خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

مسوول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر مركز بهداشت استان مركزی گفت: بیماری تب كریمه كنگو در این استان مهار شده و مورد جدیدی از این بیماری گزارش نشده است.

دكتر منصوری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک افزود: شیوع بیماری تب كریمه كنگو در سال جاری با گزارش مواردی از ابتلا در استان خراسان در كشور آغاز شد كه در استان مركزی نیز یك مورد مثبت از این بیماری ثبت شد.

وی گفت : گزارش ثبتی تب كریمه كنگودر استان مركزی امسال متعلق به پسر بچه ای دریكی از روستاهای خمین بود كه جان خود را از دست داد.

مسوول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر مركز بهداشت استان مركزی افزود : با تشكیل كمیته ویژه ای، اقدامات پیشگیرانه و آمادگی های لازم در مراكز درمانی استان مركزی انجام شد و تمامی پرسنل درمانی علاوه بر آموزش به تجهیزات پیشگیری مجهز شدند.

دكتر منصوری گفت : در مجموع امسال هشت مورد مشكوك از بیماری تب كریمه كنگو در استان مركزی گزارش شد كه تنها یك مورد آن مثبت بود.

وی افزود : سه مورد از بیماران مشكوك گزارش شده مربوط به شهرستان ساوه، یك مورد آشتیان، یك مورد تفرش، یك مورد زرندیه و یك مورد در اراك بوده است.

مسوول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر مركز بهداشت استان مركزی گفت : پنج مورد از گزارش های مشكوك تب كریمه كنگو استان مرد و سه مورد جنسیت زن داشتند.

دكتر منصوری، اطلاع رسانی مناسب به مردم، آموزش های به موقع و برنامه های مراقبتی و پیشگیری به هنگام را رمز موفقیت استان در كنترل موارد این بیماری كشنده عنوان كرد.

تب كریمه كنگو یك بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌ است كه ازطریق گزش كنه و یا تماس با خون، ترشحات،لاشه دام و یاانسان آلوده منتقل می‌شود./س

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:49 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ قوّنی فیهِ على إقامَةِ أمْرِکَ  واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ

وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ و احْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ

یا أبْصَرَ النّاظرین.

 

به نام خداوند بخشنده مهربان

خدایا نیرومندم نما در این روز عزیز به فرمانبرداری ات و بچشان در آن شیرینى یادت را

و مهیا کن مرا در آنروز براى انجام سپاس‌گزاریت به کـرم خودت نگهدار مرا در این روز به نگاه‌داریت و پرده‌پوشى خودت

اى بیناترین بینایان.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:36 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

بسم الله الرحمن الرحيم

 

 

 

 

اللهمّ ارْزُقني فيهِ الذّهْنَ و التّنَبيهَ و با عِدْني فيهِ من السّفاهة و التّمْويهِ و اجْعَل لي نصيباً مِنْ كلّ خَيْرٍ تُنَزّلُ فيهِ بِجودِكَ يا أجْوَدَ الأجْوَدينَ

 



 

 

 

 

خدايا روزى كن مرا در آنروز هوش و خودآگاهى را و دور بدار در آن روز از نادانى و گمراهى و قرار بده مرا بهره و فايده از هر چيزى كه فرود آوردى در آن به بخشش خودت، اى بخشنده‌ترين بخشندگان

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:16 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

در حالي که توجه به مفاخر فرهنگي ايران زمين و حفاظت و حمايت از ميراث کهن و ارزشمند فرهنگي و ملي متاسفانه از سوي نهاد ها و رسانه هاي ايراني در اولويت قرار ندارد،هر روز شاهد اقدامات خصمانه کشور هاي تازه سر برآورده همجوار ايران در جعل تاريخ ، فرهنگ ،نماد هاي فرهنگي وهويت ناموران فرهنگي،تاريخي ايران مي باشيم.

به گزارش «ايرانآباد»، زماني از افلاتون پرسيدند: آيا مردم سخنان نادرست را باور مي‌کنند؟ افلاتون پاسخ داد: يکي دو نسل زمان مي‌بَرد؛ آن‌گاه چنان باور مي‌کنند که اگر وارونش(:خلافش) را بگوييد، شما را خواهند ُکشت!

اين حکايت تاريخي دقيقا وضعيت هويتي دولت باکو را در طول 199 سال پس از جدايي از ايران را نشان مي دهد.آن گونه که تحت تعليمات کمونيستي شوروي سابق مردم ايران شمالي آن چنان شستشوي مغزي داده شده اند که نه تنها تعلق تاريخي 17 شهر قفقاز به ايران را منکر مي شوند بلکه ايرانيان و به ويژه فارس زبانان را بزرگترين دشمن خود مي دانند!! و جالب تر اين که با 7 ميليون جمعيت سوداي تجزيه ايران با 20 ميليون آذري را در سر مي پرورانند!!

اين حکايت براي ديگر همسايگان ايران نيز مصداق دارد. سال ها است که دولت ترکيه مولانا شاعر بزرگ پارسي گوي را به عنوان شاعري ترکيه اي به دنيا معرفي مي نمايد،کشور هاي عربي،بو علي سينا، بيروني،رازي و... را عرب معرفي و تبليغ مي نمايندو دولت با کو نيز نظامي گنجوي شاعري که به همراه فردوسي،حافظ و مولانا چهار ستون سترگ زبان و ادبيات و شعر پارسي محسوب مي شود را شاعري ترک ،ضد ايراني و در تملک دولت باکو تبليغ مي نمايد.

