداب در حال برگزاری است.


سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش گفت: پشتیبانی مردمی و حرکت در مسیر ولایت فقیه عامل ادامه حیات طیبه انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، حجتالاسلام رسول ظرافت پیش از ظهر امروز در مراسم گرامیداشت ورود تاریخی امام خمینی (ره) به کشور و آغاز دههفجر گفت: توکل به خدا، اطاعت از رهبری و ولایت فقیه، پشتیبانی و حضور آگاهانه مردم در صحنههای اجتماع از عوامل مؤثر در پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) با ورود تاریخی خود به میهن ضمن به لرزه درآوردن پایههای ظلم و جور با سخنرانی حماسی خود در بهشت زهرا نظام شاهنشاهی را ویران کرد.
سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش افزود: ملت ایران نیز در 22 بهمن سال 57 با اتکا به روحیه ایمان و با درایت و مدیریت رهبری زمان، انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند.
ظرافت با بیان اینکه نواخته شدن زنگ انقلاب در سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب فرصتی مناسب برای تجدید میثاق با دستاوردهای انقلاب اسلامی، آرمانهای امام خمینی (ره) و شهدا است، تصریح کرد: حفظ استقلال نظام و آرمانهای امام و شهدا ادامه دهنده راه شهدا و حفظ باورهای اسلامی و انقلابی ملت ایران در برابر هجمه نرمافزاری دشمن در عصر کنونی است.
سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون ملت ایران در سایه پشتیبانی از ولایت فقیه و حفظ روحیه سلحشوری خود ضمن دفاع از انقلاب در برابر توطئههای دشمنان استقلال خود را حفظ کردهاند.
ظرافت افزود: اکنون نیز مردم ایران ضمن تحمل کردن تحریمها و مشکلات اقتصادی در برابر دشمن اصلی خود یعنی آمریکا که در صدد ایجاد روحیه وابستگی در ملت ایران است با اتخاذ اقتصاد مقاومتی در برابر تحریمهای دشمن به پیروزی رسیده و به دشمنان نظام ثابت میکنند که ملت ایران پیروز نهایی است.
رئیس ستاد دانشگاهیان دههفجر انقلاب اسلامی تفرش نیز در این آیین ضمن تبریک فرارسیدن ایامالله دههفجر از حضور پرشور دانشگاهیان شهرستان تفرش در این مراسم تقدیر کرد.
گفتنی است، در پایان این مراسم دانشگاهیان شهرستان تفرش مزار شهدای گمنام دانشگاه تفرش را غبارروبی و گلباران کردند.


روستاها همواره مقاصد مطلوبی برای سفرهای کوتاه هستند، چراکه علاوه بر هوای مطبوع و منظرهی بکر برخی از آنها گردشگران را با آثار تاریخی شاید کمنظیر و گاه شخصیتهای کم نظیری آشنا میکنند که گاه بدون آنکه بدانیم از کدام تکه از خاک این سرزمین برخاستهایم، با غرور به آنها بالیدهایم.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، روستای هدف گرشگری گرکان در جنوب شرقی شهر تفرش و شمال غربی شهر آشتیان قرار دارد. فاصله آن تا آشتیان حدود هشت کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا دو هزار متر است.
سفر به این روستا آن هم در ایامی که به عید نوروز نزدیک میشویم، به جهت آشنایی با رسوم و سنن اهالی این روستا در روزهای پایانی سال خالی از لطف نیست.
تاریخ گرکان نشان میدهد که این روستای کوچک سرزمین عالم پروری است و نقش مهمی را در پرورش دانشمندان عصر حاضر ایران ایفا کرده است.
براساس این گزارش، گرکان بزرگان علم و فرهنگ بسیاری را در دامان خود پرورانده که از آن میان میتوان به "قریبها" اشاره کرد.
دکتر محمد غریب(پدر طب کودکان ایران)، دکتر عبدالکریم قریب( پدر علم زمین شناسی ایران) و استاد عبدالعظیم قریب گرکانی( بنیانگذار ادبیات نوین فارسی) در این روستا چشم به جهان گشودند.
دکتر احمد قریب(رییس سابق مرکز پژوهشی سازمان انرژی اتمی ایران)، استاد بدرالزمان قریب( عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و متخصص فرهنگ و زبانهای باستانی ایران) و ... از جمله بزرگانی بودهاند که در این خطه زیستهاند.
به نقل از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، کوه کلاهه یا به قول محلیها کوه گُله به ارتفاع 2940 متر در شمال شرقی گرکان قرار دارد و تعدادی قنات در دامنه جنوبی این کوه در گرکان حفر شده که برخی از آنها همچنان دایر است.
آب اصلی این روستا از چشمهسارهایی که در جنوب شرقی کوه کلاهه جاری هستند، تأمین شده و از مجاری به نام سُفت عبور کرده و سپس از دره معروف به دره آسیابها گذشته و باغها و دشت اصلی گرکان را مشروب میکند.
این روستا بسیار قدیمی است و در دوره ساسانیان محل معتبر و بزرگی بوده و برخی آثار تاریخی آن دوره هنوز در این روستا پابرجا هستند.
از آثار تاریخی این روستا میتوان به آتشکده قلعه خرابه که در بالای کوه دیدگاه قرار دارد و نیز مسجد جامع، آب انبار مستشارالملک، تکیه قدیمی و برج و منزل عبدالعظیم قریب اشاره کرد.
مراسم ویژهای که در گرکان تا این اواخر انجام میشد، آب پاشانک بوده که در این مراسم، اهالی گرکان همه ساله در ابتدای تابستان کاسه یا جامی را از آب تمیز پر میکردند و به سر و روی هر کسی که از جلو خانه عبور میکرد، میپاشیدند. هیچ کس از این کار ناراحت نمیشد و در بین اهالی این کار تبرک تلقی میشده است.
از دیگر مراسم این روستا زیارت دو امامزاده در 10 کیلومتری گرکان و نیز مراسمهای خاص عید نوروز بوده که همچنان برقرار است.


به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «مردی که هیچ بود» نوشته زندهیاد مرتضی احمدی و نقد و بررسی آثار این هنرمند فقید، عصر سهشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ در تالار استاد باستانی پاریزی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران به همت انتشارات ققنوس، مجله بخارا و انجمن علمی تاریخ دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای برنامه علی دهباشی مدیرمسئول و سردبیر «بخارا» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرتضی احمدی، برگزاری شب مرتضی احمدی را در زمانی که او در قید حیات بود، به یاد آورد و سپس درباره کتاب «مردی که هیچ بود»، ضمن تقدیر از مدیر انتشارات ققنوس به جهت انتشار آن و نیز حمایت از مرتضی احمدی و تشویق او برای نگارش آثارش، گفت: همین تشویقها باعث شد که تاکنون شش کتاب از او منتشر شود؛ «کهنههای همیشه نو» که ترانههای تخت حوضی است، «من و زندگی» که برگزیده خاطرات مرتضی احمدی است، «پرسه» که در احوالات تهران و تهرانیهاست، «فرهنگ بروبچههای ترون» که برگزیده کلمات ویژه و ضربالمثلهای تهرانیهاست و «پیش پرده و پیش پردهخوانی» و سرانجام «مردی که هیچ بود».
مرتضی احمدی یک مردمنگار برجسته بود
سپس ناصر تکمیل همایون در سخنانی، مرتضی احمدی را یک مردمنگار و یک آنتروپولوژیست برجسته دانست که «بدون داشتن مدارک پرزرق و برق و چشمگیر و دهان پرکن از دانشگاههای بزرگ، آنچنان در این عرصه خودنمایی کرده که کس به گرد پایش نخواهد رسید؛ نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت/ به غمزه مساله آموز صد مدرس شد».
وی همچنین مرحوم مرتضی احمدی را فردی دانست که با مردم زیست و در این زیستن به حقیقتی رسید که خودش را هیچ نمیدانست و کتاب «مردی که هیچ بود» را بر همین اصل نامگذاری کرده و این حقیقتی است که سالها قبل مولانا به درستی دریافته بود: من کسی در ناکسی دریافتم/ بس کسی در ناکسیها یافتم.
تکمیل همایون افزود: آنچه در آثار مرحوم احمدی متد و روش اوست، چیزی نیست مگر شوق و عشق و علاقه او به مردم و به تهران مثل مرحوم جعفر شهری که آثار گرانسنگش چون «پنج جلدی تهران قدیم»، «شش جلدی تاریخ اجتماعی تهران» و «تک جلدی تهران قدیم» هرگونه پژوهش درمورد تاریخ قدیم شهر تهران و تاریخ اجتماعی ایران در صد سال اخیر را مدیون خود کرده است.
تکمیل همایون ادامه داد: خانواده مرتضی احمدی اصالتاً تفرشی بود. سابقۀ حضور این تفرشیها در تهران به عهد فتحعلیشاه و حتی عهد کریم خانی میرسد. در آن زمان که تعداد باسوادهای هر ایالت به اندازه انگشتان دست بود، منطقه تفرش و آشتیان و گرکان تعداد بیسوادهایش به انگشتان دست میرسید. از دوره فتحعلیشاه به بعد سیاست فرهنگی دولت قاجار مبتنی بود بر جذب این طبقات باسواد و تحصیلکرده و سکنی دادن آنان در گوشه و کنار شهر تهران. بدین ترتیب بسیاری از مستوفیالممالکها و منشیالممالکهای قاجار و پهلوی اول همین تفرشیها بودند.
یک بچه ترونیه تفرشیالاصل!
وی با بیان اینکه «تفرشیها در همه زمینهها جلودار بودند»، سخنانش را اینگونه پی گرفت: ما دانشجو که بودیم، مرحوم عبدالعظیم خان قریب استاد گرامر ما بود و ما آنچنان او را احترام کرده و دوست میداشتیم که قبل از رسیدن اتوموبیل شخصیاش به محوطه دانشگاه صف میکشیدیم و گاه برای باز کردن در ماشین برای او و مشایعتش تا بالای پله بچهها به جان هم میافتادند. خُب او یک گرکانی بود. مرحوم عبدالکریم قریب استاد مسلم و بدیل زمینشناسی ایران بود. جناب پروفسور حسابی و پدرشان هم از همین دست بودند. مرتضی احمدی هم در ادامه همین افراد است و این بار یک بچه ترونیه تفرشیالاصل پیدا میشود و وارد عرصه مردم نگاری، مردم شناسی و آنتروپولوژی میشود!
تکمیل همایون با یادآوری رشد سریع ارتباطات و تغییرات گسترده چهره شهرها و به تبع آن همآمیزی فرهنگهای کهنه و نو در این هیاهوی تکنولوژی، شوق مرتضی احمدی را برای تهرانشناسی و مردمنگاری تهران قدیم، ستودنی دانست و اذعان کرد که «به حق او از عهده این مهم برآمده است».
مرتضی احمدی همواره بر اصولش باقی ماند
سپس نصرالله حدادی در سخنانی گفت: نمیدانم این حسن اتفاق است یا از بد حادثه ولی هر چه هست، مرتضی احمدی در روز و شبی به یادماندنی از دنیا رفت که تعلق خاطر بسیاری به آن داشت، یعنی سیام آذر ۱۳۹۳، یعنی شب یلدای ایرانی.
حدادی افزود: نام مرتضی احمدی حداقل نیم قرن است که در ذهن و خاطره من حک شده و من هرگز بازی زیبای او در سریال بچه محلش، یعنی علی حاتمی را از یاد نمیبرم. اشارهام به سریال «سلطان صاحبقران» است که مرتضی احمدی نقش نایبالسطلنه را در این سریال ایفا میکرد. علی حاتمی و مرتضی احمدی بچه محله سراب وزیر امیریه گمرک و خیابان مهدی خانی بودند و به قولی بچه ناف تهران قدیم.
وی ادامه داد: مرتضی احمدی آدمی بود که همواره بر اصولش باقی ماند و از رایو به خاطر بیاحترامی به او تا آخرین لحظه عمرش قهر بود. مرتضی احمدی از میان ما رفت اما مردم ما هرگز او را فراموش نمیکنند و به نظر من او هنرمندی صادق، مردمی، دوست داشتنی، بیریا، راستگو صادق بود و هرگز عزت نفسش را از دست نداد.
در ادامه ارسلان فصیحی هم خاطرهای از دوران همکاری خود با مرتضی احمدی نقل کرد و در پایان فیلمی از مرتضی احمدی که در محل انتشارات ققنوس از وی ضبط شده به نمایش درآمد.


امامزاده بی بی طاهره روستای طاد تفرش یکی دیگر از امامزاده های تفرش است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ندای تفرش،پایگاه جامع امامزادگان و بقاع متبرکه ایران اسلامی در خصوص این امامزاده آورده است: مردم براین باورند که امامزاده بی بی ستین فرزند موسی بن جعفر(علیه السلام) و خواهر امام رضا(علیه السلام) می باشد، اعتقاد دارندکه امامزاده بی بی طاهره در روستای طاد خواهر این امامزاده است.
برخی گفته اند امامزاده بی بی ستین(علیها السلام) فرزند امامزاده ابویعلی مهدی ابوالعلاء(علیه السلام) مدفون در شهر تفرش بوده و نسب شریف وی با هشت واسطه به امام صادق(علیه السلام) می رسد. دختران امامزاده ابوالعلاء(سیده بریهه و سیده سترگ معروف به بی بی ستین) به همراه پدر از قم به تفرش مهاجرت کردند. وفات این دو خواهر در دهه آخر قرن پنجم هجری اتفاق افتاده است.
اطراف این امامزاده، مردگان روستای طاد را دفن کرده اند.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش از اجرای بیش از 13 عنوان برنامه قرآنی توسط کمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در این شهرستان خبر داد.
حجت االسلام میثم فیروز جانی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر و تبریک به مناسبت فرا رسیدن این ایام به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: ایام الله دهه فجر یاد آور خاطراتی خوش از دورانی سراسر افتخار است که گرامیداشت این روز ها برهمگان واجب است.
وی با اشاره به اینکه طرح و برنامه های قرآنی توسط کمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی شهرستان تفرش ویژه سی و ششمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلب اسلامی مصوب شده است، افزود: این برنامه ها به صورت گسترده و با حضور اقشار مختلف در سط شهرستان برگزار می شود.
حجت الاسلام فیروز جانی بیان کرد: افتتاحیه جشنواره قرآنی کودک و نوجوان، توزیع 350 جلد کتاب مسابقه طرح آموزش غیر حضوری ترجمه و مفاهیم قرآن کریم جزء پنجم، توزیع قرآن های نو در تعدادی از مساجد شهرستان( طرح جمع آوری قرآنهای فرسوده )، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبستان رشته حفظ قران کریم، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره اول رشته مفاهیم و محفل انس با قران کریم روستایی از جمله این برنامه ها است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش برگزاری محفل انس با قرآن شهری، برگزاری جشنواره قرانی خانواده، اجرای مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره اول رشته های حفظ و قرائت قرآن کریم، برگزاری مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره اول و دوم رشته خوشنویسی، برگزاری مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان رشته نقاشی و مقاله نویسی، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره دوم رشته مفاهیم و اجرای مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره دوم رشته حفظ و قرائت را از دیگر برنامه های این اداره در ایام الله دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی در این شهرستان دانست.
وی ادامه داد: برنامه های دهه فجر باید همچون سنوات گذشته با حضور گسترده افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان جامعه اسلامی برگزار شد و دهه فجر فرصت مناسبی برای تبیین ارزش های انقلاب در بین جوانان است.