دولت باکو در محدوده سرزمين تاريخي اران و شروان که حتي نام کشورش را براي دست درازي و تجاوز به آذربايجان واقعي به مرکزيت تبريز جعل کرده ، اخيرا در اقدامي موهن و گستاخانه نسبت به هويت و اصالت شاعر پر آوازه ي ايراني نظامي گنجوي، با پرداخت 110000 يورو به شهرداري رم مجسمه ي وي را درپايتخت ايتاليا با عنوان شاعر متعلق به جمهوري (جعلي) آذربايجان!!! در اين شهر نصب كرد که اين اقدام ضد فرهنگي با اعتراض ايرانيان در ايتاليا و همچنين دانشمندان و دانشجويان ايتاليايي علاقه مند به فرهنگ ايراني همراه بود.

دولت باكو پيش از اين هم در اقدامي كه هيچ واكنش در خوري را از سوي جامعه سياسي و فرهنگي ايران در پي نداشت هويت بابک خرمدين را هم دزديده و مجسمه ي اين سردار بزرگ استقلال و هويت تاريخ ايران زمين را در اين شهر با تبليغ هويتي جعلي به عنوان سرداري ترک ،تجزيه طلب وضد ايراني !!!! نصب كرده بود.

 

استالين پيشگام جعل هويت نظامي در شوروي

آذربايجاني خواندن نظامي گنجوي و ترک دانستن او توطئه ي روس ها جهت هويت زدايي کامل از هر آن چه رنگ ايراني دارد در منطقه قفقاز است. اين رفيق استالين بود که در سوم آوريل 1939 در مصاحبه اي، نظامي را آذربايجاني خواند و مدعي شد که قسمتي از آثار او نيز به ترکي است.

«رفيق استالين ضمن مصاحبه با نويسندگان درباره شاعر آذربايجان نظامي، سخن مي گفتند و قطعاتي از آثار او را درميان مي گذاشتند تا به وسيله سخنان شاعر اين نظريه را رد کنند که گويا شاعر بزرگ برادران ما، آذربايجاني ها را بايد به ادبيات ايران تقديم نمود،فقط به آن دليل که شاعر قسمت بزرگ آثار خود را به زبان فارسي نوشته بود. » - پراودا، 3 آوريل 1936

پس از اعلام اين مطلب از سوي استالين بود که علماي ماوراء ارس از جمله آکادميسين ميرزا ابراهيم اف، عضو فرهنگستان علوم آذربايجان و دکتر رفيعلي و… به استناد کشف استالين درمراسم هشتصدمين سال تولد نظامي در اتحاد جماهير شوروي، نظامي را ترک و آذربايجاني خواندند و البته هيچ يک از آنان، آن بخش از اشعار ترکي او را به کسي معرفي نکردند!

در چند سال گذشته بيتي از نظامي گنجوي که درستي و صحت آن هيچگاه ثابت نشده است و به درستي مشخص نيست در کدام يک از آثار و مجموعه هاي وي است مستمسک برخي ادعاهاي کودکانه در خصوص اين شاعر و فرزانه بزرگ شده است. شعر : پدر در پدر مر مرا تورک بود// به فرزانگي هر يکي گرگ بود .... را در زمان اتحاد شوروي جعل کرده اند تا شايد بتوانند شناسنامه اي ترکي براي اين شاعر بتراشند. از سوي ديگر ديواني ترکي را به اين شاعر نسبت داده ند که هرگز از او نيست. با اين توضيح که در شهر گنجه در طي قرون شاعران بسياري بودند که " نظامي " تخلص کرده اند. تاريخ سازان يکي از همين ديوان هاي متاخر ترکي را که سراينده اش تخلص نظامي داشت به نظامي گنجوي پارسي را نسبت داده اند.

متاسفانه به دليل ضعف تبليغاتي مفرط ايرانيان است که بزرگان علم و فرهنگ و تاريخ ايران زمين يکي بعد از ديگري به تملک کشور هاي تازه سر برآورده در مي آيند و بدتر اين که هيچ واکنش درخوري را هم از سوي ايرانيان شاهد نيستيم.چرا قريب به اتفاق ايرانيان نبايد بدانند زادگاه نظامي گنجوي در روستاي "تا" در تفرش قرار دارد و بدتر اين که سازميان ميراث فرهنگي که از اين امر خبر دارد چرا نه تنها هيچ تبليغي انجام نمي دهد خانه نظامي گنجوي را با توجيه عدم بودجه کافي!!! نيمه ويران به حال خود رها کرده است؟

نظامي گنجوي شاعر نامدار ايراني بر اساس شعري که خود گفته است در شهر تفرش و روستاي (تا) متولد شده‌است .اين بيت از اشعار خود نظامي در اقبالنامه مي‌باشد:

به تفرش دهي هست «تا» نامِ او

نظامي از آنجا شده نامجو

تفرشي بودن نظامي با شعري از شيخ بهايي نيز قطعي شده ‌است. آنجا که شيخ بهايي درباره? نظامي مي‌گويد:

ز اهل تفرش است آن گوهر پاک

ولي در گنجه چون گنج است در خاک

لازم به ذکر است که نام پدرش يوسف ، زاده? تفرش و مادرش نيز با نام رييسه ،يک کرد ايراني بود. همچنين جدش «ذکي» و جد اعلايش «مويد» را نيزاهل تفرش (در استان مرکزي ايران) خوانده اند.