طرح و برنامههای قرآني مصوب كميته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامي شهرستان تفرش ويژه سي و ششمين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، در نخستین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی مصادف با دوازدهم بهمن افتتاحیه جشنواره قرآنی کودک و نوجوان در سالن اجتماعات پرفسورحسابی تفرش آغاز می شود.
توزیع 350 جلد کتاب مسابقه طرح آموزش غیر حضوری ترجمه و مفاهیم قرآن کریم جزء پنجم در سطح شهرستان به همت موسسه قرآنی نور و خانه قرآن بشری، توزیع قرآن های نو در تعدادی از مساجد شهرستان در طرح جمع آوری قرآن های فرسوده از سوی دفتر نماینده مجلس شورای اسلامی در مساجد مسجد جامع ششناو، زاغرم، وقف محله و مسجد جامع کهک و مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبستان رشته حفظ قران کریم در روز سیزدهم بهمن از جمله برنامه های قرآنی تفرش است.
مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره اول رشته مفاهیم و دوم رشته خوشنویسی، محفل انس با قران کریم روستایی در حسینیه روستای بازرجان چهاردهم بهمن، محفل انس با قران شهری در مسجد شهرک امام رحمه الله، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان رشته نقاشی و مقاله نویسی برنامه های پیش بینی شده در دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی است.
همچنین، مسابقات قرآنی جشنواره قرآنی کودک و نوجوان مقطع دبیرستان دوره دوم و اول رشته حفظ و قرائت و جشنواره قرانی خانواده در روزهای 15و 19بهمن در سالن اجتماعات مسجد قائم ال محمد عجل الله میانده موسسه قرآنی نور برگزار می شود.
در برگزاری این برنامه های اداره تبلیغات اسلامی، موسسات قرآنی نور، بشری و طوبی ، مدیریت آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر نماینده مجلس شورای اسلامی همکاری دارند.


عضو هیات علمی دانشگاه تفرش با اشاره به نگاه وحدت آمیز نبی مکرم اسلام و نوع مواجهه آن حضرت با مخالفان، گفت: حضرت رسول(ص) مسجد را پایگاه ایجاد پیوند و عقد اخوت میان مسلمین قرار داد و مردم با حضور در مسجد شرایط وحدت آمیز سیاسی و اجتماعی را توامان در رفتار و گفتار پیامبر(ص) تجربه می کردند
حجت الاسلام «سید علی شفیع پور حسینی»، عضو هیات علمی دانشگاه تفرش در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به رویکرد و مواضع پیامبر (ص) در مواجهه با مخالفان خود، اظهار کرد: حضرت رسول(ص) در مدینه چندین راهکار را ایجاد کرد که این مشکلات و بعضا برخی عوامل بازدارنده در ایجاد وحدت در جامعه از میان برود و یا به حداقل برسد که از مهمترین آن اقدامات تاسیس مسجد بود.
وی ادامه داد: تاثیر مسجد در تمامی مسایل در زمان به ویژه صدر اسلام مشهود بود، برای مثال پیامبر(ص) بسیاری از مباحث مهم روز را در مسجد به بحث می گذاشتند و جلسات در مسجد تشکیل می شد، از سوی دیگر برقراری عقد اخوت میان قبایل مختلف از جمله «اوس» و «خزرج» که سال ها میان شان جنگ و خصومت بود باعث شد تا به تدریج میان گروه های مختلف صلح برقرار شد و حتی میان اعارب بادیه نشین و اعراب شهرنشین تمایزی وجود نداشته باشد.
این مبلغ با بیان اینکه اعراب شهرنشین به هیچ وجه اعراب بادیه نشین را شهروند به حساب نمی آورند، تصریح کرد: حتی نژاد و رنگ پوست نیز برای آنان یک عامل تفاوت مهم بود و افراد را برابر نمی دانستند همچنانکه بلال حبشی را به علت این که برده و رنگ پوست اش سیاه بود به حساب نمی آوردند اما این اقدامات پیامبر(ص) و نحوه مواجهه او با مردم عامل وحدت و یکارچگی میان مردم جامعه شد.
عضو هیات علمی دانشگاه تفرش، گفت: در زمان پیامبر(ص) جریانی ایجاد شده بود که مساجد نیز کشیده شد که در این ماجرا کتاب هایی با موضوع قصص و داستان های اسطوره ای میان مردم دست به دست می شد و حتی این کتاب ها به مساجد نیز رسیده بود و اتفاقا میان مردم خواهان داشت.
وی ادامه داد: حتی زمانی عایشه نیز یکی از این آثار را تهیه کرده بود و می خواست بخواند که پیامبر(ص) دستور داد که این کتاب ها را بگیرند و آتش بزنند و این کتاب ها در آن زمان جمع آوری شد چراکه مجموعه ای از مطالبی درباره اسطوره های ایران و یونان بود و پخش این کتاب ها میان مردم باعث می شد که مردم از اهداف اصلی دین، حضور در برنامه های مسجد دور بمانند در نتیجه این آثار جمع آوری شد اما اقدام به موقع پیامبر(ص) در دستور به جمع آوری این آثار از ایجاد تشتت و آرا باطل جلوگیری کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تفرش، اظهار کرد: البته این اتفاق و حضور قصاصین و کسانی که مهملات را در جامعه گسترش می دادند در دوره خلفای بعدی نیز ایجاد شد اما با این حال در زمان پیامبر(ص) به درستی مدیریت شد واز میان رفت به طوری که اگر مدتی در مسجد پیامبر(ص) این کتاب ها دست به دست می شد اما بعد از مقابله با این افراد دیگر آثاری از این دست پخش نشد.


رئیس اداره آموزش و پرورش تفرش گفت: 5 طرح ارائه شده توسط معلمان پژوهنده این شهرستان حائز رتبههای برتر استانی شدند.
محمد حسن افشاری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: از جمع 75 طرح ارائه شده توسط معلمان مشغول به تدریس در تفرش 5 طرح رتبههای برتر استانی را اخذ کردند.
وی با بیان اینکه شانزدهمین جشنواره طرح معلم پژوهنده در سراسر کشور و استان مرکزی برگزار شد، اظهار داشت: این جشنواره به صورت همزمان در سطح شهرستان تفرش نیز برگزار شد که طی آن معلمان شرکت کننده، یکی از مشکلات مدرسه و یا دانشآموزان خود را انتخاب کرده و برای حل آن با ارائه راهکار اقدام به حل مشکل کردند.
افشاری تصریح کرد: در اصطلاح به این طرح اقدامپژوهی گفته میشود و پژوهشهای معلمان صرفا به پژوهشهای ذهنی و انتزاعی و ارائه ایده خلاصه نمیشود و پژوهنده ضمن برخورد با مشکل، برای حل آن اقدامات لازم را انجام میدهد.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تفرش اضافه کرد: در سال جاری 86 نفر در قالب 75 طرح در اقدامپژوهی و جشنواره معلم پژوهنده شرکت کردند و از این جمع پنج طرح موفق به اخذ رتبههای برتر استانی شدند.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه کمیته پژوهش استان، صاحبان حدود 20 طرح شایسته تقدیر توسط مدیر کل آموزش و پرورش استان و مابقی طرحها شایسته تقدیر توسط مدیر آموزش و پرورش منطقه تشخیص داده شدند که با در نظر گرفتن تعداد دانشآموزان و معلمان شهرستان تفرش این موفقیتها حائز اهمیت است.


خبرگزاری تسنیم: مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی گفت: برنامهریزیهای انجام شده در حوزه زنان باید واقعگرایانه و به دور از هرگونه افراط و تفریط باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، زهرا فرجی ظهرامروز در دیدار با امام جمعه تفرش اظهار داشت: نقش زنان در خانواده از نکات مهمی است که در برنامهریزیهای این حوزه باید در نظر گرفته شود.
وی افزود: اینگونه دیدارها با هدف بررسی آسیبها به ویژه در حوزه خانواده در تمامی شهرستانها دنبال میشود و با کمک ائمه جماعات راهحلها نیز مورد بررسی قرار گرفته و به مردم ارائه میشود.
مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی تصریح کرد: نیمی از جمعیت جامعه را زنان تشکیل داده و از این نظر نقش محوری در اجتماع دارند از سوی دیگر زنان به عنوان عضوی تاثیرگذار و مهم در خانواده دارای نقشی محوری هستند که بسیار با اهمیت است.
فرجی با اشاره به محصور نبودن نقش زنان تنها به محیط خانواده گفت: نقشآفرینی زن تنها محدود به محیط خانه نیست و اگر این قشر را منحصر به محیط خانه کنیم در واقع نیمی از جمعیت جامعه را که میتوانند در تصمیمات و فعالیتها نقش داشته باشند محصور کردهایم.
وی افزود: با توجه به توطئه دشمنان علیه جایگاه زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی کم ارزش جلوه دادن آن، کار برنامهریزان و مسئولان این بخش بسیار حساس و مهم بوده چرا که زنان در جهت توسعه و پیشرفت جامعه بسیار تاثیرگذارند.
مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی تصریح کرد: برنامهریزیهای انجام شده در حوزه زنان باید واقعگرایانه و به دور از هرگونه افراط و تفریط باشد، امروزه دشمنان جنگ نرم قصد دارند حضور زنان را در عرصههای مختلف را کمرنگ جلوه دهند.
فرجی با اشاره به اقدامات لازم برای خنثی کردن هجمههای فرهنگی دشمنان گفت: برای مقابله با جنگ نرم دشمن لازم است با برنامههای مناسب جامعه را نسبت به مسائل خانواده حساس کرده و از سوی دیگر برنامههایی در مقابل این هجمهها داشته باشیم.
وی افزود: یکی از نقشهای ویژه زنان انتقال فرهنگ به نسل آینده و حفظ هویت فرهنگی در جامعه است و از این طریق زنان در ایجاد تحولات اجتماعی و فرهنگی بسیار موثر هستند.