به رغم اين که خانه پدري و زادگاه اين شاعر جهاني در روستاي "تا" در تفرش مي باشد،به دليل عدم اطلاع رساني عمومي ، زادگاه نظامي نه تنها در بين بسياري از ايرانيان شناخته شده نيست بلکه حتي به رغم نامه نگاري هاي دلسوزان و علاقه مندان به تاريخ و فرهنگ ايراني،با بهانه عدم وجود اعتبار توسط نهاد مسوول به حال خود رها شده و به دليل عوامل طبيعي و انسان ساخت کاملا مخروبه و نيمه ويرانه شده و هيچ گونه رسيدگي به آن صورت نپذيرفته است.

اما آيا گاه آن نرسيده که متوليان امر اقدامات عملي در جلوگيري از تاراج ميراث ملي ايران توسط ضد ايرانيان را به اجرا گذارند؟

بي ترديد توجه به اهتمام لازم جهت پاسداشت و احياي هويت ملي ايراني اين شاعر بزرگ از جمله فراهم آوردن امکان مرمت و احياي باشکوه و درخور خانه نيمه مخروبه اين شاعر بزرگ جهاني در روستاي "تا" تفرش اقدامي است شايسته و بايسته که علاوه بر جنبه هاي ماندگارو گرانبهاي حفظ ميراث فرهنگي در جلب گردشگران ايراني و خارجي و توسعه اقتصادي منطقه نيز بسيار تاثير کذار خواهد بود.

همچنين بايد منتظر بود عملكرد سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي را در حفظ و ثبت ديگر ميراث ملموس ايران زمين كه به ثبت جهاني نرسيده اند مشاهده نمود، از آن جمله است جشن مهرگان، جشن سپندارمذگان(كه ولنتاين اروپايي كپي برداري از آن است)، جشن سده، آيين چله يا يلدا(كه پايه پيدايش كريسمس تلقي مي شود)، جشن تيرگان، موسيقي زيبا و باشكوه كردي، خراساني، مازندراني، گيلكي، بلوچي و ... شاهنامه فردوسي،پنج گنج نظامي گنجوي، منظومه بزرگ شهريار با نام حيدر بابا سلام و ... پيش از آه و افسوس از اين که همسايگان آن ها را به نام خود به ثبت جهاني برسانند.
 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 8:55 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: سرپرست دانشگاه تفرش با اشاره به اهمیت طرح ضیافت قرآنی گفت: برگزاری طرح ضیافت قرآنی در ماه رمضان معرفت‌افزایی جوانان را به دنبال دارد.

خبرگزاری فارس: طرح ضیافت قرآنی معرفت‌افزایی جوانان را به دنبال دارد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک احمدرضا ربانی ظهر امروز در جمع دانشجویان پسر شرکت‌کننده در طرح ضیافت اندیشه قرآنی اظهار داشت: برگزاری طرح ضیافت اندیشه اثرات فرهنگی، معنوی و تربیتی مثبتی بر روی جوانان دارد و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی اجرای طرح ضیافت اندیشه را در راستای مبارزه علیه اقدامات دشمن دانست و تصریح کرد: حضور در این طرح مشت محکمی بر دهان دشمنان است و هر دانشجویی که در این طرح شرکت دارد سربازی برای ولایت، مدافعی برای اسلام و مروجی برای انقلاب اسلامی است.

سرپرست دانشگاه تفرش رسالت دانشجویان در مقابله با تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمنان را بسیار سنگین دانست و ادامه داد: شما دانشجویان باید به عنوان مدافعان انقلاب اسلامی نقش‌آفرینی کرده و همواره آماده دفاع از آرمان‌های انقلاب و اسلام باشید.

ربانی گفت: طرح ضیافت اندیشه قرآنی با برنامه‌های متنوع فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و سیاسی به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش برگزار می‌شود و برگزاری برنامه‌های کرسی‌های آزاد‌اندیشی، محفل انس با قرآن کریم، گفتگوهای آزاد و حلقه‌های معرفت‌‌افزایی از مهم‌ترین برنامه‌های جنبی این طرح است.

امام جمعه شهرستان تفرش نیز با اشاره به فضائل بسیار بالای ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماه رحمت و مغفرت است که باید نهایت بهره را از این ماه برد.

حجت‌الاسلام روح‌الله ولدبیگی افزود: تلاوت قرآن در این ماه وسیله ارزشمندی برای ارتباط هر چه بیشتر و بهتر با خداست.

حجت الاسلام سیدجواد موسوی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز مناجات‌خوانی و سحرخوانی، برگزاری برنامه فرهنگی با عنوان کافه ضیافت در شب‌های ماه مبارک رمضان، برگزاری سفره‌های ضیافت، افطار، برگزاری حلقه‌های معرفت برگزاری نمایشگاه کتاب با بیش از هزار عنوان کتاب را از دیگر برنامه‌های جانبی طرح ضیافت اندیشه در دانشگاه تفرش عنوان کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:16 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری فارس: سرپرست دانشگاه تفرش از معرفی این دانشگاه به عنوان دانشگاه پیشتاز استان مرکزی در عرصه ارتباط صنعت و دانشگاه از سوی استاندار مرکزی خبر داد.