همزمان با هفته پژوهش طی مراسمی با حضور جمعی از مسئولان، پژوهشگران و فعالان پژوهشی دانشگاه تفرش تجلیل شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، رئیس دانشگاه تفرش صبح امروز در این مراسم گفت: ترویج و ارتقای فرهنگ پژوهش و تشویق پژوهشگران به تولید علم مهمترین اهداف اجرایی و ملی مورد نظر برای تعیین هفته پژوهش است.
محمد قاسم سحاب افزود: براساس برنامه توسعه استراتژیک پنج ساله و افق دور دانشگاه، یکی از محورهای توسعه دانشگاه تفرش برای قرار گرفتن این دانشگاه در شمار دانشگاههای برتر کشور، ایجاد گروههای پژوهشی، پژوهشگاهها و پژوهشکدههای مختلف از جمله پژوهشکده پدافند غیر عامل در این دانشگاه است.
وی با بیان اینکه محیط دانشگاه تفرش محیطی مناسب برای انجام فعالیتهای پژوهشی است، عنوان داشت: مسیر حرکت آینده دانشگاه تفرش در اولویت قرار دادن امر پژوهش، نگه داشتن آمار دانشجویان در سطح لازم و براساس امکانات موجود دانشگاه و تکیه بیشتر بر توسعه فعالیتهای پژوهشی است.
سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت: پیشبرد پژوهش در کشور نیازمند قرار گرفتن پژوهش در اولویت اساسی و حرکت دانشگاهها از شکل آموزشمحور به سوی پژوهشمحور است.
همایون مشکین کلک اضافه کرد: پژوهش نیازمند تزریق بودجه و اعتبارات کافی است که اگر اعتبارات پژوهشی به طور مستقیم به حوزههای پژوهشی دانشگاهها تخصیص یابد، شاهد شکوفایی این حوزه و حل مشکلات آن خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برخی از تحقیقات اساتید این دانشگاه شخصی و در راستای اهداف برنامهریزی وزارت علوم نیست، تأکید کرد: تأسیس پژوهشکده در دانشگاه تفرش گامی مؤثر در راستای تشویق استادان به انجام تحقیقات گروهی و حرکت در راستای نیازهای کشور است.
سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش، شرکت در پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، برنامهریزی برای برگزاری مسابقات داخلی و کشوری گلدبرگ در اردیبهشت 94، برنامهریزی برای فعالسازی مرکز تحقیقات الکترونیک و راهاندازی مرکز آموزشهای کامپیوتری، بهبود و نوسازی زیرساخت شبکه اطلاعرسانی دانشگاه، طراحی و اصلاح وبسایت دانشگاه، راهاندازی سه آزمایشگاه جدید، گسترش فعالیتهای مرکز رشد، تصویب 14 پروژه در شورای عرف و اجرای فاز اول در سال جاری و اجرای آییننامه وزارت علوم را از مهمترین فعالیتهای پژوهشی دانشگاه تفرش در سال جاری عنوان کرد.
به گزارش فارس؛ در این آیین از 10 استاد پژوهشگر و 12 دانشجوی منتخب به عنوان پژوهشگران و فعالان پژوهشی قدردانی و تجلیل به عمل آمد.


همزمان با فرارسیدن هفته پژوهش، نمایشگاه عرضه کتب دانشگاهی با حضور مسئولان در صحن دانشکده مهندسی دانشگاه تفرش گشایش یافت.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، در این نمایشگاه که ظهر امروز با همکاری کتابخانه مرکزی و مرکز نشر دانشگاه برپا شده، بیش از هزار جلد کتاب در 500 عنوان با موضوعات فنی و مهندسی در معرض دید دانشجویان و علاقمندان قرار گرفته است.
این نمایشگاه کتاب از امروز تا پایان هفته پژوهش در دو نوبت صبح و عصر به منظور بازدید دانشجویان دایر است.
شرکت در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، برگزاری مراسم گرامیداشت هفته پژوهش، برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با فعالیتهای مرکز رشد و کارآفرینی، برگزاری سمینار علمی با موضوع ناوبری و ... از مهمترین برنامههای هفته پژوهش دانشگاه تفرش است.


رئیس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران تفرش از اکران فیلم شیار 143 ویژه خانواده شاهد و ایثارگر این شهرستان خبر داد.
محمد مشهدی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: فیلم شیار 143 ساخته نرگس آبیار از 25 آذر به مدت 2 روز در چهار سانس ویژه خانواده شهدا و ایثارگران به نمایش در خواهد آمد.
وی ادامه داد: این فیلم که به روایت زندگی و انتظار یک مادر شهید میپردازد با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و تجلیل از خانواده شهدا اکران خواهد شد.
رئیس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران تفرش با بیان اینکه در اکران این فیلم علاوه بر خانوادههای شهدا، مدیران اجرایی و عموم علاقهمندان حضور خواهند داشت، تصریح کرد: این فیلم در سالن آمفیتئاتر شهرستان تفرش به نمایش در خواهد آمد.
مشهدی تاکید کرد: فیلم شیار 143 با نگاه انسانی و تاثیرگذار به موضوع جنگ توانست توجه تمام گرایشها و طیفهای مختلف جامعه را به خود جلب کند و از جمله فیلمهایی است که مورد استقبال خانوادهها به ویژه خانوادههای شهدا قرار گرفته است.


مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، معاونت فرهنگی و دانشجویی، مدیران و دانشجویان در سالن اجتماعات حاج ابراهیم نصیر دانشگاه تفرش برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش پیش از ظهر امروز در این مراسم گفت: اولین جرقههای جنبش دانشجویی در ایران قبل از انقلاب و با شهادت سه شهید دانشجو در سال 1332 در دانشکده فنی دانشگاه تهران زده و با اقدام استکبار ستیزی این سه شهید ادامه پیدا کرد.
حجتالاسلام رسول ظرافت با بیان این که جنبش دانشجویی ایران قبل از انقلاب در برابر استبداد و بعد از آن در برابر استکبار ایستاد، افزود: آرمان خواهی، استکبار ستیزی و عدالت خواهی و تلاش برای حفظ استقلال مهمترین رسالت جنبش دانشجویی است که باید توسط دانشجویان دنبال گردد.
وی اظهار داشت: در عصر کنونی نیز دانشجویان باید به این باور برسند که میتوانند با اتکا به نبوغ علمی خود شعار ما میتوانیم را در جهان طنینانداز کنند.
سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش تصریح کرد: روحیه استکبار، حفظ منافع خود و وابسته کردن ملتها به خود است که ایستادگی در برابر زیادهخواهیهای استعمار و خنثی کردن نقشههای آنان رسالت دانشجویان در عصر کنونی است.
در پایان این مراسم از دانشجویان برتر علمی و فعال در عرصههای فرهنگی با اهدا لوح یادبود و جوایزی تقدیر شد.


یک محقق و سنگنگارهشناس گفت: با اینکه نقوش باستانی بر روی سنگهای سختی حکاکی شدهاند و به هیچ عنوان نمیتوان حتی تصور کرد که داخل این سنگهای سخت گنجی پنهان شده باشد اما، با این حال برخی از مردم با این تصور رویایی سنگها را منفجر میکنند.
محمد ناصری فرد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی گفت: استان مرکزی سنگنگارههای ارزشمندی را در دل خود جای داده که نشان از فرهنگ و قدمت مردم این مرز و بوم دارد.
وی به سنگنگارههای موجود در شهرستان تفرش اشاره کرد و گفت: این آثار باستانی در دو محوطه واقع شدهاند که یکی از این دو محوطه کوه گندم معروف به دماوند کوچک است.
این سنگنگاره شناس با اشاره به قداست این کوه بین اهالی این منطقه عنوان کرد: سنگنگاره هایی که در دامنه کوه گندم قرار گرفتهاند نقشهایی است که طی هزاران سال قبل نگاشته شدهاند.
تصریح کرد: در سال 1387 توسط گروههای محقق اروپایی طیفسنجی در این منطقه صورت گرفت و مشخص شد این سنگنگارهها متعلق به هزاره اول تا نهم پیش از میلاد است.
این باستانشناس در خصوص نقوش این سنگها که توسط نیاکان ما جهت فراوانی نعمت بر پیکر سنگها حک شده ابراز کرد: بیشترین نقوش مربوط به بز کوهی، انسان شکارچی و حیواناتی است که که در عرصه زیست دیگر اثری از آنها نیست و نیز تصویر ابزار شکار است.
وی به پتانسیل این منطقه در خصوص جذب توریست تأکید و بیان کرد: زمانی که کنار این سنگها قرار میگیریم چشمانداز بسیار زیبایی از شهر سرسبز تفرش مقابل دیدگان خودنمایی کرده و منظرگاه بکری را به دیدگان هدیه میدهد.
ناصریفرد در خصوص همگونی این سنگها با طبیعت اظهار کرد: نقوش سنگنگارههای قدیمیتر به علت فرسایش به سختی قابل رؤیت هستند و تنها در زمانهای اریب نور( درست زمانی که نور مایل میتابد) یعنی ساعات 16 الی 18 و 8 الی 10 صبح میتوان این نقوش را مشاهده کرد.
این سنگنگاره شناس عنوان کرد: دومین محلی که میتوان سنگنگارهها را آنجا یافت منطقه زاغر در نزدیکی تفرش است.
وی از حدسهای اولیه در رابطه با یافتن سنگنگارهها در دامنه کوه سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: زمانی که به این منطقه پا گذاشتیم در کمال تعجب متوجه سنگنگارهها بر دامنه دشتی وسیع شدیم.
ناصریفرد با اشاره به شکل تخممرغی سنگنگارههای این دشت بیان کرد: در نگاه اول این سنگها ما را به یاد تخممرغهایی میاندازند که نیکان جهت دوری از چشم زخم پر از نوشته میکردند.
این محقق ادامه داد: قطر این سنگهای تخممرغی که تعدادشان حدود 60 مورد تخمین زده شده از 50 سانتیمتر تا حدود دو متر است.
وی با بررسی دو عامل انسانی و طبیعی در تخریب این سنگنگارهها اظهار کرد: تأثیر عوامل طبیعی در تخریب این آثار بسیار کند است ولی عوامل انسانی با تکرار نقش مخرب خود در طبیعت در این رابطه نیز بسیار خشن عمل میکند.
ناصریفرد ادامه داد: متأسفانه بخشی از این آثار در جریان ساخت دانشگاه آزاد از بین رفته و بخشی نیز به علت استفاده در ساخت و ساز مورد تجاوز قرار گرفته است.
این سنگنگارهشناس به ناآگاهی برخی از مردم اشاره و عنوان کرد: با اینکه نقوش بر روی سنگ حکاکی شده و به هیچ عنوان نمیتوان حتی تصور کرد که در داخل این سنگهای سخت گنجی پنهان شده باشد ولی با این حال برخی از مردم با این تصور رویایی سنگها را منفجر میکنند.
ناصریفرد به لزوم آگاهسازی مردم تأکید و خاطرنشان کرد: باید مردم این موضوع را درک کنند که این سنگهای نقاشی شده آثاری با ارزش هستند که در صورت حفظ و به نمایش گذاشتن این آثار است که میتوان به گنج و منبع درآمد مطلوبی دست پیدا کرد.


در آستانه نخستین سالگشت تاسیس خبرگزاری بین المللی تسنیم در استان مرکزی، دفتر خبر شهرستانی تفرش در این شهرستان بصورت رسمی افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، آئین افتتاح رسمی نخستین دفترخبر شهرستانی خبرگزاری تسنیم استان مرکزی ظهر امروز با حضور فرماندار و جمعی از مدیران اجرایی و نیز مدیران نشریات محلی و خبرنگاران فعال شهرستان تفرش در سالن فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
در این جلسه که بیش از 90دقیقه به طول انجامید، فرماندار تفرش، فرمانده سپاه تفرش و نیز مدیرخبرگزاری تسنیم استان مرکزی پیرامون مسائل جاری در حوزه رسانه و اطلاع رسانی به بیان مطالبی پرداختند.
فرماندار تفرش: تسنیم باید پیشرو در پوشش اخبار شهرستان تفرش باشد
فرماندار تفرش در این برنامه بااشاره به فرارسیدن هفته بسیج گفت: بسیج یکی مهمترین گروه های مردمی در کشور است و امدادهای غیبی بسیج در پیشروی این شهرستان تاکنون موثر بوده است.
کریم حمیدوند به اهمیت جایگاه خبر و اطلاع رسانی اشاره کرد و افرود: خبر و اطلاع رسانی مسائل از اهمیت بالایی برخوردار است و ارائه دیدگاه مثبت از تفرش باید سرلوحه کار خبرنگاران باشد.
وی تصریح کرد: عمل به تکلیف و رعایت سرعت و دقت یکی از مهمترین وظایف خبرنگار است و خبر باید همه گزینه های مثبت و منتقدانه را در خود جای دهد.
حمیدوند خاطرنشان کرد: اهمیت دادن به مطبوعات و ایجاد ارتباط مناسب روابط عمومی ها با خبرنگاران سبب ایجاد هم افزایی میان مردم و مسئولان شود.
وی با بیان اینکه رسانهها باید به تکلیف خود عمل کنند افزود: رفتار و کردار خبرنگار باید نمونه فرد مسلمان و موثر باشد و فعالیت خبرنگاران شهرستان تفرش در عرصه خبر مناسب است و مهمترین هدف رسانه ها در عصر حاضر انسان سازی است.
فرمانده سپاه تفرش: رسانهها در زمین دشمنبازی نکنند
فرمانده سپاه تفرش با اشاره به ضرورت و اهمیت فعالیت خبری رسانه های انقلاب اسلامی گفت: رسانه یکی از مهم ترین ابزار ترویج و نشر ارزش های دینی بوده و از طرف دیگر نظام دینی در معرض تهاجم اندیشه های بیگانه و مخالف است و ضرورت دارد براساس مبانی دینی در مقابل هجمه های دشمن از نظام مقدس جمهوری اسلامی دفاع کند.
علی فراهانی با برشمردن ویژگی های یک رسانه تراز اسلامی گفت: یک رسانه ارزشی و انقلابی باید 3ویژگی داشته باشد که نخستین ویژگی آن شناختن صحیح ارزش های انقلاب است و اگر کسی نسبت این ارزش ها شناختی نداشته باشد بطور طبیعی نمی تواند در این مسیر گام بردارد.
وی تصریح کرد: ویژگی دوم وجود یک عزم و اراده جدی برای دفاع از این ارزش هاست و آخرین ویژگی آن تجهیز به توانمندی های حرفه ای باشد تا بتواند در برابر هجمه های فرهنگی منطقی و عقلایی دفاع بکند و هر کدام از این سه ویژگی که در آن خللی پیش بیاید آن رسانه در دفاع از ارزش ها دچار نقصان می شود و چه بسا فعالیت آن رسانه آثار سوء داشته باشد.
فراهانی افزود: جوانانی که در این مسیر فعالیت می کنند خطرهایی متوجه آنان است که خطر نشناختن ارزش ها، سست شدن اراده و کم بهرگی یا بی بهره بودن از هنر و تکنیک های لازم در این زمینه است و به همین سبب این جوانان باید مراقبت های فکری لازم را داشته باشند.
فرمانده سپاه شهرستان تفرش بصیرت انقلابی را مهمترین ویژگی رسانه های انقلابی دانست و گفت: باید توجه داشت که رسانه ها نباید به سیاه نمایی و بزرگ نمایی مشکلات در جامعه بپردازند بلکه می توانند با انتقادهای سازنده و نه مخرب، در جهت معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی در کشور بپردازند.
وی افزود: رسانه ها باید با مراقبت بیش از پیش به این مهم توجه داشته باشند که با بهره مندی از بصیرت و دیدباز انقلابی نباید فرصت را برای دشمنان انقلاب اسلامی فراهم کنند و از طرفی هیچگاه در زمین دشمن بازی نکنند.
تسنیم جوان ترین و در عین حال علمی ترین خبرگزاری استان مرکزی است
مدیرخبرگزاری تسنیم استان مرکزی در آئین معارفه مسئول دفتر خبرگزاری تسنیم در تفرش با اشاره به اقدامات و بخشی از فعالیتهای این خبرگزاری در استان اظهار کرد: خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در آستانه یک سالگی خود تا کنون میزبان 94 مدیر استانی و کشوری بوده و با 25 سال سن جوان ترین خبرگزاری استان است.
مبین جلیلی افزود: خبرگزاری تسنیم در بخش آموزش و پژوهش نخستین خبرگزاری است که مدیریت آموزش و پژوهش را در استان مرکزی عملی نموده است.
جلیلی تصریح کرد: طرح خبرنگار شهروندی یکی از مهمترین اقدامات این خبرگزاری در جهت رفع مشکلات مردم و بیان آن برای مسئولان است.
وی با بیان اینکه طرح خبر یاوران یکی دیگر از اقدامات این خبرگزاری است افزود: این طرح برای اولین بار در استان مرکزی اجرایی شده و در یک سالگی خبرگزاری تسنیم در هر شهرستان از 3نفر از خبر یاوران تقدیر می شود که 3نفر از آنها نیز از تفرش هستند.
مدیر دفتر خبرگزاری تسنیم همچنین از رونمایی از مستند روایت زندگی امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: استان مرکزی بهشت مفاخر ایران است و امام خمینی(ره) افتخار ایران اسلامی و استان مرکزی است که به زودی مستند روایت زندگی امام خمینی(ره) در استان اکران می شود.
جلیلی راه اندازی دفاتر خبری در 12 شهرستان استان را چشم انداز این خبرگزاری عنوان کرد و افزود: ایجاد دفاتر خبری در جوار مکانهای معنوی و بقاع متبرکه و مکان های شاخص هر شهرستان در برنامههای این خبرگزاری گنجانده شده است.
در پایان مراسم نیز، عاطفه بیاتی به عنوان مسئول دفترخبر شهرستانی خبرگزاری تسنیم در شهرستان تفرش معارفه شد.