خبرگزاری فارس: دانشگاه تفرش دانشگاه پیشتاز در عرصه ارتباط صنعت و دانشگاه معرفی شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک احمدرضا ربانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حجم قراردادهای صنعتی منعقده با صنایع کشور و استان، امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی مناسب در دانشگاه، فعال کردن کمیته ارتباط با صنعت در دانشگاه، برگزاری جلسات متعدد با صاحبان صنایع استان، عقد تفاهمنامه‌های آموزشی، پژوهشی با صنایع استان و دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی خارج از کشور از مهم‌ترین علت انتخاب دانشگاه تفرش به عنوان فعال‌ترین واحد آموزشی استان در عرصه ارتباط صنعت و دانشگاه از سوی استاندار مرکزی بوده است.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی یکی از قطب‌های مهم صنعتی کشور است که از پتانسیل لازم برای همکاری بین صنعت و دانشگاه برخوردار است تصریح کرد: متاسفانه با وجود پتانسیل‌ بالای استان در زمینه صنعت و توانمندی‌ مراکز دانشگاهی، ارتباط صنعت و دانشگاه در استان مرکزی به طور کامل محقق نشده است که باید در این زمینه چاره‌اندیشی کرد.

به گفته وی راهکار پیشنهادی دانشگاه تفرش به عنوان دانشگاه صنعتی استان در زمینه تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت ایجاد کنسرسیوم‌های دانشگاهی و قطب‌های علمی در منطقه، ایجاد دفاتر ارتباط دانشگاه با صنعت در صنایع استان و ایجاد کمیته تعریف و پیگیری پروژه‌ها به منظور تسهیل در ارتباط بین دانشگاه و صنعت است که می‌طلبد بخش دانشگاهی و صنعت استان به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:3 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

 

خبرگزاری فارس: رئیس هیئت تنیس روی میز استان مرکزی از برگزاری مسابقات انتخابی جوانان استان در روز 30 تیرماه خبر داد.

خبرگزاری فارس: برترین‌های تنیس روی میز استان مرکزی انتخاب می‌شوند

جلیل رضایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: مسابقات قهرمانی و انتخابی تیم جوانان پسر استان 30 تیرماه به میزبانی شهرستان تفرش و با حضور 50 نفر از ورزشکاران این رشته برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: مسابقات انتخابی نوجوانان استان نیز در همین روز با حضور 30 نفر از نوجوانان دختر به میزبانی هیئت تنیس روی میز اراک برگزار می‌شود.

رئیس هیئت تنیس روی میز استان مرکزی در ادامه از برگزاری مسابقات جام رمضان آزاد مردان خبر داد و گفت: درماه مبارک رمضان و طی روزهای 10، 11 و 12 مردادماه مسابقات جام رمضان به صورت آزاد به صورت تیمی و انفرادی با حضور ورزشکاران سازمان‌ها، ارگان‌ها، نهادها و علاقمندان برگزار می‌شود.

رضایی همچنین از برگزاری یک دوره کلاس آموزشی مشاوره نقش تغذیه در ورزش خبر داد و خاطر نشان ساخت: این دوره آموزشی نیز 30 تیرماه به مدرسی شهناز شهرجردی در مجموعه ورزشی شهدای پنجم مرداد اراک برگزار می‌شود.

وی با اشاره به ساماندهی حدود 900 ورزشکار در این رشته گفت: در برنامه اوقات فراغت هیئت تنیس روی میز استان حدود 100 نفر از علاقمندان به این رشته ورزشی را ساماندهی کرده است.

رئیس هیئت تنیس روی میز استان مرکزی همچنین از انتخاب فرهاد کوهندانی به عنوان رئیس هیئت اراک خبر داد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:18 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی ازافزایش درصد تغییر طلاق روستایی نسبت به طلاق شهری و کاهش درصد تغییر ازدواج روستایی نسبت به ازدواج شهری خبر داد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مرکزی، مهدی چقایی در حاشیه افتتاح اولین دفتر پیشخوان هویت ملی در شهرستان ساوه در گفت‌وگو با خبرنگاران، افزود: براساس آمارهای ثبت احوال استان مرکزی طلاق‌های ثبت شده در سه ماهه اول سال جاری در استان مرکزی 715 واقعه است که از این تعداد 568 واقعه طلاق شهری و 147 واقعه طلاق روستایی است و متوسط ثبت طلاق در روز دو واقعه است.

 

وی افزود: درصد تغییر ثبت طلاق شهری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 8/7 درصد رشد داشته و این آمار در ثبت روستایی درصد تغییر آن با افزایش 14 درصدی مواجه است که این آمار نشان می‌دهد که درصد تغییر طلاق روستاها نسبت به شهرها افزایش داشته است.

 

وی بیان کرد: طبق آمار ثبت شده، بیشترین تغییر طلاق شهری مربوط به شهرستان تفرش با 100 درصد افزایش و کمترین مربوط به شهرستان خنداب با 33.3 درصد کاهش طلاق است.

 

وی اظهار کرد: براساس همین آمار، بیشترین تغییر طلاق روستایی مربوط به شهرستان تفرش با 40 درصد افزایش و کمترین تغییر مربوط به ساوه با 16.7 درصد کاهش طلاق است.