مدیرحوزه علمیه امام صادق(ع) گفت: گردهمایی مبلغان سنتی با محوریت موضوع آسیب شناسی عزاداری در تفرش برگزار شد.
حجت الاسلام مصطفی خطاط در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به اینکه عزاداری برای امام حسین(ع) باید تداوم داشته باشد اظهار کرد: زنده نگه داشتن واقعه عاشورا یک تکلیف دینی بوده که باید در این راستا به درستی گام برداشته شود و نباید در برگزاری این مراسمها خللی ایجاد شود.
وی افزود: عزاداریها باید تداوم داشته باشد و مردم مسلمان و ملت ایران در تمام سختیها باید به این مهم توجه داشته باشند و اجازه ندهند دشمنان با توطئههای خود این نظام و قداست آن را خدشهدار کنند.
مدیرحوزهعلمیه امام صادق(ع) تصریح کرد: نباید به دشمنان اسلام اجازه داده شود تا این سنت را از مردم بگیرند و مسلمانان باید باهوشیاری و بیداری به تبیین و ترویج نهضت عاشورا در جامعه به ویژه برای نسل جوان بپردازند.
حجت الاسلام خطاط با اشاره به تاثیر زیارت عاشورا در جامعه و افراد گفت: محورقیام امام حسین(ع) عبودیت و بندگی خدا بوده که در این راستا و احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد و به شهادت رسید.
وی افزود: دعای معروف علقمه یکی از مهمترین دعاها بوده که ایشان بیان داشتند که میتوان با تدبر و تفکر در این دعا فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه اسلامی نهادینه کرد.
مدیرحوزه علمیه امام صادق(ع) تصریح کرد: در عزاداریها باید از بدعت و منکرات و نیز ورود خرافهها جلوگیری شود و اخلاق حسنه در جامعه اسلامی ترویج پیدا کند و در تبیین این مهم از دروغ باید پرهیز شود.
حجت الاسلام خطاط تصریح کرد: هدف قیام امام حسین(ع) احیای سنت دین اسلام بوده و مسلمانان وظیفه دارند با بدعتها مبارزه کنند و رضایت خدا را به دست آورند و کسانی که در راه اصلی و راست حرکت کنند به پیروزی دست پیدا کرده و میتوانند اهداف اسلام را محقق کنند.


استاندار استان مرکزی با بیان اینکه هنر متعهد ما را در حفظ کشور یاری می کند، گفت: شهرستان تفرش مهد علما، دانشمندان و فرهیختگان هنر ایران و مایه افتخار برای استان مرکزی است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین مقیمی، شامگاه سه شنبه در نکوداشت مفاخر، بزرگان و اندیشمندان شهرستان تفرش، با اشاره به اینکه استفاده از هنر در جهت ارتقای سطح فرهنگی مردم، منافع ملی و حفظ ارزش های کشور راهگشا است، افزود: در صورتی که فعالیت های هنری جنبه منفی داشته باشد سبب ورود هجمه های فرهنگی به بخش های مختلف جامعه می شود.
وی با بیان اینکه جامعه به دنبال هنر اثرگذار و متعهد است، گفت: دشمن با استفاده از ابزار فرهنگی و هدایت اقشار مختلف جامعه به بیراهه در پی اهداف شوم خود است.
استاندار استان مرکزی با تاکید بر اینکه ما می توانیم هنر را به عنوان ابزاری توانمند در خدمت مردم به کار گیریم، اظهار کرد: برای دور کردن نسل نوجوان و جوان جامعه و هدایت آنان به مسیر صحیح نیازمند استفاده ابزاری از هنر هستیم.
۱۷ تا ۲۳ آبان هفته فرهنگی شهرستان تفرش
مقیمی با بیان اینکه ۱۷ تا ۲۳ آبان هفته فرهنگی شهرستان تفرش نامگذاری شده است، اضافه کرد: از ابتدای این هفته برنامه های فرهنگی هنری بسیاری برای معرفی آداب و رسوم مردم این شهرستان برگزار شده است.
وی ادامه داد: شهرستان تفرش مهد علما، فضلا و اندیشمندان بسیاری است که با فعالیت های علمی و ادبی خود سبقه مطلوبی را در این شهرستان به جای گذاشته اند.
استاندار استان مرکزی با اشاره به اینکه تفرش قطب تعزیه استان و کشور است، افزود: در این خطه از استان شبیه خوانی و نمایش وقایع مختلف تاریخ ائمه اطهار (ع)، زندگی و سیره ایشان را به مردم انتقال می دهد.
مقیمی با تاکید بر اینکه باید از شبیه خوانی پاسداری و به نسل های آینده انتقال داده شود، تصریح کرد: در تعزیه خوانی افراد با رشادت ها و دلاوری ها، رجز خوانی ها، میدان داری، بالا و پایین بردن صدا و حرکات دست ها تصویر مطلوبی را برای بینندگان به نمایش می گذارد.
استفاده از موقعیت علمی و ادبی تفرش ضروری است
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با تاکید بر اینکه تفرش مهد علم و ادب و هنر است، گفت: باید از این موقعیت ارزشمند در جهت تقوت و پشتیبانی از هنرمندان استفاده کنیم.
سیدمحمد حسینی با اشاره به اینکه این شهرستان هنرمندان بسیاری در رشته های مختلف دارد، افزود: هنر گوهر ارزشمندی است که برای حفظ و نگهداری از آن نیازمند تلاش بسیار هستیم.
گفتنی است، در این مراسم از ۳۵ نفر از نخبگان، هنرمندان صنایع دستی و تعزیه خوانان پیشکسوت نمونه کشور در شهرستان تفرش تجلیل شد.
لازم به ذکر است، نمایشگاهی از آثارهنرمندان صنایع دستی به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تفرش از ۱۷ آبان در تکیه زاغرم افتتاح و تا ۲۳ این ماه ادامه دارد و علاقه مندان به آشنایی با توانمندیهای بومی منطقه از این نمایشگاه دیدن کنند.