 

این مقام مسوول با بیان اینکه شهرستانهای آشتیان، زرندیه، محلات و شازند فاقد دفترخانه طلاق هستند، افزود: در بحث ازدواج طبق آمارهای ثبت احوال استان مرکزی در سه ماهه اول سال جاری تعداد 4 هزار و 73 واقعه ازدواج در استان مرکزی به ثبت رسیده است که از این تعداد ازدواج به ثبت رسیده 2 هزار و 831 مورد شهری و یک هزار و 242 مورد روستایی است و متوسط ازدواج در روز 16 واقعه است.

 

وی افزود: درصد تغییر ثبت ازدواج شهری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 4.6 درصدکاهش داشته و این آمار در ثبت روستایی درصد کاهش آن 16.5 درصد است که این آمار نشان می‌دهد که درصد تغییر ازدواج روستاها نسبت به شهرها کاهش زيادي نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.

 

مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی همچنین گفت: با بررسی‌های صورت گرفته از 2 هزار و 831 مورد ازدواج شهری بیشترین تغییر مربوط به شهرستان کمیجان با 153 درصد افزایش و کمترین تغییر مربوط به شهرستان شازند با 18.2 درصد کاهش است.

 

وی افزود: در ازدواج روستایی براساس آمارها بیشترین تغییر مربوط به کمیجان با 166 درصد افزایش و کمترین تغییر مربوط به دلیجان با 48 درصد کاهش است.

 

چقایی با بیان اینکه ثبت ازدواج در سه ماهه اول سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش و در این مدت ثبت طلاق افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: نسبت طلاق به ازدواج در استان مرکزی 6.8 است یعنی تقریبا در مقابل هر 7 ازدواج در استان یک طلاق رخ داده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:8 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری مهر: مدیر مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی و نجومی قم با اشاره به انجام اقدامات لازم برای رؤیت هلال ماه مبارک رمضان گفت: هلال ماه رمضان پنج شنبه در ایران قابل رؤیت نیست.

محمد صالح نجف در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بر اساس پیش بینی و محاسبات صورت گرفته هلال ماه مبارک رمضان در روز پنج شنبه در هیچ نقطه ای از کشور ایران قابل رؤیت نخواهد بود.

شنبه روز اول ماه مبارک رمضان

مدیر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی و نجومی که وابسته به دفتر آیت الله العظمی سیستانی است، ادامه داد: با توجه به این موضوع که هلال ماه مبارک رمضان غروب جمعه در ایران قابل رؤیت است، شنبه اول ماه مبارک رمضان خواهد بود.

وی با اشاره به تشکیل چهار گروه در مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی و نجومی عنوان کرد: از این تعداد 2 گروه در قم، یک گروه در بین ارتفاعات قم و تفرش و یک گروه نیز در اطراف زرند کرمان مستقر هستند که احتمال دارد تعداد گروه‌ها افزایش داشته باشد.

نجف با اشاره به اینکه از سوی دفتر مقام معظم رهبری 170 گروه جهت رؤیت هلال ماه به اقصی نقاط کشور اعزام شده‌اند، عنوان کرد: برخی از این گروه‌ها با گروه‌هایی که از سوی مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی و نجومی تشکیل شده‌اند همکاری دارند.
 

چاپ این صفحه /http://tafreshcitynews.loxblog.com/post/171/مرمت مسجد "وقف محله" تفرش به زودي پايان مي‌يابد.htm">

تاريخ : برچسب:, | 15:38 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

 

سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي ، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزي گفت: فاز دوم مرمت و ساماندهي مسجد تاريخي وقف محله در شهرستان تفرش استان مرکزي در حال انجام است که به زودي به پايان مي‌رسد.

 

 

 

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)ف، منطقه مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان، مجتبی رضوانی با اعلام اين خبر افزود: فاز دوم مرمت اين مسجد تاريخي از ماه گذشته(خردادماه امسال) از محل اعتبارات ملي مرمت مساجد تاريخي آغاز شد که به زودي به پايان مي‌رسد.

 

 

 

 

 

رضوانی با اشاره به اين که اعتبار مورد نياز براي مرمت اين مسجد تاريخي 500 ميليون ريال است، افزود: تکميل عمليات مرمت و ساماندهي بخش‌هاي سرپوشيده و محوطه سازي حياط از اقدامات مرمتي در اين فاز است.

 

 

 

 

وي خاطرنشان کرد: مرمت و بازسازي طاق و تويزه و ساماندهي جداره‌هاي شبستان مسجد از اقدامات مرمتي است که در فاز قبلي صورت گرفت.

 

 

 

 

 

براساس اين گزارش، مسجد تاريخي وقف محله 25 اسفندماه 1379 با شماره 3532 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. اطلاع چنداني از باني و تاريخ ساخت اثر مذکور در دست نيست ولي کتيبه اي گچي به خط نستعليق در پاي قوس طاق ايوان جنوبي حک شده که به دوره احمدشاه قاجار تعلق دارد و در آن به سال 1333 هجري قمري اشاره شده است. با توجه به اين کتيبه و فرم کلي مسجد و سبک و سياق آن بناي فوق مربوط به دوره قاجاريه است. اين بنا از مساجد ايواني بوده و در يک طبقه ساخته شده است.

 

چاپ این صفحه /http://tafreshcitynews.loxblog.com/post/172/کلید هنر دینی در دستان پیرمرد/ شعر بلند "میرانجم" در تعزیه ایران.htm">

تاريخ : برچسب:, | 11:5 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری مهر: در میان نام مردان نام آور استان مرکزی، اسم پیرمردی را می توان یافت که با اشعار خود هنر دینی و بومی کشورمان را در دو سده اخیر زنده نگاه داشته و صد البته ارتقا داده است. او را "میرانجم" میخوانند نامی که باتعزیه در این استان عجین شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در میان نام های مردان نام آور استان مرکزی به نام پیرمردی می رسیم به نام "میرانجم" مردی که با اشعار خود هنر دینی و بومی کشورمان را در دو سده اخیر ارتقا داد.

میرزامحمد روحانی ملقب به میرانجم، نسخه‌نویس معروف تعزیه کشور در دوران قاجاریه، در شهرستان شازند استان مرکزی به دنیا آمد و در کنار روحانیت، کار نسخه نویسی برتی تعزیه را در پیش گرفت.

شعر اساس تعزیه

تعزیه را هنر مادر می نامند چون تئاتر، چرا که هنرهای مختلف چون شعر، موسیقی، بازی و حرکت سازنده تعزیه است.

شعر در این میان نقش نمایش نامه را دارد که مهمترین بخش یک اثر نمایشی را تشکیل می دهد.

شاعران و تعزیه سرایان اشعار میر انجم تعزیه نویس اراکی را بسیار فخیم و قابل ملاحظه ای می دانند و معتقدند که تاثیر بر مخاطب به وفور در این اشعار دیده می شود.

رونمایی از کتاب میرانجم

تعزیه جهان اسلام با تمام گستره خود تنها یک گونه نمایشی دارد که آن تعزیه و مختص ایرانیان است و در این مقوله هنری است که مخاطب به راحتی انسان با مفاهیم دینی وارزشی آشنا می شود. 

همایش پژوهشی میرانجم تیرماه سال گذشته، در قالب همایش تعزیه نسخ میرانجم، ساخت و طراحی مقبره برای میرانجم در روستای قدمگاه شازند و تهیه مستندات در مورد میرانجم برای زنده نگه داشتن قدمت تعزیه استان مرکزی از دیگر اقداماتی است که در استان مرکزی انجام شد و امسال نیز از کتاب میر انجم از سوی حوزه هنری استان در پایان اجرای تعزیه امیرکبیر در تهران رونمایی شد.

رضا میرزایی معاون فرهنگی حوزه هنری استان مرکزی این کتاب را یکی از نفیس‌ترین و باارزش‌ترین کتب درخصوص تعزیه دانست و گفت: اساتید و پژوهشگران بزرگ کشور بر ارزش بالای این کتاب صحه گذارده‌اند. این کتاب شامل 10 مجلس تعزیه از نسخ تعزیه نوشته شده توسط میرزامحمد میرانجم است.

وی گفت: هنرمندان و اساتید بزرگ تعزیه استان مرکزی از جمله رضا حیدری تفرشی، محمدحسن نظام‌آبادی، علی‌اکبر عزیزآبادی فراهانی، محمد زمانی‌نسب، عزیزالله ترابی، ابوالفضل برزآبادی فراهانی، عباس کاووسی، محمدرضا نظام‌آبادی و علی‌اصغر کاووسی نسخ موجود در این کتاب را تأیید کرده‌اند و تأییدیه آنان به دستخط ایشان در کتاب یاد شده به چاپ رسیده است.

نسخ تعزیه

تعزیه نامه، عبارت است از متنی که تعزیه‌گردان برای اجرای تعزیه‏ می خواند و البته نسخه تعزیه پیش از آغاز تعزیه میان شبیه‌خوان‌ها پخش می شود.

حسن محمدی از تعزیه خوانان اراک گفت: پیشینه سرایش و نگارش تعزیه‌نامه را که معمولا به صورت اشعار عامیانه توسط شاعرانی گمنام و تعزیه‏گردانان سروده می‏شد، به سال‌های میانی سده‌ دوازدهم هجری می‏رسد.

وی افزود: سرایش مرثیه‏ها با زمینه رویداد کربلا از گذشته‏های تقریبا دور آغاز شده بود که در سده های اخیر بیشترین نسخه ای که بشی از سایر نسخ موجود خوانده می شود نسخ میر انجم است.

وی زیبایی و در عین حال غنی بودن اشعار را از دلایل انتخاب نسخ میر انجم دانست.

استان مرکزی، خاستگاه نسخه‌نویسی 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: میرانجم تعزیه‌نویس برجسته استان مرکزی که نسخه‌های وی از معتبرترین نسخ تعزیه کشور است که در اقصی نقاط کشور خوانده می‌شود و شاعران و تعزیه‌سرایان اشعار انجم تعزیه‌نویس اراکی را بسیار فخیم و قابل ملاحظه می‌دانند و معتقدند که تأثیر بر مخاطب به وفور در این اشعار دیده می‌شود. 
 
 
 مصطفی مشایخی افزود: تعزیه و شبیه‌خوانی به عنوان هنری اصیل و یکی از مهم‌ترین ابزارهای پیام‌رسانی واقعه کربلاست که از دیرباز در استان مرکزی جایگاه ویژه‌ای داشته و اکنون نیز یکی از عوامل پیوند معنوی نسل جدید با قیام امام حسین(ع) در روز عاشوراست.

استان مرکزی قطب تعزیه کشور
 
استان مرکزی از خاستگاه‌های اولیة تعزیه در کشور است و اکنون در اکثر خانواده‌های استان مرکزی تعزیه‌خوانی در یکی از گروه‌های تعزیه‌خوانی حضور داشته دارد.