رئیس بهزیستی تفرش از ایجاد کارگاه مسگری ویژه معلولین روستایی این شهرستان خبر داد.
زهرا امینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: همزمان با هفته فرهنگی شهرستان تفرش کارگاه مسگری ویژه 10 نفر از معلولین زیر پوشش این نهاد در اداره بهزیستی راهاندازی خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این کارگاه معلولین زیر پوشش به خلق آثار هنری میپردازند که در نهایت محصولات تولیدی آنان به منظور فروش به اصفهان ارسال خواهد شد.
رئیس بهزیستی تفرش گفت: همچنین به همین مناسبت مراسم تجلیل از خیرین و مؤسسات غیر دولتی و مراسم گلریزان ویژه آسایشگاه بانو نسیبه برگزار خواهد شد.
امینی ارائه مشاوره رایگان در زمینههای مختلف، برگزاری کارگاه فرزند پروری، برپایی نمایشگاه محصولات و دستاوردهای معلولین، برپایی نمایشگاه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اعزام سالمند زیرپوشش به اردوی زیارتی تفریحی قم و جمکران با کمک موسسه خیریه المهدی، برگزاری همایش پیادهروی خانوادگی، برگزاری مسابقه کتابخوانی جامعه هدف، اجرای طرح غربالگری شنوایی سنجی و بینایی سنجی به صورت نمادین در سطح پارکها، ساخت کلیپ از توانمندی سه نفر از معلولان نخبه شهرستان، برگزاری مسابقه پرواز بادبادکها ویژه کودکان مهدهای کودک، توزیع کتاب با موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و... را از دیگر برنامههای این نهاد در هفته فرهنگی تفرش عنوان کرد.


در مراسمی با حضور معاون مالی و پشتیبانی نوسازی مدارس کشور دبیرستان خیرساز شبانهروزی شادروان مصطفی حاجحسنی به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تفرش افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، معاون مالی و پشتیبانی نوسازی مدارس کشور ظهر امروز در مراسم بهرهبرداری از دبیرستان خیرساز حاج حسنی در تفرش با بیان اینکه در حال حاضر 25 هزار خیر مدرسهساز در کشور داریم که مشارکت خوبی در اجرای طرحهای آموزشی دارند، گفت:تاکنون از 500 هزار کلاس درس، 100 هزار کلاس توسط خیرین ساخته و تکمیل شده است.
محمدتقی صابری ادامه داد: با وجود مشکلات اقتصادی موجود در کشور تصور میشد میزان حضور و مشارکت خیرین در ساخت پروژههای آموزشی کاهش یابد اما در سال گذشته 750 میلیارد تومان توسط خیرین برای ساخت مدرسه اهدا شده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر سازمان نوسازی مدارس کشور در عرصه مقاومسازی در رتبههای برتر جهان قرار دارد و همانطور که شاهد هستیم در زلزلهها مدارس آسیب نمیبینند.
استاندار مرکزی نیز گفت: ساخت مدرسه، درمانگاه، دانشگاه و مسکن برای افراد کمدرآمد توفیق میخواهد و خدا را شاکریم که این توفیق نصیب خیر این مدرسه شده است.
محمدحسین مقیمی افزود: با ساختن این مجموعه تعداد زیادی از افرادی که نمیتوانند به شهر سفر کنند، امکان ادامه تحصیل برایشان فراهم میشود و این اقدام بسیار پسندیده است.
وی تصریح کرد: هر چند دولت مکلف است مدرسه بسازد اما بر اساس آموزههای دینی باید در امور خیر از یکدیگر سبقت گرفت و به این توفیق الهی بها بدهیم.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز گفت: ساخت این مدرسه توسط خیر یک توفیق الهی است و قطعا خدا اجر نیکوکاران را خواهد داد.
آیتالله قربانعلی درینجفآبادی افزود: تفرش مهد پرورش بزرگانی است که افتخارات بسیاری را برای این کشور رقم زدهاند که باید به الگو و سرمشق سایر شهرها تبدیل شود.
وی تصریح کرد: امر خیر برای عالم قیامت است، نباید اجازه داد فرصتها، عمر و سرمایههای مادی و معنوی بیهوده به هدر بروند.
امام جمعه اراک تاکید کرد: کسانی که در راه حمایت از نیازمندان و توسعه فرهنگی، اقتصادی، علمی و ... قدم میگذارند باقیات و صالحات دارند؛ سرمایهگذاری افراد در امور خیر قابل تقدیر است و باید از همه ظرفیتها استفاده کنیم.
گفتنی است، در این مراسم، مدرسه خیرساز حاجحسنی در زمینی به متراژ سه هزار و 400 متر در یکهزار و 400 متر زیربنا با 20 میلیارد ریال اعتبار افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.


همزمان با هفته فرهنگی شهرستان تفرش در مراسمی با حضور نماینده ولی فقیه، استاندار مرکزی و جمعی از مسئولان محلی دفتر نمایندگی میراث فرهنگی این شهرستان راهاندازی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ظهر امروز در مراسم راهاندازی این دفتر گفت: تفرش دومین شهرستان در استان است که دفتر نمایندگی آن مراحل تبدیل شدن به اداره را طی میکند.
سید محمد حسینی افزود: این شهرستان از ظرفیت و پتانسیلهای بالایی برخوردار است که لزوم تاسیس اداره میراث فرهنگی را ضروری میکند.
وی تصریح کرد: تفرش دارای مناطق نمونه گردشگری و جاذبههای فرهنگی زیادی است، آثار ثبت شده معنوی از جمله تکیه دولتی و تکیه زاغرم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به راهاندازی موزه فرهنگ و هنر خاطرنشان ساخت: موزه فرهنگ و هنر زندگینامه مفاخر علمی، ادبی، سیاسی، هنری و همچنین آثار مردمشناسی که متعلق به مردم تفرش است، از قبیل وسایل روشنایی کتابها و غیره را در خود دارد.
حسینی گفت: تفرش شهری منحصر به فرد در زمینه مفاخر است که برای شناساندن این ظرفیتها به نسل کنونی به ویژه جوانان موزه فرهنگ و هنر در آن تاسیس شده است.


مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری مرکزی گفت: پیرترین شهر استان مرکزی تفرش و جوانترین شهر ساوه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مرکزی، غلامرضا فتحآبادی در کارگروه تخصصی امور اجتماعیفرهنگی استان مرکزی که با مشارکت شهرستان تفرش برگزار شد با اشاره به بررسی و ارائه شاخصهای رفاهی و کتابخوانی در سند توسعه فرهنگ استان اظهار کرد: در شاخصهای رفاهی عواملی چون پوشش بیمهای، نرخ سرانه مشارکتهای مردمی با نهادهای حمایتی، وضعیت سالمندان و تعداد زنان سرپرست خانوار مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه 99 درصد مردم استان مرکزی تحت پوشش انواع بیمهها قرار دارند و در تفرش این رقم به 131 درصد میرسد که دلیل آن پوشش بیمهای چندگانه مردم است، اظهار کرد: 50 درصد مردم کشور تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که این رقم در استان مرکزی به 55 درصد و در تفرش به 72 درصد میرسد.
وی ادامه داد: در حوزه بیمه خدمات درمانی نیز 37 درصد مردم استان و 58 درصد تفرش تحت پوشش قرار دارند و در بعد بیمه همگانی نیز که اساس کار دولت یازدهم قرار دارد باید 11 درصد مردم استان را تحت پوشش قرار میگرفتند که درحال حاضر به دلیل عدم اطلاعرسانی درست تنها 5.6 درصد مردم استان و یک درصد مردم تفرش بیمه شدهاند.
فتحآبادی بیشترین آمار بیمهشدگان تأمین اجتماعی در استان را مربوط به دلیجان و همچنین بیشترین آمار تعداد بیمهشدگان بیمه خدمات درمانی را مربوط به شهرستان خنداب عنوان کرد و گفت: 79 درصد جمعیت روستایی از بیمه بازنشستگی تأمین اجتماعی استفاده میکنند که با اطلاعرسانی میتوان 20 درصد باقی مانده را نیز از بیمه بهرهمند کرد.
وی بیشترین تعداد بهرهبرداران از بیمه بازنشستگی را به ترتیب در خمین و کمیجان اعلام کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در خصوص پوشش بیمهای نهادهای حمایتی گفت: بهزیستی نزدیک به یک درصد از مردم را تحت پوشش دارد و این رقم در استان و تفرش به ترتیب 1.5 درصد و 2.3 درصد است و بیشترین میزان پوشش در آشتیان با چهار درصد و کمترین میزان پوشش بیمهای نهادهای حمایتی در ساوه به ثبت رسیده است.
وی اضافه کرد: نرخ پوشش بیمهای توسط کمیته امداد در کشور 5.12 درصد است که این رقم در استان مرکزی به 5.86 درصد و در تفرش به 10.86 رسیده است و نشان میدهد که تفرش شهرستانی فقیر است.
وی به پوشش بیمهای سازمانهای حمایتی در استان اشاره کرد و گفت: پوشش این شاخص در استان مرکزی 12 درصد است و در تفرش این رقم به 18 درصد میرسد.
فتحآبادی در خصوص سرانه مشارکت مردم با نهادهای حمایتی تصریح کرد: در خصوص این شاخصه وضعیت کشور در شرایط مطلوبی نیست و از بین 153 کشور ایران در جایگاه 85 قرار دارد به نحوی که مشارکت به شکل عام 24 درصد است و به شکل خاص این رقم چهار درصد برآورد شده است. در صورتی که در جهان این نرخ به 86 درصد مشارکت میرسد به نحوی که افراد پنج درصد از درآمد ماهیانه خود را صرف امور خیریه میکنند و این رقم در کشور ما به 0.05 درصد میرسد.
وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم با نهادهای حمایتی در شش ماهه نخست سال در استان دو هزار و 483 تومان و در تفرش شش هزار و 578 تومان بوده است، گفت: رتبه اول استان مربوط به شهرستان آشتیان و کمترین درصد مشارکتها مربوط به خنداب میشود؛ تفرش در جایگاه سوم استان قرار دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در ادامه به وضعیت سالمندان در کشور و استان اشاره کرد و گفت: میزان سالمندی در کشور 8.2 درصد و در استان 10 درصد است. درصد سالمندان تفرش نیز 18.71 درصد است و با این ارقام استان در جایگاه دهم کشور قرار دارد.
وی پیرترین شهر استان را تفرش و جوانترین شهر را ساوه عنوان کرد و در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: 12 درصد از زنان کشور زنان سرپرست خانوار هستند و این وضعیت در استان مرکزی به 11.8 درصد و در تفرش به 17 درصد میرسد و کمیجان بالاترین آمار و دلیجان نیز کمترین درصد زنان سرپرست خانوار استان را داراست.
وی رضایت اجتماعی، سرمایه و امنیت اجتماعی را از جمله شاخصههای توسعه اجتماعی دانست و با اشاره به اینکه شهرستان تفرش در این شاخصها عقب مانده است و از بین 12 شهرستان رتبه دوازدهم را داراست، گفت: در بعد کتاب و کتابخوانی رقم مطالعه غیردرسی به 48 درصد میرسد و استان نیز در این خصوص دارای رقمی برابر با 45 درصد و تفرش 20 درصد است اما، در خصوص زمان مطالعه در کشور رقم 91 دقیقه و در استان و شهرستان تفرش به ترتیب 82 دقیقه و 19 دقیقه به ثبت رسیده است.
فتح آبادی تعداد کتابخانههای عمومی در استان را 78 عدد با فضایی حدود 31 هزار متر فضای زیربنایی عنوان کرد و با اشاره به اینکه استان در این شاخصه در رتبه 13 کشور قرار دارد گفت: سرانه مناسب برای هر نفر در استان مرکزی 2.24 مترمربع است که این رقم در کشور به 1.78 متر مربع میرسد و این میزان سرانه ارتباطی به رشد و کاهش کتابخوانی در استان نداشته است.
وی با بیان اینکه از بعد زیربنایی وضعیت کتابخانههای شهرستانهای اراک، ساوه، زرندیه و خمین مطلوب نیست، تصریح کرد: برای احداث کتابخانه در اراک نیاز به دو میلیارد تومان اعتبار است و همچنین برای هر یک از سه شهرستان دیگر 300 میلیون تومان اعتبار احتیاج است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی تعداد کتابخانههای نیمه تمام استان را هفت عدد با نیاز اعتباری حدود 30 میلیارد تومان عنوان کرد و با اشاره به افق 1404 گفت: باید در حوزه کتاب و کتابخوانی با راهاندازی فضای دیجیتال در کتابخانهها، ایجاد کتابخانه در روستاهای بالای 40 نفر جمعیت و افزایش کتب مناسب با تعداد جمعیت جایگاه استان را ارتقا دهیم و البته برای احداث کتابخانه در روستاها به چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
فتح آبادی در پایان با اشاره به وظیفه شهرداریها برای ساخت کتابخانه گفت: سه میلیارد و 900 میلیون تومان بدهی شهرداریها برای احداث کتابخانه است که دو میلیارد و 800 میلیون تومان آن مربوط به بازه زمانی 83 تا 92 بوده و مابقی نیز مربوط به هفت ماهه اخیر است که اگر به پرداخت این بدهی توجه نشود بحران فرهنگی را در استان شاهد خواهیم بود.


دفتر هماهنگی دانشگاهها و مراکز تحقیق و توسعه صنایع با حضور استاندار مرکزی، روسای دانشگاههای صنعتی کشور و مدیران صنایع در اراک راهاندازی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، صبح امروز نخستین همایش کنترل و ابزار دقیق با هدف ارزیابی و معرفی آخرین دستاوردهای ابزار دقیق و نقش آن در صنعت، به منظور ایجاد زمینه ارتباط و هماهنگی در بین کانونهای مرتبط در حوزه ابزار دقیق و تبادل دانش و مهارت و شناخت چالشها و راهکارهای ارتقاء فناوری و اتوماسیون در صنایع برگزار شد.
در آستانه نخستین برگزاری همایشکنترل و ابزاردقیق استان مرکزی به منظور ارتباط مستمر با دانشگاهها و مراکز آموزشی با صنایع استانمرکزی، دفتر هماهنگی دانشگاهها و مراکز تحقیق و توسعه صنایع با همکاری دانشگاه صنعتی اراک با حضور استاندار مرکزی، جمعی از مدیران دانشگاهها و صنایع استان تأسیس و راه اندازی شد.
این همایش میزبان نخبگانعلمی از دانشگاههای علم و صنعت ایران، صنعتیاراک، خواجهنصیر طوسی، صنعتی اصفهان و دانشگاههای اراک و تفرش است.
در این همایش جمعی از امضا کنندگان این دفتر محمدحسین مقیمی استاندار مرکزی، علیرضا زاوشی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان، سعید حمیدی رئیس دانشگاه اراک، محمد قاسم صحاب رئیس دانشگاه تفرش، حمیدرضا بادکوبهای مدیر عامل آلومینیوم سازی اراک، خداد قریب پور مدیر عامل پتروشیمی شازند، محمد علی شیرازیزاده مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی (ره)، شازند و مجتبی نجاتی مدیر عامل برق باختر و جمعی دیگر از مدیران بودند.


تعزیه یا شبیهخوانی نوعی نمایش مذهبی و سنتی در ایران است که عمدتا به پیرامون روایت شهادت امام علی(ع) و امام حسین(ع) و مصائب اهلبیت(ع) میپردازد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، استان مرکزی یکی از مهمترین قطبهای برگزاری تعزیه در کشور است و تعزیه سیار اراک تا سال 1342 با جدیت در بازار تاریخی اراک برگزار میشد، اما به دلیل مخالفتهای دولت وقت و شرایط سیاسی آن زمان برگزاری این مراسم متوقف شد.


.: Weblog Themes By Pichak :.