به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اکنون بیش از 90 گروه تعزیه‌خوان در استان مرکزی سامان‌دهی شده است و پیش‌بینی می‌شود حداقل بیش از یک هزار تعزیه‌خوان در استان مرکزی وجود داشته باشد.

تعزیه استان مرکزی بیش از همه در شهرهای تفرش، فراهان، اراک و شازند رونق دارد که باید برای حفظ و نگهداری این هنر اصیل اسلامی و ایرانی کوشید.
 
تفرش مهد تعزیه کشور
 
استان مرکزی، تهران، خراسان، اصفهان از جمله استانهای دارای تعزیه قابل توجه هستند اما تحقیق در مورد تعزیه تفرش نشان داده است بیشترین تعزیه خوانان کشور از این خطه برخاسته اند.
 
تعزیه در تفرش جزیی از زندگی مردم است و همه خانواده های تفرشی را درگیر خود کرده است. 
 
تعزیه بازار اراک
 
بزرگ ترهای اراک می گویند در زمان اجرای این تعزیه تماشاچیان از نقاط مختلف کشور به اراک می آمدند و اراکی ها از صبح زود برای گرفتن جا به بازار می آمدند تا بتوانند این تعزیه را تماشا کنند.
 
علی رستگاری از تعزیه خوانان قدیمی اراک می گوید: تعزیه بازار از ابتدای بازار اراک شروع و در مسافت بیش از یک کیلومتری اراک ادامه می یافت و روایت روز عاشورا توسط گروههای مختلف اجرا می شد که در نوع خود گونه ای مترقی از اجرای تعزیه بود که هنوز برخی وسائل آن در بازار اراک موجود است که امید است روزی احیاء و به نام اراک ثبت شود.
 
 
  تعزیه، فرصتی برای بیان حقایق اسلام و ائمه 
 
حجت السلام مهدی ادیب تعزیه را هنری دینی و اسلامی می داند و می گوید: این هنر وسیله خوبی برای بیان حقایق اسلام و ائمه است و می توان لز ظرفیت های آن برای ارتقای سطح دینی مردم و آشنایی بیشتر آنان با سرگذشت ائمه و روایت های اسلامی استفاده کرد.
 
تعزیه در یونسکو
 
سرپرست میراث فرهنگی استان مرکزی با اشاره به ثبت جهانی تعزیه ایران، گفت: ثبت این هنر اصیل به نام یاران در یونسکو نشان از اصالت هنر نمایش در ایران است که با دین آمیخته شده است و همین امر آن را در دل مردم زنده نگه داشته است.
 
مجتبی رضوانی با یادآوری اینکه، این هنر به نام ایران اسلامی در تاریخ 16 نوامبر 2010 در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسید.
   
میرزا محمد روحانی معروف به میر انجم در صدر نسخه‌نویسان کشوربالاخره بعد از 80 سال زندگی که بخش عمده ای از آن را در راه خدمت به دین و هنر دینی گذراند در سال 1320 هجری قمری درگذشت و آرامگاه او اکنون در روستای قدمگاه شازند مورد احترام است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:3 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

دانشگاه تفرش آمادگی خود را برای ارائه خدمات علمی به صنایع و دانشگاه های استان به منظور پیشرفت علمی این استان اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حاشیه برگزاری دومین نشست هم اندیشی دانشگاه و صنعت استان مرکزی، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه تفرش، با حضور مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری مرکزی، سرپرست دانشگاه تفرش روسای دانشگاه‌ها و مدیران ارشد صنایع و مسئولان استان در دانشگاه تفرش افتتاح شد.
 
در این نمایشگاه که با هدف ارائه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه تفرش با صنایع استان برپا شد، توانمندی های علمی،آزمایشگاهی، اختراعات پوستر پروژه های پژوهشی انجام شده استادان دانشگاه تفرش با صنایع استان مرکزی و کشور و پایان نامه های دانشجویان در معرض دید عموم قرار گرفت.

سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش در حاشیه آغاز به کار این نمایشگاه گفت: اساتید فنی و مهندسی دانشگاه تفرش درحال حاضر با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی چند پروژه برای صنعت استان تعریف و برخی از آن در حال انجام و برخی در حال عقد قرارداد می باشد.
 
دکتر "دوستعلی مژده "افزود: حوزه پژوهشی تاکنون با شرکت هپکو، سازمان هوایی کشور و شرکت گاز تفاهم نامه همکاری امضا کرده و با  برخی از شرکت های بزرگ در استان  نیز در حال امضا تفاهم نامه است.
 
وی افزود: مرکز تحقیقات پردازش های فوق سریع  دانشگاه تفرش نیز با توجه به وجود صنایع مهم  و دانشگاه های متعدد در سطح استان از آمادگی لازم برای ارائه خدمات علمی به صنایع و دانشگاه های استان به منظور پیشرفت علمی این استان برخوردار است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:41 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

خبرگزاری مهر: مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی با بیان اینکه راه روستایی بالای 50خانوار استان مرکزی آسفالت می شود، گفت: تا آخر سال جاری 89 کیلومتر از راه روستایی بالای 50 خانوار استان مرکزی آسفالت می شود.

غلام رضا خرمی در گفت و گو با خبرنگار مهر در اراک با بیان اینکه در صورت تخصیص اعتبار این روستاها آسفالت می شود افزود:  برخی از روستاهای 20 خانوار استان نیز از آسفالت راه روستایی برخورشده اند.

وی با اشاره به پروژه های راهسازی در استان گفت: برخی از این پرو‍ژه ها بالای 70درصد پیشرفت فیزیکی دارند وبا تزریق اعتابار اندک این پروژه ها به بهره برداری می ر سند. 

خرمی از بهره برداری از 839واحد تسهیلات بافت فرسوده  در 10 شهر استان خبر داد و اظهارداشت: مطالعات بافت فرسوده 491 هکتار درچهار شهر اراک، ساوه، محلات و دلیجان به اتمام رسیده است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی افزود: مطالعات 521 هکتار از بافتهای فرسوده شهرهای خمین، شازند، سنجان، کرهرود، مامونیه و تفرش نیز در دست اجراست.

وی با اشاره به مسکن مهر در استان خاطرنشان کرد: سهم استان بالغ بر 53 هزار واحد مسکن مهر است که 22هزار واحدآن در شهرهای بالای 25هزارنفر جمعیت و مابقی در شهرهای زیر 25 هزار نفر خودمالکین و بافت فرسوده شهری قرار دارد. 

خرمی اضافه کرد: از ابتدای طرح تاکنون چهار هزار و 500واحد به بهره برداری رسیده است که پنج هزار و 100 واحد در شهریور ماه به بهره برداری می رسد و طبق برنامه پیش بینی شده 16 هزار مسکن تا آخر امسال به بهره برداری می رسد.

وی از بهره برداری از هشت پرو‍ژه ساختمان اداری، کتابخانه عمومی، مجتمع اداری و خانه های سازمانی با اعتبار 41.7 میلیارد ریال خبر داد و گفت: این پرو‍ژه ها شامل ساختمان صدا و سیمای شهرستان خمین، کتابخانه های عمومی سجادیه و الغدیر شهرستان اراک، مجتمع اداری شهرستان کمیجان، ساختمان دارالقرآن آشتیان، شبکه دامپزشکی شهر ساوه، ساختمان پزشکی قانونی اراک، تکمیل ساختمان اقتصاد و دارایی اراک، ساختمان انتقال خون ساوه و هشت واحد خانه سازمانی در شهرستانهای محلات و تفرش است.

وی با بیان اینکه در حوزه نظام مهندسی گشتها را چند برابر کردیم گفت: این ماشینهای آرم دار در سطح استان ساخت و سازها را رصد می کنند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:4 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت:ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت در تحقق شعار تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی نقش بسزایی دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک عباس صلاحی در دومین نشست هم اندیشی اعضای كمیته ارتباط دانشگاه ها با صنعت استان مركزی در دانشگاه تفرش افزود: تعامل بین دانشگاه و صنعت با هدف دستیابی به تجربه ها و موفقیت های متقابل ضروری و لازم است.

وی اضافه كرد: حمایت از انجام تحقیقات پژوهشی، كاهش حمایت های مالی دولت ها و ضرورت همكاری های بین رشته ای از مهم ترین عوامل تلاش دانشگاه ها برای ایجاد تعامل با صنایع است.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با بیان این كه صنعت نیازمند پژوهش و دستیابی به علوم جدید به منظور دستیابی به فناوری ها و تكنولوژی های نوین است، اظهار كرد: ارتباط دانشگاه و صنعت زمانی محقق می شود كه هدفمند تعریف شده و همراه با باور داشتن اهمیت موضوع قلمداد شود.

صلاحی خاطر نشان كرد: همكاری های متقابل در جهت انجام تحقیقات صنعتی و ایجاد سازوكارهای پویا در دانشگاه ها به منظور حل مشكلات صنایع برای تحقق شعار سال باید به صورت جدی و بین بخشی پیگیری شود.

وی اظهار امیدواری كرد: در آینده نزدیك با دستیابی به فناوری های جدید، حمایت مسوولان و افزایش های بودجه های پژوهشی شاهد تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه شویم./س

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:39 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

مدیر كل اوقاف و امور خیریه استان مركزی گفت: چهار هزار و 640 نفر در راستای اجرای طرح تربیت حافظان قرآن كریم، در این استان آموزش های لازم را فرا می گیرند.

حجت الاسلام ساجدی فر در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراك افزود: 26 بقعه متبركه در شهرستان های ساوه، آشتیان، دلیجان، اراك، خمین ، محلات، شازند، زرندیه، تفرش و خنداب از ابتدای ماه مبارك رمضان تا اسفند ماه سال جاری مجری این طرح هستند.

وی گفت :این تعداد در سه گروه هدف نونهالان، نوجوانان و بزرگسالان شامل 7 تا 12 سال، 13 تا 18 سال و 19 سال به بالا به ترتیب جزء 30، جزء اول و 30 و جزء اول و دوم و 30 جزء قرآن كریم را حفظ می كنند.

مدیر كل اوقاف و امور خیریه استان مركزی افزود : این طرح در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10 میلیون قرآن آموز در كشور اجرا می شود.

ساجدی فر گفت :علاقمندان می توانند به منظور ثبت نام در این دوره ها به واحد فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه استان و شهرستان ها مراجعه كنند.

وی افزود : مشخصات شركت كنندگان در سامانه موقوفات و بقاع متبركه ثبت و به صورت روزانه رصد می شود./ع

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:15 | نویسنده : میثم اله وردی | نظر بدهید